Tarok og Jørn Laursen Åby Göteborg 1977 Innovative elever løser virksomhedsproblemer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

Leg og lektier Idéer til 2-4 piger Alder 4. klasse
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
At bruge disse to ord rigtigt
LÆSNING på Ahlmann - Skolen
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Bevidst undervisning i billeder
Velkommen til. Visionen for SEE 20:10 Nyskabende og Tidssvarende En korpslejr skal være på spejdernes præmisser og en lejr som spejderne vil tænke tilbage.
Energi- & Vandværkstedet
Indsamlingsmetoder.
Med dejlige varme farver
Vejen går til Årets julemesse Klik med musen for at skifte billede.
BRFkredit tager del. Dagsorden  Hvad er TAG DEL?  Corporate Social Involvement – virksomheden der involverer i CSR  Fra at lave CSR til at være CSR.
SEE20:10SKIVE KFUM-Spejdernes Korpslejr Velkommen til.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
Fortæl verden om dit frivillige arbejde
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Relationer – børn og voksne
Velkommen til Fællesskaber for Alle for Folkeoplysningsklubberne!
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Vision – foreslag Mulighed 1 –Sundhed for alle i Åle-Hjortsvang-Hammer – vi skaber det sammen! Mulighed 2 –Sundhed for alle – sammen!
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Velkommen.
Lokalområde 5 Med venlig hilsen Dagplejen Daginstitutionen Tumlegården Børnehaven Grankoglen Vestsalling Skole og Dagtilbud.
At tale om sexualitet.
Innovative elever løser virksomhedsproblemer Se Roslev Frugts reklamespot.
Hvordan skabes sammenhæng mellem teori og praksis
INNOVATION I FAGENE - KONFERENCER ÅRHUS OG FREDERIKSBERG SEPTEMBER 2014 MEDIEFAG.
SPEJDERNES LEJR 2012 Ildsjæle - rundt om lejren. Spejdernes Lejr 2012 HVEM OG HVOR MANGE Hvem: De spejderkorps i Danmark Forventet deltagere på lejren.
Stormøde d. 9. juni 2010 Ledelsens årsberetning og kig i krystalkuglen.
W ORKSHOP 2 Samtalemodel til virksomheder. F ØRSTE KONTAKT : Vække virksomhedens interesse for at få besøg af skolen. Virksomheden har historik for at.
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren Ole Laursen Danmarks Naturfredningsforening Uddannelse er afgørende for at fremme en bæredygtig udvikling.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Velkommen til Gjern Rideklub! Kære forældre og børn Hjertelig velkommen i Gjern rideklub. Vi håber, at du og Jeres barn/børn bliver glade for at færdes.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Sociale historier – et pædagogisk værktøj
Kerneopgaven i forandring XX arbejdspladse – den xx.xx.201x.
Børns sprogtilegnelse Hvordan arbejder vi med børns sprog i Vejen Kommune?
EVALUERING AF LÆREPLANER REGNBUEN Kulturelle udtryksformer og værdier.
Innovative elever Løser virksomhedsproblemer J.F. Willumsen Museum 8. klasse.
Tilgang III – synlighed i lokalsamfundet Overvejelse: - Kan man se at der er en FDF-kreds? - Og... Hvad vil en tilfældig person, man møder på benzintanken,
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
SPOR 3: STRATEGISK BRUG AF SOCIALE MEDIER Joakim contentmarketing.dk.
I kan begynde med at fortælle om det! Den måde, I vejleder på efterskolerne, er unik! I gør det i ”det skjulte” – og taler ikke højt om det Få det frem.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
- hvor ligger udfordringerne?
Kommunikation Kommunikationskanaler 2 Hjemmesider 3 Reklamer 4
At bruge disse to ord rigtigt
BOG: PINDSVINET HUSK: DUÅ: HISTORIEFORTÆLLING: KUFFERTSANGE: REMSER:
TEMA 6 Præsentation: Sælg idéen
Velkommen til Introdag med skills-aktiviteter!
99 ud af 100 trafikulykker skyldes vores adfærd i trafikken
Redskab: Fra konflikt til fælles løsning
Foreningsliv kan tilbyde unge at udleve både store og små drømme
Begynd med at åbne
Lørdag 13. maj Knivtræf åbner, arbejdende stande, knivsmedning af myremalm, smykkekunst, boderne er åbne og Dansk knivforening har bedømmelse.
Jonas, Oliver og Kasper T.
Pjece til forældre - parat til skole Skolestart august 2017
Best practice i sociale medier
MEDvirk NU - en digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet
FØRSTEHJÆLP OG FOREBYGGELSE
Innovative elever løser virksomhedsproblemer
PERU Missionsprojekt.
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Fra anledning til udvikling
Årsberetning for Gjessøs Børn
FORBERED KLASSEN TIL DAGEN GØR JER KLAR TIL CAMPUS+
Velkommen Dagens program.
Præsentationens transcript:

Tarok og Jørn Laursen Åby Göteborg 1977 Innovative elever løser virksomhedsproblemer

Hagenshøj I 2005 købte Anne Marie og Michael Hagenshøj. De havde ingen tanker om hverken museum, turisme eller undervisning. Det hele begyndte i forbindelse med filmoptagelserne, hvor filmholdet genskabte stalden, som den var, da Tarok blev født. De havde nu en historie de gerne ville fortælle om Tarok Se filmklip om optagelserne på Hagenshøj:

Filmen om Tarok I april 2013 begyndte optagelserne til filmen om Tarok, og en stor del af filmen er optaget i Skive. Der er bl.a. scener fra Skive Teater, Kielgastvej, Skive Anlæg, Skive Trav, Langesgaard og Hagenshøj. Mange af statisterne er her fra Skive, så måske kender I nogen, som er med i filmen? Se traileren til filmen og sig stop, når I ser et sted I genkender. Se trailer til filmen: Se flere filmklip om optagelserne i Skive Teater her: aartier/skive-theater.aspx Optagelser til filmen i Skive Anlæg og på Hagenshøj: Mere om Hagenhøj her: rejse-gennem-tre-aartier/hagenshoej.aspxhttp://tarok.skive.dk/en- rejse-gennem-tre-aartier/hagenshoej.aspx

Lige efter filmen Se flere billeder fra gallapræmieren i KCL: = &Category=FOTO01&ArtNo= &Ref=PH Billede fra indvielsen Søndag d. 20. oktober 2013 havde filmen om Tarok gallapræmiere i KCL med 850 gæster. Det var stort og usædvanligt at en film havde præmiere i provinsen. Filmen fyldte meget i de danske medier, især i Skive selvfølgelig. Der er mange voksne som stadig kan huske Tarok. Det betød, at der kom mange gæster forbi Hagenshøj. De ville gerne se hvor Tarok blev født, og stederne hvor filmen var optaget og gå en tur langs Tarokruten, som blev etableret af Skive Kommune i forbindelse med filmoptagelserne. Derfor besluttede Anne Marie og Michael i samarbejde med Ingelise og Jørn Laursen at bevare filmkulissen i stalden og i maj 2014 blev Tarok Museet officielt indviet, hvor filminstruktør Anne-Grethe Bjarup Riis klippede den røde snor.

Tarok Museet i dag Tarok Museet tilbyder Samarbejde med Morten Korch Museet i Grønhøj om en oplevelsestur og fælles markedsføring. Skov og strand lige i nærheden, samt gravhøje, hulveje og ”Ridebanen”. I dag drives Tarok Museet af den frivillige forening Tarok Skive. Man kan som gæst opleve stedet på egen hånd eller som en guidet tur efter aftale. Samarbejder med Skive Trav og Ponytrav. Samarbejder med skoler gennem SkiveDNA. Børnefødselsdag med Tarokkagemand.

Besøgstal Efter filmpræmieren i oktober 2013 og hele 2014 havde Tarok Museet besøg af 5500 gæster. I 2015 kom der 2500 gæster. Heraf 1334 voksne og 1166 børn. Siden åbningen er der sket mange nye tiltag som f.eks.: -Børnefødselsdag -Stenskulptur -Aktiviteter for børn -Samarbejde med Skive Trav og Morten Korch museet -Trolderute

Udfordring Anne Marie og Michael vil gerne fortsætte med at drive stedet som museum, så de kan være med til at fortælle om Tarok her fra Skive. Nu er filmen ikke så ny længere, og der kommer ikke helt så mange gæster, som da de åbnede museet. I 2015 kom der næsten lige så mange børn som voksne. Derfor vil de gerne høre jeres idéer. Nu skal I komme med idéer til, hvordan man kan fortælle andre børn om Tarok på Hagenshøj. Hvad skal der være på Hagenshøj, så det bliver spændende for børn at lære noget om Tarok? Hvor skal aktiviteten foregå? Kan man bruge naturen i området?