1 Forskningsaktiviteter Forskningsaktiviteter i Klinik for Selvmordstruede Forskningsafdelingen er en del af forskningsenheden i Det Børne og Ungdomspsykiatriske.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Velkommen Inddragelse af barnets udtalelse i analysen.
Advertisements

Hvordan udnytte rammerne bedre for at forebygge og behandle medfødte rusmiddelskader hos børn? 16. marts 2015 Kirsten Mundt, projektleder Sundhedsstyrelsen.
Kvantitativt studie ~ PaRIS - spørgeskemaundersøgelsen Spørgeskemaundersøgelse Forår 2009 Mickael Bech, Trine Kjær, Eva Draborg Institut for Sundhedstjenesteforskning,
Hvordan letter vi arbejdspresset i en travl klinisk hverdag? v/ Erik Jylling, Sundhedspolitisk direktør, Danske Regioner.
Kulturforandringer i Børn og Unge Kulturforandring i hele Børn og Unge Hvad går det ud på? Kulturforandring i Område Skanderborgvej og Viby lokaldistrikt.
Erik Christiansen, Klinik for Selvmordstruede, Årsmøde 2008 Selvmordsforsøg blandt børn og unge Af cand.scient.oecon. Erik Christiansen Klinik for selvmordstruede.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Motivation Forældregruppe 2014 Jane Christoffersen & Birgit Lykke Hansen.
Børn i familier med alkoholproblemer Pia Baumgarten, Alkoholkoordinator Alkoholbehandlingen, Kolding Kommunes Misbrugscenter, Elvej 2a, 6000 Kolding
Mor og barn hos lægen. Hvordan vi har arbejdet med at forbedre kommunikationen – og hvad vi har fået ud af det Poul-Erik Kofoed og Jette Ammentorp.
Oplæg Region Sjælland. Michelle Knudsen 33 år. Har tidligere haft en spiseforstyrrelse- anoreksi. Var ”syg” fra jeg var år. Anoreksien var et tegn.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temamøde om underretninger.
Unge i Grønland Med fokus på seksualitet og seksuelle overgreb.
Forældreinfomødet mandag Skovvejens Skole Velkomst v/ distriktsskoleleder Gitte Graatang Aftenens emner: En fusioneret skole – første.
Patientinventering på Aalborg Sygehus KVALITET – svaret på sundhedsvæsenets udfordringer? Tirsdag den 28.november 2011.
Forretningsmodellering 2. Modul Foråret 2008 Nord LBP.
Center for Kvalitetsudvikling KVIS 22. september 2009 Pilotundersøgelse af Patientoplevet Kvalitet i Speciallægepraksis 2009 Design, resultater og udviklingsmuligheder.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Inddragelse af børn og unge med særlig fokus på det udviklingsstøttende perspektiv Work shop 2 Socialrådgiver, lektor Birthe Elholm, Institut for Socialt.
Helhedsorienteret indsats. Kolding kommune. Bettina Beyer, projektleder af projekt helhedsorienteret indsats Kolding kommune.
Kvalitet i Dagplejen Christina Barfoed-Høj, specialkonsulent, Socialministeriet. 18. maj 2010.
ADHD Forstyrrelse af aktivitet og opmærksomhed. Diagnostiske kriterier – Kernesymptomer Opmærksomhed Hyperaktivitet Impulsivitet.
Børn og Unge Århus Kommune 1 Børn /unge med særlige behov Oplæg d til Projekt KRUT Alice Klinge,psykolog.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Forældres oplevelse af tidlig udslusning Anne Boier Sørensen, Adjunkt, Cand. Cur., Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens, VIA Program for Patientologi Internationale.
Respekt for Grænser Fakta
Spot og håndtér stress - før medarbejderen bliver sygemeldt
Dagens menu: Behandlingspsykiatri At være elev i psykiatrien
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Patienter henvist til specialiseret palliativ indsats (SPI), men som aldrig modtages - hvad kan vi lære fra Dansk Palliativ Database Mathilde Adsersen.
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Akutteamets målgruppe
Hvorfor resultatløn?.
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Er din klinik klar til surveyorbesøg?
Jonas Egebart Forløbsansvarlig vicedirektør
Koncept for systematisk
ADHD Andreas Glahn Wernlund Speciallæge i psykiatri
SFI’s forskning i handicap og beskæftigelse
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
VELKOMMEN Informationsmøde Skole & Fritid
Bevægelse i skolen Fysisk aktivitet med høj intensitet øger BDNF i hjernen. Læring fremmes bedst, hvis aktiviteten er udfordrende, varieret og indebærer.
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
TEMADAGE OM PALLIATION 2018
Digital kultur og trivsel på skolen – mod et fælles værdisæt
patientansvarlig læge
BADMINTON.
Anbringelser i familiepleje – hvad ved vi om familieplejeanbragte børn og unge? Cisko konference Mie engen den 10. april 2018.
FSAIO ‘s Efterårs Fagdag 6 Oktober 2017
Er KRAM en skam? Signild Vallgårda
Tendenser i forældresamarbejdet
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Stiliseret cost-benefit som ”evalueringsmetode”
Perspektivskifte Arbejdsmiljøloven Op
Dialog mod Vold som business-case
[klik og indsæt kommunenavn]
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Program Anette Faye Jacobsen Seniorforsker, ph.d.
Nyt fra forskningen – med fokus på kvalitet og kvalitetssikring
Værdibaseret styring i Hjertecentret Sundhedsudvalgsmøde 20. juni 2017
Jonna Jepsen Specialkonsulent, underviser og forfatter
Børne- og Familieafdelingen
Demografisk udfordring – Hele landet størstedelen er i kommunerne
Igangsættelse af tankeprocesser – at formulere spørgsmål i forbindelse med flerfaglige projekter 7-trinsmodellen Karl Henrik Flyums model.
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin
Metakognitiv behandling til børn med generaliseret angst
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Værktøj 10: Forandringer og stress - Individet
En tryg start i vuggestue – samtaleværktøj til opstartsdialog
Præsentationens transcript:

1 Forskningsaktiviteter Forskningsaktiviteter i Klinik for Selvmordstruede Forskningsafdelingen er en del af forskningsenheden i Det Børne og Ungdomspsykiatriske Hus, OUH

2 Forskningsmedarbejdere Erik Christiansen Uddannet cand.scient.oecon (matematikøkonom) med speciale i operationsanalyse Uddannet cand.scient.oecon (matematikøkonom) med speciale i operationsanalyse Arbejdet som statistiker og selvmordsforsker i en forskningsinstitution siden 2003 Arbejdet som statistiker og selvmordsforsker i en forskningsinstitution siden 2003 Ansat i klinikken som projektkoordinator og statistiker på projektet ”Selvmordsadfærd blandt børn og unge” Ansat i klinikken som projektkoordinator og statistiker på projektet ”Selvmordsadfærd blandt børn og unge” Underviser i statistik og matematik på IBC Underviser i statistik og matematik på IBC

3 Forskningsmedarbejdere Ny medarbejder Forskningsmedarbejder i deltidsstilling Forskningsmedarbejder i deltidsstilling Psykolog eller anden akademiker med forskningserfaring Psykolog eller anden akademiker med forskningserfaring

4 Forskningsprojektet ”Selvmordsadfærd blandt børn og unge” Modtaget støtte fra Socialministeriet til et forskningsprojekt vedr. selvmordsforsøg blandt børn og unge Projektet er en analyse af følgende områder: Problemets omfang Problemets omfang Børn og unge med selvmordsforsøgs karakteristika Børn og unge med selvmordsforsøgs karakteristika Faktorer som beskytter mod selvmordsforsøg (resiliens) Faktorer som beskytter mod selvmordsforsøg (resiliens) Behandlingsforløbet for børn som har haft et selvmordsforsøg og er blevet behandlet på et af landets børneafdelinger Behandlingsforløbet for børn som har haft et selvmordsforsøg og er blevet behandlet på et af landets børneafdelinger

5 Forskningsprojektet Ad. problemets omfang Hvad gør vi? Estimerer incidensen af selvmordsforsøg blandt børn og unge mellem 10 og 18 år som behandles på sygehuse Hvorfor gør vi det? Der mangler viden om problemets omfang, især blandt de helt unge. Vigtige beslutningsværktøj for politikere mv. i forhold til indsats på sundhedsområdet Hvordan gør vi det? Systematisk gennemgang af Landspatientregistret for perioden , mht. kontaktårsager og diagnoser

6 Forskningsprojektet Ad. Karakteristik Hvad gør vi? Skaber en karakteristik af børn og unge med selvmordsforsøg mht. sociale og sundhedsmæssige forhold Hvorfor gør vi det? Analysen gør os i stand til at identificere børn i risiko Analysen gør os på et overordnet statistisk niveau klogere på de familier, som børn med selvmordsforsøg kommer fra Analysen gør os i stand til at arbejde med begreber som suicidal- transmission, psykopatologi og sociale forhold Hvordan gør vi det? Med udgangspunkt i 7 fødselsårgange ( ) samkøres registeroplysninger for børnene og deres forældre, mht. de udvalgte faktorer. Selvmordsforsøgerne analyseres i et case- kontrol studie, blandt ca børn og forældre. Det sikrer troværdige resultater

7 Forskningsprojektet Ad. Resiliensfaktorer Hvad gør vi? Analyserer udvalgte risikobørn for selvmordsforsøg mht. faktorer (resiliensfaktorer) som stopper eller modererer processen fra risiko til selvmordsforsøg Hvorfor gør vi det? Ikke alle børn i risiko for selvmordsforsøg ender med at have et selvmordsforsøg. Viden om de faktorer som er årsag til at barnet undgår et selvmordsforsøg er vigtig, set i et forebyggelses og behandlingsmæssigt perspektiv RisikoForsøg Proces fra risiko til forsøg Resiliens faktor

8 Forskningsprojektet ”Selvmordsadfærd blandt børn og unge” Hvordan gør vi det? Vi vender den risikofokuserede forskningstraditionen inden for selvmord på hovedet, og begynder at lede efter faktorer, som beskytter mod selvmordsforsøg. Vi anvender et cohortedesign og registerdata til at efterprøve vores hypoteser. Vi arbejder med en regressionsmodel, hvori der er indlagt ”moderatorer” (interaktionsvariable)

9 Forskningsprojektet Ad. behandlingsforløb Hvad gør vi? En analyse af landets 22 børneafdelingers behandlingsforløb af børn og unge med selvmordsforsøg Hvorfor gør vi det? For at undersøge om behandlingsforløbene er ens for afdelingerne. Undersøge hvorledes afdelingerne inddrager de sociale myndigheder, psykiatrien og evt. specialister inden for selvmordsfeltet i forløbet. Vi ønsker at udvikle en behandlingsmodel, som optimerer forløbet for den selvmordstruede Hvordan gør vi det? Spørgeskemaundersøgelse af de 22 afdelinger, case-undersøgelse af selvmordsforsøgere fra H3 OUH. Vi ønsker at sammenskrive en anbefaling til landets børneafdelinger

10 Forskning på Klinik for Selvmordstruede Følg med på Tak for nu! Statistiker og projektkoordinator Erik Christiansen