EN FAIR LØSNING FOR DANMARK - sammen ud af krisen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kap. 14: Ufordringer og l ø sninger for den offentlige velf æ rdsservice Udfordringer L ø sninger Finansiering af Sundhedsv æ senet (SHV) Diskussion Sp.
Advertisements

Den økonomiske situation Århus 20/9-10 Lars Andersen Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
1 Det tværfaglige kliniske studieafsnit Regionshospitalet Holstebro Torben Bæk Hansen Ortopædkirurgisk klinik.
VELFÆRDSTEKNOLOGI & INNOVATION KOMPETENCEMÅL 23: ELEVEN KAN SELVSTÆNDIGT ANVENDE RELEVANT VELFÆRDSTEKNOLOGI SAMT DELTAGE VED IMPLEMENTERING AF VIDEN OG.
Keynes og Piketty: Har de svaret på den økonomiske krise? Jesper Jespersen Roskilde Universitet
 LO skolen  Velfærdsstatens udvikling –hvor er vi på vej hen?  Kurt Klaudi Klausen, professor og leder af Master of Public Management (MPM) og den Fleksible.
Fremtidens offentlige sektor – Og ledelsen af den - Socialdemokratiske mål og visioner…
Den Danske Model - udfordringer Forbundsformand Claus Jensen 3. februar 2013 LO Randers.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Privat beskæftigelse under pres personer Aktuel mangel på arbejdskraft – Demografisk tab af arbejdsstyrke Offentlig finansieret beskæftigelse.
Velkommen til Frederiksberg Borgerliste Partistifter Frits Degner f
Fokus på handicappedes beskæftigelse Handicapkonference 22. november 2007.
Globalisering ANNE ROSENDAHL KRISTIANSEN 1.B NGH.
Økonomisk politik Den økonomiske politik tager sit udgangspunkt i de samfundsøkonomiske mål Økonomisk vækst Fuld beskæftigelse Lav inflation Overskud i.
FORNYELSESFONDEN - Fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Lone Rosen,
Udviklingen på arbejdsmarkedet og arbejdsmarkedsstrukturen på kort og længere sigt Torben M. Andersen Aarhus Universitet Beskæftigelsesregion Midtjylland,
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Staten i en brydningstid Personalechefkonference november 2010 Bo Smith.
Folkeskolereformen en god skole skal gøres endnu bedre Velkommen til et nyt spændende skoleår på Vibenshus Skole Forældreinformation om FSR – lærernes.
Psykisk sårbare og arbejdsmarkedet Vivi Imer Hansen, socialrådgiver/projektleder ”Stress-sygemeldt tilbage til arbejdet”
Hvem er jeg? Indlægsholderen præsenterer sig selv og kører bordet rundt.
Demografi Noter og figurer og levevilkår Af Otto Leholt 2007.
FTF er danskere FTF er hovedorganisation for offentligt og privat ansatte. Medlemstallet er steget med i løbet af de sidste ti år.
Virksomhedens udvikling
Hold sammen på Danmark Stormøde 20. maj 2010 Fredericia
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Forebyg arbejdsulykker - to værktøjer til den grafiske branche
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
KØBENHAVNS UNIVERSITET
Landsdækkende virksomhedskampagne
Forandringer i kommunerne
Vækst og produktivitet CEPOS Vækstkonference 2017
Samfundsøkonomiske gevinster ved social ansvarlighed
Den gode læge Yngre Lægers politik
Hvordan skaber vi mulighederne for den kommende generation ?
KA/DFH-konference, Proviantgården, 14. september 2017, 9.30 til 12.00
Forberedelse til eksamen
Set fra en afdelingsledelsens side
Rekruttering til Nordfyns kommune – er der et problem?
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Demografi Noter og figurer og levevilkår Af Otto Leholt 2007.
Arbejdsmarkedskommissionen
ÅRHUS AFDELING.
SFI’s forskning i handicap og beskæftigelse
Frivillige og ufrivilligt frivillige
Program for dagen Gennemgang af mål. De næste dage. Hvad er miljø.
RAR Sydjyllands indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Sydjylland – august 2018.
RAR Fyns indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Fyn – august 2018.
SUCCES MED SALG 1.
Akutberedskabet i Region Hovedstaden
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Vision 2050 er vejen til vækst
Landskonference for reumatologiske sygeplejersker
Ekspertgruppen for voksen,- efter,- og videreuddannelse
Erhvervs- og vækstminister AnNette Vilhelmsen
Dialog mod Vold som business-case
Må jeg præsentere IQ TEST.
Har ‘vi’ råd til flygtninge?
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Hvad sker der med universiteterne? Afskedsforelæsning 1. marts 2019
Livets tog Forfatter ubekendt.
Hovedtal og konklusioner for branchen
Præsentation af 7. kl. Skoleåret 2019/20.
Seniormøde
Generalforsamling, Nuuk 30. april 2019 CEO, Mikael Thinghuus
MEDARBEJDER-INDDRAGELSE
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Ældre Sagens Distriktsdag, den
Økonomisk Bæredygtighed
Præsentationens transcript:

EN FAIR LØSNING FOR DANMARK - sammen ud af krisen

1.VI SKAL ARBEJDE OS UD AF KRISEN 2.FØRST SKABER VI JOB OG NY VÆKST 3.SÅ ARBEJDER VI ALLE EN TIME MERE 4.FEM FACTS OM EN OM FAIR LØSNING

VI SKAL ARBEJDE OS UD AF KRISEN Der er to veje i dansk politik: Sparevejen og investeringsvejen. Regeringen bremser Danmark med besparelser og nulvækst. Nedskæringer gør ondt værre. Vi får flere arbejdsløse og længere behandlingstider. Og færre vil få en uddannelse. Vi skal investere og arbejde os ud af krisen. Hvis vi løfter I flok, kan vi bevare og udvikle velfærden

VKO’s nedskæringer er kortsigtede og får ikke ledige i arbejde. Vi vil fremrykke offentlige investeringer her og nu. Ved at renovere skoler, sygehuse, plejehjem og veje opnår vi to ting: Vi skaber nye arbejdspladser – både private og offentlige. Vi løser en opgave nu, som skal løses før eller siden. FØRST SKABER VI JOB OG NY VÆKST

SÅ ARBEJDER VI EN TIME MERE Når væksten er tilbage, får vi en ny udfordring. Om få år vil vi igen mangle arbejdskraft I Danmark. Der bliver færre på arbejdsmarkedet og flere ældre, som selvfølgelig skal have en ordentlig velfærd. Derfor skal vi i gennemsnit arbejde en time mere om ugen. Med fuld løn. Ved at øge arbejdstiden skaffer vi 15 milliarder kroner og får råd til velfærd

1.Er fagbevægelsen overhovedet med? Ja! Både LO og FTF bakker op og har forpligtet sig til at finde en løsning i trepartsaftalerne. 2.Hvordan skal vi kunne arbejde mere, når folk går arbejdsløse? Det skal vi heller ikke. Først sætter vi gang I hjulene – SÅ arbejder vi mere. Den rækkefølge er vigtig. Ingen skal arbejde mere, mens kollegaen er ledig. 3.Skal vi allesammen arbejde en time mere? I gennemsnit, ja. Men der er mange måder at øge den gennemsnitlige arbejdstid på. Uanset hvordan modellen bliver, vil det være med fuld løn 4.Øger vi ikke statsunderskuddet ved at fremrykke offentlige investeringer? Nej, ikke på sigt – for det skaber samtidige flere arbejdspladser. Det gør regeringens skattelettelser ikke. 1.Hvad med skatten – kan vi regne med, at den ikke stiger? Boligskatten og skatten for almindelige lønmodtagere bliver i ro. Men vi siger klart, at vi vil indføre en skat for de millionærer, der har tjent allermest på ni år med VKO. FEM FACTS OM EN FAIR LØSNING

En fair løsning bygger på et grundlæggende princip: Vi løfter i flok. Hvis alle vil yde et bidrag til at få Danmark ud af krisen, behøver ingen at blive ramt uforholdsmæssigt hårdt. Hvor regeringen vil spare os ud af krisen, vil vi arbejde os til ny og varig velstand. - Helle Thorning-Schmidt Socialdemokraternes kongres 2010 “