Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Kan en kærlig Gud dømme mennesker? Gud er kærlighed. Det står selv i Bibelen. Han elsker hele verden, altså alle mennesker. Hvorfor i al verden har han.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Kan en kærlig Gud dømme mennesker? Gud er kærlighed. Det står selv i Bibelen. Han elsker hele verden, altså alle mennesker. Hvorfor i al verden har han."— Præsentationens transcript:

1 Kan en kærlig Gud dømme mennesker? Gud er kærlighed. Det står selv i Bibelen. Han elsker hele verden, altså alle mennesker. Hvorfor i al verden har han så indrettet tilværelsen på en måde, så mange mennesker på Dommens Dag bliver dømt til fortabelse? Dette spørgsmål dukker op i de fleste kristne ind i mellem. Og det dukker ofte op, når man taler om kristendommen med personer, der ikke selv opfatter sig som kristne. Eller som har en opfattelse af kristendommen, hvor der ikke findes en dom og en fortabelse. I denne lektion vil vi prøve at undersøge, hvad Bibelen egentlig vil svare på disse spørgsmål.

2 Kan en kærlig Gud dømme mennesker? 1. Bibelens beskrivelse af menneskelivet 2. Hvad afgøres egentlig på Dommedag? 3. Kærlig og hellig 4. Vore tanker og følelser 5. Den forkerte ”løsning” 6. Den rigtige ”løsning”

3 1. Bibelens beskrivelse af menneskelivet JESUS

4

5 De to veje Matt 7,13-14: Jesus advarer – og opfordrer til at vælge den rigtige vej! Luk 9,26: Forholdet til Jesus er det afgørende på dommens dag! Joh 3,16-18: Den glade nyhed på den mørke baggrund: enhver, der ikke tror på ham, vil fortabes …

6 De to veje 1 Kor 1,18: Troen på ordet om korset er det, der adskiller de frelste fra de fortabte 1 Tim 2,3-4: Guds gode vilje er klar!

7 2. Hvad afgøres egentlig på Dommedag? Gud som dommer …

8 En dommer, der også har det røde kort!

9 Gud som dommer… Sl 96,13; Es 3,13: Gud kommer og holder dom over alt og alle Joh 5,27: Jesus skal holde dommen Matt 25,31-46: Jesus på dommersædet

10

11

12

13

14

15 3. Kærlig og hellig

16 En dommer, der også har det røde kort!

17 Han slettede vort gældsbevis med alle dets bestemmelser imod os; han fjernede det ved at nagle det til korset. Kol 2,14

18 4. Vore tanker og følelser Løsning

19 Hvorfor skabte Gud verden, så der var mulighed for synd og ondskab? Hvorfor kan Gud ikke bare beslutte, at alle bliver frelst? Hvorfor skal en straf være evig?

20

21 Løsning

22 5. Den forkerte ”løsning”

23 1. Bibelens beskrivelse af menneskelivet. JESUS ALLES FRELSE

24

25

26 6. Den rigtige ”løsning”

27 6. Den rigtige løsning

28 Gud! Du må frelse endnu flere mennesker! Ja – hvis du vil hjælpe mig!

29 Gud, jeg er så fortvivlet – det er ikke til at bære!! Det skal du heller ikke – det gør jeg! Gud – går jeg fortabt?? Ikke hvis du vil være døbt og købt af Jesus!

30 Gud! Det her er totalt urimeligt! Du kan ikke være det bekendt! Jeg kan ikke forestille mig, at du er en Gud, der sender mennesker i fortabelse!! Se på mit kærlighedsoffer på korset! Tror du, jeg havde gjort det, hvis der havde været nogen anden udvej?

31

32 Samtale: Hvad betyder Bibelens tale om fortabelse for dig i din hverdag? Hvordan ville du fortælle en ikke-kirkevant person om fortabelsen?

33

34

35 Må jeg komme med på den Nye Jord?

36 Desværre ikke! Jeg elsker dig og ville så gerne ha’ dig med – men du er mittefarlig, og ville helt ødelægge den Nye Jord!

37 Syndens virus: Har indført sygdom, ulykker, rovdyr, død, had, ligegyldighed, vantro mm ind i verden! Ødelægger al sand kærlighed til Gud og til mennesker! Behandling: Alt inficeret må slås ihjel/brændes evigt!

38 Virus-angreb på: Synet Fornuften Hørelsen Evnen til at tro Viljen

39 Jamen, GUD, der må da være en chance ?!?! Ja, hvis én, der ikke er inficeret, vil bytte liv med dig!

40 Ham, der ikke kendte til synd, har han gjort til synd for os, for at vi kunne blive Guds retfærdighed i ham. 2 Kor 5,21 Vi får Jesu virus-frie liv, han tager forbrændingen af vores virus på sig!

41


Download ppt "Kan en kærlig Gud dømme mennesker? Gud er kærlighed. Det står selv i Bibelen. Han elsker hele verden, altså alle mennesker. Hvorfor i al verden har han."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google