1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Informationsmøde på Lindebjergskolen
Elevplaner på Skolen på Herredsåsen
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Alle børn skal være del af fællesskabet
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Informationsaften Aftenens program:
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Elevplaner: Lov f.o.m. 2007/08 Grundlaget nævnes også i ”En guide til arbejdet med elevplaner”, Aalborg Kommune. Brev til forældrene er undervejs, men.
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Lærerprofessionen.
Forældremøde X årgang.
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Skolereform august 2014………………
Ordblindhed Hvad er det?.
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Forældretilfredshedsundersøgelse Lærerne og pædagogerne som har med mit barn at gøre har den nødvendige viden om mit barns vanskeligheder.
Formålet med aldersblandede hold & rullende skolestart
Forældremøde på Outrup Skole
Folkeskolereform Version 1.0
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
Kortlægningsundersøgelsen 2013 Fokuspunkter for dagen Hvorfor skal skolen lave undersøgelsen? Hvem skal svare på hvad? Hvordan gennemføres undersøgelsen?
Kortlægningsundersøgelsen 2013
Projekt om fremmedsprogfagenes profil og anvendelsesorientering i de gymnasiale uddannelser Elevmotivation Tværgående undersøgelse.
Fællemødet 1. årgang januar Kl Velkomst v/ praktikkoordinator Thomas Thorning Kl Mødet med skolen set fra praktiklæreren? Praktiklærer.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Læring og inklusion i skolen
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
Hvad er LP-modellen? LP-modellen er udviklet af professor Thomas Nordahl 3-årigt forskningsbaseret projekt En model til pædagogisk analyse og handleplaner.
Den inkluderende skole
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Lærerprofessionen.
Folkeskolereform Camilla: Velkomst.
Skolesundhedsprofiler i Odense Kommune
Et fagligt løft af folkeskolen.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Pædagogisk rådsmøde den 7. marts. Debat om organiseringen 1. Intro ved Kristian (5 min) 2. Oplæg ved skolebestyrelsen (10 min) 3. Gruppediskussioner (20.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Slides på Velkommen Slides på
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Skoleforvaltningen Inklusion Inkluderende miljø på Kærbyskolen.
LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER
Program for Læringsledelse Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Evaluering af Aktiv rundt i Danmark lærernes observationer Følgende resultater er på baggrund af 1215 lærerbesvarelser af vores elektroniske spørgeskema.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Morgendagens Børne- og Ungeliv FORÆLDRE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 11:13 Powered.
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV Type Navn
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
- Kom tættere på dit barns skolegang
Pædagogisk Grundlag og Response
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Himmelev Skole - januar kortlægningsundersøgelse
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
Inspirationsworkshop med fokus på
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

1 Kortlægning i program for læringsledelse

2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer som besvares af alle skolens elever, lærere, pædagoger, ledere og forældre Der kortlægges tre gange i programmet: T1: Uge 38 – 41, 2015 T2: Uge 38 – 41, 2017 T3: Uge 38 – 41, 2019 Formålet med kortlægningerne er, at såvel kommunen som den enkelte skole og det enkelte team kan få et evidensinformeret grundlag at gennemføre udviklingsstrategier og kompetenceindsatser samt til at udvikle pædagogisk praksis. Formålet er også, at kortlægningen dokumenterer, om indsatser giver de ønskede resultater

3 Kortlægning - fokusområder Elever: Læring, trivsel, herunder oplevelse af inklusion (faglig, social og oplevet inklusion, både i skole og i fritid), adfærd, relationer (lærer-elev, elev-elev), oplevelse af undervisning etc. Klasselærer: Den enkelte elevs læring og trivsel, elevens sociale kompetencer, elevens motivation og arbejdsindsats og resultater, vurdering af skolekultur, egen undervisning, specialundervisning og understøttende undervisning samt elevens fravær fra skolen. Lærer: Skolekultur og læringsmiljø, det fysiske miljø på skolen, egen trivsel, relationer til elever, egen undervisning, egen faglige læring og udvikling, vurdering af elevers generelle adfærd, motivation og arbejdsindsats, forældresamarbejde- og inddragelse, samarbejde med kolleger og ledelse samt syn på elevers behov for specialundervisning eller understøttende undervisning, samarbejde mellem skole og SFO.

4 Kortlægning - fokusområder Pædagoger på skolen: Skolekultur og læringsmiljø, det fysiske miljø på skolen, egen trivsel, relationer til elever, eget pædagogisk arbejde, egen faglige læring og udvikling, vurdering af elevers generelle adfærd, motivation og arbejdsindsats, samarbejde med lærere og ledelse, samarbejde mellem SFO og skole. Ledelse: Egne opgaver og rolle i forhold til kerneopgaver som pædagogisk ledelse, herunder ledelse af skolens læringsmiljø og arbejdsmiljø, kultur i skolen, samarbejdskultur på skolen samt samarbejde med forældre. Forældre: Eget barns læring og trivsel i skolen, barnets eventuelle diagnoser og vanskeligheder, egen oplevelse af samarbejdet mellem skole og hjem samt samarbejdet klassens forældre imellem.

5 Kortlægning 0. – 3. klasse

Kortlægning af 0. – 3. klasse Eleverne svarer på digitalt spørgeskema. Dette sker med støtte fra billede og lyd Eleverne får adgang med deres UNI-Login, de elever, der ikke har et sådant får kode Spørgeskemaet kan besvares fra både iPad og PC

7 Sådan lyder det Eleven svarer her ved at klikke på den rigtige figur

8 Gennemførsel Det anbefales at der afsættes en klassetime (45 min) til arbejdet med spørgeskemaet, som tager ca. 20 min. at besvare. Har eleven behov for hjælp, må læreren/pædagogen gerne hjælpe, som de hjælper den den enkelte elev i alle andre situationer Det er hensigtsmæssigt, at læreren/pædagogen, der gennemfører kortlægningen sammen med en klasse, forbereder eleverne på de fire svarkategorier, således at eleverne kan nuancere deres svar: Enig, lidt enig, lidt uenig og uenig

9 Svarkategorier Enig Lidt enig Lidt uenig Uenig

10 Kortlægning 4. – 10. klasse

Spørgeskemaet er tekstbaseret. Det er muligt at anvende et oplæsningsprogram Spørgeskemaet kan besvares fra både iPad og PC Det anbefales at der afsættes en klassetime (45 min) til arbejdet med spørgeskemaet, som tager ca. 20 min. at besvare. Har eleven behov for hjælp, må læreren gerne hjælpe, som han/hun hjælper den den enkelte elev i alle andre situationer

Kortlægning – etiske forholdsregler Alle kortlægningens respondenter er anonyme Kommunen kan se en samlet profil for alle skoler Skolens leder har adgang til egen skoleprofil, denne profil har visninger på klasse/gruppe, årgangs og institutionsniveau Ingen visninger af grupper under 7 personer

13 Husk høj svarprovent giver sikker viden Rina Dahlerup 2013