Tarok Dannebrog på fire ben. Hvem er Tarok? Tarok blev født i Stald Kima på Hagenshøj d. 18. februar 1972. Ret hurtigt opdagede familien Laursen Taroks.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cooperative Learning in English Hillerød, Vejle og Aalborg Helle Kirstine Petersen.
Advertisements

GoMINIsite – og få en ny og bedre hjemmeside på minutter 0.
1 Løsningsfokuseret tilgang Fremtidens mål Fortidens successer.
Skriv den gode tekst ”Det er ikke sin mor, man skriver til. Hvis læserens opmærksomhed ikke bliver fanget i de første fem linjer, når han aldrig den sjette.”
Kan en kærlig Gud dømme mennesker? Gud er kærlighed. Det står selv i Bibelen. Han elsker hele verden, altså alle mennesker. Hvorfor i al verden har han.
Repetition fra 3.aften Mælkebøtterne blomstrer og den 1. udvidelse Påsætning af flere magasiner En dronning bliver til.
Arbejdsmiljø i vandløbene Problemer og løsninger v/ Tine Eggertsen, HedeDanmark Natur og Vand.
7. juni 2016 i spejderhuset. Dagsorden Hvem skal afsted – Ringsted og Rungsted på tur sammen Inden vi skal afsted - forberedelse og pakkeliste Når turen.
Anders Anders er 42 år, uddannet IT-ingeniør, i dag selvstændig erhvervsdrivende med et firma i udvikling. Han er gift og har 3 mindreårige børn, hans.
Rent bord med FVU START Kunsten at rette op på fortidens synder.
Brug de definerede typografier! ​ Tekst uden punktopstilling Andet niveau Tredje niveau Fjerde niveau Femte niveau Første niveau = Almindelig tekst Andet.
LIVETS ORD November 2016 “Alt formår jeg i ham, der giver mig kraft” (Fil 4,13)
”Local skills” Praktisk arbejde 3 måneder i Europa HOLLANDIRLANDTYSKLANDNORGE POLEN.
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
STX Uddannelse.
Fordybelse i et projekt
Når hørenedsættelse begrænser menneskers deltagelse i samfundet
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
ET INNOVATIONSFORLØB OM MOBILITET
“Thi Kristi kærlighed tvinger os” (2 Kor 5, 14).
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Lektion 1A Formålet med denne lektion er at give eleverne et billede af Netwerk for at forberede dem på forløbet og på, hvor lang tid det varer, samt at.
Aktiviteter Aktiviteter Aktiviteter Aktiviteter B J E R R I N G B R O
Alle rettigheder forbeholdes
 .
SPØGELSESHUSET OG KIRKEGÅRDEN
Samtalebilleder til 2. påskedag
Forberedelse til eksamen
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Elevernes evaluering af grundforløbet
VVS-møde 2012 Aftræk Efter GR-A skal HMN som myndighed forhåndsgodkende vandret aftræk i kæde-, række- og dobbelthuse. Tidligere brug og placering.
FagLudo Ludo på en helt ny måde.
Det gode møde i folkeskolen
...Slap af... HJGHK. Hvis du er rigtig træt af af den daglige stress som du skal til at gå igennem..
Livets Ord November 2017.
Skriv ansøgning 10 gode råd.
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
Evaluering af unge-kampagnen ”Tænk hvis alle arbejdede sort…” mod sort arbejde TNS Gallup februar 2006.
Vejledning: Publicering af artikler på Kompetenceportalen
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Klasseven for nyankomne elever
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
Køreteknik.
Walt Disneys kreativitetsmodel
”Motivation er ikke bare noget man har eller ikke har”
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
SUCCES MED SALG 1.
Workshop c Pernille Hargbøl Madsen
Placering, orientering og tegngivning
Hvad er vigtigt for dig? Onsdag den 6. juni stiller sundhedsprofessionelle dette spørgsmål til patienter, beboere, klienter, brugere og borgere Den.
Knallertens udstyr.
Sådan bruger du præsentationen
Prøve Eksamen D. 7/ Varighed: 30 min
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
i og omkring Herlufmagle-hallerne
Alle rettigheder forbeholdes
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Quiz om Colombia Quizzen er lavet i et simpelt Jeopardy-format. Det betyder, at du læser et svar højt, og så skal eleverne gætte, hvilket spørgsmål som.
Livets tog Forfatter ubekendt.
Alle rettigheder forbeholdes
Indhold - Religionssociologisk viden om børnefamilier
- En genre som alle andre
Future Vejle-inspiration
Alberts historie Af forfatter Signe Rhode og illustrator Anja Løfkvist
Future Vejle inspiration
Glædelig jul Rigtig god jul og tak for et godt år! Sikke dog tiden den flyver afsted. Om ikke så længe går vi ind i et nyt og spændende år, vi ikke.
Borgermøde.
Livets Ord Juni 2019 “I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner.” Ap. G. 1, 8.
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Tarok Dannebrog på fire ben

Hvem er Tarok? Tarok blev født i Stald Kima på Hagenshøj d. 18. februar Ret hurtigt opdagede familien Laursen Taroks talent. Han var hurtig til at lære og havde flotte bevægelser. Taroks hurtighed og udstråling gjorde ham til en stor stjerne indenfor travsporten, og folk som ikke ellers interesserede sig for trav fulgte Tarok og familien Laursen. Han deltog i 165 løb og vandt 111 af dem fra 1975 – Tarok vandt sammen med Jørn Laursen 111 gange og de deltog i travløb i flere forskellige lande. Kan du se på flagene, hvor Tarok har løbet travløb? Tarok tjente i alt kr. Hvor har Tarok været?

Her har han vundet travløb. TravbaneLand/byAntal sejre Charlottenlund44 Skive Trav20 Jydsk VæddeløbsbaneÅrhus13 Billund Trav8 Aalborg Væddeløbsbane6 Fyens VæddeløbsbaneOdense5 Skovbo TravbaneBjæverskov5 Jägersbro TravbaneMalmø, Sverige3 Solvalla TravbaneStockholm, Sverige 2 Lolland Falster Væddeløbsbane1 Bjerke TravbaneOslo, Norge1 Åby TravetGöteborg, Sverige1 Vermo TravbaneHelsingfors, Finland 1 Gelsenkirchen TravrennbahnTyskland1 Her i tabellen kan I se, hvor han har vundet. Kan du tjekke om det passe med 111 løb?

Tarok vinder Dansk Trav Derby Se Tarok vinde Derbyet 1976: Læg mærke til hvor hurtigt Tarok falder helt til ro efter løbet. De fleste heste har brug for længere tid til at slappe af lige efter et løb. Selvom han lige har løbet rigtig stærkt står han stille og skridter lige så stille tilbage, hvor folk kan komme hen og snakke med ham. Den 18. november 1979 vandt Tarok og Jørn Laursen et særdeles spændende løb på Charlottenlund Travbane, hvor Tarok arbejdede sig op fra bagerste position til en sejr og rundede dermed de to millioner kroner i samlet præmiesum. Tarok får en dårlig start, hvor han springer i galop, men angriber 4 gange og ender alligevel med at vinde løbet. Læg mærke til hvor let det ser ud for ham at løbe. Se løbet på Charlottenlund travbane. Vælg den nederste video: D. 9. august 1976 vandt Tarok Dansk Trav Derby. Dansk Trav Derby er det største løb i Danmark, hvor alle de bedste heste deltager. Løbet bliver kørt på Charlottenlund Travbane.

Kan heste flyve? Hør Jørn Laursen fortælle om transporten til USA: ZxSms/view?usp=sharing ZxSms/view?usp=sharing Hør Jørn Laursen fortælle om Prix d’Amerique: Umc/view?usp=sharing Umc/view?usp=sharing Tarok var også med til VM i New York på Roosevelt Raceway d. 23. juli 1977.Første gang tog han spids, men der var desværre omstart, og han fik ikke så god en placering ved næste start. Han fik en 6. plads. Flere end 600 danske fans krydsede Atlanten for at se Tarok ved VM i USA. Tarok blev nr. 4 i Paris ved Prix d´Amerique på Vincennes-banen, hvilket udløste en præmiesum på knap kr. Spørger man Jørn Laursen, så var denne 4. plads en af de største oplevelser med Tarok. Det er et meget prestigefuldt og hårdt løb, da banen har en kraftig stigning, som tager pusten fra de fleste danske travheste. Tarok er stadig den hidtil bedste danske hest i Prix d’ Amerique, verdens hårdeste travløb. Se løbet her: kLrTxsnk kLrTxsnk Hold øje med den hvide uniform med gule ærmer.

Tarok dør Læs evt. artiklen her for at prøve at forstå hvad Tarok betød for folk: Læs evt. også denne artikel om hvordan det fyldte i medierne: Hør sangen ”Farvel Tarok” med Vagn og vagabonderne: Du finder sangen i linklisten med lærermaterialer. D. 31. januar 1981 bliver Tarok syg. Dyrlæger gør alt hvad de kan, men hingsten kan ikke reddes. Karl Laursen går en sidste tur med sin hest inden den må aflives. Det var den allerførste nyhed i TV- Avisen denne aften og det fyldte forsiden på alle aviser. Der var stor landesorg og folk sendte breve til Hagenshøj som aldrig før. I slutningen af filmen kan man høre, hvad der blev sagt i Radioavisen den dag.