FDF FAMILIE Kom godt i gang! Foto: Kim Djernæs. INDHOLD 1.Definition af FDF Familie 2.Mødekoncept/struktur/indhold 3.Målgruppe 4.Ledelsesstruktur. 5.Fysiske.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kredsen i centrum En gennemgang af din kreds!. Kredsen i centrum, intro • Undersøgelsen består af 6 emner med 2-3 underemner • Vi diskuterer et underemne.
Advertisements

FDF FAMILIE Kom godt i gang! Foto: Kim Djernæs.
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Aktiviteter tiltrækker Relationer fastholder
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Sundhedssekretariatet Sundhedsprofiler i Fredericia Kommune Baggrund og formål med at arbejde med sundhedsprofiler Fremgangsmåde og dataindsamling Præsentation.
Indberetning til Tilbudsportalen Sociale tilbud Undervisning Socialtilsyn Nord Februar 2015.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
- Er dine rettigheder Foto: Ken Hermann Børns rettigheder.
1 Til orienterings- og opstillingsmøde Velkommen.
Skriv den gode tekst ”Det er ikke sin mor, man skriver til. Hvis læserens opmærksomhed ikke bliver fanget i de første fem linjer, når han aldrig den sjette.”
Workshop 1- hvad gjorde vi? Tryghed og støtte når man bor i egen bolig Hvilke udfordringer er der ved at bo i egen bolig, når man har psykiske problemer?
Hvem er vi Instruktører:  Christina Riise tlf:  Pernille Vestergaard tlf:  Peter Charli tlf:  Sebastian Stouby tlf:
Hold balancen med et stærkt og velfungerende familieliv Workshop Balancekonference, Region Syddanmark, August 2010 Lisbeth Fruensgaard.
7. juni 2016 i spejderhuset. Dagsorden Hvem skal afsted – Ringsted og Rungsted på tur sammen Inden vi skal afsted - forberedelse og pakkeliste Når turen.
VELKOMMEN til KLUB ROSKILDE MIDT VINDINGE. KLUB ROSKILDE NORDKLUB ROSKILDE SYD KLUB ROSKILDE ØST KLUB ROSKILDE VEST KLUBBERNE I ROSKILDE KLUB ROSKILDE.
Frivillige og deltagere frem for frivillige og flygtninge.
FDF-PÆDAGOGIK. PROGRAM Hvorfor taler vi om en FDF-pædagogik Hvordan er temperaturen i kredsen? Anerkendende pædagogik er FDFsk Tips og tricks Undervejs:
Tilgang 2: Få fat i forældrene Mange børn får (mere eller mindre) blide puf hjemmefra for at komme til FDF. Typisk har børnene store oplevelser, når de.
Lagoni SFO Skoleåret 2015/2016.  Vi er et aktivt hus med nærværende voksne og vi vægter børnene har en god eftermiddag i samværet med deres kammerater.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Velkommen. Velkommen som frivillig i Red Barnet
Skitur 2017 – fra den 20/2 – den 26/ KLUB UNG Roskilde Øst.
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Godkendt i Samvirkets styregruppemøde den 18.januar 2017 Point System
vil vi sætte spor i os selv, hinanden og omverdenen Med Spejdernes Lejr 2017 vil vi sætte spor i os selv, hinanden og omverdenen.
Aftenens program Dagsorden bestyrelsesvalg Valg af dirigent
Fra Dansk Golf Union Juniorugen Landsseminar Juniorkonsulenter
Kan du skabe hyggelige rammer for børn og voksne
Din kreative online praksis!
Hel Fritid i Sønderborg Kommune
Byrådets temamøde 15. januar 2015
Børne- & Undervisningsforvaltningens forebyggelsespulje 2017
Den gode læge Yngre Lægers politik
Sommerlejr 2018 For Puslinge, Tumling og pilte
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Det gode møde i folkeskolen
Spejdernes Lejr 2017.
Kommunikationsworkshop
Livets Ord November 2017.
Gys Gys Gys i Gåsehudsparken.
i Gåsehudsparken D. 31. oktober 16-20
Hvor meget hjælper familier i dag?
ÅRHUS AFDELING.
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
i Gåsehudsparken D. 31. oktober 16-20
BADMINTON.
UDVIKLINGSPLAN FOR GORM
Sund Mund til Byens børn
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
1. dag - Modul 1A Velkomst og præsentation Indflydelse og interessevaretagelse Frokost (kl ) Områdeopdeling kommunal / privat Overraskelse (kl )
i Gåsehudsparken D 31. oktober 16-21
Undervisningspligten
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
MUNDTLIG FREMSTILLING
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Alder Bedst Masterplan – opsamling på input.
Præsentation af 7. kl. Skoleåret 2019/20.
Introduktion til arbejdet som klubpræsident
Indhold - Religionssociologisk viden om børnefamilier
Søskendekurser Handicapcentret for Børn, Aarhus Kommune
Fra tilskuer til spiller
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
BRUG FACEBOOK TIL AT SKABE STÆRKE, FRIVILLIGE FÆLLESSKABER
Overvej spørgsmålet. Interview en makker.
Præsentationens transcript:

FDF FAMILIE Kom godt i gang! Foto: Kim Djernæs

INDHOLD 1.Definition af FDF Familie 2.Mødekoncept/struktur/indhold 3.Målgruppe 4.Ledelsesstruktur. 5.Fysiske rammer/praktiske ting 6.PR 7.Forkyndelse 8.Kontingent 9.Regler

DEFINITION AF FDF FAMILIE FDF Familie handler om samvær mellem forældre og børn - voksne og børn. Familierne møder FDF-livet gennem FDFs kerneaktiviteter og oplever samtidig fællesskab med andre børnefamilier. FDF Familie er et tilbud fra den enkelte kreds til børnefamilier i lokalområdet. FDF Familie kan derfor startes som et hold på linje med fx puslinge-, tumlinge- og pilteholdet, men med andre aktiviteter og mødetider. Med baggrund i FDFs værdigrundlag, lederressourcer, målgrupper, behov, eksisterende samarbejdsformer med andre foreninger i lokalområdet etc. defineres rammerne for det daglige FDF Familie-arbejde af den enkelte kreds’ bestyrelse.

MØDEKONCEPT/STRUKTUR/INDHOLD En selvstændig kreds –Sletten Familie- og friluftskreds Et hold i en eksisterende kreds –FDF Hjerting –FDF Tyrsted-Uth

MØDEKONCEPT/STRUKTUR/INDHOLD FDF Sletten familie- og friluftskreds –6 mødedage + 1 weekendtur om året –27 medlemmer (primært børn) – stiftet i 2007 –Forældre skiftes til at planlægge møderne (Turnus) –Fokusområder FDF Kerneaktiviteter tilpasset børn i alderen 0 – 13 år Friluftsliv Forkyndelse

MØDEKONCEPT/STRUKTUR/INDHOLD FDF Hjerting –Møde cirka hver 14. dag Torsdage med aftensmad Søndage –Børnene bliver meldt ind i kredsen –FDF Familie deltager på kredsens sommerlejr og andre kredsarrangementer –En fast leder + interesserede forældre laver program for et halvt år ad gangen

MØDEKONCEPT/STRUKTUR/INDHOLD FDF Tyrsted-Uth –1 møde (2½ time) hver 3. uge + 2 weekendture om året (1 overnatning) –Ca. 10 medlemmer (eksisteret siden 2010) –2 ledere er ansvarlige for holdet og planlægger alle møderne –Fokusområder FDF kerneaktiviteter tilpasset børn i alderen 0 – 8 år Friluftsliv

MÅLGRUPPE Det daglige/lokale FDF Familiearbejde: skal defineres af den enkelte kredsbestyrelse, som skal tage stilling til målgruppen for arbejdet: –kan målrettes bestemte aldersgrupper, hvor forældre deltager som ”hjælpere” f.eks. FDF Tyrsted-Uth: Målgruppe 0 – 8 år –kan målrettes for hele familien med et eller flere fokusområder f.eks. FDF Øster Hurup: Sille og Sigurd-aktiviteter En ide er, at målgruppen er familier med børn i 0-6 års alderen, hvorefter børnene kan starte på puslingeholdet. Der kan selvfølgelig også være argumenter for at tilbyde familieaktiviteter til børn, som allerede er i kredsen.

TOVHOLDER Inden I som kreds siger ja til at starte FDF Familie, er det vigtigt, at I har fundet en ansvarlig holdleder/ledere. Det er en person som: koordinerer og sikrer, at de enkelte arrangementer gennemføres. sikrer, at der laves PR og indbydelser til arrangementerne.

FYSISKE RAMMER/PRAKTISKE TING Rammerne for afholdelse af FDF Familie Påklædning –FDF-skjorten eller andet FDF-tøj til møderne? –“familiekreds”-tøj - fx en t-shirt/et tørklæde? –Eller……..? Skal I bestille March og lejr til medlemmerne? Og hvad med Sille og Sigurd? Formidling af praktiske oplysninger for FDF- eller frilufts-nybegyndere (fx om toiletforhold, påklædning, siddeunderlag, praktisk service og lign.)

FYSISKE RAMMER/PRAKTISKE TING Rammerne for afholdelse af FDF Familie Hvilket tidspunkt passer bedst? Hvornår er det mest attraktivt for en børnefamilie? –Hverdagsarrangementer / weekender –Formiddag / eftermiddag Spædbørnshensyn som fx kogekedel, puslemuligheder, mulighed for at gå til og fra aktiviteten, middagslur? Er der barnevognsvenligt terræn - eller kan I evt. udlåne bærerygsække?

PR Hvem er målgruppen? Hvem har kontakter i målgruppen og kan bruges som ambassadører? Lav en kort beskrivelse/invitation med billeder af FDF Familie. (Billederne skal afspejle det, som man faktisk kommer til at lave). Overvej, hvordan indbydelsen skal deles ud. –Fra ”mund til mund” –Via børnehave/institutioner –Den lokale kirkes børnearbejde –Facebook

FORKYNDELSE FDFs formål: At møde børn og unge med evangeliet om Jesus Kristus. Hvordan kan FDFs formål indtænkes i FDF Familie? Andagter –Skal der være andagter ved møderne? –Ved særlige lejligheder? –Hvem står for det? –Her kan også tænkes i samarbejde med kirken om børne- eller spaghettigudstjenester.

ØKONOMI Landsmødebeslutning 2014: 0-4 årige skal meldes ind og betale 75 kr. om året til kredsen som en forsøgsordning frem til LM2016. Hvor meget skal man betale? Hvad med ledere? Hvad får man? deltagelse i kredsarrangementer. kurser til de voksne etc. startpakke med kontingent, første overnatningstur, sangbog, andet FDF-grej eller….? Kan lokale Y´s men, menighedsråd, medlemspuljen søges for tilskud til at igangsætte FDF Familie-arbejdet?

SAMARBEJDE Hvis I som kreds har nedskrevne regler, så husk at informere om dem til evt. nye ledere i FDF Familie- arbejdet. Samværsregler Børneattester Ved særlige aktiviteter: fx snitning, kano, klatring, brændehugning Husk også at fortælle dem om kredsens sæsonplan – og om jeres kreds’ forventninger til hinanden som lederflok.

FDF FAMILIEUDVALGET Hvis I efter denne præsentation har fået endnu mere lyst til at starte FDF Familiearbejde op i jeres kreds, så kontakt jeres forbundssekretær. Foto: Kim Djernæs