NLS-møde i Grundskolesektoren 16.-17. september 2013 Hotel Storebælt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af emne 2.
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Særlige ressourcepersoner i folkeskolen
LÆSNING på Ahlmann - Skolen
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Oplæg for Utdanningsforbundet ved Charlotte Rømer Engel
Ledelse af læsning - hvordan ledes et læseprojekt, så viden og visioner bliver omsat til konkret handling? Flemming Olsen Børne- og Kulturdirektør i Herlev.
Et væksthus for børn og voksne
Folkeskole-reformen August 2014.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Politisk fokus 2009 En inkluderende folkeskole - også for børn med ordblindhed årsmøde 2009 Stella Steengaard 1 Under indtryk af det forestående kommunalvalg.
Kommunikationsstrategi - et strategisk ledelsesværktøj
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Patientforløbet blødende ulcus Implementering set i et fagligt, organisatorisk og patientoplevet perspektiv Dorthe Oxholm Klinisk sygeplejespecialist.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Tre klare nationale mål
Fællesskaber fastholdelse og personlig udvikling
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Kontaktforældremøde 20. marts maj 2012OS - Kontaktforældremøde: Støtte læring2 Mål og agenda Mål Kontaktforældrerne har opdateret viden og forståelse.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Folkeskolereform 2014.
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Historiefaget og mulighederne i den åbne skole
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek DEF 03/056.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Strategiske overvejelser Hvilke muligheder giver Makerkulturen bibliotekerne Roskilde 1. april 2014 Mogens Vestergaard Knud Schulz 1.
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
Rejseholdets anbefalinger - overblik Tema 1 Kompetenceløft til lærere og ledere Anbefaling 1: Lærernes kompetencer skal styrkes Anbefaling 2: Hæv kompetencen.
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Det politiske arbejde med udvikling af folkeskolen i Esbjerg kommune
Ny regering, nye tider – dag 1
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Innovation Fredericia Gymnasium. De to spor:  Innovation i AT frem mod årsprøve i maj  Muligheder for innovation i studieretninger og afdækning.
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer.
Sådan bruger du præsentationen
Vision mission værdier handleplaner
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Kvalitetsrapport 2009/2010 Nuancer og variationer - et billede af et mangfoldigt skoleområde. En afrapportering fra skoleområdet med fokus på initiativer,
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Den Danske Maritime Fond Carsten Melchiors Sekretariatschef 28. april
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
S KOVBYSKOLEN – DEN NYE SKOLE - FORMANDSBERETNING Skolebestyrelsen årsmøde Skovbyskolen 18. marts 2015.
Målet med læseprojektet var:  at bidrage til at reducere antallet af elever, der forlader skolen med dårlige læsekundskaber,  at skabe engagement og.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Dialogmøde om træningspakker målrettet mennesker med demens
Velkommen til Round Table
Reykjavik den 27. september 2016
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Oplæg om den styrkede pædagogiske læreplan V
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Inspirationsworkshop med fokus på
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

NLS-møde i Grundskolesektoren september 2013 Hotel Storebælt

Skolen for alle Lærerens professionalisme Vi lærer for livet Det gode lærerliv DLFs strategi

Giv lærere mulighed….. Arbejdstidsaftale med professionelt råderum Understøt arbejdet fagligt Lærere og forskere ved, hvad der dur DLF starter læseprojektet – som et konkret og godt eksempel

Vi læser for livet

Historisk kontekst December 2010 Oplæg fra partierne til valg i 2011 Ingen understøttelse til lærernes konkrete arbejde ”Vi gør det selv”! 5 millioner kroner

Strategisk perspektiv At DLF går forrest i en konkret udfordring At DLF viser, at lærerne gør en forskel, hvis de får muligheden At lærerne selv rykker for at støtte eleverne - midt i en svær økonomisk og politisk situation Projektet bygger faglig viden Forskere: ”Sats på faglig læsning og skrivning”

Læseprojekt Formål: At bidrage til at reducere antallet af elever, der forlader skolen med dårlige læsekundskaber At skabe engagement og viden om læsning hos lærere i alle fag, så der arbejdes med læseindsatsen i hele skoleforløbet og i alle fag At vise, at man kan lave skolepolitik og skoleudvikling uden at det sker gennem en stribe centrale lovinitiativer

Organisationen inddraget Lokalt styrkes samarbejdet med et nyt udgangspunkt Kommune-kreds-læsekonsulent Skoleleder-TR-læsevejleder Alle læreres opgave – ikke kun dansklæreren TR´s og fagforeningens betydning for skoleudvikling

Materialer Hjemmeside med artikler om faglig læsning og skrivning. Materiale målrettet de enkelte fag Materiale til forældrene Særnummer af Folkeskolen 5. maj + 2 eller 3 numre

Aktiviteter ”Lån en ekspert” til pædagogiske dage. 3 – 5 udvalgte skoler til ”eksemplariske forløb”. Regionale møder Samarbejde med centrale interessenter

Lærernes forventninger ”Lærerpanel” (649 lærere) om effekt-forventninger og om deres holdning til DLF-projektet

Lærerpanelet Hvordan ville du tage imod, at DLF kommer med initiativer, der kan styrke faglig læsning i dine fag? AntalProcent Meget positivt23937 % Positivt27042 % Neutralt8513 % Negativt244 % Meget negativt71 % Ved ikke244 % I alt %