Workshop 1- hvad gjorde vi? Tryghed og støtte når man bor i egen bolig Hvilke udfordringer er der ved at bo i egen bolig, når man har psykiske problemer?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Advertisements

Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Den pædagogiske assistentuddannelse En uddannelse til fremtiden Oplæg v. Vibeke Nielsen Den 23. juni 2009.
Når sammenhæng er bundlinje. Det glade budskab! Driftstal fra Sherpa 0-2 års ledighed Sammenlignelige tal fra andre forskningsdesign 1 år39 %4-12 % 2.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Livsstilsændringer og sundhed Tema 1: Lyst og energi til at deltage i fællesskabet Tema 2: Fokus på egen sundhed Tema.
MARTS 2011 DET FÆLLES ANSVAR II Title slide EVALUERING AF DET FÆLLES ANSVAR II ERFARINGER OG PERSPEKTIVER.
GRØNNE INDKØB kk SAMARBEJDE OG VIDENDELING. SEKRETARIAT FOR GRØNNE INDKØB Finansieret af Varetages af.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temamøde om underretninger.
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Frivillige og deltagere frem for frivillige og flygtninge.
Plan for den ældre medicinske patient Seminar om fremtidens indsats for ældre medicinske patienter Danske Regioner maj 2009 Pernille Slebsager.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Koncept for åbent værksted, materialebank og kompetence- pakke Tilbud om kursus for ledere i virksomheder om deres rolle i medarbejdernes uddannelse og.
Fremtidens matematik, marts 2015 Carl P. Knudsen Hvad er DASG ?
SERVICESTYRELSEN 9.DECEMBER 2009 Faglighed og metoder i håndteringen af unges brug af rusmidler.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
ADHD Forstyrrelse af aktivitet og opmærksomhed. Diagnostiske kriterier – Kernesymptomer Opmærksomhed Hyperaktivitet Impulsivitet.
11 Status på demenshandleplanen v/ Nanna Skriver, centerchef for Center for Omsorg 12. november 2015.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Udover Caféen tilbyder CSM-Øst psykologfaglig behandling, socialrådgivning, frivillig rådgivning, selvhjælpsgrupper samt specialrådgivning og udredning.
Paradokser og Dilemmaer
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Præsentation af resultaterne fra
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
En nordjysk investering – Vejle
//Niveau 3-ledere Uge 50-5/Pakke 3 Lederpakke 3.
På job i samskabelsessamfundet -Udfordringer og muligheder
Mine spilområder Faglig og kompetencemæssig koordination og synergi
Grøn Puls på Hjertestierne 2017
Frivilligheden i Vordingborg
Behandlerhuse i Region Nordjylland
Vi fletter sammen om hjerterehabilitering
Danmarks største forening for slægtsforskere fejrer
- Spot på snusepraktikker
DTHS synsfaglige netværksdage 2017
Hvor meget hjælper familier i dag?
9 gode råd til et styrket samarbejde med pårørende på hjerneskadeområdet
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Den Nationale Guideline for Organdonation
BADMINTON.
At være blandt ligestillede – ikke at være outsideren
Aktiv idræt for alle Gentofte Kommunes indsatser de sidste 3-4 år
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
Netværksmøder - Drejebog
Vejledning i validering
Vision Det skal være let at etablere og udvikle sin virksomhed på HR-området i Mariagerfjord Kommune Det gør vi på følgende måde: Du får hurtig og effektiv.
Akutberedskabet i Region Hovedstaden
Skal vi ha’ lov til nye rammer?
Fastholdelseskaravanen
Hvad skal der ske nu på vores bibliotek? Lokalt oplæg
Øvrige økonomistyrings-aktiviteter- og roller
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
Alder Bedst Masterplan – opsamling på input.
Vilkårsrum (rammevilkår) & Mulighedsrum
Børne- og Familieafdelingen
SPS på ungdomsuddannelser
Kursus for personer med demens og pårørende
Temagruppe Alkohol Sund By Netværket 20. november 2017
Egenomsorg for pårørende
Velkommen til webinaret Fold FN’s Verdensmål ud sammen med frivillige foreninger  
Efterbyggelse.
Livskvalitet Hvem ved, hvad der er livskvalitet? Et liv med eller uden smøger, overvægt, inaktivitet….. Hvem ved, hvad der er livskvalitet? Et liv med.
Danskernes digitale bibliotek
Danskernes digitale bibliotek
Danskernes digitale bibliotek
Præsentationens transcript:

Workshop 1- hvad gjorde vi? Tryghed og støtte når man bor i egen bolig Hvilke udfordringer er der ved at bo i egen bolig, når man har psykiske problemer? 1) Hvad er de væsentligste udfordringer? 2) Hvad skal AST kunne tilbyde? 3) Hvad skal der til for, at du har lyst til og mulighed for at bruge et Aktivitets- og Samværstilbud? 1

Hvad skal AST tilbyde? Sociale aktiviteter Rådgivning og vejledning Kompetenceudvikling Støtte til den enkelte Netværksunderstøttelse Brobygning til andre tilbud / det øvrige samfund Understøtte bruger til bruger kontakt Øvrige fokusområder – hvordan? Lyst og mulighed / tilgængelige og trygge tilbud 2

Sociale aktiviteter - Mad, måltider og madgrupper - Fælles arrangementer i lokalmiljø, f.eks. vejfest - Aktiviteter for forskellige aldersgrupper - Brugerindflydelse på aktiviteter - Højtidsarrangementer, f.eks. til jul og påske - Ture og udflugter - Aktiviteter, der gentages ugentligt på samme dag og tidspunkt - Datingfester, ferieture, sjove heldagsture, banko 3

Rådgivning og vejledning - Rådgivning om hjælp til praktiske ting - Gældsrådgivning - Vejledning i sund livsstil og evt. hjælpe til i køkkenet - Computerhjælp, bank, nemid og eboks - Økonomiske rådgivning - Uddannelsesvejledning til borgere over og under 25 år - Oplysning om de forskellige tilbud til målgruppen - Rådgivning og vejledning, f.eks. gennem peer to peer støtte 4

Kompetenceudvikling - Gruppeforløb om recovery - Gruppeforløb og undervisning på faste tider og i trygge rammer - Forløb med fokus på angst og transport - Uddannelse i at få øje på skadende adfærd og konfliktnedtrapning - Kurser i indkøb og madlavning samt sport og IT - Strukturerede forløb i ”hjemkundskab”; madlavning, rengøring, daglig økonomi - Forløb i samarbejde med BIF og SUF, hvor struktur og sundhed kobles - Værktøjer til at håndtere problemområder 5

Støtte til den enkelte Individuelle/personlige samtaler om livet og borgerens situation Ledsagelse til f.eks. frisør, læge, væresteder og lign. Fast kontakt/støtteperson til de brugere, der har behov for det Lave små mål med brugeren og understøtte faste rutiner Tilbud om psykologhjælp – individuelt og i grupper Støtte til at søge hjælp og gennemskue systemet Udvidede åbningstider, akuttelefon, brugeråbent mv. Støtte til at komme ud af døren, f.eks. bruger til bruger Hjemmebesøg efter behov 6

Netværksunderstøttelse - Netværksmøder - Netværksskabende aktiviteter - Aktiviteter, hvor lokalbefolkningen inddrages - Tilbud, der afhjælper ensomhed; cykelværksted, nyttehaver, madkurser, rejseklub mv. - Åbne tilbud op, så det bliver synligt for lokalmiljø og cicilsamfund - Fremme netværket blandt brugere, så de støtter hinanden i at komme afsted 7

Brobygning til andre tilbud / det øvrige samfund Ledsagelse til diverse, f.eks. møde med kommunen Samarbejde med andre tilbud i området Etablere kontakt mellem bruger og frivillige organisationer Guide videre og evt. følge bruger til andet AST Støtte til at søge hjælp og gennemskue systemet Etablere kontakt mellem bruger og frivillige organisationer Partnerskaber og samarbejde med AOF, FOF, lokale virksomheder, bibliotek mv. Samarbejde mellem hospital, bolig, værested, kommune mv. Støtte til at være aktiv samfundsborger; foreningsliv og virksomheder 8

Understøtte bruger til bruger kontakt Personale med brugerbaggrund Bruger til brugerstøtte Besøgsvenner Frivillige og pårørende på AST Brugerdrevne tilbud Brobygningskorps – tager ud til borger og knytter kontakt Bruger til bruger grupper Mødes med ligestillede med samme udfordringer At brugerne laver ting sammen og tager på tur sammen 9

Øvrige temaer Åbningstider og tilgængelighed Transport Opsøgende indsats overfor potentielle brugere Overblik over tilbud og aktiviteter (synlighed, oplysning og formidling) 10

Trygge og tilgængelige tilbud i kk Imødekommenhed - Lokaler, personale og brugere Tilgængelighed - Afstand og åbningstider Viden om tilbud, f.eks. på hjemmeside Relevante aktiviteter, valgfrihed og personalekompetencer 11