Midtvejsstatus for projekter rettet mod privatboliger under Energisparepuljen Dansk Energi - Net.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Resultater og opfølgningsmuligheder for LUP 2009 – kommunikation og patientinddragelse Specialkonsulent Trine Østerbye Web- og kommunikationsmedarbejder.
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Århus Kommune Undersøgelse på tilsynsområdet Telefonundersøgelse foretaget november respondenter.
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
Det svære liv i en sportstaske
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
GODE IWB RÅD TIL UNDERVISNINGEN  Det skal ikke (kun) være lærerens tavle  Altid være på nettet – så der er plads til at være impulsiv og søge på nettet,
Folkeskole-reformen August 2014.
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Køb af andelsbolig - hvorfor man altid skal tænke sig om, når man køber bolig – også når der er tale om en andelsbolig!
Egebjergnettet Stiftende Generalforsamling for den midlertidige forening 24 oktober 2005.
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Kan daginstitutioner gøre en forskel. v
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
”Ny skriftlighed” Elevernes studieforberedende skrivekompetencer
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
1 National konference d. 21. november Workshop III Systematisk rekruttering til telefonrådgivning – et eksempel.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
Barrierer i og for forbedringsprojekter Udenom, indenom, henover eller igennem barriererne Hvilken vej vil du? 12. oktober C2E netværk.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Landsbyggefonden – nye krav og procedurer
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Den gode projektansøgning
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Ed - fasen Lokal Politiet EN BESKRIVELSE AF PROBLEMET (f.eks. Belyse problemets karakter, og omfang,. Undersøge hvem der er/ kan være medinteressenter.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
RADAR i projektarbejdet 12. okt C2E netværk.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Seminar 6 – Arbejdsmiljøledelse
Collaborative Practice Research Lars Mathiassen eCommerce Institute, Georgia State University.
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Om indsatsteori.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Socialtilsyn Nords årsrapport En vurdering af tilbuddenes kvalitet
Evaluering som et ledelsesredskab Doku:SEN. Hvorfor og hvordan? Udarbejdet af Toke Knudsmark, Varde Ungdomsskole.
Vestre skole d Formål Hvordan vil en længere og mere varieret skoledag se ud for en elev i hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling ? Hvad.
Planlæg din kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for en kommunikationsindsats Vil sikre, at dine budskaber kommer frem Vil kommunikere.
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk 14. januar 2016.
UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE. MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP,
PRINCIPPER FOR PROJEKTLEDELSE IT PROJEKTLEDELSE 14. marts 2014.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Planlæg din kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for en kommunikationsindsats Vil sikre, at dine budskaber kommer frem Vil kommunikere.
Præsentationsteknik Hvorfor skal I lære præsentationsteknik? Hvad kan I bruge det til i hverdagen? Det med præsentationer, er det ikke bare noget man kan.
Sådan opstilles en god effektkæde (forandringsteori) Infomøde om styrket e-handel og digitalisering i små og mellemstore virksomheder, 27. april 2016.
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
Frederikshavn Kommune 23. nov. 2016
Dokumentation, evaluering og evidens
Idegrundlag og målsætninger
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Company programme - Veda
DABYFO, Kastrup, 3. maj 2011 Ernst Jan de Place Hansen, SBi
Er din klinik klar til surveyorbesøg?
Vidensbaseret praksis i botilbud
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Præsentation af Socialtilsyn Øst -orientering om årsrapport 2015 og evalueringen af lov om socialtilsyn Baggrund Socialtilsynets årsrapport skal fungere.
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
SMTTE-Modellen Sammenhæng Evaluering Mål Tiltag Tegn Hvad vil vi?
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Præsentationens transcript:

Midtvejsstatus for projekter rettet mod privatboliger under Energisparepuljen Dansk Energi - Net

Fem boligprojekter: 1)Trente Møller – Teenager mod strømmen 2)A21 Sundby – Tagboligen som passiv- hus 3)LØB – Uvildig energioplysning 4)Sydthy Kommune – Elbesparende foranstaltninger ifm passiv-hus 5)Fruehøjgaard – Energibesparelser i almene boliger

Aktiviteter og målopfyldelse  Generelt er aktivitetsniveauet tilfredsstillende. Fornuftig sammenhæng mellem budget og gennemføre aktiviteter  Målopfyldelsen er (formentligt) OK. Enkelte forsinkelser, men ikke mislykkede aktiviteter.  Målsætningerne er i nogle tilfælde ikke præcise og gennemtænkte. Behov for en mere systematisk tilgang til opstilling af målsætninger og indikatorer, der kan belyse målopfyldelse og effekter.

God praksis for opstilling og målsætninger og sikring af ’evaluerbarhed’. a) Opstil målsætninger (målhieraki). b) Kvantificer målsætningerne - om muligt. c) Udvælg indikatorer til belysning af målopfyldelsen (Fx elforbrug, salgstal, kampagnekendskab mv.) d) Fastlæg hvad udgangssituationen er (baseline) e) Sikre dataindsamling f) Opgør målopfyldelse og effekter via indikatorerne

Hvordan har aktiviteterne suppleret den øvrige energispareindsats? Projekterne er alle ’additionelle’ - dvs. de fokuserer på emner, budskaber og målgrupper som ikke er fokus i andre indsatser Projekterne er hovedsagelig ‘alene-stående’ indsatser, der ikke bygger videre på eksisterende materialer og aktiviteter. Eksempler er emner som passiv-huse, lavenergi-tagboliger, tenageværelser og BR06!

Er der identificeret særlige barrierer i forhold til temaerne? Manglende viden om lavenergibyggeri og i særdeleshed passivhus-konceptet Dokumentationskrav kan være en barriere for en optimal oplysningsindsats

Er der udviklet nye metoder/ny viden ? Nyskabende pædagogisk/teknisk tilgang til undervisning af børn og unge i energibesparelser Ny tilgang til påvirkning af bygherrer i form af opsøgende (gratis) rådgivning i projekteringsfasen Tilvejebringelse af den nyeste internationale viden om passiv-huse - på dansk Nye metoder til information omkring elbesparelser i hjemmet - Fx elparties.

Er aktiviteterne planlagt videreført ? To projekter løber til og med 2008 og tre projekter er afsluttet. Der er i alle tilfælde gjort tanker om videreførelse, men ingen har endnu fået finansiering og projektplaner på plads. Der er i nogle tilfælde en vis træthed at spore i forhold til at søge projekter og arbejde under de vilkår, der gælder for Energisparepuljen og lignende ordninger

Afsluttende bemærkninger … Samlet indtryk: gode, nytænkende projekter, der har bestræbt sig på effektiv anvendelse af midlerne og som overordnet set har nået (eller vil nå) deres målgrupper i et tilfredsstillende omfang. MEN der er kan ikke siges noget om projekternes effekter, blandt andet fordi man kun i ringe omfang har tænkt i måling af målopfyldelse og dokumentation af effekter i planlægningsfasen