Lederkursus December 2014. Tjenestemandsloven Landstingslov nr. 21/2003 om Grønlands Hjemmestyres og kommunernes tjenestemænd i Grønland.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
VALG TIL SKOLEBESTYRELSEN VELKOMMENtil Orienteringsmøde, den 26. Januar 2006.
Advertisements

Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Overenskomst for lærere m. fl
Proces – trin for trin Leder afsøger alternativer til udpegning
Klager og den vanskelige samtale
Fjordkredsen DLF, kreds Pensionsmøde Mandag den 28. marts Fjordkredsen
Side 6Side 3 hittegods: Under oprydning finder du bag en stol en læderjakke med en tegnebog. Tegnebogen indeholder ingen penge, kun kørekort,dankort,sygesikringsbevis.
Søren Sandfeld Jakobsen IT-retlige nyheder marts – oktober 2009.
Sygefraværspolitikker
Skolebestyrelsesvalg 2012 Højvangskolen efterår 2012.
Bisidderrollen TR-uddannelse 28. og 29. sept Sixtus.
• I et samarbejde mellem LL, DLF-A og Danmarks Lærerforening inviteres I til et •ORIENTERINGSMØDE •Fredag den 20. marts 2009 •kl. 9 – 12 i kantinen, Middelfartvej.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Juridisk funktion Juridisk konsulent Birgitte Randrup og
PROGRAM Præsentation. Sager. Sagsbehandlingen. Retsgrundlaget.
Arbejdstidsplanlægning 5 dages arbejdsuge
PLO-konflikt orienteringsmøde. Program: Kl Velkommen v. kreds/regionspolitiker Præsentation af DSR og dbio konsulenter Forhandlingerne mellem.
Arbejdsretsseminar 29. maj 2012
1 Skolestruktur Formandsmøde / 26. august 2010 Overenskomstansatte Kan opsiges med begrundelsen strukturændringer/arbejds- mangel. Opsigelse sker med gældende.
Møde med skolebestyrelsen, Østbirk Skole,
Tillids- og TalsmandskursusSøfartens Ledere TR`ens rolle og rettigheder Valg af tillidsmænd  Valg af tillidsmand/mænd forudsætter hjemmel hertil i overenskomsten.
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Dokumentation og ankesager Jannie Dyring Ph.-d.-stipendiat.
Ret og pligt Øhavets Lærerkreds Skarrildhus den 9. september 2009.
Skolebestyrelsesvalg 2010 Det nye er: Enkeltmandsvalg (Ingen stillere) Brevafstemning (Ingen valgdag) Mulighed for forskudt valg.
Leder-souschef Temadage DLO
Geografisk fleksibilitet ved ansættelsen organisationsaftalen § 8, stk. 3: ”Organisten er desuden forpligtet til at gøre tjeneste ved andre ansættelsesmyndigheder,
Skanderborg Kommune Valgmøde 3. marts 2014 Baggrundsviden for at kunne varetage skolebestyrelsesarbejdet.
Paragrafferne i Serviceloven almindelig underretningspligt
TR - Basiskursus Forhandler Foregangs m/k Konfliktløser Bindeled (medlemmer – IMAK) Bindeled (ledelse - medlemmer) Kontrollør Lovfortolker Formidler.
Deltidsansatte - HR/psl1 Deltidsansattes adgang til et højere timetal Aftalen er indgået mellem KL og KTO - tiltrådt af Sundhedskartellet. –Delimplementering.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Om censoretik og forventninger til censorers rolle oplæg til censorlandsmøde 19. marts 2014 Line Folsgaard Petersen på vegne af de 7 danske Ergoterapeutuddannelser.
GL-MØDE OM AFSKEDIGELSER Oplæg ved TR. ER DER AFSKEDIGELSER PÅ VEJ?  De foreløbige meldinger fra ledelsen  Hvordan vil vi som lærerkollegium gerne have.
Lægen som arbejdsgiver, den 9. december 2015 Lægen som arbejdsgiver Et lynkursus i ansættelsesret.
LEDERKURSUS 2014 Tjenestemandspensioner TJENESTEMANDSPENSION 2014.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
TR/ledermøde Nørrebrohallen 21. januar ’10. Omplacering – undersøg først Kan budgetreduktionen klares uden personalereduktion? Er der i personalegruppen.
Lederkursus December Sagsbehandlerloven Landstingslov nr 8/1994 om sagsbehandling i den offentlige forvaltning.
Lederkursus December REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov, landstingsforordning og Inatsisartutlov Bekendtgørelser Cirkulærer.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
Flytning af statslige arbejdspladser
1 Vejledning om anmeldelse af voldssager til politiet. Vold og trusler Vold er når en person angriber en anden person, f.eks. med slag og spark. Lette.
Den tjenstlige samtale Organisationsuddannelsen – modul 1 1 Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen Danmarks Lærerforening.
Malerfagets overenskomst §10 Sikkerhedsbestemmelser Hvem har ansvaret for, at det nødvendige sikkerhedsudstyr er til rådighed? Hvem har ansvaret.
Velkommen til Lægedag i Region Sjælland Session: Hvad er mine rettigheder og forpligtigelser?
Disciplinære foranstaltninger – tjenstlige samtaler Lederkursus 2014.
Ansættelse med løntilskud En gennemgang af reglerne.
Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet. Vi har til opgave at tage hensyn til borgernes.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
CAPTIA ESDH Elektronisk Sagsbehandling og DokumentHåndtering Fremtidens digitale værktøj i Grønlands Selvstyre judr dok. nr
Andre aktører - sygedagpenge v. Birger Stein Christensen.
Overenskomst Mellem Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) og Kristelig Fagforening (KF)
Ansættelsesk-ontrakt og løn
Velkommen til SL TR – MØDE
Overordnede bestemmelser
Sikrede døgninstitutioner Særlig sikrede afdelinger
Overenskomst-forhandlinger 2018
Voksenansvar for anbragte børn og unge Husorden
Malerfagets overenskomst
SAS Danmark – Mark ordningen Regler og muligheder ved fratrædelse
3. dag - Modul 1A Afskedigelse Evaluering (kl ) Lunchbox og tak for denne gang (kl )
OK18 Det statslige forlig - Chefer
Nye stillinger som pædagogiske ledere
Afskedigelse UC plus.
Ansættelse Overskrifterne: Før ansættelsen Ansættelsesform
Overenskomst Mellem Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) og Kristelig Fagforening (KF)
TR-kursus IA Afskedigelse - lærere ved VUC 14. September 2018
Afskedigelse FOAS.
Afskedigelse A2B.
CAPTIA ESDH Elektronisk Sagsbehandling og DokumentHåndtering
Præsentationens transcript:

Lederkursus December 2014

Tjenestemandsloven Landstingslov nr. 21/2003 om Grønlands Hjemmestyres og kommunernes tjenestemænd i Grønland

Tjenestemandsloven Anvendelse: Fastsætter minimums rettigheder og pligter for enhver tjenestemand ansat i Selvstyret og de grønlandske kommuner Tjenestemandsbegrebet: Fastsat i grundloven Skal være værdige til deres job Må ikke strejke Får betalt pension af staten

Tjenestemandsloven  Stillinger skal slås op, før de kan besættes  Ansøgningsfrist min 3 uger  Myndigheden har pligt til at ansætte den bedst kvalificerede  Det skal af ansættelsesbrevet fremgå, hvordan stillingen er klassificeret, stillingens titel, ansættelsesområde og tjenestested Ansættelse

Tjenestemandsloven Tjenestemandens pligter: Overholde de regler, der gælder for stillingen såvel i som udenfor tjenesten Vise sig værdig til den agtelse og tillid, som stillingen kræver Tavshedspligt – også efter udtræden af tjenesten Skal kunne tåle ændringer inden for visse rammer Kan fritages for borgerligt ombud Må ikke have arbejde ved siden af, hvis det går ud over pligterne eller agtelse og tillid Må ikke modtager honorarer for hverv som betragtes som et led i ansættelsen som tjenestemand

Tjenestemandsloven Kan suspenderes eller overflyttes til andet arbejde, hvis der er grundet mistanke om et forhold der strider mod varetagelsen af stillingen Suspension :

Tjenestemandsloven Skal have en skriftligt fremstilling af sagen udleveret Skal have mulighed for at aflevere skriftlig udtalelse vedr. sagen Har ikke pligt til at udtale sig Har ret til eller pligt til at medvirke ved et tjenstligt forhør Ret til bisidder og tolk Ret til at afgive skriftlige indlæg - også efter forhøret er afsluttet Disciplinærforfølgning

Tjenestemandsloven Disciplinære straffe: 1.Advarsel, 2.Bøde 3.Overførsel til andet arbejde 4.Overførsel til andet ansættelsessted 5.Degradering 6.Afskedigelse Inden beslutning om straffe jf. 3-6 iværksættes skal centralorganisation høres Partshøring i jf. sagsbehandlerloven skal overholdes Disciplinær forfølgning fortsat:

Tjenestemandsloven Opsigelsesfrister efter endt prøvetid 3. mdr Kan være kortere fra arbejdsgiver, hvis tjenestemanden er uskikket til at forblive i stillingen Ved udgangen af den måned, hvor tjenestemanden bliver 65 år – opsigelsesvarsel skal overholdes Afsked