En af de største danske ledelsesbedrifter siden 2. verdenskrig Projektledelse i megaskala.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den gode modtagelse og frivillig trivsel
Advertisements

Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
FRIVILLIGT ARBEJDE … det er jo ikke arbejde
Svend Gønge-skolens værdier...
Set i forældreperspektiv
Program •Baggrund, formål, principper, eks. på internationale/ udviklingsaktiviteter, etværksgruppe mv. v/ Hans Sørensen •International kompetenceudvikling.
Alle børn skal være del af fællesskabet
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Velkommen til. Visionen for SEE 20:10 Nyskabende og Tidssvarende En korpslejr skal være på spejdernes præmisser og en lejr som spejderne vil tænke tilbage.
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Lærerprofessionen.
Kids n’ Tweens, Leg og læring
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Vejen går til Årets julemesse Klik med musen for at skifte billede.
Vision 2010 W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K.
Hverdagens Helte i Danfoss Floor Heating
Kvinder i Ledelse IT Brancheforeningen 2. juni 2008 Alfred Josefsen
Chefanalytiker, Oxford Research
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Tillid Temadag for AMIR
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Kulturforståelse niveau C
- Hvad kan I forvente som forældre?
Alle børn er alles ansvar
Værdigrundlag AEU Chefkursus 2007 Hold 6.
Konference Frivilligcenter Århus - 8. oktober 2009 The Body Shop ® Frivilligt arbejde.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
PROJEKT BAGGRUND Hovedaktiviteter I projektet Konceptualisering Kick-off møde med de lokalenetværkspartnere SurveyInterviewsStudierejse til Vesterålen:
Ledelse af frivillige Økumenisk efterårsmøde – 5. november 2011.
Floor Heating arketype processen. Hvorfor skal vi dog se på værdierne? I 2003 køber Danfoss DEVI A/S. DEVI brand´et forandres fra et Corporate Brand til.
Malmö Festivalen har ca besøgende. Malmöfestivalen är en årlig festival i centrala Malmö. Festivalen är Nordens största stadsfestival med ca.
LÆRERE ELEVER FORÆLDRE __________________ EKSEMPLER PÅ TILTAG En ledelse med fokus på naturfag - positiv naturfaglig kultur.
The Friends of Scouting in Europe. Hvem er Friends of Scouting (FOSE) i Europa? Flere end 400 enkeltpersoner, fra hele verden, som har givet en økonomisk.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Landsindsamling Hjerteforeningens Regionskursus 10. april 2015.
Knæk kurven! Med en transparent kultur og fokus på kerneopgaven Henrik Kongsbak Resonans A/S.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Socialforvaltningen Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Aarhus Kommune Ændring i serviceniveau ved budgetfald fra 2011 – 2012 Familier,
DIDAKTIKLABORATORIE Et laboratorium der arbejder med at udvikle et planlægningsværktøj. ”Et værktøj”, der kan hjælpe os til at se, hvordan Ord som ”Leg-
Duba-B8 A/S 100 år med danske håndværkstraditioner indenfor møbelbranchen.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet. Kærlighedsanerkendelse i helt nære relationerisær mellem mor og barn og i forholdet mellem familie og venner.
To change the document information in the footer, press [Alt + F8] and use the “FORM“ Chaîne des Rôtisseurs du Danemark.
DIIS ∙ DANSK INSTITUT FOR INTERNATIONALE STUDIER Crossover og gråzone-ekstremisme Temadag om rocker- og bandeforebyggelse 23/ Ann-Sophie Hemmingsen.
Esben Danielsen 43 år Bachelor i fysik og kommunikation fra RUC Været spillestedsleder i godt 10 år for spillestedet Gimle i Roskilde.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Værdibaseret ledelse. Udgangspunktet Fokus på procesværdi som et middel til at opnå målet (højere produktværdi) Alle byggeriets parter er på banen, og.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Kvalitet, udvikling og nytænkning
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
Glamsbjerg Fritidscenters fremtidshus
Venner viser vej Sira Støhrmann, projektleder Venner Viser Vej
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Se mere om L21 ansøgning på
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Foreningsliv kan tilbyde unge at udleve både store og små drømme
Oplevelser og afledte effekter
Mere MOST - mindre fravær
Kolding dagpleje
Det handler om eleverne
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Den glade skole på bjerget.
Future Vejle inspiration
Præsentationens transcript:

En af de største danske ledelsesbedrifter siden 2. verdenskrig Projektledelse i megaskala

En by med indbyggere opstår, fungerer i 8 dage og forsvinder igen ! Vi starter bare med græs og par frivillige hænder

Titusinder ligger i kø i flere dage for at få den bedste campingplads.

Esben Danielsen ”Det umuliges kunst” er overskriften på kåringen af Roskilde Festival, som en af de 12 største ledelsesbedrifter i Danmark siden 2. verdenskrig. (Jan 2009) Citat: ”Nogle af de bedste eksempler på god ledelse i Danmark ser vi, når organisationer og virksomheder lægger silotænkningen på hylden og samarbejder på tværs af organisatoriske grænser – og byder ind med netop det, som de er gode til.” ”I Danmark er der en lang tradition for samarbejde på tværs af organisatoriske og faglige grænser. Roskilde Festival er en radikal nyfortolker af denne tradition”. Roskilde Festival er udvalgt sammen med f.eks. LEGO, ISS, A.P. MØLLER-MÆRSK, NOVO NORDISK m.fl. Mandag Morgen: Danmarks 12 største ledelsesbedrifter, januar 2009, ”Det umuliges kunst”

Esben Danielsen På basis af frivilliges indsats Ekstrem resultatfokusering – et skud i bøssen, en gang årligt Løn er ikke et værktøj – motivation er drivkraften Vi kan ikke alene – et utal af samarbejdspartnere Ydelse på kort tid, uden plads til fejl, under ekstreme forudsætninger Voldsom udvikling, ændring og nytænkning Bygger meget stærkt på holdninger og værdier Alt overskud doneres til humanitære og kulturelle formål Ingen andre har erfaring i denne megaskala Ledelses-udfordringer

Esben Danielsen VÆRDIGRUNDLAG Roskilde Festival er en årlig flerdages international kulturbegivenhed, der giver kvalitetsoplevelser baseret på rytmisk musik og kreativt fællesskab. Roskilde Festival afspejler og udfordrer med sine holdninger til miljø, humanitært og kulturelt arbejde, det samfund og den verden, som omgiver festivalen. Roskilde Festival er en grænseprøvende kulturpolitisk manifestation. Roskilde Festival gennemføres på basis af ulønnet medarbejderindsats, som i enhver detalje har fokus på publikum, kvalitet, kreativitet og sikkerhed. Al overskuddet fra Roskilde Festival udloddes til støtte for humanitært og kulturelt arbejde. Vi bygger på stærke værdier

Esben Danielsen Musikprofil Roskilde Festival fokuserer først og fremmest på musikken og stræber i sin musikpolitik mod at forblive: Den førende, aktuelle og fremadrettede festival for den rytmiske musik Fornyende og udfordrende og fortsat præsentere ungt talent af i dag og i morgen Bygget på kvalitet, fornyelse og variation og ikke størst, hyggeligst eller mest etableret

Stærke idealer – f.eks.: Miljø & mad Der skal tages størst muligt hensyn til de sikkerheds- og sundhedsmæssige vilkår for publikum og de frivillige. Ressourceforbruget skal reduceres mest muligt. Der skal anvendes miljøvenlige produkter, hvor det er teknisk og sundhedsmæssigt muligt og økonomisk realistisk. Affald skal bortskaffes med henblik på størst mulig genanvendelse. Madudbuddet skal være af høj kvalitet. Der arbejdes mest muligt med friske og økologiske råvarer. Mere end personer skal have mad i flere dage. Der var mere end 100 restauranter på Roskilde Festival i 2010

En storytelling uden lige – i godt 40 år 1971Sidst i august fandt "SOUND FESTIVAL" sted i Roskilde. En scene og ca. 20 orkestre gav koncert. Publikumstallet var på ca pr. dag i 2 dage. Arrangøren var en københavnsk musikagent og to lokale gymnasie-elever. Billetpris 30 kr Først i juli – Roskilde Festival. Ca gæster i 8 dage. 6 scener og ca. 160 bands. Egen radiostation, biograf og avis. Swimmingpool, skaterampe og station. Arrangeret af Foreningen Roskilde Festival og frivillige. Billetpris 1675 kr.

11/47 Esben Danielsen I starten…

12/47 Esben Danielsen NU !

Esben Danielsen Roskilde Festival er enorm Når andre festivaler siger gæster er det gæster hver dag i 4 dage EN BY MED INDBYGGERE Ca gæster – HVER DAG I 8 DAGE 50-75% fra Danmark 10-20% fra Norge 5-20% fra Sverige 5-15 % fra resten af verden medarbejdere ( hos os, via foreninger) mediefolk musikere fordelt på ca. 160 bands

Esben Danielsen Foreningen Roskilde Festivals formål “Foreningen Roskilde Festival har til formål at støtte initiativer, der er til gavn for børn og unge, samt at støtte humanitært, andet alment velgørende, almennyttigt og kulturelt arbejde. Foreningen Roskilde Festival arbejde er uafhængigt af parti­politik og har ingen geografiske grænser.”

15/47 DONATIONER 1971 – 2010, i udpluk Mere end 140 mio. dkr. Børnenes venner Danmarks Indsamling Overrislingsanlæg i Malawi Flodbølgens ofre Folkekirkens Nødhjælp Hoping Foundation Hiphop Projekt i Gaza Danwatch Landsindsamling Kosovo Max Havelaar Danmark Læger uden Grænser Ofrene for Irak-krigen Red Barnet Danmarks Naturfredningsforening Danmarks Rockmuseum Enfant des Andes Friends on Phone Human Rights of Tuzla Human Rights Watch International Children's Trust Jordskælvs-ofre i Tyrkiet Læger uden grænser Projekt Udenfor Råstof Roskilde Save The Children, Letland Støtte til VM i fodbold for Hjemløse The Hunger Site Tjernobylbørnenes Venner War Child World.dk

De frivillige er hjertet Ca organiserer vi selv Ca organiseres af 190 foreninger (service opgaver ca personer og handelsopgaver ca personer) årsværk (fordelt på flere hænder) købes til ledelse og sekretariatsfunktion Ca. 450 frivillige/ulønnede arbejder året rundt. Sammen med dem arbejder ca personer i større eller mindre grad året igennem. I en periode på ca. 6 uger før, under og efter selve festivalen stiger dette til ca personer. Der arbejdes frivilligt fra øverste planlægning til yderste hegnsstolpe. Om det er musikbooking eller rensning af toiletter.

Organisation skal følge engagement og aktivitet ! Mennesket først

18 Motivationen er individuel … Frivilligt arbejde kan opfylde mange behov Social, festligt, hyggeligt, kæresterFESTABEN Faglige ambitioner – stil krav, NØRDEN mærke at de nytter Medindflydelse – du flytter nogetPOLITIKEREN Identitetsskabende – pga. migEKSHIBITIONISTEN SERVICEFRIVILLIG ELLER AKTIVIST Frivilligt arbejde betyder ”uden løn” – med hjertet. Hvis motivationen er goder – ja så er det bare dårlig løn. En farlig glidebane. Velfærdssamfundet ordner alt for folk – en god frivillig organisation handler om at kunne og ville selv.

19 Du er udgangspunktet … Vi er alle mest til FUNKTIONSBESTEMTE TIDSBEGRÆNSEDE FÆLLESSKABER I en travl verden, handler det frivillige arbejde om lyst – og arbejde direkte imod resultat.

20 Når frivilligheden flyver....

21 Når frivilligheden flyver.... Sproget er følelsesbåret… Frivillig indsats er ikke arbejde – det er netop fritid Så det er følelserne der tæller Analogien er meget mere en familie end et arbejde Sproget skal reflektere motivationen. MED HUMOR ! Ritualer er vejen frem, rutine er vejen væk Små nye mål hele vejen igennem. ANERKENDELSE ER DEN HELT CENTRALE DRIVER

Esben Danielsen Udvikling i stort tempo 4+4 tankegangen Programlægning af oplevelser/service Oplevelses intensitet Ankomst Pre-PartyFestival Hjemrejse Søndag kl.08:00Torsdag kl.17:00Søndag luk

Esben Danielsen Overordnet fokus skifter – hvert 3 år. 4+4 Your Mind Your Moves 4+4, principper med den todelte festivalperiode – med ”motion” og ”emotion” Tilføjes nu: YOUR MIND YOUR MOVES Og bliver til SYNERGI OG KANT fra 2010 Synergi & kant

Esben Danielsen Cyklus 1½ år JanFeb Mar Apr MajJunJul Aug Sep Okt NovDec JanFeb Mar Apr MajJunJul Aug Sep Okt NovDec ÅR 1 ÅR 2 Færdigt katalog næste RFår2 Tæt på – ide katalog RFår2Idékatalog RFår2 Kvalificere og teste de udvalgte idéer Gennemføres Evaluering ÅR 3 Ide