Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Landmænds forurening af drikkevand

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Landmænds forurening af drikkevand"— Præsentationens transcript:

1 Landmænds forurening af drikkevand
Alexander, Fanny, Oliver & Laura

2 Problemformulering Hvordan kan vi fremtidigt sikre, at landmændene bruger mindre sprøjtemidler til deres marker i Danmark? Og kan vi forsikre os om, at de midler der bliver brugt, ikke er farlige for miljøet? I nr. 1 skal vi fortælle om forsøg 2 I nr. 2 skal vi fortælle om forsøg 1

3 Forsøg 1 - Karse Vi har brugt gødningen NPK…
Efter én uge havde den ene spiret... Alexanders have... Det ene forsøg gik ud på at se, hvordan tager imod gødning. Vi planter karse i tre skåle, som så hver får forskellig mængde kunstigt gødning, for at se hvilken vil gro hurtigst. Den første bliver kun vandet med postevand, den anden får let gødet vand og den sidste skål får stærkt gødet vand. Vi har vandet karsen alle hverdage. Vi troede, det var den med lidt gødning, der ville gro hurtigst, da den anden nok ville få for mange giftstoffer, som så ville dræbe karsen. Den der groede hurtigst var også den i med lidt gødning. Den første der kun blev vandet med vand døde langsomt, den med meget gødning dræber også karsen lidt, men den med lidt gødning gror bedst (ikke hurtigt). Vi fandt også ud af, det ikke er selve gødningen som gør at det vokser hurtigt. Gødningen gør bare at, den holder på vandet, så selvom der er en ’tørkeperiode’, så holder den på vandet, så det gør den vokser hurtigere.

4 Forsøg 2 - Sand, jord og ler
Tre 1,5L flasker... pH-værdierne.. 75 ml gødning i hver... Lerets tæthed, gør den til... Postevand blev hældt i, med et par dages mellem rum... Problemer med leret... For grundvandets bedste beskyttelse... Filter i toppen, søvpapir i bunden... Det andet går ud på, hvor vi vil finde ud af, hvad der filtrerer bedst af jord, sand og ler. Det har vi gjort, ved at sætte det op i tre 1,5L flasker, hvor vi har skåret bunden af og vendt flaskerne på hoved. Vi har fyldt dem op med, som sagt, jord, sand og ler. Vi har så hældt noget kunstgødning ( ), hvor vi hældte 75 ml i hver. Vi har så ladet det stå i nogle dage, hvor vi selvfølgelig også har hældt almindeligt postevand med nogle dages mellemrum. På toppen har vi sat filter i, så sandet, jordet og leret ikke ryger ned og i bunden af flasken, har vi sat sølvpapir, så vandet ikke fordamper væk. Da vandet er gået igennem, har vi fundet deres pH-værdi og set, hvilket filtrere bedst. Vi fandt frem til, at leret filtrere bedst, højst sandsynligt pga. tætheden. Sand: 6,5. Jord: 6,2. Ler: 6. I det her forsøg var der problemer med leret, var alt for tørt, så vi blev nød til at gøre det vådt, og at efter nogle dage kom der mug på toppen af flasken, som vi blev nød til at fjerne to gange. For den bedste beskyttelse mod forgiftning i grundvandet, er en kombination af alle tre jordarter.

5 Det var vores tværfaglige projekt!
Tak, fordi du lyttede med.


Download ppt "Landmænds forurening af drikkevand"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google