Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Advertisements

Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
IKV i den politiske kontekst
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
Hvad kom der ud af TUPVAK?
Kompetencerådets udfordringer 2009 Kompetencerådsmøde den 27. februar 2009 v./ Merete Giehm-Reese.
Indgange til samt roller/ansvarsområder i forbindelse med RKV & IKV i AMU i VEU-centrene TUP 2012 Organisering VEU-centrene i Region Syddanmark VEST, FYN,
Landsorganisationen i Danmark Kompetenceudvikling til tiden K onference 5 oktober 2011 Målrettet kompetenceudvikling af arbejdsstyrken – forudsætninger.
KOMPETENCEmidt - 9.december Side 1 De nye VEU-centre fra januar 2010 Kontorchef Kirsten Overgaard Bach Kontor for livslang læring, Undervisningsministeriet.
EU Socialfondsprojektet
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
Nogle udgangspunkter, begreber og principper for at anerkende realkompetencer.
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler
Temadag om forebyggelse og sundhedsfremme for personer med handicap
Hvad er realkompetencevurdering?
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Statusmøde 16. August 2013 med Referencegruppen Fra Plan til Udvikling.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
AMU som element i jobpakkerne Annette Ramsøe Kontor for livslang læring 19. August 2009.
Uddannelsescenter Holstebro
Individuel kompetencevurdering - hvad er det, og hvordan kan de ledige få glæde af det? Seminar den 24. november 2014 Ole Stenholt, Stenholt træning.
Praktisk vejledning til Individuel Kompetencevurdering (IKV) i AMU Uddannelsesseminar på Koldingfjord – 26. august 2008 V. Mette Nørholm, Teknologisk Institut,
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Institutionel struktur og organisering Ulla Nistrup,
Landsorganisationen i Danmark Voksenvejledning og virksomhedsrådgivning Nationalt Center for Kompetenceudvikling DPU, 3. december 2009 Lisa Schmidt /LO.
”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” ”RKV i Region Midtjylland” Mandag den 24. november 2014.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
CARMA- konference Jobcenterpraksis og kvalificering til arbejdet januar Karsten Simensen - Beskæftigelsesregion Nordjylland.
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
P ROJEKT : ” LÆREPLADSER TIL ALLE ” I T HISTED 14/
Øget behov for kompetenceudvikling - og hvordan kan AMU spille ind.
RAR Østjylland Tema: De rette kvalifikationer til virksomheder i rette tid VEU-center chef, Niels Petterson Mandag den 14. marts 2016.
FVU årsmøde 2015 – hvad virker Erik Markvad 3F Regionskonsulent Arbejdsmarkedet og uddannelse Hvem er jeg Vores udfordring Gode eksempler LKV Hvad rykker.
Erfaringer om, hvad der virker i indsatsen mod langtidsledighed Jobcenter Roskilde, Anne Haarløv, April 2013.
Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009.
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Systematisk og opsøgende kontakt med virksomhederne v /Kirsten Thomsen Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
”En indgang til voksen og efteruddannelse” - et oplæg til temamøde i beskæftigelsesregionen 12. maj 2010 – Temamøde, Roskilde v/ VEU centerchef.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
Den virksomhedsrettede indsats i Midtjylland. 2 Hvorfor mere virksomhedskontakt?  Højt politisk prioriteret (ministermål i 2014).  De nye reformer stiller.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Realkompetencevurdering Netværksmøde for teamledere 30.april 2014.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Scandic Silkeborg, 23. marts 2012 Ved direktør Hans Bach Indsatsen for jobklare ledige mellem 25 og 29 år i Beskæftigelsesregion Midtjylland Kvalitativ.
Koncept for åbent værksted, materialebank og kompetence- pakke Tilbud om kursus for ledere i virksomheder om deres rolle i medarbejdernes uddannelse og.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Den virksomhedsrettede indsats - herunder anbefalinger fra Leo Larsen-udvalget og status på arbejdet v. Palle Christiansen, Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Bilag 1. Forandringsteori for udviklingsprojektet ‘Struktureret IKV i AMU’ 1. Problembeskrivelse Der bliver gennemført for få IKV i AMU-forløb inden for.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark Temamøde 9. december 2011 Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Forebyggelse af rekrutteringsudfordringer
Bilag 1. Forandringsteori for projekt FVU fra A til Z
Erfaringer med test og prøver på BAI´s område
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
FaktaArk Voksenvejlednings- netværkene November 2008
VEJLEDNING til faglærere
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
Virksomhedspulje til bedre match
Status for branchenetværk
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Det kompetente Nordjylland
Præsentationens transcript:

Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående og institutionsuafhængig indsats i vejledning og rådgivning til uddannelse, der sikrer, at voksne gennem realkompetencevurdering vejledes til relevant efter- og videreuddannelse. Der mangler en systematisk tilgang til og en kvalitetssikring af kompetencevurderingerne og der er behov for, at flere deltager i kompetencevurderinger. Der er pt. store forskelle mellem skolerne på, hvor meget og hvordan der arbejdes med IKV i AMU. Inden for visse fagområder er man knapt begyndt på at arbejde med IKV i AMU. Uddannelsesinstitutionerne har dermed også behov for at øge volumenen, bredden og kvaliteten i arbejdet med IKV i AMU. 2. Baggrund for problemet Arbejdsstyrken i Region Nordjyllands er kendetegnet ved en høj koncentration af ufaglærte, mangel på faglærte med specialistkompetencer og mange ledige med ringe beskæftigelsesmuligheder. Det har givet en række udfordringer for arbejdsmarkedet, at arbejdsstyrken er faldende, og at arbejdsstyrken ikke besidder de nødvendige kompetencer. Det vil fremover give alvorlige problemer for erhvervsudviklingen i udkantsområderne og for den store del af arbejdsstyrken, der ikke har de rette kompetencer, hvis der ikke tages grundigt fat på udfordringen med sammensætningen af arbejdsstyrken. Et udviklingsprojekt om IKV i AMU vil i høj grad være med til at sikre en bedre kvalificeret arbejdsstyrke, da faglærere og uddannelseskonsulenter vil få et skarpt fokus på mulighederne inden for IKV. Gennem deltagelse i IKV kan såvel beskæftigede som ledige få udarbejdet uddannelsesplaner, der kan målrette deres efteruddannelse hen imod de jobprofiler, der efterspørges i regionen. 3. Afgræns og beskriv målgruppen Den primære målgruppe er AMU-faglærere inden for alle efteruddannelsesområder samt uddannelseskonsulenter på skolerne, der har kontakt med virksomheder og/eller som har kontakt med ledige, der via aftaler med jobcentrene kan deltage i IKV i AMU. Sekundære målgrupper er øvrige AMU-faglærere på uddannelsesinstitutionerne i VEU-center Nord, som ikke deltager i projektet. Slutmålgruppen er de potentielle IKV-deltagere, der møder en faglærer på skolerne, eller uddannelseskonsulent i virksomhederne ogpå jobcentret.

Projektets umiddelbare effekter Projektets aktiviteter Afholdelse af fagrettede IKV-temamøder for AMU-faglærere inden for hvert enkelt efteruddannelsesområde på tværs af uddannelsesinstitutionerne Udarbejdelse af informationsmaterialer til internt brug på skolerne og til eksternt information om IKV i AMU På alle uddannelsescentre i VEU-center Nord er der medarbejdere, der har et godt kendskab til regler og procedurer for gennemførelse af IKV i AMU Faglærerne udvikler konkrete metoder til gennemførelse af IKV i AMU i fht.til uddannelsesstrukturer inden for alle efteruddannelsesområder. De bliver i stand til at drive en IKV-udviklingsproces internt på skolerne Uddannelseskonsulenterne udvikler strategier for, hvordan de kan komme i dialog med potentielle IKV-deltagere, virksomheder og jobcentre om deltagelse i IKV AMU-faglærere og uddannelseskonsulenterne gennemfører udviklingsaktiviteter mellem udviklingsseminarerne Gennemførelse af fire udviklingsseminarer, to af 2 dages varighed og to af 1 dags varighed, for AMU-faglærere og uddannelseskonsulenter fra EUC Nord, EUC Nordvest, Kursuscentret Frederikshavn Handelsskole, GRØNs Transportuddannelser, Thy-Mors HF & VUC, VUC Nordjylland, SOSU Nord og Social- og Sundhedsskolen Skive-Thisted- Viborg Afholdelse af IKV-temamøder for AMU-faglærere og uddannelseskonsulenter på uddannelsesinstitutionerne Uddannelseskonsulenterne udvikler metoder, der kan anvendes i forbindelse med den indledende vejledning og rådgivning af IKV-deltagere Udarbejdelse af en håndbog til VEU-center Nords arbejde med IKV i AMU AMU-faglærere og uddannelseskonsulenter gennemfører IKV i AMU for ufaglærte og faglærte inden for alle efteruddannelsesområder Flere medarbejdere på skolerne bidrager til at informere potentielle deltagere, virksomheder og jobcentre om mulighederne for deltagelse i IKV i AMU, og de kan henvise til personer, der rådgiver og gennemfører IKV i AMU VEU-center Nord får en fælles tilgang og indgang til arbejdet med IKV i AMU på tværs af skoler og områder. Medarbejderne får støtte til arbejdet med IKV i AMU gennem henvisning og vejledninger, og andre VEU-centre får inspiration Hele ledelsesniveauet vil have skærpet fokus på projektet. Møderne sikrer en ledelsesmæssig opbakning til projektaktiviteterne og til efterfølgende forankring En række interessenter bidrager til at sikre, at projektet følger projektets intentioner Udarbejdelse af en evalueringsrapport Nedsættelse af en styregruppe, der afholder fire styregruppemøder i projektperioden Projektets resultater og udfordringer beskrives, så de kan være til inspiration for andre. Rapporten vil bidrage til ministeriets fortsatte arbejde med IKV i AMU Der samles løbende op på projekterfaringer på alle skoler, og dermed sker der en løbende kvalitetssikring af IKV i AMU, der vil styrke skolernes arbejde med IKV Møder i VEU-center regi Der skabes et netværk mellem faglærere og konsulenter, der kan understøtte fremadrettet videndeling på tværs af faggrupper og uddannelsesinstitutioner Faglærere på tværs af skolerne opnår kendskab til IKV i AMU, og der sker en professionalisering af tilbuddet om IKV i AMU i VEU-center Nord Medarbejdere på alle skoler får informationer om mulighederne i IKV i AMU og en vejviser med liste over IKV-specialister, som de kan henvise til. AMU-faglærerne kommer i dialog med efteruddannelsesudvalgene om flere og bedre IKV i AMU-forløb Potentielle IKV-deltagere, virksomheder og jobcentre får information om mulighederne i IKV i AMU