Frivilligpolitik Politisk Indsatsområde Organisationsudvikling Frivilligpolitik for medlemsorganisationer i Friluftsrådet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den gode modtagelse og frivillig trivsel
Advertisements

Finsenscentret den 25. marts 2014
National konference for VUM superbrugere
Samspil på tværs i Silkeborg Oplæg 09. maj 2012 – Thisted UU leder Erik Rohde.
Samskabelse af velfærdsservice: Ledelse og rammesætning
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
1 Konsulentvirksomhed Økonomi og Ledelse Borgerinddragelse og udvikling af lokaldemokratiet i de ny kommuner Om udvikling af en demokratistrategi og eksempler.
Albanigade 54E, 1. sal ● 5000 Odense C ● tlf: ● Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen Hjerteforeningen, Region Midt.
Udvikling og kvalitets sikring af sygeplejen i praksis
Nyt ansvar.
Hvad er bestyrelsens rolle i foreningen? Struktur
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Idrætsorganisationernes ledelse og organisation
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Albanigade 54E, 1. sal ● 5000 Odense C ● tlf: ● Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen Hjerteforeningen, Region Nord.
NOEA/Aalborg Universitet
SLP 4 Samarbejde med vejleder Planlægning og styring
Most Significant Change I workshopform - erfaringer fra Ibis- Sydamerika København, juni 2005.
Projektlederens rolle(r)
Kort præsentation af principperne bag SOL (Samarbejde Om Læring)
Empowerment og sundhed
Intern kommunikation PR og presse
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
1 Wischmann Innovation © BESTYRELSENS OPGAVER. 2 Wischmann Innovation © - udvikle visioner, mål og strategi Det er generalforsamlingen, som godkender.
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
1 Du er leder At være formand er at være leder Men jeg er frivillig – og det er resten af bestyrelsen også! Lederen sætter rammen – sammen med de øvrige.
Repræsentantskabsmøde 2008 Foreningudvikling. Foreningsudvikling - Repr. møde Baggrund- Udvikling ”En naturbestemt, indefra betinget eller.
DMU Klublederseminar 3. november 2007 Leif Chr. Mikkelsen.
Sekretariatet for Landdistriktsprogrammet November 2005 Den nye fælles landdistriktspolitik v/ Rita Munk.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Ledelse i forskellige retninger
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
INDHOLD Præsentation/drøftelse af hjemmearbejde. Økonomi Budget Sponsor og PR Afslutning ØKONOMI OG SPONSORER.
Udfordringer omkring frivillige i aftenskolen Projektpartnere LOF og FORA.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Kortdage 2004 Omlægningerne i de offentlige GI/GIS relaterede forvaltninger. Hvordan håndterer man de menneskelige og organisatoriske omstillingsprocesser?
1 Ledelse af ledere Konference. Anders Balle 2 Anders Balle 3 Organisationernes roller? Hvad kan vore to foreninger gøre for at fremme den gode ledelse.
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Klubledermøde - Syd 1. Juni Motion & Foreningsliv … 4 fokusområder i 2015 Klubudviklingsprojektet bliver en success Fastholdelse af unge I overgangen.
Web > ProjektFrivillig.dk Facebook > Projekt Frivillig Find og fasthold unge frivillige.
Rekruttering og fastholdelse af frivillige Brønden, Brøndby kommune 2. oktober 2010 Anders Jacobsen Konsulent Center for frivilligt socialt arbejde 1.Motiver.
Formandsmøde Scleroseforeningen 13. november 2015 i Grenå Frivillighed nu og i fremtiden.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
DANSK HANDICAP IDRÆTS-FORBUND Udvalgskonference 2007 Lørdag den 16. juni.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Etablering og drift af faciliteter – sammen med frivillige Friluftsrådet V/Julia Bjerre Hunt, Ingerfair.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Frivilligkampagnen Styrker dig og fællesskabet DGI Ø ledelsesforum 30. november 2013 DGI Ø bestyrelsesmøde 10. december 2013.
Udviklingsarbejdsgruppens anbefalinger De fremhævede anbefalinger er høj prioritet. Numrene referer til bilaget.
Frivilligprogram Friluftsrådet
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
Nye medlemmer og frivillige i aftenskolen
Kvalitative og kvantitative undersøgelser
Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord
Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen.
Strategi 2022 Stærkere Firmaidræt – Mere kollegamotion.
DM i foreningsudvikling
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
BADMINTON Netværksmøde foråret
Styrk foreningen Ledelse og udvikling – opgrader foreningen.
Inspirationsworkshop med fokus på
Begynderrejsen – et redskab til rekruttering og fastholdelse af nye medlemmer i kano- og kajakklubber Klub Dato Konsulent navn.
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
Motivation af frivillige
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Frivilligpolitik Politisk Indsatsområde Organisationsudvikling Frivilligpolitik for medlemsorganisationer i Friluftsrådet

Deltagere Cyklistforbundet Dansk Faldskærms Union Dansk Islandshesteforening Danmarks Jægerforbund Dansk Ornitologisk Forening Dansk Vandrelaug Sct. Georgs Gilderne i Danmark

Projektets indhold Organisering af frivillige Rekruttering af frivillige Fastholdelse af frivillige Ledelse af frivillige

Tidslinie møde Workshop Organisering Workshop om rekruttering og fastholdelse Konference om frivilligt engagement i naturpleje Ledelse af frivillige Midtvejsseminar - Associerede frivillige Workshop DVL Formandsmøde

Indhold i politikken, organisering Sagen/formålet – Find organisationens overordnede mål eller vision Relevante målsætninger – Find de ting i den overordnede målsætning/vision, som er relevante i forhold til frivillige Ressourcer – Find ud af, hvem i organisationen der har, eller skal have, ansvar for arbejdet med frivillige og hvor mange ressourcer der er sat af til arbejdet Arbejdsområder – Sørg for en klar opgavefordeling mellem frivillige og ansatte i organisationen Frivilligroller – Få et overblik over de frivillige og hvilke roller de spiller i organisationen Medlemmer eller ikke-medlemmer – Skriv organisationens politik/holdning til inddragelse af associerede frivillige i opgaveløsningen Projektorientering eller kontinuerlige opgaver – Svar på, om organisationen primært er en projektorganisation eller mest arbejder med kontinuerlige opgaver Samarbejde mellem ansatte og frivillige – Lav retningslinier for samarbejdet mellem frivillige og ansatte i organisationen Turledere Bestyrelses- medlemmer KassererFormand Turkoordinat or StyrelsenUdvalg Arbejdsgrup per

Indhold i politikken, rekruttering Rekruttering – Lav en rekrutteringsplan Rekruttering efter målgruppe – Lav en målgruppeanalyse Rekrutteringsplatform – Lav en rekrutteringsplatform Mobilisering af frivillige – Engager de frivillige i jeres organisation

Indhold i politikken, fastholdelse De frivilliges motiver – Find de faktorer, der motiverer de frivillige og kortlæg, hvilke fællesskaber I har i organisationen Fællesskaber – Kortlæg hvilke fællesskaber, I har i organisationen og vurdér, om I mangler nogen Strukturer – Kortlæg, hvilke strukturer I har til fastholdelse af frivillige i organisationen og vurdér, om I mangler nogen Motivation i praksis – Tag udgangspunkt i de fire motivationsteknikker

Indhold i politikken, ledelse Styring af frivillige – Kortlæg hvordan organisationen planlægger og styrer frivilligprojekter mod et forudbestemt mål. Begejstring – Klæd organisationens frivilligledere ordentligt på til at håndtere ledelse af frivillige. Refleksion – Skab en kultur i organisationen, hvor refleksion og et kritisk blik på en selv er en naturlig del af organisationen.

Formandsmødet 25. april 2015

WS 1: Rekruttering af frivillige Tiltrækning af nye frivillige kræver klar strategi (Har I/vi det ? Og skal vi have det ?) Hvem er de frivillige? Hvor mange har I? Hvornår spørger I dem? Hvordan spørger I dem? – 1: Hvem spotter og spørger? – 2: Hvor mange frivillige har I brug for? – 3: Hvor åben er jeres forening? – 4: Hvornår/hvordan spørger du?

WS 2: Fastholdelse af frivillige I hvilken grad og hvordan bør man sørge for: – At den frivillige føler sig godt forberedt og klædt på til jobbet – At den frivillige kan se, at hans eller hendes anstrengelser betyder noget – At den frivillige føler sig som en del af et godt kammeratskab – At den frivillige føler sig værdsat og får anerkendelse – At den frivillige bliver hørt og har indflydelse på beslutninger Er der nogle forhindringer eller begrænsninger, der bør ryddes af vejen ? Kompetenceudvikling ?

WS 3: Ledelse af frivillige Tiltrækker din ledelse frivillige ? – Hvis JA: Del dine gode erfaringer med andre – Hvis NEJ: Hvad kan du gøre bedre ? Er du altid positiv og konstruktiv ? Involverer du dine medlemmer ? Har de ansvar og indflydelse ? Fordeler du opgaverne ? Har du en plan eller strategi ? Åbner du foreningen op ? Støtter og vejleder du ?

Landsmødet 14. november 2015

Udviklingsarbejdsgruppe Styrelsen, Øst, Vest Journaliststuderendes rapport Journaliststuderendes rapport Medieudviklingsmøde KBH forslag Frivilligpolitik DVL og fremtiden Formands møde Landsmøde ProdukterProdukter Turlederuddannelse