At gøre virksomhedens ambitioner synlige

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Workshop Cooperative learning
Advertisements

Skabelse af dialogiske rum ”
Danehofskolens værdigrundlag
Hvilken forskel gør spørgsmål?
Ørestad Skoles værdier
Evaluering og effektmåling i aktiveringsindsatsen
Digitalisering og medialisering
Skolebiblioteket indgår som en central del af skolens læringsmiljø og fungerer som skolens innovative, formidlende og pædagogiske læringscenter. Skolebiblioteket.
Kreativitet og innovation i ALT
Energi- & Vandværkstedet
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Lederudvikling.
UDVIKLINGSKATALOG - A •være mere direkte og krævende overfor andre •påtage sig nye varierede opgaver noget oftere •bruge sin autoritet noget mere •træffe.
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Lærerprofessionen.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Didaktisk relationstænkning – begreberne. Kjeld Fredens
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
1.niveau: Lucida Sans Bold niveau: Lucida Sans Reg niveau: Bullet Lucida Sans Bold 14 4.niveau: Bullet Lucida Sans Reg niveau: Bullet.
+ FORBRUGERNE OG LANDBRUGET: HVAD GIK GALT? Henrik Byager Kommunikationsrådgiver Planteavlerdagen 1.
Refleksionsopgave Succesruten: Hvad har været motiverende for jer i denne proces? Hvad skete der? Hvem tog ansvar? Hvordan var humøret/stemningen? Hvordan.
Græsrødderne Julie Westh Lauritsen Sosu-assistent
Opsamling på gruppearbejde på SIP2. Tema SIP 3: ”At skolerne udvikler deres undervisningspraksis, undervisningsorganisering og årsplanlægning med henblik.
Den gode medarbejder Hvad er en god medarbejder?
Fagdidaktisk kursus i religion
Innovationsdidaktik Model for bæredygtigt læringsmiljø
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
Ledelse i Praksis Domstolene i det sydlige Jylland 5. Lektion 3. Februar 2014.
Inspiration til reformarbejdet
Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet OPFRISKNING AF BEGREBER FRA DAG 1 August 2011.
Lærermiddelkultur(er)?
”Hvad skal man gøre. Hvordan skal man handle. Hvem skal man være
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Temaeftermiddag om design af sociale læringsmiljøer.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
”Elevernes alsidige, personlige udvikling.”
Omgangstone og kollegialitet
Kodeks for offentlig topledelse
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
Lærerprofessionen.
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Færre bøger – mere IT Karin Levinsen Forskningsprogrammet Medier og IT I Læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet Hvordan får vi mere it? Skal vi have.
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Vidensamfundet (netværkssamfundet) ”Jeg kan jo ikke vide alt. Som topleder i en stor virksomhed er jeg nødt til at træffe beslutninger på baggrund af den.
Dansk på mellemtrinnet Blåvandshuk Skole 2014
Vejen Kommune Det er besluttet, at alle skoler i Vejen Kommune arbejder med Vurdering for Læring. Alle skoler arbejder efter en fælles procesplan. Arbejdsgrupper.
SCKK, Kvalitet i MUS - 5. netværksmøde januar 2004 Oplæg v/ konsulentkoordinator Jan Bartram Kvalitet i MUS 5. netværksmøde 15. januar 2004 Kompetenceafdækning.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Transfer mellem uddannelse og arbejde Temadag om transfer Center for Strategi og Innovation 5. maj 201 Bjarne Wahlgren.
Rudersdal Kommune KL’s Ledertræf 2010 Den Kompetente Leder v/ Bjarne Pedersen, Kommunaldirektør Suzanne Henningsen, Skoleleder.
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
”Neuroleadership” Innovation og ledelse. Hjernen som medspiller
Det autentiske menneske Autentisk lederskab © Udviklings- & Kompetencegivende coachingforløb.
Læring mellem uddannelse og arbejdsliv Voksenpædagogisk Forums konference 2015 Transfer mellem uddannelse og arbejde 5. maj 2015 Bjarne Wahlgren.
Studie Område 2 Eksamen Fra gymnasieelev til studerende
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Oplæg 2 – de fire læringsrum
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Talentudvikling SOSU elever.
Ændring i praktikmål 6 for SSH
Barnesyn og børneperspektiv
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

At gøre virksomhedens ambitioner synlige Videndeling og nye videnformer - At gøre sig principperne klart og se på konsekvenserne af de ting man gør Kjeld Fredens Mål: At gøre virksomhedens ambitioner synlige At anskaffe, udvikle, dele og forankre den viden, som skal være med til at sikre fremtiden At sikre bedre grundlag for kreativitet og innovation Midler: Videnressourcer: Hvordan udvikler man et potentiale? Videndeling: Hvad er en god læringskultur? Videnledelse: Hvad er en videnmentor? Videnregnskab: Hvilke former for evaluering?

Hvilken viden? Kjeld Fredens Indsigt i brugernes situation Viden om, hvordan organisationens systemer kan anvendes til at forbedre service og ydelser Indsigt i kollegers kompetence og forståelse for, hvordan samarbejde kan udvikles Forståelse for, hvor behovet for viden er på vej hen, og indsigt i, hvordan man kan bidrage til at understøtte denne udvikling Færdigheder, kvalifikationer og kompetencer, der gør en forskel

Et miljø der fremmer læring – et kompetencemiljø Kjeld Fredens Læringscentreret: 1. Arbejdsopgave Fagspecifik viden, kvalifikation 2. Videnudvikling Læringskompetence Energi Fremme talent Idéudvikling 3. Videndeling Relationskompetence Samarbejde Netværk 4. Videnledelse Meningskompetence Forandringskompetence Eksekutive funktioner Innovation Videnscentreret Videncentreret: 1. Indsamling, og organisering af af viden 2. Adgang til viden Omverden Viden Læring Vurdering Relation Vurderingscentreret: Formativ (læringsprocesser) og summativ evaluering (resultater) Præcisering af nøgleværdier, såvel immaterielle som materielle (ACSI; EPSI) Relationscentreret: Partnerskab Bruger og kundeorienteret Ansvarlighed Gøre sig synlig Foregribe begivenheder

Der er forskel på at gøre tingene rigtigt og at gøre de rigtige ting Har jeg for travlt! Har jeg gang i for mange projekter? Er jeg god til at sige nej? Lave jeg alle opgaverne selv? Skal jeg selv få alle ideer? Arbejder jeg hele tiden? Hvad vil jeg opnå? Sover jeg godt om natten? Hvordan er min værdiprioritering Hvor henter jeg min energi? Har jeg talt med nogen om det? Hvad føler jeg lige nu? Bruger jeg min tid rigtigt! Er det lige vigtigt alt det jeg har travlt med? Er jeg allerede på vej inden jeg er færdig med noget andet? Planlægger jeg det vigtigste først? Planlægger jeg frirum i min kalender? Hvad kunne jeg godt tænke mig at bruge mere tid på? Hvad er mit største ønske? Eksperimenterer jeg med tid?

Fire medarbejdertypers forhold til udvikling i arbejdet og orientering mod arbejdsfællesskabet Den motiverede medarbejder: Mandag Morgen, 2002 30% 25% 15%

Individ og fællesskab Kjeld Fredens Kvalificeret At udøve faglig viden og færdigheder (holdninger). Kompetent Evne til at kunne håndtere opgaven anderledes, hvis situationen forandres. Kreativ At udvikle nye og værdifulde ideér og resultater. Innovativ At føre nye og værdifulde ideér og resultater ud i livet. Kvalificeret Kompetent Kreativ Innovativ

Videnssamfundets kernekompetencer - ”det hele menneske” Kjeld Fredens Læringskompetence Kendskab til læreprocesser, strategier og læringsstil og tværkulturel læring; kognitive evner Forandringskompetence Evne og vilje til at flytte sig mentalt, fysisk og rollemæssigt; følelsesmæssige evner Relationskompetence Samarbejdsevne; kommunikation; netværksskabende; sociale evner Meningskompetence At opleve sammenhænge og retning; at værdsætte; identitet; musiske, narrative og intuitive evner

Undervisningssyn - undervisning med læring i spændingsfeltet mellem instruktion…. Lærercentreret Læreren som underviser, didaktiker og vidensformidler Eleven lytter og modtager Fokus på færdigheder og fakta Viden lig fakta som ophobes og huskes ….og konstruktion Elevcentreret Eleven som samarbejdspartner Eleven er aktiv Fokus på læring, kreativitet og samarbejde Viden lig evne til at forandre og anvende fakta

Litteratur Guideline for vidensregnskaber – en nøgle til videnledelse. Erhvervsfremme Styrelsen, erhvervsministeriet,2000 (www.efs.dk)Kompetencemiljøer Vidensamfundets virksomhedsmodel? Kompetencerådet, Mandag Morgen, 2001. Den motiverede medarbejder – kompetencemiljøer i praksis. Kompetencerådet, Mandag Morgen, 2002