Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Medarbejderudviklingssamtalen
Advertisements

Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen.
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Kompetencebalancen FLASKEHALSE EFTERSPØRGSEL UDBUDMARGINALISERING.
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
EU Socialfondsprojektet
Realkompetencevurdering i Danmark
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
Hvad er AMU’s placering i uddannelsessystemet? Hvem laver AMU?
AMU evaluering Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete Giehm-Reese, Region Midtjylland.
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
Støtte til udviklingsprojekter på statens arbejdspladser.
Perspektiver på voksen- og efteruddannelsesområdet
Hvad er realkompetencevurdering?
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Kompetenceudvikling i Region Midtjylland - Om kompetenceudvikling som motor for virksomhedernes udvikling Oplæg på opstartskonference.
Landsorganisationen i Danmark LO-fagbevægelsens synspunkt på en styrket indsats i forhold til efter- og videreuddannelse af voksne Oplæg på opstartskonference.
Fra ufaglært til faglært på rekordtid - Region Hovedstadens Uddannelseskonference d. 9. november 2012.
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
Kompetencestrategi med mening
Forlig med KL Den 16. februar 2015 OK-15. OK-15 Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst- perioden udgør 5, 42 % incl.
Forlig med RLTN Den 20. februar 2015 OK-15. OK-15 Forlig - med RLTN / 20. februar Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst-
RLTN. OK15 Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på RLTN- området den 20. februar 2015 Der er indgået aftale om Den regionale kompetencefond.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til Temamøde i SCKK den 8. oktober 2008 Kompetencestrategi - hvordan?
OK 15 CFU og Finansministeriet Det generelle forlig
Strategisk og systematisk kompetenceudvikling
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Kompetenceudvikling CS konference 2015 "There are three kinds of men. The ones that learn by reading. The few who learn by observation. The rest of them.
Øget behov for kompetenceudvikling - og hvordan kan AMU spille ind.
HK Stat Fagfestival HK København og HK Sjælland 20. maj 2014 Sølvi Rask, og Eva Maria Mogensen,
VEU centrenes rolle med nye reformer John Vinsbøl Udviklings- og VEU chef.
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående.
Temadage og kurser ”Regler for honorering når ansatte skal på temadage og kursus, og hvad kan med fordel aftales, inden et bevilget uddannelsesforløb begyndes”
Lønforhandling. De vigtigste pointer Lønforhandling foregår hele året Der er penge – det er et spørgsmål om, hvem der får dem Din tillidsrepræsentant.
OK-08 Highlights Det statslige område. Lønnen Trin 4 nyt starttrin og 2årigt (+ ca kr./måned det første år) Forhøjelse af skalaen med mest på sluttrin.
Briefing om seniorbonusordningen V/kontorchef Flemming Christiansen og specialkonsulent Birgitte Høfde 28. Januar 2009.
Hvad har kommunerne tænkt sig? Ledertræf den 10. december 2009 FOA Fag og Arbejde.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Efterskoleforeningen Forhandling af lokal løn Christian Petersen Tlf: Kursus for nye forstandere.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Integrations- og oplæringsstillinger Etablering af integrations- og oplæringsstillinger i Haderslev Kommune.
Bilag 1. Forandringsteori for udviklingsprojektet ‘Struktureret IKV i AMU’ 1. Problembeskrivelse Der bliver gennemført for få IKV i AMU-forløb inden for.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Efterskoleforeningen
Ufaglært til Faglært.
Tværfaglig, tværorganisatorisk og tværsektoriel arbejde.
Offentligt Ansattes Organisationer
Medlemsmøde for statsansatte
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
Forhandlingsfællesskabet
Forhandlingsfællesskabet
OK 2018 – i mål i overtiden Hvorfor var det så svært
OK18 Det statslige forlig
OK18 Det statslige forlig - Chefer
OK18 Det kommunale og regionale forlig
OK-18 Forlig - RLTN Forhandlingsfællesskabet.
TR-kursus I A Løn - lærere ved VUC 13. september 2018 Torben Thilsted
X OK15 resultatet.
Opsøgende VEU.
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Præsentationens transcript:

Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009

CFU- Aftale

Udmøntning af midler til kompetenceudvikling fra trepartsaftalerne Som en del af trepartsaftalerne afsættes der i perioden 194 mio. kr. til at styrke kompetenceudvikling og efter- og videreuddannelsesindsatsen 97 mio. kr. udmøntes til ministerområderne forholdsmæssigt efter lønsummer. Arbejdsgiverne på de enkelte ministerområder har sammen med de forhandlingsberettigede organisationers repræsentanter, ansvaret for en gang årligt i enighed af fordele midlerne. OAO’s rammer er 8,5 mio. kr. i 1. aftale år. 9.5 mio. kr. i 2. aftaleår. og 10,5 mio. kr. i 3.aftaleår. I alt 28.5 mio. kr. på OAO området 3.

Decentral forhandlinger i ministerierne, hvor 3F har deltaget Puljen for Videnskabsministeriet/Universitetsstyrel sen. (1010 årsværk) (F) Undervisningsministeriet (1520 årsværk) (I) Fødevareministeriet (48 årsværk) (F) Justitsministeriet (45 årsværk) (I) Kirkeministeriet (ca.1200 årsværk) (F) Forsvarsministeriet (1400 årsværk) (I) Miljøministeriet (440 årsværk) (I) Transportministeriet (290 årsværk) (F) Sundhedsministeriet (85 årsværk) (F) Årsværk dækker 3F’s medlemsgrupper 4.

Eksempler på pejlemærker i ministerierne Midlerne skal benyttes til at give ufaglærte og faglærte medarbejdere mulighed for at deltage i relevant almen og faglig efteruddannelse som f.eks. AMU, FVU, AVU, HF eller anden erhvervsuddannelse Af en handlingsplan kan det fremgå, hvordan kortuddannede inden for en 2-årig periode kan komme i gang med en efteruddannelsesaktivitet Det kan fremgå, hvordan ufaglærte medarbejdere med mere end 2 års anciennitet kan påbegynde en faglært uddannelse Mulighed for at få uddannelser på videregående uddannelser 5.

Udmøntning af trepartsmidlerne til kompetenceudvikling i kommuner og regioner: Et engangsbeløb på 388 mio. kr. til øget kompetenceudvikling for ansatte i kommunerne i OK perioden 118 mio.kr. på RLTN’s område Det giver en ramme for OAO på KL området på mil. kr. og 42,7 mio.kr. på RLTN 6.

7. 3-partsmidlerne kan bruges til Kompetenceudvikling: AMU, AVU,FVU, EUD, VVU mm. Støtte til hvad: Deltagerbetaling, materialer, transport og hel eller delvis finansiering af vikarudgifter

3F anbefalinger om Trepartsmidler i kommuner og regioner De usynlige kollegaer. Fra ufaglært til faglært. IKV i sammenhæng med generel efteruddannelse. Almene uddannelser herunder FVU, og Dansk som andetsprog i AMU. Efteruddannelsesindsats på jobområder der ikke traditionelt har fået efteruddannelse. Efteruddannelse på et videregående niveau.

Kompetenceudvikling Mål og midler Uddannelse er overenskomst OK 08 har hensigtserklæring om systematisk kompetenceudvikling OK 08 giver ret til MUS med aftale om udviklingsmål og skriftlige udviklingsplaner 10.

Kompetenceudvikling i OK 08 Mål På den enkelte arbejdsplads foretages strategisk forankret og systematisk kompetenceudvikling for alle medarbejdere Dette indebærer bl.a., at der på arbejdspladsen i dialog mellem medarbejder og ledelse - opstilles udviklingsmål for den enkelte medarbejder eller for grupper af medarbejdere. Kvalitetssikring: Det øverste MED-udvalg skal evaluere anvendelsen af MUS regelmæssigt 11.

Protokollat OK specialarbejdere, gartner m.fl. Individuel kompetenceudvikling/udviklingsplan Formålet med aftale er at styrke indsatsen omkring den enkelte medarbejders kompetenceudvikling, Aftalen skal sikre udviklingsmuligheder for alle ansatte, både medarbejdere og ledere. Den løbende kompetenceudvikling består af faglig efter- og videreuddannelse (fx kompetencegivende uddannelser, som er arbejdsmæssigt relevante) og kompetenceudvikling i bredere forstand. 12.

Protokollat OK specialarbejdere, gartner m.fl. Individuel kompetenceudvikling/udviklingsplan Der skal udarbejdes en Skriftlig udviklingsplan for den enkelte medarbejder. Udviklingsplanen udarbejdes i dialog mellem medarbejder og ledelse. Udviklingsplanen indeholder målsætninger for medarbejderens udvikling på kortere og længere sigt. Udviklingsplanen kan omfatte konkrete aktiviteter, der iværksættes for at nå målene. Der følges op på udviklingsplanen årligt. Opfølgningen kan medføre en justering af udviklingsplanen. 13.

Aftale om kompetenceudvikling CFU - Personalestyrelsen Løbende udvikling af de statslige medarbejderes kompetencer og kvalifikationer er en forudsætning for effektive og attraktive arbejdspladser i staten. Kompetenceudviklingen skal være både strategisk og systematisk. Et led i at være systematisk er at holde årlige, tilbagevendende medarbejderudviklingssamtaler. Parterne er herunder enige om, at der opstilles strategiske udviklingsmål for alle medarbejdere. Job- og kompetenceudvikling relaterer sig både til medarbejderens nuværende og fremtidige arbejdsliv. 14.

Pjecer om kompetencemuligheder 15.