Psykoedukation skizofreni Session 1. – introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Psykoedukation til unge i OPUS
Advertisements

VELKOMMEN TIL PÅRØRENDE PSYKOEDUKATION Session 1 - Introduktion.
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Velkommen. Psykoedukation... betyder undervisning (om psykisk sygdom). Film Dias Spørgsmål og svar Opgaver Varighed: 1 time.
Tema 1: Introduktion samt stress og sårbarhed Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Psykoedukation til patienter med skizofreni
Psykoedukation skizofreni
Intro til psykoedukation & Stress og sårbarhed Tema i pykoedukation til patienter med skizofreni eller anden psykose.
Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
Del 2:Rammer for en professionel samtale med en patient ETABLERE EN RELATION, ANERKEND E OG SKABE TRYGHED 2 LEDE OG SKABE STRUKTUR 1 Indlede samtalen,
Psykosocial hjerterehabilitering Tøystrup Gods 23 marts 2010 Anne Skjødt Regionsleder, sygeplejerske.
Unipolar depression Patienter og pårørende 6. Session - Den sociale lovgivning – ved socialrådgiver Depression og familien.
Psykoedukation skizofreni Session 2. – Sårbarhed, stress og psykisk sygdom Undervisere:
Bipolar affektiv sindslidelse Patienter og pårørende 1. session – Introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:
Patientundervisning 7. Session Unipolar depression Familie og netværk.
Aulum-foredrag 4. okt. 2015: at være pårørende til psykisk sårbare
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
Psykoedukation skizofreni Session 2 – At være pårørende Undervisere:
Patientundervisning 8. Session Unipolar depression Forebyggelse.
Unipolar depression - Patienter og pårørende 1. Session - Introduktion til undervisningsforløbet.
Bipolar affektiv sindslidelse Patienter og pårørende Session 1 Psykoedukation i Bipolar affektiv lidelse ~ Manio-depressiv sygdom :
Løsningsfokuseret samtale - Pause, tilbagemelding og opgaver Undervisning PKR 5. nov Psykolog Morten Halberg.
Symmetri-drager Undervisningsforløbet leder eleverne igennem en verden af symmetri, sjov med drager og svære udregninger - et undervisningsforløb i 3.a.
Unipolar depression – Patienter og pårørende 7. Session - sygdomsforløb - forebyggelsesplan.
Psykoedukation skizofreni Session 1 – introduktion Undervisere:
Undervisning for pårørende Unipolar depression Hvordan påvirkes familien?
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Vinter. Sæson evaluering Hvad var jeg god til? (regnvejr) Hvad var jeg ikke god til? (overhalinger) Hvordan var samarbejdet med team/forhandler/importør?
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Tema 1: Introduktion samt stress og sårbarhed Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Løsningsfokuseret Ledelse
Psykoedukation skizofreni
Beslutningen Beslutningsprocessen. Opfattelse af situationen.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Antal besvarelser: 52.
Psykoedukation Indlagte patienter med dom til behandling eller anbringelse Session 1 - Introduktion og præsentation samt undervisning om skizofreni Undervisere:
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Ordenes betydning Alkoholiker
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Forberedelse til eksamen
Målet med at give nogle elever en transitmentor
God Filosofi.
Bipolar affektiv sindslidelse Patienter og pårørende Session 10
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Sygeplejerske Kirsten Gotfredsen Masterclass på Demensområdet
Den gode tone Lse.
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til patienter med skizofreni eller anden psykose TEMAETS FORMÅL: At deltagerne opnår viden om, hvordan sygdom.
Relationer og recovery Tema i psykoedukation til patienter med skizofreni eller anden psykose TEMAETS FORMÅL: At deltagerne får viden om relationers.
Velkommen Dagens program.
Stresshåndteringsgruppe
Velkommen til en times god trivsel med oplæg og samtale
Kommunikation - trykstil
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
1. dag - Modul 1A Velkomst og præsentation Indflydelse og interessevaretagelse Frokost (kl ) Områdeopdeling kommunal / privat Overraskelse (kl )
1. kontaktmøde Velkommen til workshop om Kompetenceafklaring, CV og Netværk. Hils på hinanden, jeres networking starter nu
Sådan bruger du præsentationen
Kursus for personer med demens og pårørende
Hvad er meningen med dit liv?
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
STEMMEHØRING Samsø ved stemmehører Lisbeth og Chris
Velkommen Dagens program.
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
Borgermøde.
CAMILLAS HISTORIE Dilemmaøvelse.
Metakognitiv behandling til børn med generaliseret angst
AF Mads Korsgaard Poulsen
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Overvej spørgsmålet. Interview en makker.
Præsentationens transcript:

Psykoedukation skizofreni Session 1. – introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:

Velkomst Præsentation af undervisere Formål med undervisning - psykoedukation Præsentation af undervisningsforløbet Rammerne i undervisningsforløbet Aftale pauser Præsentation af deltagerne og forventninger til undervisningen Hvordan lever man med skizofreni – her, nu og fremover Sårbarheds- stress teorien Dagens program

Formål med psykoedukation At øge forståelse for sygdommens indvirkning på dit liv At klæde dig bedre på til at træffe beslutninger og dit liv og behandlingen af din sygdom At gøre dig bedre i stand til at leve med dine symptomer og/eller arbejde på at få dem til at forsvinde At nedsætte risikoen for tilbagefald At erstatte usikkerhed og gamle myter med nutidig realistisk viden

Program for undervisningen 1. Introduktion 2. Sårbarhed, stress og psykisk sygdom 3. Hvad er skizofreni? Del 1 4. Hvad er skizofreni? Del 2 5. Behandling med medicin 6. Behandling sammen med medicin 7. Sociale tilbud og rettigheder og psykiatriloven 8. Et sundt liv KRAM 9. Stress og tilbagefald – Mestringsstrategier 10. Afslutning

Rammerne for undervisningen Alle har tavshedspligt Sluk mobiltelefonen Man melder afbud til tlf. ………….. Fleksible pauser Andre forslag Underviser indleder med dagsorden

Præsentation af deltagerne og forventninger til undervisningen Mit navn og min alder Mine forventninger til: - underviserne - medkursister og egen deltagelse

Hvordan lever man med skizofreni - her nu og fremover? Skizofreni Familie Interesser Væremåde Humor Venner Drømme og ønsker Erfaringer - Oplevelser Skolegang – Uddannelse Arbejde Hvem er jeg?

Hvordan lever man med skizofreni – her, nu og fremover Find 1-2 mennesker du har tillid til, som kan hjælpe dig, hvis/når du oplever problemer, du har svært ved at tackle eller forstå Lær af dine erfaringer: - Øv dig i at se flere måder at forstå en situation på - Øv dig i at vælge den handling/adfærd som vil gavne dig mest også på længere sigt Husk Med behandling/hjælp og øvelse kan man gradvis blive bedre til at styre f.eks. stemmer og ubehagelige forestillinger

Hvordan lever man med skizofreni – her, nu og fremover Bevar din selvrespekt – og respekten for andre. Alle mennesker er ligeværdige Vær opmærksom på ikke at lade dig selv eller andre overskride dine personlige grænser Fortæl andre, hvad du synes er godt og hvad du ikke bryder dig om Vær opmærksom på ikke at overskride andres personlige grænser. Spørg hvis du er i tvivl! Beskyt dig selv, men pas på ikke at afskære dig selv fra verden

Hold fast i håb og drømme

Næste gang Hvad er stress Hvordan hænger stress, sårbarhed og psykisk sygdom sammen Hvad er recovery Hvordan lever man et liv med skizofreni