Øresund Strandpark Informationsmøde den 28. august 2008 kl. 19.00.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Administrationsseminar
Advertisements

Fuldmagtsmodeller i forbindelse med udbud af bygge- og anlægsarbejder
Tilskudsordninger til finansiering af fosforvådområder Informationsmøder for kommuner 2012 Kristina Larsen NaturErhvervstyrelsen, Tønder.
Aktuelt nyt i udbudsretten, DFFU 9. juni 2010 Anders Birkelund Nielsen
Aftalelov, købelov og CISG
FORÆLDELSE Danske Byggeøkonomer 25. Maj 2009 ADVOKAT HANS LYKKE HANSEN
Kommunernes tilsynspligt Hvad er de forpligtet til?
Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt
Mindreåriges patientrettigheder
Væsentlige ændringer Formålsbestemmelse (§ 1)
Den gode klasse Forældrenes rolle
Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde 20. januar 2011
AB 92 Aftalegrundlaget Aftale mellem to parter, køber/sælger – bygherre/entreprenør Kan fraviges efter tydelig aftale Fastsætter sprog, lovvalg og værneting.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Vand- samarbejder Sanne.
ADVOKATIRMAET BOEL A/S - TLF: KONFERENCE OM UDLEJNINGSEJENDOMMES ENERGI, ÅRHUS DEN 9. NOVEMBER 2009 Hvem skal betale for de energibesparende.
Køb af andelsbolig - hvorfor man altid skal tænke sig om, når man køber bolig – også når der er tale om en andelsbolig!
Budgetgrundlag i planteavlen
Olie under græsset eller råddent soveværelsesgulv?
Sælgers tjekliste Boligen sættes til salg
Det danske retssystem Af: Pia Hansen.
Energikonference Samspillet mellem udførelse af energibesparende foranstaltninger i udlejningsejendomme og de leje- og skatteretlige regler. November 2009Hans.
Skolen skal være mere rummelig, både hvad angår de svageste elever og de dygtigste "Regeringen har en klar målsætning om, at den almindelige folkeskole.
Gruppesøgsmålet Tinglysning v/Advokat, adj.professor, dr.jur. Eigil Lego Andersen Danske BOLIGadvokaters generalforsamling 18. marts 2010.
Hvordan påvirker NemKonto din hverdag…?. NemKonto, hvornår?
PROGRAM Præsentation. Sager. Sagsbehandlingen. Retsgrundlaget.
GENERELT: FOR AT VÆLGE / BYTTE LAYOUT, HØJREKLIK PÅ SIDEN OG VÆLG. FORSIDE GRÅ Overskrift, helst kun én linje tekst Underrubrik, max 4 linjer tekst Navnet.
Først - hvad er et projekt?
Udlån fra virksomhedsskatteordningen
Uddannelse for unge med særlige behov Produktionsskoleforeningens konference, Middelfart den 12. juni 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.
Oplæg om DUKH og retssikkerhed for handicappede
Statsautoriseret revisor Ove Frederiksen
Hvad er mål/resultat (output)?
Notatpligt, vejledningspligt & Partsrepræsentation
Rådgivning for læger Advokat Helge Busk Advokat Bodil H. Ravn
Glostrup Kommune. Peter Sørensen. Formand for Social- og Sundhedsudvalget. Formand for Handicaprådet.
Offentlige legepladser Status til Miljøstyrelsen og det videre arbejde Jord-ERFA-Midt, , Per Novrup.
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
Kom godt i gang med dit EU- projekt. Step 1: Lav en projektskitse Step 2: Undersøg støttemulighederne Step 3: Læs program-dokumenterne +tidl. støttede.
Sommerhuse – højde - byggeret. BR - Byggeret Svar til ansøger.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Nyt fra Naturstyrelsen.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
Informationsmøde Velkomst 2.Orientering om økonomi på baggrund af de valgte modeller for indbetaling. 3.Spørgsmål + svar 4.Pause 5.Orientering.
Kapitel 21 Rådgiveransvar. Rådgiveransvar kapitel 21 I kapitel 21 gennemgås: Regler og definitioner Professionsansvar Erstatning for dårlig rådgivning.
Rådgivning for læger. Advokat Helge Busk ADVODAN Torvegade Vejen
Rådgivning for læger Advokat Helge BuskAdvokat Bodil H. Ravn ADVODAN Vejen A/S Torvegade Vejen
28. maj 2008 Open Source software – jura eller politik? Linux-dag på Christiansborg, onsdag 28. maj 2008 Anders Wernblad og Peter Kaas Lett Advokatfirma.
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
13. december 2006, side 1 Bygningsinspektørmøde i Lejre 3. marts 2010 Gennemgang af Naturklagenævnsafgørelser 1.Håndhævelse af en privatretlig.
Kapitel 27 Bolighandel. 1.Parter i en bolighandel 1.Sælgers aktører 2.Købers aktører 2.Forløbet i en bolighandel 3.Mangler ved fast ejendom Kapitel 27.
DANSK OG INTERNATIONAL ERHVERVSRET, 3. UDGAVE Kapitel 19 Overdragelse af fordringer.
2. budgetopfølgning 2015 for det specialiserede socialområde for voksne.
Brandsyn. Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige.
Kapitel 3 Domstole og retssager Magtens tredeling – se fig. 3.1 – Lovgivende magt – Dømmende magt – Udøvende magt.
Tekst starter uden punktopstilling For at få punktopstilling på teksten (flere niveauer findes), brug >Forøg listeniveau- knappen i Topmenuen For at få.
Købeloven afsætning.
Kapitel 24 Rådgiveransvar.
Dynamisk Strategi Evaluering af demonstrationsprojektet 2011
Kursus for skolerevisorer Hotel Comwell, Middelfart 23. oktober 2012
Rådgivning for læger 21. Juni 2017.
HL7-FHIR DK profilering – governance?
Kapitel 7 Forbrugerkøb.
Handel med fast ejendom
Køb af praksis 7. november 2017.
Trafikale og miljømæssige effekter
Bestilling og ordrebekræftelse
Advokat Rasmus Holm Hansen
Kapitel 18 Bolighandel.
Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag
Overdragelse af fordringer
Handel med fast ejendom
Præsentationens transcript:

Øresund Strandpark Informationsmøde den 28. august 2008 kl

Hvem er jeg? Advokat Henrik Høpner Advokat Henrik Høpner ADVODAN Lyngby Toftebæksvej 2, 2800 Kgs. Lyngby Tlf Mail: Partner hos ADVODAN i Lyngby og Hørsholm Partner hos ADVODAN i Lyngby og Hørsholm Formand for Danske Boligadvokater Formand for Danske Boligadvokater Medlem af Advokatrådet Medlem af Advokatrådet

Sagens problemstilling Forskelle mellem det projekttegnede og det færdigbyggede badeværelse Forskelle mellem det projekttegnede og det færdigbyggede badeværelse Mangler ved fast ejendom Mangler ved fast ejendom

De berørte parter Sagen vedrører badeværelserne i etape 4 og 5 Sagen vedrører badeværelserne i etape 4 og 5 Lejlighedstype L og L1 Lejlighedstype L og L1 I alt ca. 100 lejligheder - ??? I alt ca. 100 lejligheder - ???

Hvad er der sket? Hvad er der sket? Skanska har ikke leveret det badeværelse, der fremgår af den oprindelige projektbeskrivelse Skanska har ikke leveret det badeværelse, der fremgår af den oprindelige projektbeskrivelse Væsentlig ringere indretning i forhold til det projekterede. Væsentlig ringere indretning i forhold til det projekterede.

Hvad er forskellen? Bordpladen ved vasken er reduceret med ca. 1 m. Bordpladen ved vasken er reduceret med ca. 1 m. Brusekabinen er væsentlig mindre Brusekabinen er væsentlig mindre Uhensigtsmæssig placering af vaskesøjle i forhold til døren Uhensigtsmæssig placering af vaskesøjle i forhold til døren Generelt anderledes indretning, der medfører et mindre funktionelt badeværelse og giver et mere rodet præg. Generelt anderledes indretning, der medfører et mindre funktionelt badeværelse og giver et mere rodet præg.

Hvad er konsekvensen? Stor betydning for prisfastsættelsen af lejligheden, hvordan badeværelset er indrettet, hvilket vil betyde Stor betydning for prisfastsættelsen af lejligheden, hvordan badeværelset er indrettet, hvilket vil betyde - Lavere salgspris - Længere salgsperiode ved et evt. salg ved et evt. salg

Har vi en sag? Som købere har I i et vist omfang været forpligtet til at tåle ændringer i materialevalg mv. Som købere har I i et vist omfang været forpligtet til at tåle ændringer i materialevalg mv. Skanska har ved brev informeret Jer om ”mindre projektjusteringer” Skanska har ved brev informeret Jer om ”mindre projektjusteringer” Spørgsmålet er, om disse såkaldte ændringer falder ind under købsaftalens punkt 2.1 eller ej Spørgsmålet er, om disse såkaldte ændringer falder ind under købsaftalens punkt 2.1 eller ej

Analysen En gennemgang af købsaftalen, giver – efter min opfattelse – ikke hjemmel til at ændre på plantegningen, men alene en mulig ændring i materialebeskrivelse En gennemgang af købsaftalen, giver – efter min opfattelse – ikke hjemmel til at ændre på plantegningen, men alene en mulig ændring i materialebeskrivelse At planændringen skyldes myndighedskrav, som det er anført er Skanska, er stadig udokumenteret. At planændringen skyldes myndighedskrav, som det er anført er Skanska, er stadig udokumenteret.

Sammenfatning Skanska har ikke lovligt ændret projekttegningen hvad angår badeværelserne Skanska har ikke lovligt ændret projekttegningen hvad angår badeværelserne I har ikke fået bygget det badeværelse, som fulgte af projekttegningen, og som I havde en berettiget forventning om at modtage I har ikke fået bygget det badeværelse, som fulgte af projekttegningen, og som I havde en berettiget forventning om at modtage Der foreligger derved, efter min vurdering, en mangel ved badeværelserne Der foreligger derved, efter min vurdering, en mangel ved badeværelserne

To afhjælpningsmuligheder 1. Levering som aftalt, dvs., at badeværelserne skal ændres og ombygges badeværelserne skal ændres og ombygges 2. Alternativt skal mangelen prisfastsættes og erstatningsbeløbet skal udbetales til Jer

Sagens videre forløb Hvis der opnås tilslutning til at køre sagen, - kontakte Skanska om en mulig forhandlingsløsning Hvis der ikke opnås udenretlig løsning, - Udtagning af stævning

Sagsanlægget Sagen vil indeholde spørgsmål om syn & skøn for prissætning på etablering af det aftalte Sagen vil indeholde spørgsmål om syn & skøn for prissætning på etablering af det aftalte Muligvis også syn & skøn vedrørende prissætningen. Muligvis også syn & skøn vedrørende prissætningen.

Omkostninger Sagen køres som gruppesøgsmål Sagen køres som gruppesøgsmål Retten kan kræve sikkerhedsstillelse for sagens omkostninger, medmindre gruppemedlemmet har en retshjælpsforsikring eller anden forsikring, der dækker omkostningerne ved sagen Retten kan kræve sikkerhedsstillelse for sagens omkostninger, medmindre gruppemedlemmet har en retshjælpsforsikring eller anden forsikring, der dækker omkostningerne ved sagen Er et gruppemedlem omfattet af reglerne om fri proces, er denne fritaget for sikkerhedsstillelse Er et gruppemedlem omfattet af reglerne om fri proces, er denne fritaget for sikkerhedsstillelse