Mission Statens Byggeforskningsinstitut lavede i 2004 en undersøgelse af svigt i byggeriet. Ifølge denne undersøgelse beløber omkostningerne til afhjælpning.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Præsentation af PROCESKONTROL Dansk Byggeris
Advertisements

Få styr på bygningsdelsbeskrivelserne med
bips konference 2011, 27. september
Regulerende lovgivning 2
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Præsentation af KVALITETSSIKRINGS- HÅNDBOG Dansk Byggeris
Kommunernes tilsynspligt Hvad er de forpligtet til?
Projektgranskning Vibeke Kragh, VIA University College februar 2014.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Nøgletal i alment boligbyggeri
Præsentation af MODTAGEKONTROL Dansk Byggeris
Den konfigurerbare skakt Præfabrikerede skaktelementer
Selvejende institutioner i Danmark
Praktiske erfaringer med Byggeriets IKT specifikation
Entrepriseforsikring
Forside ? Hjælp Emner Genvej til emner A B C o.s.v.
Digital post på Virk.dk Siden 2010 I dag ca brugere
Præsentation af KVALITETSSIKRING Dansk Byggeris
Præsentation af HJÆLPESKEAMER Dansk Byggeris
Præsentation af MODTAGEKONTROL Dansk Byggeris
Præsentation af KVALITETSSIKRINGS- HÅNDBOG Dansk Byggeris
Tilsyn under renoveringen
Myter? Hvad er skrøner og hvad er facts?
1 Hvad kan den almene sektor bruge nøgletalssystemet til ?
Digital Post til borgerne i vejen dertil
Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået?
1 Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået? Hvis du som medarbejder har fået en fuldmagt af en borger, betyder det, at du kan handle på vegne af.
Præsentation af PROCESKONTROL Dansk Byggeris
Notat I et notat vil der normalt optræde følgende elementer: – en problemstilling og baggrunden herfor – forskellige løsningsforslag – en gennemført faglig.
1 Agenda: SSTT, København 20. januar Program - håndbog 2.Processen for dataindsamling og analyse 3.Hovedkonklusioner 4.Ideer til håndbogens indhold.
Bygherreforeningens ideer til en indsats mod svigt, fejl og mangler Henrik L. Bang, civ.ing., MSc, PhD Sekretariatsleder, Bygherreforeningen
VVM redegørelsen - hvordan arbejder vi for en højere kvalitet? GRUPPEOPGAVE 1: HVAD ER KVALITETEN AF REDEGØRELSEN? Miljøvurderingsdag
Bred Partnering - overvejelser i Driftsområdet om brug af en ”Bred Partnering” model Indlæg på Fælles nordisk entreprenørmarked og nordiske anskaffelsesformer,
EUD reformen Voksensporet. Vad ved hvorfor Vad ved hvordan måske ikke.
Vil du kontrollere hvilken fuldmagt, en person har?
Udbudsmaterialet Henrik Kopp, VIA University College februar 2014.
Orienteringsmøder 2014 Skiferfacader Afrapportering Fejl og mangler i dokumentationen Byggeteknisk svigt og skader.
Byggeweb Undervisning BL7
1 Vil du tilbagekalde en fuldmagt, du har fået? Hvis du er blevet udpeget som en, der kan handle på en borgers vegne i en digital løsning, er du blevet.
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
Et samarbejde mellem: BAT Kartellet | Bygherreforeningen | Dansk Byggeri | Danske Arkitektvirksomheder | DI Byggematerialer | Foreningen af Rådgivende.
Projektweb for de udførende. 3.A indhold DDB-krav Kompetencer: projektweb Centrale viden-elementer Opstartsmødet/IKT-aftalen Rollefordeling Brug af projektwebben.
Tekniske hjælpemidler Bekendtgørelse Anvendelse af tekniske hjælpemidler § 1. Bekendtgørelsen omfatter: anvendelsen af tekniske hjælpemidler ved.
Mission Digital kvalitetssikring med Fotodok. Mission Så nemt er det at bruge FotoDok For at anvende FotoDok på en ny byggesag skal følgende nemme trin.
Hvad skal kendetegne fremtidens Rådgivningsydelser ?
Et samarbejde mellem: BAT Kartellet | Bygherreforeningen | Dansk Byggeri | Danske Arkitektvirksomheder | Foreningen af Rådgivende Ingeniører | TEKNIQ.
Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet. Vi har til opgave at tage hensyn til borgernes.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
Vejledning til efterskoler om EFI I denne præsentation har vi samlet lidt information om EFI og hvordan skolen kan blive oprettet i systemet. Først fortæller.
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Vejledning: selvbetjeningssystem
Jupiter temadag den 30. maj 2007
Udbudsforskrifter (UF) Vintertjeneste
Leverandørprojektering og samprojektering
(s. 1) Præcise udbud giver bedre tilbud og færre konflikter
Nordiska Vägtekniske Förbundet Helsinki august 2007
Tilskud & Regnskab Kursus for nye efterskoleledere
Repræsentantskabsmøde BS’61
E-læring på patientens præmisser
Tilfredshed over hele linjen
Velkommen til Kvalitetssikring og planlægning af malearbejde
AT-eksamen 2018.
E-læring på patientens præmisser
Databehandleraftaler
Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag
AT-eksamen 2019.
Temadage om BR18 – DABYFO, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen
Stikprøvekontrol af de tekniske emner
Digital aflevering.
Netværksdage om sygehusbyggeri 17. september 2019
Præsentationens transcript:

Mission Statens Byggeforskningsinstitut lavede i 2004 en undersøgelse af svigt i byggeriet. Ifølge denne undersøgelse beløber omkostningerne til afhjælpning af svigt i byggeriet sig til 12 mia. kr. om året, ca. 10 % af produktionsværdien. Kvalitetssikring Hvorfor nu det?

Mission Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder § 1. Bekendtgørelsen gælder for: 1.Byggeri, som får tilsagn om offentlig støtte efter lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m.v. 2. Byggeri efter kapitel 3 i lov om byfornyelse, som får tilsagn om offentlig støtte efter kapitel 4 i samme lov. 3. Statsligt byggeri. 4. Andet byggeri, når vedkommende styrelse sætter bekendtgørelsen i kraft for byggearbejder, hvortil der ydes statsstøtte eller statslig udgiftsrefusion, eller hvor arbejdet i øvrigt helt eller delvist finansieres over de årlige bevillingslove.

Mission Kvalitetssikring tager sigte på at forebygge skader og andre svigt. En kvalificeret projektgranskning kan med et beskedent ressourceforbrug forebygge mange fejl. Projektgranskningen skal udpege dispositioner og løsninger, hvor sandsynligheden for svigt og skader og for alvorlige følgevirkninger er stor.

Mission Hvad skal kvalitetssikres ?

Mission Bygherre har ansvar for at opstille og kvalitetskrav. Rådgivere laver projekt granskning og udfærdiger udbudskontrolplan. Med udgangspunkt i udbudskontrolplan og egen projektgranskning udfører entreprenører kvalitetssikrings- dokumenter.

Mission

Kapitel 3. § 5.stk 2. Rådgivere og entreprenører skal hver for sig kvalitetssikre deres byggetekniske ydelser i overensstemmelse med god kvalitetssikringsskik og herunder i fornødent omfang udnytte de hjælpemidler, der til enhver tid findes som alment teknisk fælleseje. Rådgivere skal inden afgivelse af deres projektdel have gennemført projektgranskning, og entreprenører skal inden projektgennemgang have gennemført procesgranskning. Sikring af byggeteknisk kvalitet

Mission Dansk Byggeris Kvalitetssikrings- koncept 2008 Kvalitetssikrings-dokumenter kan hentes/downloades på

Mission Kvalitetssikringshåndbog Præsentation af Kvalitetssikrings- dokumenter Fagbestemte kvalitetssikrings- dokumenter Skabeloner kan downloades ved at venstreklikke på følgende links:

Mission Basisinformationer om byggesagen Byggesagens organisering Virksomhedens og entreprisens organisering Fortegnelse over gældende projektmateriale Resultat af procesgranskning og projektgennemgangsmøder Redegørelse for hvordan kvalitetssikringen bliver gennemført, ved hjælp af: Kontrolplan Modtagekontrol Proceskontrol Slutkontrol En kvalitetssikringshåndbog indeholder:

Mission Eksempel på forside til håndbog som Dansk Byggeri har udformet den. Du skal udfylde en kvalitetssikringshåndbog som enten refererer til en byggesag i arbejder på i firmaet eller en byggesag du tidligere har været involveret i. Benyt evt. præsentationsdemo på hjemmesiden som inspiration. Download kvalitetssikringshåndbogen og gem den på dit eget drev eller på USB-stick

Mission Download og gem mappen som relaterer til dit fag på dit eget drev eller på USB-stick Fagbestemte Kvalitetssikringsdokumenter

Mission Modtagekontrolplan Modtagekontrolplanen viser de materialer, der er anført i udbudskontrolplanen, eller materialer, virksomheden selv ønsker, der skal foretages en særlig kontrol af ved modtagelsen i den aktuelle sag. Modtagekontrollen skal dokumenteres.

Mission Modtagekontro l Eksempel på modtagekontrolskema for mursten. Udfyld skemaer som passer til dit/jeres projekt. Er der nogle poster som ikke skal kvalitetssikres i projektet slettes de af skema.

Mission Proceskontrolplan Proceskontrolplanen viser de bygningsdele, der er anført i udbudskontrolplanen, eller bygningsdele, virksomheden selv ønsker, der skal foretages en udvidet kontrol af i forbindelse med den aktuelle sag. Proceskontrollen skal dokumenteres, evt. med foto.

Mission Proceskontrol Eksempel på Proceskontrolskema for For-og bagmur med isolering. Udfyld skemaer som passer til dit/jeres projekt. Er der nogle poster som ikke skal kvalitetssikres i projektet slettes de af skema.

Mission Proces-fotodokumentation Hvis der stilles krav om fotodokumentation, eller virksomheden selv ønsker at anvende denne form for dokumentation, er det nødvendigt, at der anvendes et system for at sikre et overblik. Hertil kan anvendes et skema til proces- foto- dokumentation

Mission Slutkontrolskema 1.På slutkontrolskemaet registreres, hvilken bygningsdel der gennemgås. 2.Under bemærkninger anføres de visuelle eller funktionelle fejl/mangler, der findes under gennemgangen. 3.Under kontrollen sættes initialer.

Mission Arbejdsmiljø Eksempel på basisinstruks for opmuring. Basisinstruks for arbejdsmiljø- relaterede emner bør også indgå i kvalitetssikringshånd bogen.

Mission Digital kvalitetssikring Kvalitetssikringen på byggepladsen kan med fordel udføres digitalt. Her har vi valgt at anvende FotoDok til dette arbejde, men der findes andre tilsvarende programmer på markedet.

Mission For at opsætte den digitale kvalitetssikring skal man ind på FotoDoks hjemmeside på: Brugernavn og log-in udleveres af underviser.

Mission Brugermanualer til FotoDok kan downloades ved at venstreklikke på fanebladet Hjælp

Mission Opsæt kvalitetssikringen af din praktikopgave på Kvalitetssikringsdokumenterne med foto, som genereres i fotodok udskrives.