Fra vidensdeling til produsage. De sociale medier er her, eleverne bruger dem, og Man kan ikke forbyde dem i klasseværelset. Fra vidensdeling til produsage.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
EGAA GYMNASIUM 2014 DIGITALE DELINGSVÆRKTØJER. INDHOLD • Organisation • Samarbejde, Gruppeskrivning og grupperapporter, projektarbejde • Feedback: lærer-elev.
Advertisements

Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Lav design med ord, billeder og meget andet...
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Struktur: ”Quiz og byt”
G OOGLE DOKUMENTER i undervisningen. I NTRO Hvad er Google dokumenterGoogle dokumenter  Netbaseret skriveværktøj  Giver mulighed for eleverne at skrive.
Roskilde Tekniske Skole
Web 2.0 Teoretisk viden.
Aalborg Handelsgymnasium på vej imod Det Digitale Handelsgymnasium.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Lærerprofessionen.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Dogmegruppe – 10.30Kaffe samt highlights fra fokusgrupper / Karin – 11.30Observation af undervisning med iPads – 12.00Frokost.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2008.
Introduktion til Blackboard og netmedieret kommunika-tion
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Kommunikation / it.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Brug blog i undervisningen og styrk skriftligheden Ved Balder Asmussen.
Introduktion til indholdsfortegnelser j Tryk derefter på F5, eller klik på Slideshow > Fra begyndelsen for at starte kurset. Klik på Aktivér redigering.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Otg.dk – CSL Drenge: It redskaber som motivationsfaktor Metoder: ”Det elektroniske klasseværelse” ”One-on-one coaching”/vejledning Design af digitale.
BYOD - Løjtegårdsskolen ”It har meget lille betydning for forandringer på kort sigt. Men på lang er it medvirkende til store forandringer i vores måde.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
iPads i sprogundervisningen – erfaringer fra forskning i praksis
Michael Hald Konsulent, KL
Problemstilling Hvordan tilrettelægges et læringsforløb der understøtter lærens kompetenceudvikling ved implementering af ipads i undervisningen Lærerne.
PARALLELUNDERVISNING: - brugen af en digital læreplatform
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Færre bøger – mere IT Karin Levinsen Forskningsprogrammet Medier og IT I Læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet Hvordan får vi mere it? Skal vi have.
OBS – gør som det passer dig!  Denne skabelon er med vilje ikke særlig stramt designet. Det er for at du selv kan lægge det indhold og detaljeniveau i.
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Skrivning i de store formater
Didaktisk design for synkrone undervisningsformer i et blended learning forløb Planlægning af undervisning med Adobe Connect – principper, erfaringer.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Vejen Kommune Det er besluttet, at alle skoler i Vejen Kommune arbejder med Vurdering for Læring. Alle skoler arbejder efter en fælles procesplan. Arbejdsgrupper.
Planlægning, proces og evaluering
Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.
Læring og digitalt billedarbejde
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 3. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Otg.dk Læring gennem spiludvikling kan fastholde flere Frank Villa og Claus Scheuer-Larsen, Odense Tekniske Gymnasium, SDE Design af digitale medier:
Oplæg om lektieintegreret undervisning Data og overvejelser.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
0. Kl 2016/2017.  I bh.kl skal undervisningen tilrettelægges og udføres således at eleven får kompetencer inden for:  1)Sprog  2)Matematisk opmærksomhed.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Kurser der virker Akademimøde 26. oktober Hjemmeopgaven: Hvad er det vi vil have ud af kurset TRANSFER.
Video i Undervisningen Hvorfor anbefales dette supplement til undervisningen / uddannelsen ??
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Backgammon Formål: Du skal primært øve dig i brug af figurer i PowerPoint. Opgave: Lav et backgammon vha. figurer. Find et billede på Internettet af det.
”Teknologi forandrer praksis – og praksis forandrer teknologi”
Oprettelse Af Dreamviewer Site.
SIKKERHED ONLINE.
VELKOMMEN TIL B-BOX! Power Point Slides.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Helt tomt regneark.
Spansk IT efter reformen.
Digital dannelse i gymnasiet
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
En ny bog er i gang – skrevet af addicts, for addicts
Matematikvejlederrollen og opgaver
Præsentationens transcript:

Fra vidensdeling til produsage

De sociale medier er her, eleverne bruger dem, og Man kan ikke forbyde dem i klasseværelset. Fra vidensdeling til produsage Mellem forbud og ligegyldighed

Fra vidensdeling til produsage

Lærernoter: Hvor blev den socialdemokratiske gruppe af? Der sker ikke for meget. Eller også sker der noget andet`? Hvor meget skal der skrives. Så deler vi lige arbejdet imellem os, og når jeg er færdig så er jeg færdig og venter. Så kan Maria lige tjekke FB. Anders laver ikke noget (udtalt af andet gruppemedlem) Der kopieres lige rigelig fra internettet, må sætte dem i gang med at gennemlæse det de finder, det bliver alt for langt. Må minde om at de selv skal kunne holde ud at læse det. En gruppe er færdig, de har ikke lyst til at rette i andres, eller tilføje noget. De går i gang med at læse de andres indlæg. Jeg beder en gruppe om at de alle skriver i dokumentet, og forklare det smarte ved at man kan samarbejde, og se hinandens med det samme, de er ikke overbeviste Forventer at læreren godkender eller retter det skrevne. Gruppe der deler opgaven ud mellem sig, sådan helt traditionelt. Mandag skal der arbejdes med partiernes velfærdspolitik. En skriver, 2 leder efter information. Og diktere, mens en sidste er på FB. Et par stykker udtrykker at det er smart med Google Docs, og man kan gemme alle sine ting der. Der er en gruppe hvor der kun er mødt en, så jeg får en fra en anden gruppe til at skifte gruppe, bare i dag. Fra vidensdeling til produsage

Lærernoter En gruppe har lavet et komplet oplæg i word omkring venstre, rigtig langt og flot., og så kan jeg selv lige føre det over. ”retter du ikke lige selv det” ”jeg er færdig, men jeg tjekker lige igen” (ellers får jeg nok en ekstra opgave) Jeg synes vi havde skrevet mere sidste gang Computeren sendes rundt så alle kan skrive ind. Der er tydeligvis blevet kopieret et stort tekstafsnit ind, vi opnår en forståelse for at det her er noget de andre skal gide læse, så det er nok ikke så godt. Spørger mig om der er skrevet nok nu, Der er en del fraværende i dag, og så mærker man fordelen i at dokumentet ligger i skyen og ikke derhjemme. Fra vidensdeling til produsage

Ny lærerrolle Fra user til produser Samarbejde og deltagelse Mere end vidensdeling Væk fra % IT dannelse 200 års skoletradition ændres Fra vidensdeling til produsage

Anvendelse af sociale medier i undervisningen giver: Bedre læring Bedre fællesskab Bedre studiemiljø Bedre omverdenskontakt Bedre motivation og engagement Bedre medie- og it-kompetencer (Tække og Paulsen) Fra vidensdeling til produsage

Potentialet ved web 2.0 mediers anvendelse i undervisningen: Understøttelse af kvalificering af underviserens arbejde. Mulighed for organisering af fleksibel læring. Motivation og forudsætninger hos den lærende. Didaktiske fordele. Kompetencebehov i fremtidigt arbejdsliv. Dohn og Johnson (her fra Tække 2013, s. 63).

Fra vidensdeling til produsage

Produsage kendetegn: ufuldstændigt, altid under udvikling, modulopbyggede, netbaserede aldrig færdige. Produktionsprocessen er: evig, uophørlig, under løbende opdatering, udvidelse og revision; det sker ikke efter en forudbestemt plan eller design, men er drevet af ideer og bruger interesser. Dets resultater er artefakter, ikke produkter. (Bruns 2009, s ).

Fra vidensdeling til produsage Udfordringer: Man plejer at være færdig med noget. To streger under og slut Man deles om opgaven, og laver sin del Man retter ikke I de andres. Man retter slet ikke i andre gruppers indlæg Læreren derimod, retter/godkender

Fra vidensdeling til produsage Holdets egen i-bog Kan den stå alene? Hvorfor ikke købe en i-bog? Altid opdateret Proces og ikke produkt Flere bidrager Løbende og fælles evaluering/feedback Kursister er med til at opdatere og ændre Det tager lærertid at lave rammerne En proces både for læren og kursisterne Den dag internettet ikke virker…. BYOD Mulighed for at følge med i arbejdsprocessen

Fra vidensdeling til produsage Google Docs Links

Fra vidensdeling til produsage Kan vi overhovedet meningsfuldt tale om ’digital dannelse’ som noget andet og mere end digitale kompetencer?