De unge og de erhvervsrettede uddannelser Noemi Katznelson, Center for Ungdomsforskning Noemi Katznelson,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!!
Advertisements

SMED Single Minute Exchange of Dies
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Garantiskoleoplæg Vejlederkonferencen den Stefan Rossel UU Silkeborg.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Struktur: ”Quiz og byt”
Velkommen til. Visionen for SEE 20:10 Nyskabende og Tidssvarende En korpslejr skal være på spejdernes præmisser og en lejr som spejderne vil tænke tilbage.
”Den kompetente eud-elev”
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Noemi Katznelson, Vejen mod de 95 pct. – en erfaringsopsamling fra projektet Ungdomsuddannelse til alle DEL I – Omhandler det landspolitiske.
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference
Agenda Reformen kort fortalt Hvad er det vigtigste nye? Nytter det?
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Ind i undervisningsrummet på eud
En øget polarisering fordi.. •Udviklingen mod voksendom stadig mere kompleks – mange arenaer kræver identitetsarbejde – ”hvem vil jeg være” •”Det hele.
Halv- eller helårsturneringer Udtræk fra undersøgelse Indkomne svar 27.
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Ind i undervisningsrummet på eud
De kompetente eud-elever mellem elever og lærere på eud
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
”Skodjobs og gode gys!” - Unges forhold til risiko i arbejdslivet Ph.d. Mette Lykke Nielsen
Fortællinger fra kanten
Hold fast, hold ud eller hold igen
Netværksmøde i forsker-praktikernetværket for erhvervsuddannelserne Professionshøjskolen Metropol 28. september 2011 ”Undervisning og læring.
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Noemi Katznelson, Tendenser der modarbejder 95 pct. målsætningen og fører til øget polarisering Forventningseksplosion – alt skal være godt.
Cooperativ learning - også kaldet CL
Problemer eller udfordringer.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
1 Vejlednings- opgaven v. projektleder Martin Finderup Andersen.
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Infomøde for mentorerne Tirsdag d. 29. juni 2010 Kl –
Reflektioner og erfaringer samt aktuel rapport fra DEA Genemførelse på erhvervsuddannelserne.
Skive Kommune: Hvordan kan kommunale initiativer over for borgere med psykiske problemstillinger sikre gode skoleforløb og bedre tilknytning til arbejdsmarkedet.
Udvid din didaktiske værktøjskasse.
Audiologiassistentuddannelsen Status og perspektiver December 2005.
Oplæg om lektieintegreret undervisning Data og overvejelser.
Creative Platform Learning Emne: DEMOKRATI. 22. JA – Vi har lavet en fejl (med kategori og klap) 1.Find sammen to & to med en der har samme sportsinteresser.
Godmorgen - og velkommen til alle de nye. Kulhuse-sangen Melodi: I en kælder sort som kul Nu vi samlet er igen og et år er gået Karlslunde vi sidst tog.
Når det perfekte bliver det normale Niels Ulrik Sørensen Brandbjerg Højskole 18. marts 2016.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
Fra vidensdeling til produsage. De sociale medier er her, eleverne bruger dem, og Man kan ikke forbyde dem i klasseværelset. Fra vidensdeling til produsage.
Fællesskabernes Fællesskab Indledning til LØS’s efterårsseminar 2015 af Henrik og Niels.
Målet med læseprojektet var:  at bidrage til at reducere antallet af elever, der forlader skolen med dårlige læsekundskaber,  at skabe engagement og.
Unge og uddannelse Noemi Katznelson Center for Ungdomsforskning, DPU, Aarhus Universitet Noemi Katznelson, Center for Ungdomsforskning, Aarhus Universitet.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Kapsejladsreglerne på 2 timer
Hvorfor valgte jeg SOSU skolen?
Produktionsskoleseminar Nuuk, august 2017
Hvordan motiverer vi de unge?
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
”Unge, motivation og robusthed”
Unges uddannelsesvalg
Landmænds forurening af drikkevand
Hvad er ligheden mellem en blondine og Netto?
Andre trafikanter.
Øveprøve – lille knallert
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Læringslokomotivets forældresamarbejde
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Hvem er du? Når alle er klar: Tryk på den karakter, du har valgt.
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

De unge og de erhvervsrettede uddannelser Noemi Katznelson, Center for Ungdomsforskning Noemi Katznelson,

10’ernes polarisering - Der produceres ’vindere’ og ’tabere’ som aldrig før Et par ydereksempler: Den 26 årige skatteminister Den 17 årige arbejdsløse, som oplever at være hægtet af al uddannelse og arbejde Men også mange imellem! Noemi Katznelson,

Nuværende løsninger Uddannelsesparathedsvurderinger Særlige tiltag overfor særlige unge (særlige ordninger: (mentorer, streetworkers, coaches…, særlige forløb – knopskydninger på grundydelsen) Niveaudeling (grundforløb, introforløb…) Noemi Katznelson,

Vigtigt for valget af eud

Hvornår besluttede du at starte på din uddannelse?”. Noemi Katznelson,

Elever der er i tvivl om deres valg

Det første møde… Noemi Katznelson,

Elevprofiler De top motiverede (41 %) De kritiske (40 %) De fraværende (11 %) De usikre (9%)

Noemi Katznelson, Hvad er svært på uddannelsen?

Hvad motiverer de unge til at tage en erhvervsuddannelse? Udsigten til en praktikplads At man kan mærke, smage eller sanse faget – den konkrete viden (ikke abstrakte) At man opbygger og får en fagidentitet – stolthed Noemi Katznelson,

Faglig formidling Noemi Katznelson, Brian (BA): ”De kører bare derudad. Man kan dårligt nok få et ord indført nogle gange”. Tue: ”Ja, de når lige at køre det igennem, og så er de gået. Før du kan nå at åbne munden, så er de faktisk allerede videre, henne ved det næste hold [ler lidt]”. Tue (BA): ”Jeg kan godt lide, når de viser det for en. Men kommer der et fagudtryk, så står du og tænker lidt: 'hvad var det? - og så hørte du ikke resten. Når de viser det og samtidig bruger fagudtryk og viser, hvad fagudtrykket er, føler jeg, det er lidt bedre”

Organisering - selvforvaltning Mathilde (BA): Der er meget friarbejde, hvor vi render rundt. Så hvis du vælger at sige, jeg går ned og ryger min tid væk og tager alle de pauser. Du bliver nødt til at hanke op i dig selv, for at du ikke skal komme bagud og blive forlænget hele tiden. 8:31: Hans (lærer) kommer farende forbi. Elev: Hans!... Hans: Ikke nu! Jeg skal lige… (farer videre) Eleven: Nå ok (tydelig skuffet – skal nu fortsætte med at vente). 2 min. senere kommer Hans dog og hjælper. Det viser sig, at den plade, eleven skulle til at bruge, var bestemt til et andet formål. Hans: Den har jeg sgu lige stået og skåret ud til en kunde! De går begge med pladen. 8:40: Ingen lærer til stede nu. 9:15: Stadig ingen lærer til stede. Noemi Katznelson,

Det fagligt sociale Differentiering – de motiverede og de ikke-motiverede Brian: Det er da også et problem, at vi er så langt fra hinanden. Tue: Jamen, eksempelvis dem, som har læreplads, de kan jo ikke bare stå og vente på, at dem, der ikke gider og er dovne, de kommer op og indhenter dem. Så på den måde må lærerne også affinde sig med, at der er nogen, der har mere lyst til det end andre. _______________________________________________________________ Det er nok os bagi, vi har sådan lidt bedre sammenhold…dem foran, det er sådan mere enspænderne eller dengser Noemi Katznelson,

Hvad skal der til på uddannelserne? En mere aktiv lærerrolle – der tager medansvar for de unges uddannelsesforløb ifm: Mødet med uddannelsen og uddannelsestarten I hverdagen – hvor lærer/fag/elev mødes Reducere oplevelsen af ventetid Den faglige kommunikation Det sociale klister – push out mekanismer Praktikpladssøgning Erkendelse af søgende valgprocesser