Sanne Lorentzen NLS Ledertræf, Island september 2012.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Set i forældreperspektiv
Læring i bevægelse - hvorfor?
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Præsentation Pædagogisk konsulent Erik Hønge Uddannet fritidspædagog Leder af en børnehave Leder af et fritidshjem SFO-konsulent Freelancekonsulent bl.a.
Alle børn skal være del af fællesskabet
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Fra integration til inklusion
Ungdomsskole – mellem reform af folkeskolen, erhvervsuddannelserne og vejledningsindsatsen Storbynetværk den 12. september 2013 Direktør Per B. Christensen,
Randers Kommune Folkeskolereform 2013 Ungdomsskoleforeningens efterårskonference 2013.
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
Tillid Temadag for AMIR
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Den ny Folkeskolereform. MÅL 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Roskilde Universitet, Inst.f. Psykologi og Uddannelsesforskning
Alle børn er alles ansvar
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
”Styrkelse af overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse” Garantiskolen i Silkeborg Scandic den 28. oktober 2013.
Den inkluderende skole
Forældremøde august Skoleområdets oplæg – Trørødskolens indskolingsplan.
Specialefterskoler … i et inklusionsperspektiv:
Forskningschef Niels Ploug, SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Socialpolitisk årsmøde 2007 Lige muligheder for udsatte børn og unge.
Nye strukturer i ledelse: Pædagogisk ledelse som holdsport Ungdomsringen 25. oktober 2012.
Lærerprofessionen.
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. kl. Type Navn
Et fagligt løft af folkeskolen.
Inklusion Noget der sidder mellem ørerne. Alt er en del af noget større Inklusion er et fælles ansvar – ikke kun noget lærere og pædagoger skal beskæftige.
Ungebasen.
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
Symposium, Ministeriet for Børn og Undervisning, 5. november 2012
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Det pædagogisk upåagtede og dets inklusionsmuligheder
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Svendborg Sløjfen Barnet I Centrum HVAD ER UDFORDRINGEN. Hvor vil du gerne hen. Udfordringer med et barn – børnegruppe – forældre – kollegaer.
Skolelederforeningens årsmøde 24. oktober 2013 v/adjungeret professor, tidl.kommunaldirektør Jens Christian Birch Hvor går ledelsen hen? fri agent Jens.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Ny Nordisk Skole Oplæg for NLS 13. okt.. Ny Nordisk Skole er Nyt politisk signal om værdier og mål for uddannelsessystemet – herunder folkeskolen Inspiration.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV Type Navn
Sanne Lorentzen Status, NLS Lederforum Folkeskolereformen Flere undervisningstimer i skolen Mindre tid i fritidstilbud Pædagoger deltage i undervisningen.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Voksenansvar for anbragte børn og unge Fysisk magtanvendelse
Den pædagogiske læreplan
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Det handler om eleverne
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Omsorgskultur i daginstitutioner
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Sanne Lorentzen NLS Ledertræf, Island september 2012

NLS ledertræf 2012 Landerapport Danmark NLS Ledertræf 2012 Lederforeningens skriftlige rapport : BUPL satte Ledelse på agendaen Leder –tillidsrepræsentanter ( LTR ) Professionsfaglig ledelse Lederoverenskomst Politiske tendenser Nye institutionsstrukturer Inklusion af udsatte børn i almene institutioner

NLS ledertræf 2012 Landerapport Danmark NLS Ledertræf 2012 Ny nordisk skole – institution. 3 mål : Udfordre alle børn og unge, så de bliver så dygtige, de kan. Mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater. Styrke tilliden til dagtilbud og uddannelser med respekt for professionel viden og praksis. Derfor spiller vi ind med begrebet : –Ny nordisk ledelse Ny børne- og undervisningminister

NLS ledertræf 2012 Landerapport Danmark NLS Ledertræf 2012 Ledelsen udøves som professionsfaglig ledelse – altså en ledelse der også bygger på den pædagogiske professions faglighed. Leder ↔ Pædagog ↔ Børn. Der er samme ”omgangstone” eller ledelsessyn hele vejen: Både lederen og pædagogen leder selvstændige individer, respekterer dem, støtter deres udvikling, bygger på akkumuleret viden etc. Ledelsen bygger på et processyn hvor udvikling er vigtigt – ledelsen bygger ikke på output hvor man evaluerer opnåelsen af på forhånd veldefinerede mål. Relationer er det centrale omdrejningspunkt for ledelsen – det handler om ledelse af pædagoger og andre medarbejdere, hvor det er relationsarbejdet der er i centrum Den eksisterende ledelse i de danske daginstitutioner (pædagogiske tilbud) er karakteriseret ved:

NLS ledertræf 2012 Landerapport Danmark NLS Ledertræf 2012 I det pædagogiske arbejde er der mange løsninger – og få absolutter. Tilsvarende har ledelsen mulighed for at vælge mellem mange mulige løsninger I pædagogisk arbejde er produktionsapparatet pædagogen selv, det betyder i modsætning til en maskine eller industrirobot at output ikke er 100 % forudsigeligt, men afhængigt både at pædagogen og barnet. Det tager ledelsen højde for. I pædagogisk arbejdet er fokus på udvikling af ”råstoffet” (barnet) ikke forarbejdning til en bestemt model

NLS ledertræf 2012 Landerapport Danmark NLS Ledertræf 2012 Professionsfaglig ledelse – hvor professionsfagligheden bl.a. betyder fokus på brugeren i velfærdsydelsen; tværfaglighed og medbestemmelse Professionel ledelse i forhold til økonomi, struktur, rammer og beslutsomhed. Kerneydelse i centrum : –”livet” i dagtilbuddet er i centrum, –børnefællesskabet / barnet er i centrum Stå fast på pædagogiske værdier Ny type evaluering af institutioner for udvikling af individerne Ny Nordisk ledelse

NLS ledertræf 2012 Landerapport Danmark NLS Ledertræf 2012 ”Fremme udviklingen af livsduelige børn og unge med vilje og evne til at skabe værdi for de fællesskaber, de indgår i under deres opvækst og uddannelse og senere, på arbejdsmarkedet og i deres civile liv.” Vi skal uddanne unge til et samfund, som vi ikke ved, hvordan ser ud. Det stiller store krav til de unges livsduelighed – dels til deres evne til at indgå i fællesskaber og skabe værdi for andre og dels i evnen til at skabe sammenhæng i eget liv Om manifestpunkt 2

NLS ledertræf 2012 Landerapport Danmark NLS Ledertræf 2012 Ny Nordisk ledelse Et fælles bud : Demokratiske nordiske værdier –tillid dialog, fælles ansvarlighed, samarbejde og inklusion. Ny nordisk ledelse skal værdier kombineres med professionsfaglig ledelsessyn –Ledelse er kontekst afhængig – kerne opgaven er med til at forme ledelse. –Arbejde med udfordrende ledelse,- forhandlet ledelses frem for Kontrolleret ledelse