Transportable konstruktioner Anne-Sofie Bang Lassesen Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Anvendelse af slam på.
Advertisements

Bilag 3 · Bekendtgørelse om fiskeres hviletid Bekendtgørelse om fiskeres hviletid 1) I medfør af § 4, stk. 3, § 57 og § 70 i sømandsloven, jf. lovbekendtgørelse.
Energibevidst projektering
Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde 20. januar 2011
NYE BESTEMMELSER I BR08 OG NY BYGGELOV
KLs legepladskonference 2011 Byggelovgivningens bestemmelser
DDS Dokumenteret Drikkevands Sikkerhed i Odense Kommune
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto SIDE 1 Kontrol af biocidprodukter.
Arbejdsmarkedsforhold – Hvad der er godt at vide for fiskere om organisationer, beskæftigelse, regler og rettigheder.
Formidleransvar 1© Søren Sandfeld Jakobsen Problemstilling Indhold på internettet kan være retsstridigt og ansvarspådragende (straf- og/eller erstatningsansvar)
Bogføring, årsregnskab og moms
Regionens rolle og samspil med kommunerne Jord-ERFA-Midt
Samarbejdet mellem kommuner og politi om miljøsager (landbrug)
Landinspektør Jørgen Heinemeier, Naturstyrelsen
VELTEK medlemsmøde 22. januar 2008 DS Certificering A/S VA-godkendelser – nu og i fremtiden.
Sikre skoleveje i Fredericia Analyse foretaget af Troels Andersen i Vej & Park Fremlagt på Børne- og Ungdomsudvalgsmødet 15.jan
1ATV-møde – Jord i råstofgrave. 2  ” Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt i  henhold.
Hvordan udarbejdes en indsatsplan?
Temadag den 26. januar 2010 ATV Jord og Grundvand v/Lene Juul Nielsen Vejledning om undersøgelse og oprensning af forurening fra villaolietanke – juridisk/administrativ.
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
Perspektivering og afslutning Lars Gunnarsen Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet.
Kursus i energibesparelser
Kapitel 20 Handel med fast ejendom. Handel med fast ejendom kapitel 20 I kapitel 20 gennemgås: Lovgivning og aktører Gennemgang af en ejendomshandel Mangler.
Sommerhuse – højde - byggeret. BR - Byggeret Svar til ansøger.
Oversigt over nye bestemmelser i BR08, ved arkitekter MAA Christian Eifer og Frederik Springborg Copyright, 1996 © Dale Carnegie & Associates, Inc.
1 Vejledning om anmeldelse af voldssager til politiet. Vold og trusler Vold er når en person angriber en anden person, f.eks. med slag og spark. Lette.
Ressortomlægning Erhvervs- og Byggestyrelsen og dermed byggelovgivningen blev ved dannelsen af den nuværende regering ressortomlagt til Klima, Energi-
Byggesagsbehandling ved midlertidige konstruktioner.
Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen.
DABYFO kredsmøde Slagelse den 10. februar B Afslutning af byggesager En generel udfordring for hele landet! I Slagelse gør vi dette: Afslutter.
Grundkursus i § 3 sagsbehandling Naturbeskyttelse historisk Formålsparagraffen § 1 Øvrigt indhold.
Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2010 (BEK 1314 af ) Formål: - Gennemføre regelforenklinger.
Aktuelle emner fra Energistyrelsen Rikke Holgersen.
23. september 2016 Side 1 Midlertidige opholdssteder til flygtninge og asylansøgere.
Vejledning til efterskoler om EFI I denne præsentation har vi samlet lidt information om EFI og hvordan skolen kan blive oprettet i systemet. Først fortæller.
Tilsyn og håndhævelse Lynkursus ENVINA Fredericia 24. november og 3. december 2015 Susanne Mieth Andersen Natur- og Miljøklagenævnet.
DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune.
Velkommen BR-10 Seminar. 1. Administrative bestemmelser 1.1 Generelt 1.2 Begrænsninger i reglementets anvendelsesområde 1.3 Ansøgning om byggetilladelse.
Nyregistrering og forespørgselsordning v. Rikke Rørby Graversen.
Forslag til Lov om ændring af byggeloven (LBK nr 1185 af 14/10/2010) I høring indtil 23. november Forventes at træde i kraft 1. juli 2016.
ATV-møde den 25. november 2009 Advokat Mads Kobberø.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Dokumentationskrav ved.
Faglærerkonference uge 26
By- og markedsfester – nye regler !
Ændring i og af brandbestemmelserne i BR15
Nyt fra Energistyrelsen DABYFO 2011 v/Ejner Jerking
Voksenansvar for anbragte børn og unge Husorden
DABYFO kredsmøde Solrød den 11. maj 2016
Handel med fast ejendom
Nyhedsbrev 23. september 2011 Ankenævnets fortolkning af reklamekodeksets § 13, stk. 9 På Ankenævnets møde den 21. september 2011 blev reklamekodeksets.
SKYDETÅRNE & SKYDESTIGER
Skal festteltet anvendes til privat brug*?
Velkommen BR-10 Seminar.
DABYFO, Kastrup, 3. maj 2011 Ernst Jan de Place Hansen, SBi
Spørgsmål til og svar fra TBST.
Bandepakken 3
Nyt bygningsreglement
Byggelovsdage 2015.
Center natur, miljø og trafik
Materialegodkendelse
Velkommen til medlemsmøde den 11
BR18 orientering om det nye bygningsreglement
Udkast til ændring af bygningsreglement 2018
TÅRNBY KOMMUNE SSP Nyhedsbrev Billede- og videodeling.
Temadage om BR18 – DABYFO, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen
Stikprøvekontrol af de tekniske emner
Lovliggørelsessager og BR18
Handel med fast ejendom
DABYFO kreds Vestsjælland Onsdag den 15. maj 2019
Huslejenævnskonferencen oplæg om forbrugsregnskaber og husordenssager
Præsentationens transcript:

Transportable konstruktioner Anne-Sofie Bang Lassesen Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt

Trafik- og Byggestyrelsen ­Byggelovgivningsområdet er ressortomlagt ved kongelig resolution af d. 28. juni ­Området er herefter henhørende under Transport- og Bygningsministeriet i Trafik- og Byggestyrelsen.

Reglerne for transportable konstruktioner ­Certificeringsordningen har fået en blandet modtagelse ­Reglerne opfattes af mange som en skærpelse ­Stadig stort behov for vejledning på området

Reglerne for transportable konstruktioner ­Transportable konstruktioner er omfattet af byggeloven, jf. § 2, stk. 3. ­Hvis omfattet – overholde krav i bygningsreglementet, kap , kap og kap. 5. ­OBS! Ny standard for telte.

Reglerne for transportable konstruktioner ­Beskrivelse af transportable konstruktioner i BR10, bilag 9 ­Skønsmæssig vurdering ved konstruktioner, der ikke er nævnt i bilag 9 ­Valgfrihed mellem certificering og byggetilladelse

Certificeringsordningen for transportable konstruktioner ­Muligt at få en transportabel konstruktion certificeret fra d. 1. januar ­To virksomheder foretager i dag certificeringer ­Stort pres på de virksomheder i startfasen

Certificeringsordningen for transportable konstruktioner ­Det er kun ejeren af konstruktionen, der kan få konstruktionen certificeret. ­Ejeren kan være producenten af konstruktionen, inden konstruktionen sælges videre. ­Hvis ejeren ikke har fået konstruktionen certificeret, skal brugeren indhente en byggetilladelse.

Kommunens rolle ­Kommunen er bygningsmyndighed. ­Kommunen håndhæver derfor byggelovgivningen. ­Uanset om en konstruktion er certificeret eller byggesagsbehandlet, er det kommunen, der er myndighed.

Ulovlige forhold Hvis en konstruktion: ­ikke overholder de krav, som konstruktionen er certificeret efter, ­ikke overholder de krav i byggelovgivningen, der er til konstruktionen, eller ­bruges på en måde, der ikke er godkendt i forbindelse med certificeringen eller byggetilladelsen.

Reaktionsmuligheder - Kommunen kan meddele forbud mod, at konstruktionen tages i brug. ­Kommunen kan påbyde, at brugen af konstruktionen standses. ­Kommune kan indgive en politianmeldelse.

Straf for overtrædelse af reglerne ­Overholdes reglerne om certificering ikke, kan man blive straffet med bøde. ­Strafansvaret kan påhvile både den, der har opstillet konstruktionen og den, der har taget konstruktionen i brug. ­Juridiske personer (virksomheder, organisationer, foreninger m.v.) kan også straffes.

Hvordan opleves reglerne i kommunen? ­Hvordan har indførelsen af certificeringsordningen påvirket byggesagsbehandlingen i kommunerne? ­Er der behov for justeringer?