IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

Introduktion til projekt ”Aktivt Liv”
Inddrag nu Kick-off møde
Særlige ressourcepersoner i folkeskolen
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Hvad kom der ud af TUPVAK?
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Socialtilsyn Midt Informationsarrangement Januar 2014.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Lederudvikling.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Styringsnetværk som middel til at skabe lokal og kommunal udvikling
PR Kampagne for folkeskolen
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
1 Sundhedsprojektet. 2 Sundhedsprojekt •Projektansøgning 2006 udarbejdet i samarbejde med CVU 2.8mio. fra Familieministeriets pulje til kvalitetsudvikling.
Oplysningsforbund og folkebiblioteker må sammen finde nye veje Jens Thorhauge
Omsætning af viden til handling
Ledelsesudvikling på Københavns Universitet
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
E-læring på Virk.dk Præsentation på Myndighedsforum
Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler
Projektorganisering – hvordan og hvorfor? Hvad har vi lært?
BRO Kompetenceudvikling Brugerinddragelse, Relationelle kompetencer og Overgange Winnie Lund BRO Nord Navn (Sidehoved/fod)
Projekt Læringsmiljøer i Arbejdstilsynet
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
NETVÆRKSMØDE OM UU, FOLKESKOLE & UNGDOMSUDDANNELSERNE Forventninger, muligheder, udfordringer & handlinger i lyset af folkeskolereform og omlægninger af.
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Struktur og processer Faseopdelt innovationsproces.
Organisationsanalyse. Klar fælles vision og mål Se sammenhæng til eget job Åben kommunikation Accept af fejl Accept af teamarbejde Inddragelse/delegering.
Barrierer i og for forbedringsprojekter Udenom, indenom, henover eller igennem barriererne Hvilken vej vil du? 12. oktober C2E netværk.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
De opsøgende medarbejderes nødvendige kompetencer
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Aktiviteter Resultater (kort/langt sigt) Effekter Forandringsteori for Frivillighuset 2013 Udfordringer: Brugernes behov ændrer sig løbende og aktiviteterne.
- Værktøjer til strategisk og systematisk kompetenceudvikling
Netværk og lokalsamfund - som ressource i landdistrikterne Formål blandt andet at styrke: de frivillige ildsjæle i lokalområderne samarbejdet på tværs.
National konference den 3. november 2009 Røgfrihed for alle Tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte v/projektleder Helle Stuart.
Koncern HR, Organisation og Ledelse Fra ledelsesevaluering til lederudvikling WORKSHOP 5 God ledelse i Region Midtjylland.
UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT I ucl.dk I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBAELT Arbejdsmøde den 8. november 2011.
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Scandic Silkeborg, 23. marts 2012 Ved direktør Hans Bach Indsatsen for jobklare ledige mellem 25 og 29 år i Beskæftigelsesregion Midtjylland Kvalitativ.
Muligheder og perspektiver1 Indledning. Muligheder og perspektiver2 Processen – formål # 1 Den forestående 2-årige proces har som mål: 1. At brancheskolerne.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
Mobil- og bredbåndsdækning
SUF - gevinstrealisering
Plan for sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
Anbefaling af strategi
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Administrativ organisering
Målopfølgning – Klima- og Bæredygtighedsudvalget
Præsentationens transcript:

IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’

Idébeskrivelse Projekt: Udviklingskraft i lokalområderne Hvad Formålet med projektet (Forandringen) Baggrund: PLU har som opdrag i sit kommissorium, at arbejde systematisk med udviklingen af den lokale strategiske kapacitet og skal igangsætte initiativer der sammen med interessenterne støtter lokalt båret udvikling. Projektet skal gennem et fokuseret og intensivt udviklingsforløb skabe konkrete og langsigtede og udviklingsplaner i 1-3 lokalområder. Projektet skal skabe viden og erfaringer, som efterfølgende kan spredes systematisk til de øvrige lokalområder. Som en del af projektet udvikles et integreret kompetenceudviklingsforløb for de medvirkende lokalområder. Forløbet skal således koble teori og viden om best practice inden for lokal udvikling til lokalområdets konkrete situation og behov. Hvem Målgruppe og område (Hvem, Kerneområde, borger, erhverv) Målgruppe Lokalråd og andre drivende kræfter i 1-3 udvalgte lokalområder Fælles-skabere for de medvirkende lokalområder Område Kerneopgaven Fællesskab Resultater og erfaringer skal indgå i PLUs anbefalinger byrådet. Hvorfor Situationen i dag Lokalområderne i Holbæk Kommune arbejder alle med at udvikle deres egne lokalområder. Dels gennem enkeltstående aktiviteter og dels gennem lokale planer, Der foregår dog ikke systematiseret metodeudvikling af måden man bedriver lokal udvikling, Der forgår heller ikke systematiseret kompetenceudvikling af de lokale drivende aktører, Ligesom der heller ikke er en systematiseret erfaringsopsamling med fokus på senere videndeling til øvrige lokalområder, Aktuelt er der ikke en systematiseret deling af erfaringer på tværs af lokalområderne. Organisering: (følger i en kommende projektbeskrivelse) Projektleder: Projektejer: Styregruppeformand: Styregruppemedlemmer: Referencegruppe: Bilag til idébeskrivelsen: Grafisk projektmodel

Strategibidrag: Medborgerskab og demokrati, Fællesskaber Tilstanden i strategien der skal realiseres (formålet som det er beskrevet i projektporteføljen): At udvikle forslag og anbefalinger, til hvordan HK bedst understøtter og motiverer lokalområder til at udnytte egne ressourcer og til at realisere egne udviklingsinitiativer. Projektets start og slutdato: Start: Oktober 2016 Slut: Oktober 2017 Øvrige overvejelser: Ressourcer: Projektet vil trække på de administrative ressourcer, herunder de 1-3 tilknyttede fælles-skabere. Det kan være nødvendigt at tilkøbe kompetencer til at udvikle kompetenceudviklingsdelen og eventuelt til en fokuseret facilitering af de deltagende 1-3 lokalområder. Midlerne til udviklingen af kompetence- og faciliteringsdelen kan finansieres af Projektudvalgets 2x kr. Estimat kr. Økonomi følger i projektbeskrivelsen. Effekt og risiko: Beskrives i en kommende projektbeskrivelse. Økonomiske og ressourcemæssige konsekvens (Businesscase) Projektet kan styrke lokalområdernes evne til at mobilisere egne og eksterne menneskelige og økonomiske ressourcer. For Holbæk Kommune: De tilknyttede ressourcer, i form af konsulentbistand udgør… F For så vidt angår kompetenceudviklingsforløbet vil det være nødvendigt at tilknytte ekstern bistand med ekspertise inden for lokal udviklingskraft og undervisning i metoder dertil. Hvad Vigtige leverancer og kriterier for succes Det/de udvalgte lokalområder oplever at de får styrket deres egen udviklingskraft og får sat klare mål for deres ønskede fremtid. Lokalområderne oplever at handlingerne der skal realisere ønskerne for lokalområdernes fremtid påbegyndes Erfaringerne fra projektet kan omsættes og efterspørges af de øvrige lokalområder

Idébeskrivelse (alternativ) Projekt: Inspirationsseminar om lokal udvikling (tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’) Hvad Formålet med projektet (Forandringen) Baggrund: PLU har som opdrag i sit kommissorium, at arbejde systematisk med udviklingen af den lokale strategiske kapacitet og skal igangsætte initiativer der sammen med interessenterne støtter lokalt båret udvikling. Projektet har som mål, gennem et enkeltstående arrangement, at etablere en platform for videndeling omkring de gode eksempler på lokal udvikling i Holbæk Kommunes 17 lokalområder og introducere til redskaber og metoder til lokal udvikling. Arrangementet suppleres med et tilbud til lokalområderne om processuel understøttelse i skabelsen af deres egen udviklingsplan. Projektet skal skabe viden og erfaringer som kan indgå i anbefalinger PLUs anbefalinger byrådet arrangementet kan herefter gentages og udvikles yderligere. Hvem Målgruppe og område (Hvem, Kerneområde, borger, erhverv) Målgruppe Alle lokalområderne, ildsjæle og fælles-skabere Område Kerneopgaven Fællesskab Resultater og erfaringer skal indgå i PLUs anbefalinger byrådet. Hvorfor Situationen i dag (Økonomisk, administrativt, borgere etc.) Lokalområderne i Holbæk Kommune arbejder alle med at udvikle deres eget område. Dels gennem enkeltstående aktiviteter i lokalområdet og dels gennem lokale udviklingsplaner. Enkelte lokalområder har med støtte fra fælles-skaberen været gennem forløb mhp. af skabe en egentlig lokal udviklingsplan. Aktuelt er der ikke en systematiseret deling af erfaringer på tværs af lokalområderne omkring arbejdet med lokale udviklingsplaner. Arrangementet vil skabe kontakter og netværk på tværs af lokalområderne. Organisering: (følger i en kommende projektbeskrivelse) Projektleder: Projektejer: Styregruppeformand: Styregruppemedlemmer: Referencegruppe: Bilag til idébeskrivelsen: Grafisk model

Strategibidrag: Medborgerskab og demokrati, Fællesskaber Tilstanden i strategien der skal realiseres (formålet som det er beskrevet i projektporteføljen): At udvikle forslag og anbefalinger, til hvordan HK bedst understøtter og motiverer lokalområder til at udnytte egne ressourcer og til at realisere egne udviklingsinitiativer. Projektets start og slutdato: Start: Oktober 2016 Slut: Oktober 2017 Øvrige overvejelser: Projektet vil trække på de administrative ressourcer. Dels i planlægningen (struktur og udvikling af indhold) og dels til at imødekomme efterspørgslen på procesbistand. Det er vanskeligt at forudsige hvilken omfanget af denne. Der skal ske et minimum af kompetenceudvikling af den/de medarbejdere (fælles-skabere eller konsulenter) der skal forestå procesbistanden. Midler til at forstå den tilbuddet om procesbistand kan finansieres af Projektudvalgets 2x kr., såfremt der tilkøbes ekstern bistand. (Estimat kr.) Økonomi følger i projektbeskrivelsen. Såfremt der anvendes nuværende interne ressourcer skal ske en nærmere afklaring af ressourceforbruget (blandt fælles-skabere eller konsulenter). Effekt og risiko: Beskrives i en kommende projektbeskrivelse Økonomiske og ressourcemæssige konsekvens (Businesscase) Projektet kan skabe værdifuld udveksling af idéer omkring arbejdet med lokale udviklingsplaner synliggøre potentialet i at arbejde systematisk med dette. For Holbæk Kommune: De tilknyttede ressourcer, i form af tilbuddet om procesbistand udgør timer pr lokalområde (pba. erfaringen fra Ugerløse Helhedsplan) I praksis kan det dog vise sig vanskeligt at sætte en grænse for tilbuddets omfang og at imødekomme efterspørgslen. Det kan være nødvendigt at tilknytte en ekstern kompetence med ekspertise inden for undervisning i metoder til lokal udvikling Hvad Vigtige leverancer og kriterier for succes Det/de udvalgte lokalområder oplever at de får styrket deres egen udviklingskraft og får sat klare mål for den ønskede fremtid. Lokalområderne oplever at handlingerne der skal realisere ønskerne for lokalområdernes fremtid påbegyndes Erfaringerne fra projektet kan omsættes og efterspørges af de øvrige lokalområder.