Klinisk forskningstræning for læger i hoveduddannelse i Kirurgi og Plastikkirurgi (og andre interesserede specialer) Evaluering og Udtalelser Kursuskoordinator.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Ny ansættelsesprocedure hvordan?
Advertisements

Et teamprojekt Uddannelsesteam C
Forskningsstrategi på centerniveau
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
Opgaven jeg fik stillet
Landsprøver Hvert forår på 4. og 6. klassetrin
Læring og videndeling om god arbejdsmiljøpraksis Oplæg på AM 2006 ved: Brian Knudsen, Arbejdsmiljøinstituttet Sune Netterstrøm og Peter Frimer, Bymusen.
Indførelse af elektronisk 360°- evaluering af yngre læger
Nemt på nettet at understøtte og øge borgernes brug af NemID og digitale selvbetjeningsløsninger med udgangspunkt i den fælles offentlige digitaliseringsstrategi.
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Arbejdsgruppen vedrørende den teoretiske uddannelse, forskningstræning og brug af færdighedslaboratorier i speciallægeuddannelsen Sundhedsstyrelsen Uddannelse.
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
Ph.d. Club - Sammenskrivning og forsvar
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Justering af den skriftlige prøve i dansk på hf
Strategi for Udvikling af Sygeplejen
Uddannelse af læger i akutafdelingen
Susan Munch Simonsen Uddannelsesansvarlig sygeplejerske, MdE
Evaluering Brobygning / Tilmelding. Før brobygning. Efterskoler. For dårlig vejledning af UU i 9. kl. Manglende ønsker på uddannelsesplaner.
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
Junior PC-kørekort og efteruddannelse i IT og fagene
Faglig overgang – Næstved Gymnasium og HF Dansk. Formål Primært at løfte det faglige niveau for alle elever, og herunder også at bidrage til at udligne.
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
Omsorgsetik i klinisk sygepleje - den gode, kloge og rigtige sygepleje
Kompetencehjulet UC Syds IKT kompetence projet For projektbeskrivelsen, se IT- og TelestyrelsenIT- og Telestyrelsen Direkte link til projektbeskrivelsenprojektbeskrivelsen.
DREJEBOG: Titel på drejebog skrives her
1 Marianne Tewes, Hjertecentret Implementering af en klinisk retningslinje – effekt af et uddannelses- & træningsforløb for erfarne sygeplejersker Dokumentationskonference.
Tværfaglig Simulationstræning
Refleksion Hvad var din/jeres eftertanke efter dagen i går?
Indsæt billeder Klik på ikonet og indsæt et billede Billedbanken findes her: f60c93adc/ Vælg layout 1.
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Jesper Lundh1 Implementering Det at bringe ny viden og færdigheder tilbage til praksis.
PKL seminar 2011 nye skabeloner for målbeskrivelser og uddannelsesprogrammer.
Skriftlig opgave. Evalueringsmetoden ” skriftlig opgave”: I hvilke sammenhænge er det relevant? Er der specialer hvor det indgår som en del af det daglige.
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
EKSAMEN OG PRØVER.
Sygeplejerske!!.
Kirurgisk færdighedstræning/simulation Region Øst
Samspillet mellem akutafdelingerne og den kliniske basisuddannelse UAO Hanne Arildsen, PKL for FAM i Region Midt Møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse.
Forskningstræning for HU-læger i Anæstesiologi
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
Skabelon til udarbejdelse af YoungCRM Årshjul
Kompetenceudvikling for pædagogmedhjælpere FØR. Indledende samtaleguide - kursisten Indledende samtaleguide - lederen UNDER. Kursistportfolio og underviserportfolio.
Pressalit Sports Academy Fra perioden til
1 Forskningsaktiviteter Forskningsaktiviteter i Klinik for Selvmordstruede Forskningsafdelingen er en del af forskningsenheden i Det Børne og Ungdomspsykiatriske.
Vejen til speciallæge - hoveduddannelsesansættelse Andreas Lundh Ph.d.-studerende Det Nordiske Cochrane Center.
VEJEN TIL SPECIALLÆGE - FRA STUD.MED TIL SPECIALLÆGE Helene Hvidman, Klinisk basis læge.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Forskningsnetværk i Region Sjælland Yngre Læge Dag 2015.
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
En tidlig og intensiv indsats Syddanmark, Fredericia, juni 2008
Årskursus i Hjertemotion
Faglærer konference d. 16. og 17. maj 2017
Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge?
Ansvar i Videreuddannelsen
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Skole-reform Skolesamarbejdet Motion og bevægelse.
Oplæg om 3-timers møder Regionshospitalet Randers.
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
Træneruddannelsen Trænerrollen bliver mere kompleks og krævende, efterhånden som spillet udvikler sig, og kvalitetstænkning spiller en stor rolle i dagens.
Praktik. Censorformand: Niels Tange Lokaler: Århus: D2.02 Kbh: K5.18
Forløb: Ligestilling mellem køn i Danmark
Velkommen til fagligt samspil
Introduktion.
SKOLE-VIRKSOMHEDSSAMARBEJDE
Præsentationens transcript:

Klinisk forskningstræning for læger i hoveduddannelse i Kirurgi og Plastikkirurgi (og andre interesserede specialer) Evaluering og Udtalelser Kursuskoordinator Rie Raffing WHO-CC Overlæge Claus Fristrup OUH Kursusleder Hanne Tønnesen WHO-CC

Baggrund for mødet i dag Efter at have kørt som en forsøgsordning siden efteråret 2013 ansøger specialet nu om, at ordningen gøres permanent. Rådet ønsker en præsentation af evaluering af forskningstræningskurset for Kirurgi. Der skal tages stilling til en evt. forlængelse eller permanentgørelse af ordningen.

Udvikling af kurset 2013 Det nye kirurgiske træningskursus i forskning blev udviklet på baggrund af: Behov for et kursus målrettet de mange kirurgiske HoU læger helt uden forskningserfaring Gode resultater af nydesignet selvstændigt kursus – Med fokus på kirurgisk forskning – Med bedre integration af praksis og teori

Det integrerede kursus Undervisningsmodul I (fem dage) Outcome: Følgende afsnit i projektbeskrivelsen: Baggrund, formål, materiale og metode. Søgestrategi og resultat. To do liste. Plan for gennemførelse. Undervisningsmodul II (fire dage) Outcome: Projektbeskrivelse. Klinisk forskningsmodul (ti dage) Outcome: Gennemført forskningsprojekt samt oplæg til præsentation på DKS eller lignende. Undervisningsmodul III (en dag) Præsentation af forskningsprojektet ved eks DKS eller lignende.

Deltagere fra Region Syd deltagere ud af 56 i alt fordelt på 5 kurser PeriodeKursusKursistNavn Efterår Teis Holmbo Larsson Forår Jesper Meng Rahn Nielsen Forår Farzad Sadeghi Forår Anne Reiss Axelsen Forår Randi Maria Simonsen Forår Poulina Súsanna Petersen Efterår Malene Just Busse Forår Pernille Øhlenschläger Larsen Efterår

Evalueringsskemaet 1. Hvordan vil du overordnet bedømme kurset? - Indhold - Planlægning og gennemførelse - Relevansen af det udleverede materiale - Sværhedsgrad - Besøg på forskningsafdeling

Evalueringsskemaet 2. Hvordan vil du bedømme din indsats på kurset? 3.1 Underviserens evne til at formidle stoffet levende og interessant 3.2 Underviserens evne til at inddrage kursisterne i undervisningen 3.3 Underviserens faglighed

Evalueringsskemaet 4. Hvad ville du gerne have mere af på kurset? 5. Hvad ville du gerne undvære på kurset? 6. Har kurset givet dig en viden, som du konkret kan bruge i dit videre forløb? 7. Har du andre kommentarer, du gerne vil dele med kursusledelsen?

Gennemsnit for delkategorier i %

Kursets overordnede samlede gennemsnit over tid i %

Kursisternes kommentarer til kursets indhold (efterår 2015) Mere statistikundervisning Vi har udvidet undervisningen; Udarbejdelse af statistik og analyseafsnittet i den enkeltes egen forskningsprotokol / projektbeskrivelse fra en time til tre timer Undvære undervisning om kommunikation med vejleder Vi har revideret indholdet til at handle om voksenlæring Undvære besøg på forskningsinstitution Vi har taget besøget ud af forårets program Har kurset givet dig en viden, som du konkret kan bruge i dit videre forløb? Alle kursister har svaret ja på det spørgsmål

Andre kommentarer fra evalueringen Samtlige andre kommentarer: ”Godt og nødvendigt kursus” ”Generelt god service og godt tilrettelagt” ”Fedt med tiden til individuelt arbejde med vores projekter med super god mulighed for individuel hjælp undervejs” ”Reference-program-undervisningen var et hit” ”AH burde komme og høre om PubMed søgning. Så vil han bedre kunne hjælpe os med hans input”

Udtalelse fra DKS OG YDK ”Set med uddannelsesudvalgets briller på kan jeg sige, at der er så positive tilbagemeldinger vedr. forskningstrænings- kurset, at Selskabet (DKS) nu har valgt at lægge det ind i Målbeskrivelsen af 2015.” (Randi Beier Holgersen) ”Yngre Danske Kirurger vil således på bagrund af ovenstående på det kraftigste anbefale at forskningstrænings- kursus forbliver i kirurgisk regi.” (Emma Possfelt-Møller)