Innovation og entreprenørskab i Grønland Hvordan opbygger vi en innovations- kultur? Hvilke faktorer gør sig gældende? Hvad er vi gode til? Hvorfor taler.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Målrettet og forsvarlig træning af børn og unge Ledertræf på tværs De gode idrætsoplevelse – engagerede forældrene på sidelinjen DBU´S bud -på involvering.
Motivation Sidde 4 og 4. af andre.
Energi- & Vandværkstedet
Hvad er VIP for noget? Projekt-VIP (Viden- og InnovationsPartnerskaber) handler om at skabe tværprofessionelle partnerskaber, der baner vejen for udvikling.
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Lærerprofessionen.
Mærkninger  kemien i din hverdag..
Konflikter på nettet. Og hvordan du løser dem.
Design – en definition Dyrehaveskolen.
Biblioteket som arena i viden- og oplevelsessamfundet
Sprogpakken Forældresamarbejde.
Systemvalg Oversigt og teknikker Kapitel 2.
Hvad kan København som hovedstad?
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
Afslut med at henvise til Modstrøm
Sciencekommune Assens ”Jeg forventer at gøre en lille opfindelse hver tiende dag, og en stor hver sjette måned eller deromkring” Thomas Alva Edison.
1 Helge Munk, Munk IT Fremtidige satsninger - et kik i krystalkuglen Innovation i IT-erhvervet.
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Ledelse af innovative medarbejdere
Kontaktforældre - et vigtigt led mellem skole og forældre Kontaktforældrene er et vigtigt led mellem skole og forældre. Kontaktforældrene repræsenterer.
Chefanalytiker, Oxford Research
Beskrivelsesværktøj Implementering af bips beskrivelsesværktøj i din virksomhed bips konference 26. september 2011.
Innovation – et mindset hos ledere og medarbejdere Tina Lambrecht Danske Fysioterapeuter.
Anders Hoffman, Ph.d. Kreativ direktør, FORA Brugerdreven innovation i den danske modeindustri.
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
Introduktion til centrale begreber
Innovationsdidaktik Model for bæredygtigt læringsmiljø
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
MedTech Innovation Center – effektiv kommercialisering af innovationer.
1 New Right September Hvordan skabes politik Supply side – fokus på staten som bestemmende aktør Demand side – fokus på grupper som bestemmende.
Hvad vil jeg tale om? Handicapkonvention – hvorfor det?
Kodeks for offentlig topledelse
Sammenlægning af Boblen og Loppen – efterår 2012 En gennemgang af processen.
Ledelse på tværs World Café. Region Midt v/professor Janne Seemann
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
APV Lindved Skole Januar Rengøring SFO Undervisning.
Velkommen til Ny Nordisk Skole akademidag 2015 #nynordiskskole.
Innovation præsentations eks. Start med at forklare hvilket problem du mener dit innovative forslag ville kunne løse. Mit innovative forslag tager udgangspunkt.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Styrket rammer for erhvervsskolerne som kraftcentre for virksomheder v/ Vicedirektør Anders Hoffmann.
Temadag for klubberne i Roskilde 2012 Af Direktør Jesper Reming Tangbæk, Børn og Kultur Børn og Kultur.
Præsentation af forårs-sfo
Virksomheders Sociale Engagement i Danmark Joachim Boll, SFI.
Bypolitik, kulturplanlægning og design af kulturelle læreprocesser Præsentation d Underviser: Jan Graulund (og evt. NN)
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Familieiværksætterne Et sammenhængende forløb om fødsels og forældre- forberedelse for førstegangsforældre Information, vejledning og dialog om de udfordringer.
”50 akademikere i 180 dage” Et vækstskabende erhvervsudviklingsprojekt i Frederiksberg Kommune.
VELKOMMEN til KLUB ROSKILDE MIDT HEDEBOPARKEN. KLUB ROSKILDE NORDKLUB ROSKILDE SYD KLUB ROSKILDE ØST KLUB ROSKILDE VEST KLUBBERNE I ROSKILDE KLUB ROSKILDE.
Cooperative Learning i sprogfagene  Hillerød, Vejle og Aalborg Helle Kirstine Petersen.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
1 Biophilia. Biophilia på 45 minutter Hvad er Biophilia Nordic? Præsentation af det danske undervisningsforløb: At svæve Workshops ved bordene - afprøvning.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Diskussionsoplæg Didaktik, design og digitalisering.
Byggeriets experimentarium Tag-line Hvad er det vi laver.
Entreprenørskab og Performance Design Seminar om entreprenørskabsundervisning RUC Seminaret afvikles med støtte fra Karlbak og projektet EntreNord.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Hvordan kan vi styrke den danske innovationskultur?
til KLUB ROSKILDE MIDT ØSTERVANG
Henriette Hayton – Den Nye Friskole
Tradition og fornyelse (lidt)
Tilskud til uddannelsessamarbejde i Norden og Baltikum
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Relationel Kapacitet: Ledelse af relationel velfærd Carsten Hornstrup
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
IT i undervisningen interaktive assistenter
Præsentationens transcript:

Innovation og entreprenørskab i Grønland Hvordan opbygger vi en innovations- kultur? Hvilke faktorer gør sig gældende? Hvad er vi gode til? Hvorfor taler vi overhovedet om det? Hvad kan vi blive bedre til?

Kultur Struktur Holdning Tradition ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Konstateringer Stor offentlig sektor 2006 – lønmodtagere fordelt på brancher

Og spørgsmål - ??? Uddanner vi primært til den offentlige sektor? Hvad honorerer vi (lærere og forældre) i uddannelsessystemet? -at børn og unge stikker ud og går nye veje? -at børn og unge følger undervisningen og vælger den sikre vej? Hvor mange af vores ’opdragere’ pædagoger, lærere og forældre ved noget om entreprenørskab og innovation? Spørgsmålet er, om vi er gode til at dyrke de kompetencer og karakteristika, der lægger sig til det at være innovativ…

Praktiske erfaringer Med udgangspunkt i 5 forskellige best practices i Norden, som anser sig selv som værende innovative og anderkendes for at være det. Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island Analyse af, hvad der er gennemgående for de 5 best practices.

Praktiske erfaringer Gennemgående træk ved de 5 cases -Problemløsningsorienteret – altså, vi løser et reelt problem -Co-created indhold (anderkendelse af, at alle er kreative og at alle kan være med til at forme fremtidige løsninger) -Uden prædefineret curriculum -På tværs af organisatoriske grænser -På tværs af faggrupper / faglige inddelinger -Learning by doing -Æstetiske læringsprocesser

Praktiske erfaringer FacilitatorLærer / expert Fast curriculum Brugerdrevet / løsningsorienteret Open Arena Norge IFS Sverige Innovationsfabrikken Danmark Proacademy Finland Biophilia Island

Praktiske erfaringer Karakteristika, der lægger sig til det entreprenørielle mindset -Selvledende -Årvågen -Risikovillig -Situationsfornemmelse -Opmærksom på muligheder -Adgang til rollemodeller Facilitator Fast curriculum Brugerdrevet / løsningsorienteret Lærer / expert

Miljøet i Grønland Har vi et miljø i Grønland, hvor vi dyrker innovation og entrprenørskab? -Hvordan står det til i vores virksomheder? -Hvordan står det til i den offentlige sektor? -Hvordan opfatter vi folk, der går solo og pludselig tjener mange penge? -Hvordan fungerer vores rådgivningsenheder? -Kan de f.eks. være med til at udvikle på vores ideer? -Støtte os i co-creation processer? -Fungere som forbilleder for os eller henvise os til dem?

Innovation og entreprenørskab i Grønland Hvordan opbygger vi en innovations- kultur? Hvilke faktorer gør sig gældende? Hvad er vi gode til? Hvorfor taler vi overhovedet om det? Hvad kan vi blive bedre til?