Kursus i pædagogfaglig ledelse af social inklusion og facilitering af aktionslæring 25. marts 2015 Afrunding ved Birgit Lindberg, dagtilbudschef.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
1 Børnehuset Troldehøj Kreativitet i leg og bevægelse som udviklings potentiale. Helle Rømer.
Advertisements

Kulturpas - Som afsæt til arbejdet med Den nye skolereform FABUK 27. februar 2014.
Set i forældreperspektiv
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Implementering af folkeskolereform
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Introduktion til Sprogpakken
At lede liv og læring Børne- og ungedirektør Jan Præstholm, Svendborg Kommune.
Brugerinddragelse i et uddannelsesperspektiv
Styring og dialog Reformgrupper Ledelsesudvikling - Sikre at lederne er rustet til opgaven. Politisk system De overordnede rammesættende beslutninger for.
Inklusion i Børneinstitution Højme
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Vesterlunden – et område i det kommunale dagtilbud i Svendborg Mission og fælles referenceramme Inklusion Alle børn har lige adgang til at være aktive.
Præsentation af PUC TÅRNBY KOMMUNE
Sammenhæng: Reduktion af det daglige energiforbrug. Energiforbruget i den enkelte kontraktstyrede enhed skal nedbringes med 2% om året. Mål: Aktiviteter.
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen
. Præsentation af Handicapområdets udviklingsproces.
- Dagtilbuddets Fællesskaber
Medborger- skab og uformel læring Overgang og samarbejde mellem skole og klub Inklusion og rummelighed i klubberne Opsøgende og forebyggende arbejde Samarbejde.
Læringsmiljøvurdering - dynamisk udvikling af pædagogiske læringsmiljøer Svendborg den 14. marts 2013.
Præsentation af PUC TÅRNBY KOMMUNE
RARRT© RELATION ANERKENDELSE RESSOURCER REFLEKSION TEORI
Den inkluderende skole
Aktionslæring Niels Grønbæk Nielsen
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Informationsaften på den nye distriktsskole i Skovlunde.
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
Det pædagogisk upåagtede og dets inklusionsmuligheder
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
LÆRING, DER SES!.
Relations kompetencer
Pædagogisk Rådsmøde F olkeskolereform 6. Februar 2014.
Program for læringsledelse Ved Birgit Lindberg, Sekretariats- og dagtilbudschef 12. januar 2016.
Dagplejen Svendborg Barnet I Centrum Emotionel relatering og modtagelse Barnet I Centrum – Ole Henrik Hansen Deltager: Dagplejer: Pia Rønver,
Program for Læringsledelse Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
KrarupKonsult© 12 ugers efteruddannelse til dagplejere Opdelt i moduler Meritgivende til uddannelse.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Aalborg Kommune Barnet i Centrum (BiC) Aktionsforskning og aktionslæring Onsdag den 10. juni 2015 Stig Broström Institut for Uddannelse og Pædagogik.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
TVÆRPROFESSIONELLE LÆRINGSFÆLLESSKABER Oktoberkursus
Vælg layout 1. Højreklik uden for dit slide 2. Vælg et passende layout fra “drop ned” menuen Vis hjælpelinjer som hjælper ved placering af objekter 1.Højreklik.
…………Skal blive så dygtige som de kan
Laboratorium for didaktik, dokumentation og planlægning
Aktionslæring og forløbsskema – ligheder og forskelle
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
It som transferværktøj
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Vidensbaseret praksis i botilbud
Den pædagogiske læreplan
AP-Møller projekt: Øget læring og inklusion gennem synlige mål og kvalificering af praksis i skolen – Læring, der ses Pia Gelardi og Julie Aarø-Hansen.
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
PUK Et team af pædagogiske udviklingskoordinatorer i VVK C
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Strategiske pejlemærker
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Kursus i pædagogfaglig ledelse af social inklusion og facilitering af aktionslæring 25. marts 2015 Afrunding ved Birgit Lindberg, dagtilbudschef

Dagtilbudsledergruppen vedtog i efteråret 2014 et kursus for de pædagogiske teamledere: -i ledelse af inkluderende processer -150 pædagoger har en diplom i social inklusion -Dagplejere og pædagogmedhjælpere et uge kursus i Samspil og læring – Anne Linder -Herefter teoretisk grundviden til stede i alle børnehuse og dagplejegrupper -i ledelse af processer til aktionslæring -Videreføre læringen fra Barnet i Centrum -Didaktiske refleksioner Rammen for firedageskurserne

2. Fortsat udvikling af didaktiske kompetencer (Gælder hele 0-5 års området) At der arbejdes målrettet med at understøtte medarbejdernes viden om, hvordan der arbejdes med mål for børnenes læring, samt valg af metoder der bedst understøtter målene. I efteråret 2014 vil der blive udarbejdet en fælles didaktisk model i forbindelse med Barnet i Centrum Kvalitetsrapportens anbefaling – Byrådet 29. april 2014

Det teoretiske grundlag for kurset: -Inklusion -Didaktik -Aktionslæring Tre temaer, der i praksis tager hinanden i hånden Arbejde med aktionslæring Rammen for firedageskurserne

Dagtilbudsområdet Hvad nu?

De pædagogiske teamledere - alle er teoretisk opdateret: -i ledelse af inkluderende processer -i ledelse af processer til aktionslæring har omsat teorierne i nogle aktioner i marts måned i dag 25. marts reflekteret, videndelt, fået læring og nye handlemuligher - aktionslæringsproces Hvor er vi nu?

Alle skal i gang med at udforske egen praksis i detaljen – både 0-2 års og 3-5 års grupper 0-2 års grupper skal anvende den viden, der er skabt via Barnet i Centrum og med hjælp og inspiration fra de, der deltog i de to år med aktionsforskning og aktionslæring Umiddelbart kan det se enkelt ud (det er da det, vi gør i forvejen). Det handler om at forfine detaljen Hvad skal der ske?

-Viden forpligter – nyeste forskning mellem praktikere og forskere. Vi har været med i to år -Særligt fokus på 0-2 års området -Kvalificerer læringsmiljøerne i 0-2 års området -Fokus på didaktik -Udforske egen praksis i detaljen -Aktionslæring – ny viden, refleksion, praksis, ny viden, refleksion, praksis – i en konstant bevægelse 0-2 års området Hvorfor udbrede i hele kommunen

Aktionsforskning og aktionslæring 0–2 års området

-Lethed og adræthed -En model til didaktisk refleksion - Svendborgsløjfen -Der prioriteres tid til at udforske egen praksis -Der kan hentes inspiration fra de, der deltog -En koordinerende gruppe på tværs, der samarbejder med styregruppen -Alle 0-2 års grupper skal i gang på en eller anden måde – det er kun, hvordan de gør det, der er til dialog Hvordan på 0–2 års området

-Styregruppen fortsætter – mødes 7. april -Tre dagtilbudsledere – de tre områder der deltog i Barnet i Centrum -Pædagogisk konsulent -Dagtilbudschef -Tværgående koordineringsgruppe -En pædagogisk teamleder fra hvert af de 7 områder, hvor de tre pædagogiske teamledere fra de tre områder, der deltog i Barnet i Centrum, er med Understøttelse af 0-2 års området

-Temadag i november 2014 med forskerne - de pædagogiske teamledere/dagtilbudsledere 50 i alt -Startskud for medarbejdere og ledere på 0-2 års området – 300 i alt -15. januar 2015 med forskerne - 4. februar 2015 med praktikerne -Marts firedages kursus for pædagogiske teamledere og dagtilbudsledere 50 i alt -”Pædagogfaglig ledelse af social inklusion og facilitering af aktionslæring” -Den pædagogiske teamleder har herefter teten samme med medarbejderne Handlinger - både 0-2 og 3-5 års

Uden forpligtende og klar ledelse går det ikke Vedholdenhed og tålmodighed…….

Husk, at vi vokser med opgaven….. Husk på – vi gør hinanden dygtige

Kerneopgaven At fremme børns trivsel, udvikling, læring og dannelse - Jeg har betydning i børns liv -