S perleder Sammen om sport Et 3-årigt projekt støttet af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold ʊ.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
EVALUERING AF LÆREPLANER SNULLERNE Krop og bevægelse.
Advertisements

Projektkonsulent June Højgaard Simonsen Krop & kompetencer Kommunalt kompetenceløft i idræt og bevægelse.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
VERSITET LOUISE BØTTCHER, LEKTOR I NEUROPSYKOLOGI, AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET OKTOBER 2015 UNI DE MINDRE SYNLIGE OG DE VIRKELIG USYNLIGE SIDER.
Den pædagogiske assistentuddannelse En uddannelse til fremtiden Oplæg v. Vibeke Nielsen Den 23. juni 2009.
7. Minutters oplæg på Børne- og ungdomsudvalgets og Danske Handicaporganisationers borgermøde vedr. Inklusion i hverdagen og den fremtidige organisering.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
Referencegruppemøde om den nye skolereform 26. November 2013 Annette Ohm – FIR.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Målgrupper for ressourceforløb Beskæftigelsesregion Midtjylland 13. juni 2014.
DANNELSE DER VIRKER – efterskolens pædagogik
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
Sunde arbejdspladser 14.marts 2016 Una Arnbjørn Projektleder for partnerskabet Projekt: Sammen står vi stærkt – ny model til mere sundhed på arbejdspladsen.
Oplæg om DUKH - retssikkerhed Specialcenter Kornvangen 29. oktober 2014 Faglig leder og socialfaglig konsulent Hanne Petersen.
TOBS Indførelse af Tidlig Opsporing af Begyndende Sygdom i primærsektoren. Mette Unger Gravgaard Sygeplejerske i specialteamet Favrskov Kommune Lene Gravgaard.
Forældre er en aktiv ressource i inklusionsopgaven i børnehuse og skoler.
Konkrete samarbejdsflader mellem UU og Jobcenter Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland.
Hvis Fagligt Begrundet Arbejdsdeling er svaret Hvad er så spørgsmålet?
TVÆRFAGLIGT SAMARBEJDE LIAM VERBAL OG ORALMOTORISK DYSPRAKSI.
Voksenansvar for anbragte børn og unge Rusmiddeltest
Voksenansvar for anbragte børn og unge Voksenansvar
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Præsentation af resultaterne fra
Godkendt i Samvirkets styregruppemøde den 18.januar 2017 Point System
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
En nordjysk investering – Vejle
DUBU Superbrugerrollen
Mine spilområder Faglig og kompetencemæssig koordination og synergi
Hovedfunn fra evaluering af VAM programmet
Grøn Puls på Hjertestierne 2017
Hel Fritid i Sønderborg Kommune
Vi fletter sammen om hjerterehabilitering
Voksenansvar for anbragte børn og unge Alarm- og pejlesystemer
Projektbeskrivelse: Udarbejdet i af
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
VELKOMMEN Informationsmøde Skole & Fritid
BADMINTON.
Aktiv idræt for alle Gentofte Kommunes indsatser de sidste 3-4 år
Trafikpolitik for Stoholm Skole
Inklusion i Folkeskolen
Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
OK18 Det statslige forlig
1. dag - Modul 1A Velkomst og præsentation Indflydelse og interessevaretagelse Frokost (kl ) Områdeopdeling kommunal / privat Overraskelse (kl )
En god start på lægelivet
Undervisningspligten
SUMO - analyse.
Projekt Nyt syn på fremtiden Anne Bjørkmann, Studievejleder IBOS Nordisk inklusionskonference, Middelfart 6. September 2108.
Tendenser i forældresamarbejdet
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Samtale om folkeskolen i
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Dialogmøde d.9.april Samarbejde om læring – folkeskolen, ungdomsskolen og folkeskolereformen.
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Princip for madordning
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Dialogen med klubben SPØRGEGUIDE UNDERVISNINGSMETODER
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Præsentation af 7. kl. Skoleåret 2019/20.
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Socialtilsyn Nord - Årsrapport 2018.
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Præsentationens transcript:

S perleder Sammen om sport Et 3-årigt projekt støttet af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold ʊ

Formål At inkludere børn og unge med funktionsnedsættelse i de almene idrætsforeninger. Konkret skal der afprøves to grundmodeller for, hvordan inklusion af henholdsvis enkelte individer og hele hold kan understøttes. Fælles for de to modeller er, at der skal udpeges en Superleder i foreningen.

Hvad er en Superleder? I fysikkens verden er det en elektrisk leder med en modstand på 0 Ω. I projektet er det en foreningsperson, der sørger for at åbne døre, fjerne modstand og rydde forhindringer af vejen. En ægte Superleder… … lader mulighederne fylde mere end begrænsningerne … arbejder for at inkludere holdet, den enkelte og deres forældre i foreningen … varetager såvel de personlige, som de foreningsmæssige behov og interesser

To inklusionsmodeller HoldinklusionEnkeltinklusion

Holdinklusion

Målgruppe: Børn og unge fra 0. – 10. klasse, som går i specialskole, specialklasse eller centerklasse. Primært børn og unge med udviklingshandicap og kognitive funktionsnedsættelser, samt børn og unge med forskellige større fysiske funktionsnedsættelser Kendetegnende for målgruppen er, at graden af deres funktionsnedsættelse gør, at holdinklusion for nærværende er den bedste løsning.

Holdinklusion

Superleder: Arbejde for at inkludere holdet i foreningen Løbende tilse holdet og aflægge besøg ved træningerne Kontakt til DHIF Rydde forhindringer af vejen for holdets nuværende og fremtidige eksistens Skole/SFO: Udpege elevgruppe og bidrage til valg af idrætsgren Informere forældrene og videreformidle mødeinvitationer Deltage i træningen med det nødvendige pædagogiske personale i fase 2 Deltage i opstarts- og afslutningsmøder, som afholdes på hverdagsaftener Forening: Udpege foreningens superleder Rekruttere 1-2 træner(e) Invitere til opstarts- og afslutningsmøder Forældre: Bakke op om barnets idrætsdeltagelse både i og efter projektperioden Deltage i opstarts- og afslutningsmøde der afholdes på hverdagsaftener Bidrage til en konstruktiv dialog og problemløsning i samarbejdet med superlederen

Holdinklusion Økonomisk støtte: Der udbetales skattefri godtgørelse til 1-2 trænere, samt superlederen (maks kr/halvår). Alle trænere kan gratis deltage på DHIF’s kursus for trænere af idrætsudøvere med udviklingshandicap. Der desuden i et begrænset omfang mulighed for at få dækket udgifter til f.eks.: Transport Lønkompensation til det involverede personale Kontingent for de deltagende børn i fase 2 Indkøb af særlige rekvisitter Lokaleleje Aktiviteter på tværs mellem inklusionsholdet og de øvrige hold i foreningen

Enkeltinklusion

Målgruppe: Børn og unge med funktionsnedsættelse, som er enkeltintegreret i den almene folkeskole Børn og unge i specialskolerne, som i en idrætslig sammenhæng forventes at kunne inkluderes på et allerede eksisterende alment idrætshold

Enkeltinklusion

Forening: Udpege foreningens superleder Bakke op om Superlederens arbejde for at understøtte inklusionen Formand/udvalgsformand deltager evt. i opstarts- og opsamlingsmøde Superleder: Deltage i træningen det første halve år efter behov Følge deltageren til andre aktiviteter i foreningen Indgå i dialog med deltagerens forældre Være opmærksom på holdkammeraternes behov Kontakt til DHIF og evt. kommunen Forældre: Afklare barnets idrætsønske og bakke op om idrætsdeltagelsen Medvirke til at finde en relevant idrætsforening Indgå i dialog med superlederen Deltage i opstarts- og opsamlingsmøde Evt. Skole/SFO: Være med til at synliggøre projektet for målgruppen, samt motivere til deltagelse Medvirke til afklaring af idrætsønske Medvirke til søgen efter relevant idrætsforening

Enkeltinklusion Økonomisk støtte: Der udbetales skattefri godtgørelse til superlederen (2800 kr./halvår). Udgangspunktet er et halvt år, men der er mulighed for forlængelse op til et år. Der er i øvrigt afsat et mindre beløb, som kan anvendes til f.eks.: Fælles aktiviteter for deltageren og superlederen (f.eks. en biograftur eller en superligakamp) Dækning af udgifter til kontingent Indkøb af træningsrekvisitter

Spørgsmål? Kontaktoplysninger: Projektleder, Anne Tøttrup Andersen Tlf.: Mail: