Virksomhedskontakter, fag og studieretninger - Nogle overvejelser og eksempler.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad er internationalisering
Advertisements

AT og faget Engelsk På de følgende dias får du nogle gode tips til, hvordan faget engelsk mest hensigtsmæssigt indgår i AT-eksamen.
Kristendom på stx og hf Christina Egholm og Helle Dreyer Møller.
Velkommen til orienteringsmøde Odense Katedralskole.
Rungsted Gymnasium.
Hvad skaber det hele menneske? (Fælles mindmap på tavlen)
Katastrofen – årsager og konsekvenser
Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag
Science in Action en studieretning med Matematik A, Kemi A, Fysik B.
Metode i AT Religion.
Dansk og historie i Studieretningsprojektet
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
Humanistisk fagsprog Humanistiske fag – dansk, engelsk, tysk, historie mfl. Udgangspunk i ”tekster” Forståelse og fortolkning er overordnet karakteristisk.
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
HTX – teknisk gymnasium
Gymnasiets opbygning Studentereksamen STX OptagelseStruktur Grundforløb og studieretninger Valgfag.
Klassisk studieretning sprog og kulturhistorie hvis du vil være supergod til sprog og forstå grundlaget for europæisk kultur og tankegang.
Studentereksamen - stx
Faglig læsning 2.
Michel Foucault og Governmentalitybegrebet
Undervisning Klasseundervisning Elevernes oplæg Fælles læsning
Videnskabsteori og faglige metoder
Internationalisering i og udenfor Danmark: Udover studieretningsfagene samfundsfag, matematik og psykologi inddrages andre fag, så oplagte tværfaglige.
Studieretningen Engelsk A –Spansk A Med Samfundsfag B Falkos sproglige studieretning.
Netværksprojekt for fremmedsprogenes profil og anvendelsesorientering i de gymnasiale uddannelser.
Almen sTudieforberedelse - AT
ALMEN STUDIEFORBEREDELSE AT Hvad er det nu AT er? AT er et samarbejde mellem fag inden for og på tværs af gymnasiets tre faglige hovedområder:
Esbjerg 5. nov 03 / TC1 Reform af de gymnasiale uddannelser.
Undervisning Klasseundervisning Elev oplæg Fælles læsning Fig. Beskrivelse (analyse) Opgaveløsning Film og efterfølgende diskussion Gruppearbejde Laboratorium.
Faglige mål for AT – forskellige metoder til komplekse problemer
Intro og Problemformulering
Falkos sproglige studieretning
STUDENTEREKSAMEN STX Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag Gymnasiets opbygning 1.
Digital literacy Et didaktisk design til 9. klassetrin, med fokus på kommunikation på livsstilsbloggen.
Køreplan for studieretningsvalget: Orientering i klasserne Fyraftensmøde for elever og forældre den 20. november Afgivelse af ønske senest 1.december kl.
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Cheminova En CSR Virksomhed? Hvorledes Cheminova kan forstås som en social ansvarlig virksomhed.
VEJEN TIL DEN GODE LINKEDIN PROFIL
Valgfagsorientering 21. November 2011
Formalia ved opgaveskrivning
Historiefaget og mulighederne i den åbne skole
Gymnasiet (Stx)
Internationale Studier
DKABM som grundlag for en samlet og konsistent adgang til den arkivalske kulturarv ODA 13/
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Hvad kan jeg efter 10. klasse ?
Obligatoriske fag Dansk A Teknik A Engelsk B Fysik B Kemi B Matematik B Teknologi B Biologi C Kommunikation/it C Samfundsfag C Teknologihistorie C 3 studieret-
Sprogfagenes metoder Rungstedgaard den 3. maj 2010 Dorte Fristrup, tlf
Virtuelle verdener og rum, forår 2002 Lisbeth: Baggrund BA i Litteraturvidenskab & Medievidenskab MA i Image Studies (University of Kent) Cand.mag i Litteraturvidenskab.
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
SKABELON.
METODE I SRP Oplæg 20/ PowerPointen findes her: Startside:
Sproglig opmærksomhed & sproglig bevidsthed. Forudsætninger for at lære sprog Input - en forudsætning for at kunne finde mønstre og for at have noget.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 1 - Frivillighed.
Teori og metode i AT?. AT – læreplan – faglige mål De faglige mål med almen studieforberedelse er, at eleverne skal kunne: – tilegne sig viden om en sag.
SKRIVEFAGET Modul 2: Tekstsammenhæng Lektion 6: Tekstniveauer.
Retorik – at tale/holde foredrag. Retorik som aktivitet: Overalt hvor der er mennesker der formidler, påvirker og argumenterer, er der retorik. Den egentlige.
SKRIVEFAGET Modul 2: Tekstsammenhæng Lektion 6: Tekstniveauer.
Din kreative online praksis! – del 2
Hvad er AT – almen studieforberedelse
KNÆK KODEN Samfundsfaglige område
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
Engelskfagets metoder
Teoretisk pædagogikum
Fag, fagligt samspil og metode
Introsidernes betydning
Fag på studieretningen Fællesfag: Dansk, historie, idræt, religion, oldtidskundskab Studieretningsfag & bundne valg: Engelsk A, musik A, samf.
Synopsen skal indeholde
Videnskabsteori og fagligt samspil Aarhus, januar 2018
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Virksomhedskontakter, fag og studieretninger - Nogle overvejelser og eksempler

Udgangspunkt 1 Gymnasiereformen stiller krav om øget samspil mellem fagene og mellem hovedområderne Gymnasiereformen fordrer øget videnskabsteoretisk præcision: a) hvad kendetegner fagene, deres metoder og deres særlige optik? b) hvad er relationen mellem det enkelte fag og hovedområdet? Gymnasiereformen forudsætter kommunikation, formidling og vidensdeling mellem fag og hovedområder Gymnasiereformen indeholder et vognstangsvink om, at de naturvidenskabelige fags profil som dannelsesbærende, meningsfyldte, relevante, nysgerrighedsstimulerende osv. skal skærpes Kort og godt: reformen er en forstyrrelse udefra, som kræver omlæring

Udgangspunkt 2 En mulig vej (blandt mange andre) til at håndtere fordringerne og forstyrrelsen er systematisk brug af virksomhedskontakter! Virksomhedskontakter er noget andet og mere end virksomhedsbesøg Ofte tænkes virksomhedskontakter ind i nogle bestemt fagkasser – især de humanistiske fag glimrer ved deres fravær Men på den konkrete studieretning kan og bør fagene udnytte deres (samspils)muligheder i forhold til virksomhedskontakter

Udgangspunkt 3 Den mest populære studieretning indeholder engelsk A og samfundsfag B På en god dag har studieretningsklassen valgt fysik B som naturvidenskabeligt valgfag Vi tænker os et samspilsprojekt, hvor fagene engelsk A, dansk, historie og samfundsfag B deltager – dvs. en lettere humanistisk toning!

Skitse til et konkret projekt I dansk skal der arbejdes med visuelle udtryksformer, med kommunikationsteori og med sprogbrug og stilistik I engelsk A skal der arbejdes med kommunikationsformer og kommunikationsstrategier og med det engelske sprog som globalt kommunikationssprog I historie skal der arbejdes med tidsperioden i dag, hvor nøgleord er Danmarks internationale placering og globalisering I samfundsfag B skal der arbejdes med globaliseringens betydning for Danmark, herunder især samspillet mellem nationale, regionale og globale forhold. Titel på et konkret projekt: Brüel & Kjær – virksomhed i en globaliseret verden

Skitse til et konkret projekt Fokusord i projektet: Brüel & Kjærs strategier i forhold til globaliseringens udfordringer og i forhold til kommunikation Samfundsfag og historie fokuserer på den historiske, samfundsmæssige og organisatoriske kontekst Dansk og engelsk fokuserer på virksomhedens kommunikationsstrategi og selvbillede Fagene kan samarbejde parvis, men de to elementer forudsætter hinanden

Skitse til et konkret projekt Et vigtigt materiale er virksomhedens hjemmesider – den danske og den internationale: Ved hjælp af et virtuelt virksomhedsbesøg arbejder eleverne med forskellige aspekter som forberedelse til en fysisk kontakt

Skitse til et konkret projekt Historie undersøger de lange linjer i virksomhedens historie under overskriften fra regional til global. Her kan profilen ”Setting the Standard” bruges som kilde og underkastes en kildekritisk analyse. Samfundsfag B undersøger virksomhedens organisationsstruktur og ejerskabsforhold og dens vision og mission Begge fag undersøger årsagerne til, at produktionen ikke længere foregår i Danmark og de globale konkurrenceforhold, virksomheden er underkastet

Skitse til et konkret projekt I dansk undersøges hjemmesidens visuelle fremtræden og virkemidler. ”Setting the Standard” underkastes en tekst- og billedanalyse med henblik på at afdække det image, der skabes. Hjemmesiden analyseres ud fra kommunikationsteoretiske begreber. I engelsk analyseres den kommunikationsstrategi, som (dele af) hjemmesiden er udtryk for. Her fokuseres der på den internationale version af hjemmesiden. Virksomhedens sprogpolitik undersøges. Eleverne udformer fx en tværfaglig rapport på grundlag af en problemformulering, som indeholder momenter fra begge hovedområder, og som oplister en række forhold, det ville være værd at undersøge ved et virksomhedsbesøg.

Skitse til et konkret eksempel Eksemplet kan sagtens tænkes med 2. fremmedsprog som deltagende fag – B&Ks internationale hjemmeside har links til alle store europæiske sprog Eksemplet kan sagtens medtænke et naturvidenskabeligt fag – fx fysik B. Det vil blot give en anden vinkling Kort og godt: Der er mange muligheder for at tænke på tværs af hovedområderne, at skabe reelt samspil Og som de naturvidenskabelig fag bør tænke ”ud af boksen”, således kan og bør de humanistiske