1 Indsatser mod organiseret kriminalitet Indsatsgruppen mod organiseret kriminalitet i Odense Kommune. Indsatsen blev iværksat efter en forespørgsel i.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sårbare unge P I H L I N K L U S I V E - oplæg og dialog om planer for
Advertisements

Oplæg til arbejdsgruppe vedr
EN SAMTALE OM VOLD I NÆRE RELATIONER
Inddrag nu Kick-off møde
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Initiativer i forlængelse af kommissionen vedr. ungdomskriminalitet Januar 2011.
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Forældreindflydelse ift. børn med psykiatriske vanskeligheder
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Tværgående indsats for unge årige
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Trivsels- og SSP-indsatsen Aalborg Kommune
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
”Vi når målet – men hvordan?”
Status på Trivselsprojekt og SSP-Samarbejdet
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Udmøntning af reform på specialområdet BUU 30
Hvordan kan social ansvarlighed være en gevinst for virksomheder – og for socialt udsatte Hvilke muligheder ser KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejdet med.
Det Sociale Kapitel
Socialstyrelsens kriminalitetsrådgivning og indsats på bandeområdet
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
Indsæt Billed SSP Køge2 Drop-in Café ”gadearbejde med tag over hovedet” Rammen: SSP-huset på Toldbodvej september 2013 til 31.
sammen om sundhed Sundhedsforum
1 Baggrundsinformationer ”Politiets kontakt med lokalsamfundet skal styrkes via lokalpolitiet på de enkelte politistationer, ved etablering af kredsråd.
DBU Fyn DBU Fyns Formandsklubber. DBU Fyn Historik : Fodboldpatruljer : Fodboldråd i kommunerne 2007: Formandsklub for udvalgte formænd.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
22. September 2010, Kommunernes Landsforening 5 udfordringer – 5 løsninger.
R etsplejelovens § 115 b. Tavshedspligt POA Politiet kan videregive oplysninger om enkeltpersoners rent private forhold til andre myndigheder, hvis videregivelsen.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
ORGANISERING OG LEDELSE AF MISBRUGSBEHANDLING TIL UNGE UNDER 18 ÅR Socialstyrelsens Konference om Unge og Rusmidler 27. april 2015 Oplæg v. Åse Kjøller,
SPS Ny procedure for opmærksomhed og ansøgning. Problemstillingen er –Forskel på rettigheder i kommunalt regi og i ungdomsuddannelserne –Derfor er der.
Samskabelse – forældre som ressource Rådet for Børns Læring, 8. April 2016 Rikke Slot Johnsen, konsulent Aarhus Kommune T: E:
Inklusionsboliger Bolignetværksmøde den 24. februar 2016.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Infomøde Kolding d. 26. april Én indgang… Lokal erhvervsservice Væksthus Syddanmark (specialiseret erhvervsservice) Virksomheder og iværksættere.
Den gode overlevering og samarbejde på tværs
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU som indgangen til det kommunale system - bekymringsmærker og kontaktvejlederfunktion.
Et idé - og metodeudviklingsprojekt Gentofte Kommune & herberget Overførstergården.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Koordinator på børneområdet Henvendelse til handi- caprådgiver på baggrund af bekymring 2 2 Øvrige afdelinger/ forvaltninger el. eksterne samarbejds- partnere.
Oplæg til møde med gruppeformændene om kriminelle grupperinger i Odense Børn- og Ungeforvaltningen juni 2009.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Afgangselever Status i oktober måned
SSP ledergruppemøder april 2016
Alle typer døgninstitutioner Private opholdssteder
Socialstyrelsens temadag i Viborg
Plan for sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Beregningsredskab Vidensdatabase Start SØM
Handicaprådet d. 30. november 2017
Investering i efterværn
Den kriminelle fødekæde i bander og
Handicaprådet d. 30. november 2017
Temadag i Syd- og Sønderjylland
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
Den kriminelle fødekæde i bander og
Præsentationens transcript:

1 Indsatser mod organiseret kriminalitet Indsatsgruppen mod organiseret kriminalitet i Odense Kommune. Indsatsen blev iværksat efter en forespørgsel i 2002 fra KL om kommunale initiativer i forbindelse med rockerrelateret kriminalitet m.v. Et samarbejde mellem Politiet, Skat, B&U og SAF. På møderne drøftes bl.a. ny lovgivning, gives gensidig orientering, drøftes nye initiativer (evt. fælles). Parallelt med indsatsgruppen kan der nedsættes mindre grupper efter behov for hver indsats, med deltagere der matcher denne. I arbejdsgrupper kan bl.a. indhentes oplysninger i personsager fra kontrolgruppe m.fl. Der vil komme sager fra banderådet, der skal undersøges i disse arbejdsgrupper. Indsatsgruppen har siden 2003 holdt ca. 2 møder om året, møderne afholdes efter behov. Som det fremgår af følgende udvalgte eksempler, er 'Al Capone' metoden lige siden starten været en del af indsatsen mod organiseret kriminalitet i Odense sammen med flere anderledes metoder. Referaterne fra indsatsgruppens møder er forelagt udvalget.

2 Indsatser mod organiseret kriminalitet Eksempler på emner fra Indsatsgruppen. 7. september 2005: ToldSkat havde afsluttet en sag med et resultat på kr. og havde startet en ny sag. Desuden havde Told- og Skattestyrelsen sammen med NEC (Rigspolitiets Nationale Efterforskningsstøttecenter ) lavet en bruttoliste på 300 potentielle personer til afdækning af økonomiske forhold. 51 var udpeget med henblik på en indsats, hvoraf 2 hører under ToldSkat-Fyn. Inden en indsats iværksættes skal den godkendes af Told- og Skattestyrelsen og NEC, bl.a. af hensyn til en ensartet behandling april 2008: Skats afdelinger har holdt fælles møde i Horsens, hvor der bl.a. blev etableret et tværgående netværk angående prostitution. Skat er godt i gang med forberedelserne til bikertræffet i Fredericia [afgiftskontrol mv. på motorcykler], hvor ca bikere mødes, og hvor 1.000–1.500 rockere forventes at møde op oktober 2008: BUF er sammen med søsterforvaltningerne i København, Århus og Ålborg Kommune indgået i et samarbejde på SSP-niveau for at stoppe fødekæden til de kriminelle grupperinger. SSP Købehavn har lavet en vejledning til dens professionelle kriminalpræventive aktører så som klubmedarbejdere osv. Med inspiration fra denne tager BUF initiativ til at lave en tilsvarende vejledning til aktørerne i Odense Kommune.

3 Indsatser mod organiseret kriminalitet SSP + SSP + er et informations- og vidensnetværk i forhold til unge i alderen 18 til 24 år. SSP+ er etableret i forlængelse af det eksisterende SSPnetværk. Netværket består af repræsentanter for offentlige og private institutioner og skal sikre rammerne for koordination af indsatserne over for de unge, der er kriminalitetstruet. Formålet med SSP+ er at styrke opmærksomhed og handlinger i forhold til unge over 18 år, som udviser bekymrende adfærd og er i risiko for at komme ud i kriminalitet og mistrivsel. De unge i målgruppen er yderligere kendetegnet ved et eller flere af nedenstående faktorer: Åbenbar kriminalitetsrisiko- f.eks. hyppige afsoninger Brug for støtte efter afsoning Psykiske og sociale problemer Misbrugsproblemer I fare for at droppe ud af ungdomsuddannelse eller job

4 Indsatser mod organiseret kriminalitet SSP + består af ledelsesrepræsentanter fra: Syddansk Erhvervsskole Kold College Dalum Landbrugsskole Social- og Sundhedsskolen i Odense VUC Fyns Studenter- og HFkursus Gymnasier i Odense Produktionsskolen TAMU Kriminalforsorgen Fyns Politi Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, Odense Kommune SSPkoordinatorer for børn og unge Forebyggelsesafsnittet, Odense Kommune Fritidsafdelingen, Odense kommune Ungeenheden, Odense Kommune Familiehuset for unge i Odense Ungdommens Uddannelsesvejledning Odense og Omegn Handicap- og Psykiatriafdelingen, Odense Kommune

5 Indsatser mod organiseret kriminalitet Arbejdsopgaver for SSP+ Arbejdsopgaverne for SSP+ er f.eks.: Medvirke til en styrket opmærksomhed hos frontmedarbejderne i forhold til de relevante problemstillinger Løsningsforslag på konkrete problemstillinger som frontmedarbejderen bliver stillet over for. Kriminalitet Hjemløs ung / misbrug Æresrealterede problemstillinger Psykisk sygdom Radikalisering Sundhed, social trivsel og netværk Uddannelsesbehov mm. Videreudvikle netværksarbejde mellem relevante aktører med fokus på overgangen mellem barn og voksen Videregive erfaringer og overordnede problemstillinger til egen ledelse og via SSP-Kontaktudvalget Opsamle mønstre og tendenser på området Opfange og opspore problemstillinger på området og foreslå emner til projektansøgninger En gang årligt at forholde sig til Odense Kommunes Kriminalitetsrapport

6 Indsatser mod organiseret kriminalitet Forebyggelse af radikalisering og håndtering af kriser i udsatte boligområder. Forebyggelse af radikalisering blandt børn og unge i Odense Kommune (SSP; målretttet årige). En indsats målrettet grupper eller enkeltpersoner, der føler sig tiltrukket af radikaliserende strømninger (SSP+; målrettet årige). Håndtering af kriser i udsatte boligområder i Odense Kommune. Indsatserne knyttes organisatorisk an til den eksisterende SSP og SSP+ organisation. Initiativforpligtigelsen ligger ved Fyns Politi, der i forhold til håndtering af kriser i specifikke boligområder retter henvendelse til Odense Kommune. Kriseberedskabet består af repræsentanter fra B&U,Æ&H og SAF.