Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Henriette Hayton – Den Nye Friskole

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Henriette Hayton – Den Nye Friskole"— Præsentationens transcript:

1 Henriette Hayton – Den Nye Friskole
E3U Henriette Hayton – Den Nye Friskole

2

3 Feltarbejde Jeg har i mit feltarbejde:
-interviewet 2 forældre, Tina og Trine. -interviewet min skoleleder, Vivi Sandberg. interviewet bestyrelsesmedlem Lisbeth Hommelhof Observeret 2 kollegaers undervisning, Chris og Christina

4 Skoleleder Hvem Bestyrelse Kollegaer Forældre

5 Hvordan Hvordan er vores praksis nu – hvor gør vi noget indenfor entreprenørskab?

6 Hvordan Skoleleder Vivi: Ved os hedder et værditema ”Innovation og kreativitet” – og vi er alle ansat ind i det, men ingen har rigtig taget den på sig. Vi er aldrig blevet helt skarpe på VORES definition – og bestyrelsen spørger heller ikke ind til det. Mange forældre ved heller ikke rigtig, hvad det står for, så de har ingen forventninger. Alligevel synes mange forældre, at deres børn oplever kreativ undervisning. Vi er nemlig gode til at vise, når vi laver noget kreativt fx i KKH (Kunst, kultur og håndværk) og lægge billeder på Facebook.

7

8 Vores emneuger er der, hvor vi er bedst til at tænke det ind:
-Fx når vi laver musical uden at have manuskript. -Fx da de skulle bygge sæbekassebiler og lave et rallyløb. -Fx da de skulle udtænke og bygge baner til fodboldgolf og discgolf.

9 Hvordan Trine – forældre interview:
Trine mener, at vi på skolen er gode til at sætte skub i eleverne og lave undervisning på mange forskellige måder Trine mener fx, at datteren i 2. kl. øver at blive entreprenant, når vi efter en lang periode med legemakkere, går over til en periode, hvor de selv skal finde ud af, hvem de skal lege med, hvad de skal lege, samt at de hele tiden bliver mindet om at de har ansvar for fællesskabet. Trine mener desuden, at SFO’en er god til at udfordre elevernes foretagsomhed ved veksle imellem at udbyde kreative værksteder, samt at lade dem kede sig og selv finde på indenfor de rammer, der er i SFO’en.

10 Hvordan Chris – tysk i 1. kl. emne om ansigtet: Tydelig struktur
Klasseundervisning med bevægelse, tale, rytme. Ikke entreprenant undervisning – men god undervisning. Christina – engelsk i 6. kl. emne om ”to be”: Klasseundervisning på tavlen, leg med spørgsmål på mange måder om 1.,.2., 3. person ental og flertal. Individuelt arbejde på kopiark – opfordring til at mumle, hvad man skriver og hvorfor. Min vurdering: God undervisning- men ikke noget, der fordrer entreprenørskab eller innovation. Hvordan

11 Hvordan Tina – forældre interview:
Tina siger, at hun sagtens kan få øje på vores værditema ”innovation og kreativitet”. Tina oplever det mange steder: -hver gang elever bliver indgydt mod til at stille sig frem og involvere andre. Fx: lejrskolen på skibet Fylla, skoleboden, læse med de yngre elever, elevråd, legepatrulje, mm.

12 Hvordan Bestyrelsesmedlem Lisbeth
Lisbeth oplever, at begge hendes børn bliver udfordret på det entreprenørielle i flere sammenhænge: Fx. Gruppearbejde i N/T, hvor de selv skal planlægge arbejdet: hvem gør hvad. Hvem ringer til Provas og interviewer dem ang. spildevand? Ugeskema: Eleven skal selv planlægge sin tid og søge hjælp. IKT: lave film, lave hjemmesider mm. MEN Lisbeth mener også, at vi kan blive meget bedre i de boglige fag – vi er klart bedst i de praktiskmusiske fag, samt featureuger.

13 Hvor I klasseværelset fx når de laver foldebøger.
I KKH (kunst, kultur og håndværk), når de selv laver biler af ler eller selv skal lave en udstilling, der er indbydende og informativ. Ude,i frikvartererne, når de selv skal sætte lege i gang. På lejrskoler.

14 Hvad -iPads. -genbrugsmaterialer. -instrumenter -telefoner
-Selvfremstillede ting til undervisningen. -iPads. -genbrugsmaterialer. -instrumenter -telefoner -dimse-dutter (mælkelåg, toiletruller, æggebakker, plastikrør, hulahopringe, mm.)

15 Mine tanker: Efter at have snakket og observeret forskellige involverede, er det tydeligt for mig, at første skridt mod ”Verden efter” må være at sætte en proces i gang, hvor vi som skole bliver skarpe på, hvad VI vil med ENTREPRENØRSKAB, INNOVATION OG KREATIVITET. Bestyrelsen skal sammen med underviserne sættes i gang; de skal alle tegne ”verden nu” og ”verden efter” og sætte ord på og vi skal sammen nå i mål med en fælles retning. De forældre, jeg har snakket med, siger, at de er yderst tilfredse, men også at de ikke helt ved, hvad de ellers skulle forvente. Skolen har for nylig lavet en undersøgelse, hvor alle ansatte og forældre blev bedt om at vurdere skolens værditemaer- herunder ”innovation og kreativitet”- på en skala fra 1 til 5. Forældrene vurderede det langt højere end underviserne.


Download ppt "Henriette Hayton – Den Nye Friskole"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google