GL-MØDE OM AFSKEDIGELSER Oplæg ved TR. ER DER AFSKEDIGELSER PÅ VEJ?  De foreløbige meldinger fra ledelsen  Hvordan vil vi som lærerkollegium gerne have.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Talsmandsseminar september 2010
Advertisements

”Kan ledelse kurere sygdom?” Masterclass, tirsdag den 21. juni 2011
TR-rollen frem mod nye arbejdstidsregler
Proces – trin for trin Leder afsøger alternativer til udpegning
Klager og den vanskelige samtale
Den praktiserende læge som virksomhedsleder og arbejdsgiver
Ledere i gang August 2010 Kaj Jørgensen, Lønchef
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
Juridisk funktion Juridisk konsulent Birgitte Randrup og
PLO-konflikt orienteringsmøde. Program: Kl Velkommen v. kreds/regionspolitiker Præsentation af DSR og dbio konsulenter Forhandlingerne mellem.
1 VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier. 2  TR varetager og forhandler kollegernes interesser  TR støtter op om det enkelte medlem efter behov.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Roller og ansvar i forandringsnetværket
Resultatkriterierne i praksis Målinger er et must!
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
HVAD KOSTER DET AT UDSKIFTE EN MEDARBEJDER?
Håndtering af Sygefravær
Arbejdsmiljø- og personalekonsulent Dennis Calender Behovsafklaring / rekruttering  Hvilken kategori ansat kan dække behovet  Hvis man ikke kan få den.
Lægen som arbejdsgiver, den 9. december 2015 Lægen som arbejdsgiver Et lynkursus i ansættelsesret.
August 2008 PLUSTID - vil vi have det ? Det statslige område.
LEDERKURSUS 2014 Tjenestemandspensioner TJENESTEMANDSPENSION 2014.
TR/ledermøde Nørrebrohallen 21. januar ’10. Omplacering – undersøg først Kan budgetreduktionen klares uden personalereduktion? Er der i personalegruppen.
Ansættelsesforhold Med fokus på ophør af ansættelsesforholdet.
OK11 Highlights KOMMUNER. Den samlede økonomi I alt: Generelle lønstigninger1,841,100,203,14 Skøn for udmøntning af reguleringsordningen.
Den tjenstlige samtale Organisationsuddannelsen – modul 1 1 Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen Danmarks Lærerforening.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Lønforsikring Medlem Dansk Metal + Metals A-kasse Er mellem 18 – 60 år Er i arbejde, mindst 16 timer ugentligt Er ansat hos arbejdsgiver med dansk CVR-nr.
Velkommen til Lægedag i Region Sjælland Session: Hvad er mine rettigheder og forpligtigelser?
Kursus for sekretærer og forstandere Brogården 19. april 2012 Afskedigelser Ved Specialkonsulent Hanne Lautrup.
Foreningen af Danske Kirkegårdsledere 2016 Tina Aistrup.
Ansættelsesk-ontrakt og løn
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
At være ny på arbejdsmarkedet
Temadag for TR.
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Lokale lønforhandlinger
OK17 Private opholdssteder og botilbud mv.
PLUSTID – Hvad er det? En fast arbejdstid over 37 timer om ugen (max. 42 timer En forholdsmæssig forhøjet fast månedsløn En pensionsgivende lønforhøjelse.
Overordnede bestemmelser
Overenskomst-forhandlinger 2018
Orienterings- og dialogaften 20. marts 2014
Den vanskelige samtale I forbindelse med partshøringer og afsked
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Centralforeningen for Stampersonel
Efterskoleforeningen
3. dag - Modul 1A Afskedigelse Evaluering (kl ) Lunchbox og tak for denne gang (kl )
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Om løn og lønudvikling for øvrige inspektorer og pædagogiske ledere
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Afskedigelse UC plus.
Ansættelse Overskrifterne: Før ansættelsen Ansættelsesform
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft FASE 3 - bemandingsproces Styregruppemøde 25. maj 2018.
TR-kursus IA Afskedigelse - lærere ved VUC 14. September 2018
Afskedigelse FOAS.
TR-kursus I A Løn - lærere ved VUC 13. september 2018 Torben Thilsted
Indflydelse & interessevaretagelse
X OK15 resultatet.
Afskedigelse A2B.
Seminar for ikke- fastansatte og ledige 2018
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Lokale lønforhandlinger
Temakursus – tema: TR. Pres på TR-rollen. TRs rettigheder
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
Præsentationens transcript:

GL-MØDE OM AFSKEDIGELSER Oplæg ved TR

ER DER AFSKEDIGELSER PÅ VEJ?  De foreløbige meldinger fra ledelsen  Hvordan vil vi som lærerkollegium gerne have processen til at køre?  Hvad er værdighed for os, hvis der skal afskediges?  Hvad sker der?  GL’s medlemstilbud  Hvad gør vi herfra?

DE FORELØBIGE MELDINGER FRA LEDELSEN  Hvad ved vi:

TR’S ROLLE VED AFSKEDIGELSER  Ledelsen skal orientere TR forud for afskedigelser, men TR har tavshedspligt  Personalereduktioner skal drøftes i samarbejdsudvalget (SU)  TR bør ikke bidrage til at fastlægge kriterier – men bør anbefale objektivitet  TR kan forsøge at forhandle (frivillige) fratrædelsesaftaler  TR undersøger om afskedigelser sker på et sagligt grundlag  TR kan bidrage til partshøring  Det er ledelsens – og ikke TR’s – opgave og ansvar at udvælge de medarbejdere, der skal afskediges  TR og ledelsen må ikke fortælle, hvem der er varslet afskediget. Det er op til den varslede, om det skal fortælles

HVAD GØR VI?  Der findes ikke en formel, der passer på alle skoler for, hvordan man skal forberede, gennemføre og efterbehandle afskedigelser  Det vil være valget mellem ’pest eller kolera’  Bevidste valg kan kvalificere processen  Vi kan bestræbe os på at gøre processen så værdig som muligt Hvordan passer vi på hinanden?

HVAD ER VÆRDIGHED FOR OS VED AFSKEDIGELSER?  Kan der indgås frivillige fratrædelsesaftaler?  Hvordan kan/skal det afdækkes, om der er naturlig afgang?  Er der medarbejdere, medarbejderne vil opfordre ledelsen til at tage hensyn til? Det kunne fx være:  syge medarbejdere eller medarbejdere med syg ægtefælle  medarbejdere med alvorligt syge børn  alene afskedigelse af én af to ægtefæller på samme skole  ansatte på særlige vilkår efter det Sociale Kapitel  Medarbejdere mellem 58 og 62 år

HVORDAN VIL VI SOM LÆRERKOLLEGIUM GERNE HAVE PROCESSEN TIL AT KØRE?  Hvad er vores største bekymringer ift. at der skal afskediges?  Hvordan vil vi som medarbejdere gerne informeres?  Hvordan forholder medarbejderne sig til hinanden og til ledelsen, før, under og efter afskedigelser?  Hvilke krav har vi til ledelsen? Hvordan passer vi på hinanden?

HVAD ER VÆRDIGHED FOR OS IFM. AFSKEDIGELSER? (2) VARSLING AF AFSKEDIGELSER  Hvordan ønsker vi, at ledelsen informerer lærerne om afskedigelser?  Hvordan og hvornår skal der indkaldes til varslingssamtaler?  Hvordan tilrettelægges processen med størst mulig respekt for de, der skal varsles?  Hvornår ved man, at man ikke skal afskediges?  Hvordan skal ikke-opsagte kolleger agere?  Hvordan skal ledelsen begrunde opsigelserne ?  Alene ud fra økonomi og fagkombinationer  Hvilken begrundelse skal gives til de opsagte: Individuel eller fælles begrundelse?

HVAD SKER DER ? 1) Ledelsen melder ud, hvornår afskedigelser varsles 3) Partshøring – typisk 2 uger. Brug GL 4) Afskedigelsen er definitiv 5) Finde sine ben. Overveje GL’s medlemstilbud 2) Dagen, hvor afskedigelser varsles 6) Fratrædelse sker med almindeligt opsigelsesvarsel

OPSIGELSESVARSLER Fratrædelsesgodtgørelse Ansat uafbrudt i 12 år (inkl. opsigelsesperioden): Ret til en måneds løn som fratrædelsesgodtgørelse. Ansat uafbrudt i 17 år: Ret til 3 måneders løn som fratrædelsesgodtgørelse.

LØNSIKRING  Ansatte, der ikke er varslet afskediget – og som ikke forventer at blive afskediget – kan tegne en lønsikring.  En lønsikring skal tegnes min. 6 måneder før varsel om afsked – man må ikke vide, at man vil blive afskediget  Eksempel  A er fastansat på fuld tid og tjener kr./md. brutto.  Ved ledighed får A ca kr./md. i dagpenge, kr. fra GL, i alt ca kr.  A kan med en lønsikring forsikre sig op til 80% af nuværende bruttoløn, altså op til kr.  En lønforsikring kan dække forskellen mellem kr. og kr. En sikring, der giver kr./md. i et år koster ca. 160 kr./md.

GL’S MEDLEMSTILBUD Karriererådgivning Få hjælp til jobsøgning Tilskud til kurser – op til kr. Coach eller psykolog Op til kr. om måneden oven i dagpengene i et år

HVAD GØR VI HERFRA?  Hvilke tilbagemeldinger skal vi give til ledelsen?  Hvad tager vi med i SU?  Er der nogle arbejdsgrupper, vi skal have nedsat?  Hvad mangler vi at få afklaret?  Er der kolleger, der ikke har været tilstede, som skal informeres – og af hvem?  Skal vi have et nyt møde – og hvornår?