Velkommen til informationsmøde for kommende 7. årgang forældre og elever. Østre Skole Januar 2016.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Advertisements

Forældrearrangement om folkeskolereform
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Ny Skolereform Sådan gør vi i Vonsild
Skolereformen på Peder Syv Skolen
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Velkommen til 10.A Gentofte 10. klassecenter
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 11. november 2013.
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Program: Overblik over fagfordelingen Velkomst Skolereformen generelt
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
HVORFOR GÅ I 10. klasse? For at blive afklaret med hensyn til valg af ungdomsuddannelse For at blive helt klar til fx en erhvervsuddannelse eller gymnasiet.
Reformmesse på Sofiendalskolen
Skolereform august 2014………………
Velkommen til valgmøde
Vejlby Skole –
Et fagligt løft af folkeskolen
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Folkeskolereformen2014.
Folkeskolereformen - generel information
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Folkeskolereform Version 1.0
- Hvad kan I forvente som forældre?
Uddannelsesvejledning i 10.klasse Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Brian Nybo (10.B, 10.C + drenge i 10.D) Tina Krogsdal (10.A,
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Skolereform Kildebakkeskolen Aftenens program Skolereformen på Kildebakkeskolen De nye nationale mål – et fagligt løft af folkeskolen En forandret.
Folkeskolereformen på vores skole
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Folkeskolereform Forældremøde nr maj 2014.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Velkommen til infomøde om Skolereformen
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Informationsaften på den nye distriktsskole i Skovlunde.
Hvad kan jeg efter 10. klasse ?
Skolereform … og valgmøde Højgårdskolen april 2014.
Forældrearrangement Tirsdag den 30. september 2014.
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Folkeskolereform Politiske mål at udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan at mindske betydningen af social baggrund at øge elevernes trivsel.
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
Velkommen til informationsmøde om kommende 7. klasser
Velkommen 9. klasses forældre Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Janne Matthiassen Tlf:
Velkommen til 8. klasses forældre Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Janne Matthiassen Tlf:
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Velkommen til Vestervangsskolen
Velkommen til alle nye og kendte elever og forældre.
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Forældremøde 9.kl Program Vejledningsaktiviteter Kort om uddannelsessystemet Uddannelsesparathed og krav til optag Tilmelding: optagelse.dk (procedure.
Velkommen til informationsmøde om Eliteidrætsklassen og Idrætslinjen på kommende 7. årgang Østre Skole januar 2016.
Forældre-information
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for 9. og 10
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for 9. og 10
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for elever i 10
Faglige forudsætninger – 8. klasse
Præsentationens transcript:

Velkommen til informationsmøde for kommende 7. årgang forældre og elever. Østre Skole Januar 2016

Tidsplan kl : Generel orientering ved Brian Nielsen og Anita Andersen Ca : - rundvisning på skolen - besøg og information i erhvervsklassen eller - Information om idrætslinjen og eliteidrætsklasse Ca : Rundvisning for interesserede, der ikke var med 16.45

Program her i gymnastiksalen Velkomst og præsentation Fakta om Østre Skole Målsætning Uddannelsesparathed Skolebestyrelsen Elevråd Erhvervsklassen Skoledagen i overbygningen Linjer i overbygningen Prøver og karakterer Plan for overgang til Østre Skole konfirmandforberedelse Spørgsmål fra elever og forældre

Fakta om Østre Skole Lige nu 534 elever, 49 lærere, 2 børnehaveklasseledere,10 pædagoger og medhjælpere, 11 i teknisk serviceafdeling, 2 på kontoret samt 4 i ledelsesteamet. 28 klasser – 3 afdelinger med egen afdelingsleder. Grundskolen med SFO og Juniorklub, Overbygningen og Flex klasserne. Erhvervsklasse, Eliteidrætsklasse og Juniorklub. Afdelingsopdelt skole – pædagogisk og fysisk De fysiske rammer giver gode rammer for at lave god undervisning. Skolen vil gerne kendes på at have en sund og aktiv profil, hvor eleverne bliver fagligt dygtige og trives godt i skolen. Det mål afspejler sig bl.a. i, at eleverne klarer sig rigtig godt ved 9. klasses prøverne samt gode trivselsmålinger.

Målsætning for Østre Skole Det er et fælles mål for medarbejdere, elever og forældre at skabe et godt og trygt miljø for alle på Østre Skole. Undervisningen og skolens øvrige virksomhed skal tage sigte på udvikling af den enkelte elevs muligheder og forudsætninger indenfor fællesskabets rammer. Der lægges vægt på, at eleverne får mulighed for at tilegne sig optimale kundskaber og udvikle færdigheder og sunde holdninger. Elevernes aktivitet, engagement, lyst og nysgerrighed er vigtige elementer i dette arbejde. Dagligdagen på Østre Skole skal være præget af tolerance, ansvarlighed og respekt for andre.

Uddannelsesparathed Uddannelsesparathedsvurdering skal foretages allerede i 8. kl. inden første december. Eleven vurderes uddannelsesparat, når eleven har de: faglige kompetencer (mindst karakteren 4 i gn.snit) personlige kompetencer (motivation, selvstændighed, mødestabilitet, valgparat) sociale kompetencer (samarbejdsevne, respekt, ansvarlighed, tolerance) - der skal til for at gennemføre en ungdomsuddannelse

Skolebestyrelsen Skolebestyrelsens årsberetning og andre informationer om bestyrelsen ligger på Skolens WEB side. Der er 10 til 12 møder årligt. Skolebestyrelsen har bl.a. arbejdet med: - Folkeskolereformen. - Inklusion -Skole hjem samarbejde - Udviklingsplan for folkeskolerne - Diverse ansøgning - og meget mere. - Der er skolebestyrelsesvalg i foråret, og det betyder, at der er mulighed for at få nye repræsentanter valgt ind. Bl.a. fra Hillerslev, Rolighed og Sennels skoler.

Elevråd Næste skoleår: Et elevråd for 4. til og med 6. klasse. Et elevråd for 7. til 9. klasse. Elevrådet har bl.a. arbejdet med: - Folkeskolereformen - Udbud af mad i caféen. - Frikvartersaktiviteter. - Anvendelse af mobil i skoletiden.

Erhvervsklassen Erhvervsklassen er et godt tilbud på Østre Skole for elever på folkeskolens klassetrin. Klassen henvender sig til elever, der har et behov for et andet undervisningstilbud, fordi de ikke trives i det mere traditionelle undervisningstilbud. Eleverne skal som udgangspunkt gå til 9. klasseprøve i dansk og matematik. En del af undervisningen er tilrettelægges som jobpraktik om eftermiddagen eller som praktikuger i løbet af skoleåret. Erhvervsklassens tilbud er lidt mere praktisk betonet og særligt målrettet elevgruppen der er i klassen. Efter dette møde er der åbent hus i erhvervsklassen, hvor der er mulighed for at få flere information.

Skoledagen i overbygningen (Som den er i dette skoleår) Eleverne i overbygningen går i skole fra 8.00 til mandag til torsdag og til kl. 14 om fredagen. Lektionerne er på 50 min. og ligger ofte i moduler på to. Bevægelsen er en del af undervisningen og foregår så vidt muligt med fagligt indhold. Der er to større pauser i løbet af dagen. Medbring gerne computer (elevskab kan lånes).

Skemaeks. 7. årg MandagTirsdag Onsdag TorsdagFredag Engelsk Idrætslinje/ Afprøvning af linjer/ Håndarbejde, sløjd, mad- kundskab/ førstehjælp Konfirmand- forberedelse/ frivillig undervisning for nonfirmander Idrætslinje/ Afprøvning af linjer/ Håndarbejde, sløjd, mad- kundskab/ førstehjælp Biologi Pause 0: Matematik Geografi Matematik HistorieFysik/kemi Pause 0: Tysk Dansk Dansk Dansk Idræt Pause 0:10 weekendklargøring Dansk Matematik TyskEngelskFri kl Faglig fordybelse

Linjer i overbygningen Alle i overbygningen har p-fag/linje tirsdag og torsdag morgen. Linjerne starter i 8. kl. (idrætslinje allerede fra 7. kl.)  Idrætslinje  Musiklinje  Naturfagslinje  Skill-linje (billedkunst,håndværk og design)  Sproglinje

7. kl. og linjerne I år har der tirsdag og torsdag morgen været en turnusordning, hvor eleverne i løbet af året har haft et længere forløb med p-fagene madkund- skab og håndværk/design samt et 12 timers førstehjælpskursus. Desuden har de været rundt på de 5 linjer i to uger ad gangen for at få en fornemmelse af hvad linjen handler om. Elever, der vælger idrætslinje (svømning, håndbold, fodbold eller evt. individuel idrætsgren), kan starte allerede i 7. klasse (men får så ikke mulighed for ovenstående forløb ).

Prøver og karakterer Alle obligatoriske fag er nu prøvefag (også idræt). Eleverne skal op til 7 prøver i alt. Der er 5 bundne prøver og 2 udtræksprøver. Projektopgaven i 9. kl. har ikke prøvestatus, men det kan vælges til på afgangsbeviset. Der gives standpunktskarakterer i alle prøvefag fra 8. kl. Standpunktsprøver (skriftlige terminsprøver) i dansk, matematik og engelsk på 8. årg. og dansk, matematik, engelsk og tysk på 9.årg. Karakterer gives efter 7 trins skalaen

Plan for overgang til Østre Skole Sociale arrangementer for eleverne: - 6. Klasse på besøg fredag den 4. marts - fælles idrætsdag i 6. kl. (27. apr. på Rolighedsskolen) - eleverne mødes i de nye 7. klasser onsdag inden sommerferien. Klassedannelse april-maj

Konfirmandforberedelse Thisted Kommune har søgt og fået dispensation til at konfirmandundervisningen kan være en del af den understøttende undervisning. Dvs. den ligger inde i skoletiden (evt. onsdag morgen). Der er fra skolens (og elevernes) side ønske om en fælles dag til blå mandag. Planlægning af blå mandag varetages af forældrene. Søg oplysninger om den aktuelle konfirmationsdato på de respektive kirkers hjemmesider eller Der kan rettes henvendelse til provst Marianne Amby ved tvivlsspørgsmål (f.eks. ved hvilken præst udefrakommende elever skal

Spørgsmål fra elever og forældre