Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Inddrag nu Kick-off møde
Endeligt forslag til ”Lys i øjnene” Præsentation af politikken før høringsrunde.
Døgninstitutioner i et forvaltningsmæssigt perspektiv
Nye sundhedsfremmende strategier for et aktivt ældreliv – erfaringer og ideer Landsmøde for Ældre Råd 7. maj 2009.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Børn og Unge Fokusområdet: Sundhed, trivsel og kriminalitetsforebyggelse Der etableres i hvert distrikt et trivsels- og sundhedsråd i efteråret 2013 Målsætning:
Hierarki for styringsredskaber
Helhed i børn og unges hverdag Ålborg Kommune 2013
Brøndby den 10. april 2007 Forældrerekruttering Teddy Pedersen Haderslev Fodboldklub DIF - Breddekonsulenttræf.
Vi gennemførte en række interview ifm
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Formålet At rumme børn i vanskeligheder i klassen.
Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger,
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
De mange muligheders skole Oplæg for skoleledere i Nordjylland 29. sept 2010 Klaus Majgaard.
Alle børn er alles ansvar
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Den inkluderende skole
Usammenhængende og sporadisk landdistriktsudvikling i Rebild kommune såvel i lokalsamfundene, som på forvaltningsplan. En del ildsjæle brænder ud, flere.
Uddannelsesparathed og vejen til de 95 pct. UU Københavns Kommune 29. september 2010 – Lis Rom Andersen.
Guide til PowerPoint-præsentationer i MSO
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Kommunale udfordringer på børne- og sundhedsområdet
Det Inddragende Netværksmøde
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Det politiske arbejde med udvikling af folkeskolen i Esbjerg kommune
Fritidspas.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Lokalsamfundet som læringsmiljø Klog på den fede måde Horsens 24. november 2010 Klaus Majgaard.
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
ORGANISERING OG LEDELSE AF MISBRUGSBEHANDLING TIL UNGE UNDER 18 ÅR Socialstyrelsens Konference om Unge og Rusmidler 27. april 2015 Oplæg v. Åse Kjøller,
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
STRATEGIEN FOR SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE Afsluttende konference Onsdag den 8. juni 2016.
Sanne Lorentzen NLS Ledertræf, Island september 2012.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Vis hjælpelinjer For at se hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Hjælpelinjer Indsæt dato 1. Vælg Indsæt i topmenuen 2. Vælg Sidehoved og Sidefod 3. Sæt.
Inklusion Fokus: Udsatte unge og samarbejde med kommunerne Pædagogisk konsulent Maren Ottar Hessner
Programmet er afprøvet i tre repræsentative skoledistrikter siden januar 2013 Implementeres i resten af kommunen per 1. januar 2016 Partnerskabskommune.
Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. EFTERVÆRN STØTTE TIL TIDLIGERE ANBRAGTE.
Den svenske model - perspektiver på helhedssyn Netværksmøde, samskabelse 20. maj 2016 Helle Hende Stærmose.
Skoledagens indhold: Helstøbt kompetencebegreb, mange læringsrum SFO Tænketank Danmark Landsmøde 5. april 2013.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Oplæg til møde med gruppeformændene om kriminelle grupperinger i Odense Børn- og Ungeforvaltningen juni 2009.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
En god start på livet – i dagplejen
Præsentation af UngiAarhus
Præsentation af UngiAarhus
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Tværgående samarbejde –
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner

Hårde fakta om udsatte børn og unge De har flere diagnoser end deres jævnaldrende De er mere triste og har flere søvnproblemer end deres jævnaldrende De er mindre glade for at gå i skole end deres jævnaldrende De får sjældnere en ungdomsuddannelse De går sjældnere til noget i deres fritid, men ser mere tv og De mangler hyppigere en tæt ven Som voksne står de oftere uden for arbejdsmarkedet og får offentlig forsørgelse Som voksne er de oftere kriminelle og oftere misbrugere … Kilde; SFI og Skolesundhedsprofilerne

Hvorfor skal vi have en strategi? Ny Virkelighed – Ny Velfærd Sammen på spring: Børn og ungepolitik Sund sammen: Sundhedspolitik Strategi for børn og unge i udsatte positioner Metoder, faglige værktøjer, samarbejdsmodeller, styringsmodeller, kulturarbejde, organisering, budgetter, IT-systemer, kommunikation… BørnemiljøerUngemiljøer Strategien tydeliggør de politiske mål, principper og prioriteringer Strategien sikrer en målrettet udnyttelse af den eksisterende viden Strategien giver retning i udviklingstiltag og den daglige drift Strategien koordinerer og sammenbinder arbejdet med børn og unge i udsatte positioner

Mange har givet deres besyv med i processen Børn, unge og familier Psykologer Socialrådgivere Pædagoger Lærere Familiebehandlere Sundhedsplejersker Klubfolk Støttepædagoger Voksenforvaltningerne Politiet OUH og jordemødre Brugerorganisationer (Rådet for socialt udsatte, Red Barnet, Børnerådet, Handicaprådet m.v.) Frivillige organisationer Foreninger Faglige organisationer Forskere Socialstyrelsen Andre kommuner Børn- og ungeudvalget

Lige muligheder i livet - de fem strategiske spor Medbestemmelse & InvolveringForebyggelse & Tidlig indsatsNetværk & FrivilligeVirkning & KvalitetSamarbejde & Sammenhæng

Alle skal have mulighed for at være nogen Forældrene har hovedansvaret Kontinuitet i kontakten med børn, unge og familier Sammen om planer Mere familierådslagning Medbestemmelse & Involvering

Vi handler før problemer får vokseværk Alle børn og unge mødes af voksne, som de kan have tillid til Alle skal have en ven Børn og unge skal i dagtilbud eller skole hver dag Særlig opmærksomhed på de yngste Aktivt fritidsliv til børn og unge Forebyggelse & Tidlig indsats

Netværk og frivillige kan få børn og unge med i fællesskaber Vi værdsætter mangfoldige kompetencer og løsninger Det skal være let at finde hinanden Klare roller for professionelle og frivillige Netværk & Frivillige

Børn og unge i deres lokale miljø Forpligtende samarbejde på tværs Systematik i det tværfaglige samarbejde Gode overgange for børn og unge Tydelig indgang for familien Samarbejde & Sammenhæng

Klare mål for forandring Vi går efter det virksomme Både etablerede og skræddersyede løsninger Børn og familie mødes af dygtige professionelle Virkning & Kvalitet

Hvad så nu? Strategiens rum på medarbejderportal medio januar (powerpoints, værktøjskasse m.v.) Strategien skal være i alles baghoveder – både i fælles projekter og lokale tiltag hos jer

Ring eller skriv til mig Dorrit Weber Tlf. nr Mail: