Overskrifter: Hvad skal der til for at styrke samarbejdet med forældrene om børns læring, og hvilken effekt har det?  En grundlæggende, forskningsbaseret.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Hvor er vi nu? En levende skole – hele dagen Viden og ikke vaner
Danehofskolens værdigrundlag
Skolereform august 2014………………
Lederkonference Holdbar ledelse – i pædagogisk praksis
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Præsentation Pædagogisk konsulent Erik Hønge Uddannet fritidspædagog Leder af en børnehave Leder af et fritidshjem SFO-konsulent Freelancekonsulent bl.a.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Skolebiblioteket indgår som en central del af skolens læringsmiljø og fungerer som skolens innovative, formidlende og pædagogiske læringscenter. Skolebiblioteket.
Informationsmøde tirsdag den 4. december 2012
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
Introduktion til Sprogpakken
Voksnes læreprocesser – hvad er vigtigt i tilrettelæggelse af kompetenceudvikling for voksne? Norskkonferencen 2013 VOX 24. april 2013 Bjarne Wahlgren.
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Sprogpakken Forældresamarbejde.
Et systematisk værktøj til Udvikling af Pædagogisk praksis
Kan daginstitutioner gøre en forskel. v
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Hvad render vi rundt og laver?
Vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Den ny Folkeskolereform. MÅL 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Alle børn er alles ansvar
Hvordan lykkes det at få de unge fra folkeskolen videre til en ungdomsuddannelse og til at gennemføre en ungdomsuddannelse? Hvordan sikrer vi, at de unge.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Læringsmiljøvurdering - dynamisk udvikling af pædagogiske læringsmiljøer Svendborg den 14. marts 2013.
Folkeskolereform 2014.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Den inkluderende skole
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. kl. Type Navn
Et fagligt løft af folkeskolen.
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
RÅDGIVNINGS- OG KONSULENTOPGAVER I SKOLER OG DAGINSTITUTIONER KAREN WISTOFT, PH.D. POST DOC. DPU Konsulentfunktionen - pædagogiske kompetencer.
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Dybkær Specialskole - ikke for ikke helt almindelige børn.
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
KVALITET I SAMSPIL OG LÆREPROCESSER I DAGTILBUD Oplæg v/ Maybritt Larsson Institutionsleder Barnets Hus-Amerikavej.
Program for læringsledelse Ved Birgit Lindberg, Sekretariats- og dagtilbudschef 12. januar 2016.
Kvalificeret selvbestemmelse i afdelinger. Dele viden Beslutte fælles mål Koordinere handling.
Samskabelse – forældre som ressource Rådet for Børns Læring, 8. April 2016 Rikke Slot Johnsen, konsulent Aarhus Kommune T: E:
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Program for Læringsledelse Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
Kan man evaluere leg? Anne Kjær Olsen Områdechef, EVA Pædagogiske Konsulenters Landskonference 2012 Nyborg, 18. april 2012.
Sanne Lorentzen NLS Ledertræf, Island september 2012.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
LANDSKONFERENCE 2006 Dagplejen Livsform og relation Per Schultz Jørgensen.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Skoledagens indhold: Helstøbt kompetencebegreb, mange læringsrum SFO Tænketank Danmark Landsmøde 5. april 2013.
Bente Jensen, LANDSKONFERENCE 2006 Udsatte børn i dagtilbud Hvad ved vi, hvad gør vi - og hvordan kan kvalitet fremmes? Oplæg på FOA Landskonference,
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV Type Navn
Den gode børnesamtale -handler om mere end barnets ret til at blive hørt Det handler om hvordan barnet bliver hørt.
Forebyggelsesarbejdet i dagtilbud DB DB Topmøde 15. april 2016
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Inspirationsworkshop med fokus på
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Overskrifter: Hvad skal der til for at styrke samarbejdet med forældrene om børns læring, og hvilken effekt har det?  En grundlæggende, forskningsbaseret viden.  Et forældresyn En gensidig forståelse.  Viden om børns læring 0 – 6 år.  Hvordan ser hjemmelæring ud i praksis?  Professionelle & fagligt kompetente pædagoger – hvordan klædes de på til opgaven? ”Rådet for Børns Læring” Betina B. Larsen, Områdeleder. Områdekontoret Frødings’ Alle Frødings Alle Søborg gladsaxe.dk Telefon: Mail:

Hvor henter vi vores viden fra? Thomas Nordahl, professor i pædagogik Högskolen i Hedmark Inspiration fra Italien & EnglandCharlotte Højholdt EPPSE forskningen Ingrid Pramling m. fl.

”Fælles ansvar for børns læring” INDSATSOMRÅDE I GLADSAXE KOMMUNE. Politisk fokus. En styrkelse af det fælles ansvar for børns læring. Dagtilbuddet er forpligtiget til at inddrage forældrene i børnenes læring i et tæt samspil-

Fælles læring – barnet i centrum Pædagogerne handler på forældrenes viden Deles med pædagogerne Viden fra hjemmet Viden fra pædagogerne Deles med forældrene Forældrene handler på viden fra pædagogerne PEN GREEN LOOP Pengreen centre

Læring for 0 – 6 år LæringlæreprocesLegudfordringer Socialt samspil Hvordan børn lærer. Børn skal lære at lære. At leg og læring ikke er modsat rettede. Børn skal udfordres – Gøre sig erfaringer. At læring foregår sammen med andre. (Lærings forståelse)

At forældre….er de primære: Alle foreldre er en avgjørende ressurs i forhold til egne barns læring og utvikling. Dette gjelder uavhengig av utdanningsnivå, arbeid eller sivilstatus. (Thomas Nordahl)

Fælles ansvar for børns læring i praksis – hvordan ser det ud? I børnehuset.I hjemmet.

I indretningen inviteres til…

Miniforældremøder, i en ny kontekst. ”Hvordan ser man ud når man lytter?” ”Det er min far” ”Hvordan arbejder vi med arbejdstegninger?”

Fælles ansvar for børns læring i børnehave – og vuggestueteamet.  Gensidig forståelse.  At ”lære som børnene lære”  At skabe lærings dialog hos forældrene – og forældrene imellem.

Sommerferie….

Pædagogerne: Derfor er det vigtigt at…. LEDERNE skaber mulighed for:  At der er en grundlæggende viden om betydningen af ”fælles ansvar for børns læring”  At der er mulighed for at øve sig og gøre sig erfaringer med at inddrage forældrene i forhold til børns læring.  At der formidles til forældrene - om hvad børnene er i gang med at lære, hvad der er optagede af..  At forældrene får mulighed for at være nysgerrige på børns læring.  At der er et fagligt grundlag - feedback kultur, og at pædagogerne forpligtiger sig til at udvikle nye ideer, og have det sjovt med børn og forældre.  Være fagligt kompetente, og skal kunne forklare hvorfor…  Kunne omsætte deres praksis til kreative læreprocesser.  Være modige … at vise deres faglighed.  At pædagogerne kender den grundlæggende udviklingspsykologi – så de udfordrer børnenes læring relevant for deres alder.  At alle forældrene er primære for deres børns læring – og udvikling, det skal de støttes i.  Se på fordomme, og lægge de dårlige ned.