Protein – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Protein Rig på (min. 20 % af ADT) Tun i vand92 % Rødspætte85 % Svinemørbrad72 % Svinelever68 % Kalvelever64 % Lammekølle63 % Oksemørbrad57 % Ost % Champignon48 % Laks46 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 20 % af fødevarens energiindhold fra protein, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde:
Protein Rig på (min. 20 % af ADT) Ost % Hel kylling42 % Nakkefilet, svinekød40 % Minimælk38 % Okseculotte37 % Æg36 % Ærter34 % Ost % Bønner29 % Letmælk29 % Sødmælk21 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 20 % af fødevarens energiindhold fra protein, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde:
Protein Kilde til (min. 12 % af ADT) Leverpostej19 % Mandel16 % Fuldkorns spaghetti15 % Havregryn15 % Spaghetti14 % Hvedebrød13 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 12 % af fødevarens energiindhold fra protein, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: