Fra børnehave til SFO/Skole Forældremøde Vindinge Børnehus/Vindinge skole 21. Oktober 2015.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Velkommen på Skibet Skole
Advertisements

Informationsmøde på Mosedeskolen
Set i forældreperspektiv
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
Velkommen. Program: •Præsentation –af personalet –af Stenballeskolen og læringsgrundlaget •Samarbejde mellem skole og børnehaver •Skoleparathed –at gøre.
Et væksthus for børn og voksne
Folkeskole-reformen August 2014.
Er mit barn klar til skolestart ?
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Reformmesse på Sofiendalskolen
Børnehaveklassen Velkommen til Hunderupskolen.
Velkommen til informationsaften
Jeg støtter barnet ved:
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Formålet med aldersblandede hold & rullende skolestart
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Velkommen til orienteringsmøde Torsdag d. 13. marts 2014
Folkeskolereformen - generel information
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Tre klare nationale mål
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Den ny Folkeskolereform. MÅL 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Folkeskolereformen Esbjerg kommune
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Folkeskolereform 2014.
Velkommen til Nordregårdsskolen
 Andelen af elever i den almindelige undervisning skal i 2015 være 96% af det samlede elevtal i FSK – mod 94,4% i dag.  Det svarer til ca elever,
INDSKRIVNINGSMØDE.
Velkommen.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. kl. Type Navn
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 8. november 2011.
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Velkommen til forårs SFO på Hunderupskolen
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Indskrivning Velkommen 2.Havbakkeskolen 3.Skoleparathed - Skoleverdenen - Skoleparathed 4. Skolens forventninger til forældrene 5. Gruppesamtale.
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
Præsentation af forårs-sfo
Informationsmøde for forældre til kommende børnehaveklassebørn
SKOLE- REFORM En ny retning – en ny skolevej. De gode intentioner Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen.
Velkommen til Vestervangsskolen
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
VIRUPSKOLEN ORIENTERINGSAFTEN 2014/15 FOR KOMMENDE 0. KLASSE FORÆLDRE Den 8. januar 2014.
Orienteringsaften børnehaveklasser 15/16. Bekendtgørelse Børnehaveklassens overordnede målBørnehaveklassens overordnede mål § 1. Eleverne skal i børnehaveklassen.
Skolebestyrelsens arbejde Præsentation til forældremøde.
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV Type Navn
Velkommen til Skolen ved Sundet
Skoleindskrivningsmøde
Pjece til forældre - parat til skole Skolestart august 2017
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Overgangen fra børnehave til SFO og skole
Præsentationens transcript:

Fra børnehave til SFO/Skole Forældremøde Vindinge Børnehus/Vindinge skole 21. Oktober 2015

Nationale mål for folkeskolen 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater. 3. Tilliden til og trivslen i folkeskolen skal styrkes blandt andet gennem respekt for professionel viden og praksis.

Vi er alle forskellige! For at sikre en retfærdig udvælgelse har jeg besluttet, at give jer alle sammen den samme opgave: I skal klatre op i træet!

Grundlæggende antagelser Alle børn ønsker, og har brug for, at være en del af et fællesskab Alle børn har brug for at blive set, hørt og forstået Alle børn ønsker dybest set at leve op til de voksnes krav/forventninger og opfører sig ”ordentligt” – hvis de kan! Alle børn er forskellige og skal behandles forskelligt

Fra: Rasmus Alenkær: AKT ink. Inkluderende AKT- arbejde i folkeskolen

SFO/Skoles arbejde med trivsel i fællesskaber Fællesskabet/gruppedynamikken har betydning for både den enkelte og den samlede gruppe. Arbejdet er en vigtig del af en læringsproces i at kunne indgå i sociale sammenhænge hele livet Vi har et trygt miljø med plads til forskelligheder – forskellige grader af behov

At opdage talent – se potientialer

Brobygning - forløb Oktober/november – forældremøde, indskrivning, infomøde Januar/februar – Børnehaven på besøg i SFO og 0. klasse Januar/februar – Tilbud om forældresamtaler m. børnehave/SFO Februar/marts – overleveringsmøde mellem børnehave og SFO/skole. Deltagelse af pædagoger, børnehaveklasseledere og skoleledelse. Marts/april – Kontaktpædagoger på besøg i børnehaven April – forældremøde i SFO 2. Maj – børnene begynder i SFO

Arbejdet i SFO 1. maj august SFO’ ens rammer er anderledes end børnehavens – åbningstider, udeområde, værksteder, samling 2 kontaktpædagoger, 2-3 andre pædagoger Pædagogerne lærer børnene at kende gennem: Historieoplæsning – samtaler - musik – samarbejdsøvelser – drenge/piger – frie/strukturerede lege – tegne og skriveopgaver – rytmik – massage/afslapning – hal/idræt – ture ud af huset. Træne at fortælle, lytte og vente Opdage barnets potentialer Vurdere gode samarbejdsrelationer og børnekonstellationer som ligger til grund for klassedelingen

Skolestart  2 klasser, 2 børnehaveklasseledere, 2 assistenter  Tæt samarbejde mellem SFO og skole Kontaktpædagog: Daglig spisning, Bevægelsesbånd og med i undervisningen i klasse  Kompetencemål indenfor 6 obligatoriske områder Sprog 2.Matematisk opmærksomhed 3.Naturfaglige fænomener 4.Kreative og musiske udtryksformer 5.Krop og bevægelse 6.Engagement og fællesskab Motorisk screening Sprogscreening

Grovmotorik – rulle, trille, hoppe, hinke, klatre… Finmotorik – klippe, tegne, holde på blyant, bygge… Ordforråd - oplæsning og samtaler Være med i daglige gøremål – rydde op, handle, lave mad… Være selvhjulpen – lyne sin jakke, tage sko/tøj på, bære egen taske, være renlig, selvhjulpen ved toiletbesøg… Vente på tur Efterleve en simpel besked Er du klar? Hjælp dit barn til at møde op til tiden, være udhvilet og med stor sund madpakke i tasken. Er mit barn klar?

Det vigtigste! ”SKAL” og ”PYT”

Indskrivning Alle børn skal indskrives i skole/0. klasse i det år de fylder 6. år Elektronisk indskrivning fra uge 46 (brev) og 3 uger frem Informationsmøde: Onsdag, d. 4/11 kl SFO- start mandag d. 2. maj Klassedeling i juni Skolestart onsdag, d. 10. august Udsættelse af skolestart – skal søges i skoleforvaltningen af forældrene. Handleplan udarbejdes i samarbejde med børnehave og inklusionscenter (tidl. PPR – pædagogisk/ psykologisk rådgivning)

 Overgangen fra børnehave til SFO/Skole er en stor omvæltning -måske mest for forældrene  Forvent at dit barn er træt når det kommer hjem fra SFO/skole – der er mange nye indtryk og det er helt naturligt!  Der går et stykke tid inden barnet finder sin plads i gruppen og vender sig til den nye hverdag  For at blive dygtig til noget kræver det træning og flid!  Et godt og positivt samarbejde mellem forældre/forældre og skole/forældre er altafgørende for en succesfuld skolegang for alle børn Vi glæder os til samarbejdet og til at se jer og jeres børn på Vindinge SFO/Skole Afsluttende bemærkninger