Protein – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Advertisements

Anbefalinger for sund frokost i daginstitutioner v/ Maria Haukrogh
Hjertevenlig kost i praksis
Småtspisende ældre ”Vidste du at… småt er rigtig godt!”
Kost og træning.
Tallerken-modellen til konkurrencesvømmere
Svømmetalenter og optimal kost
Løberens kost og ernæring
Oksekød kan vi ikke spise længere - Kogalskab!. Kyllinger kan vi ikke spise længere - Fugleinfluenza!
Theta Ernæring.
Slank og lækker.
Nem planlægning af børnemad
Livsstils hold forår
Oksekød vi ikke spise længere - Kogalskab!. Kyllinger kan vi ikke spise længere - Fugleinfluenza!
- kom i konkurrence form v/Thomas Nordal Rasmussen
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
VITAMINER OG MINERALER
Nedsætter fedtindholdet
Præsentation Birgitte Hoffmann, bor i Ølstykke. Jeg er 58 år
1 Dias 1 – kostkompasset udfoldet for fedt Lidt, men godt
Oksekød kan vi ikke spise længere -
Opgave Nårvarerne modtages. Hvad bør du gøre af overvejelser, når du skal placere dine produkter på den mest hygiejnemæssige forsvarlige måde inde i køleskabet.
Salt. Hvad er salt? Bjergsalt Havsalt Kemiske form Natriumchlorid NaCl Natriumchlorid er et letopløseligt salt Natriumioner og chloridioner i alle vores.
Indtaget af kød og kødprodukter i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 76 g Piger år 79 g Drenge 4-9 år 90 g Drenge år 119 g Kvinder år 82.
Ernærings- og sundhedsanprisninger Definitioner: Ernæringsanprisninger giver oplysning om indhold af specifikke næringsstoffer / angiver, at en fødevare.
Fødevarer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Bov 5 g fedt Skinke 2-4 g fedt Nakkefilet 12 g fedt FEDTINDHOLD I SVINEKØD I TERN Fedtindhold i 100 g råt kød Landbrug & Fødevarer.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Forslag til dagskost for en kvinde med lav fysisk aktivitet
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Anbefalet saltindtag Kvinder 6 g Mænd 7 g På længere sigt er målet 5-6 g Nedre grænse for indtag 1,5 g salt Kilde: Nordiske Næringsstofanbefalinger 2004.
Mineraler – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Frokost Hvor kommer protein fra? Skummetmælk 7 g Bolle 6 g Røget laks 4 g Resten < 0,5 g I alt 28 g protein 40 g råt kyllingebryst, 25 g salat, 50 g peberfrugt,
Landbrug & Fødevarer VIDSTE DU, AT… 400 KJ = 95 kcal460 KJ = 110 kcal 3 stykker mørk chokolade, 22 g, indeholder flere kalorier end et stort glas minimælk,
Vitaminer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Retten på tallerkenen indeholder 19 g fedt 2820 kJ = 670 kcal, hvis der bruges 1 spsk olie ved tilberedning Retten på tallerkenen indeholder 9 g fedt 2440.
Stegt 3 g fedt Rå 2 g fedt FEDTINDHOLD I EN MEDALJON AF SVINEFILET Landbrug & Fødevarer.
Frokost Hvor kommer protein fra? Skummetmælk 7 g Rugbrød 4 g Røget filet 3 g Peberrod 0,7 g Roastbeef 4 g I alt 32 g protein 75 g rugbrød, 15 g roastbeef,
Stegt 15 g fedt Rå 15 g fedt Uden fedtkant 8 g fedt FEDTINDHOLD I EN SVINEKOTELET Landbrug & Fødevarer.
Stegt 8 g fedt Rå 11 g fedt Uden fedtkant 4 g fedt FEDTINDHOLD I EN SKIVE FLÆSKESTEG Landbrug & Fødevarer.
Landbrug & Fødevarer VIDSTE DU, AT… 2895 KJ = 690 kcal2961 KJ = 705 kcal 150 g popcorn indeholder flere kalorier end en stor portion brunch, som vist på.
28 g protein på hver tallerken Kyllingebryst 585 kJ Svinekotelet uden fedtkant 600 kJ Bøf af tykstegsfilet 695 kJ Æg 1320 kJ Gule ærter 1870 kJ Kikærter.
FEDTINDHOLD I EN FRIKADELLE Fedtindhold i hakket svinekød 6% 10% 18% Fedtindhold i en stegt frikadelle 3 g fedt 4 g fedt 7 g fedt Landbrug & Fødevarer.
Aftensmad Hvor kommer protein fra? Kartofler 5 g Skummetmælk 2 g Oksekød 26 g I alt 35,4 g protein 125 g oksekød 9 % fedt, 250 g kartofler, 50 g skummetmælk,
Morgenmad Hvor kommer protein fra? Skinke 3 g Ost 9 g Rugbrød 1 g Peberfrugt - g Agurk - g Kiwi 0,6 g I alt 30,7 g protein 30 g havregryn, 200 g skummetmælk,
10% fedt 6% fedt 18% fedt FEDTINDHOLD I HAKKET SVINEKØD Landbrug & Fødevarer.
Stegt 2 g fedt FEDTINDHOLD I EN SKIVE SVINEBRYST, STEGESTYKKE Rå 9 g fedt Landbrug & Fødevarer.
Dette valgfag indeholder følgende emner: - ernæring
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Ernærings- og sundhedsanprisninger
Morgenmad Hvor kommer protein fra? I alt 29,4 g protein
Bælgfrugter og proteiner
FEDTINDHOLD I EN SKINKESCHNITZEL
VIDSTE DU, AT… 1420 kJ = 340 kcal 1420 kJ = 340 kcal
Seks veje til din sundhed
Magert svinekød Fedtindhold i 100 g råt svinekød Filet Royal 1 g
FEDTINDHOLD I EN SKIVE BACON
Mild champignon- suppe
Silkeabe Mike og Mananda.
Af Katrine L. Eld – køkkenleder i SolsikkenÅby
Proteiner Sine Foder Nissen, foråret 2009.
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
FEDTINDHOLD I EN SKIVE SVINEBRYST, STEGESTYKKE
Mælk og andre Mælkeprodukter.
Oksekød vi ikke spise længere -
Faglig regning Kostberegning.
FEdtstoffer Hvad i alverdnen er det?.
Præsentationens transcript:

Protein – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.

Protein Rig på (min. 20 % af ADT) Tun i vand92 % Rødspætte85 % Svinemørbrad72 % Svinelever68 % Kalvelever64 % Lammekølle63 % Oksemørbrad57 % Ost % Champignon48 % Laks46 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 20 % af fødevarens energiindhold fra protein, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde:

Protein Rig på (min. 20 % af ADT) Ost % Hel kylling42 % Nakkefilet, svinekød40 % Minimælk38 % Okseculotte37 % Æg36 % Ærter34 % Ost % Bønner29 % Letmælk29 % Sødmælk21 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 20 % af fødevarens energiindhold fra protein, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde:

Protein Kilde til (min. 12 % af ADT) Leverpostej19 % Mandel16 % Fuldkorns spaghetti15 % Havregryn15 % Spaghetti14 % Hvedebrød13 % 100 g af følgende fødevarer dækker min. 12 % af fødevarens energiindhold fra protein, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: