Hvordan kan vi have fokus på indsatser med afsæt i borgerens behov og ønsker mere end systemets muligheder? Bjarne Yde ledende sygeplejerske Regionspsykiatrien.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Advertisements

Region Hovedstadens Inspirationsseminar 30. april 2014 Din Gode Udskrivning i psykiatrien – et samarbejde mellem tidl. patienter, pårørende og medarbejdere.
Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
Arbejdsdeling mellem kommuner og region på psykiatriområdet
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Afdeling for Specialfunktioner
Souschef Jytte Husted Hospice Søholm
Ved sous- chef Said Akrim
Rehabilitering til borgere med hjertesygdom
SYGEPLEJESYMPOSIUM 2013: Recovery - fra vision til virkelighed, Region Hovedstadens Psykiatri, 17. januar 2013 Annette Rolsting, Bedre Psykiatri ”Sproget.
Tre nye tilbud til patienter i Nord
Ringbo- projektet Præsentation ved Marie Høgh Thøgersen Ph. d
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
VELKOMMEN TIL PÅRØRENDEPSYKOEDUKATION Session 5 – Sociale rettigheder og tilbud.
Visitation til børne-ungdomspsykiatrisk afd.
Psykiatriens hus 1.
Patientsikkerhed
Psykiatriens Hus i Silkeborg
Sygeplejerske Lone Woelders
Region Hovedstadens psykiatriplan
Sygepleje som profession
Hjemmebehandling af medicinske patienter
3 eksempler på, hvordan sundhed.dk hjælper borgerne
Sygeplejerskeuddannelsen
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Befolkning: ● Randers kommune indbyggere ● Omegnskommunerne indbyggere: – Mariager – Purhus – Langå – Hadsten –
Faglige udvikling - børne- og ungdomspsykiatri
Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Geriatri med fokus på funktionsevne
Oplæg vedr. ambulante funktioner i Psykiatrien, Region Nordjylland
Pårørendeindsatser, hvorfor og hvordan?
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Medicinering af beboere på botilbud
Det palliative tilbud set fra hospitalsafsnit og basisniveau
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Hospicedagcenter – et nyt palliativt tilbud ? Patientforløb for kræftpatienter i region Midtjylland Hospice Djursland 28.maj 2008.
C.f.S./ BUR-V1 Børneafdelingens håndtering af unge der har forsøgt selvmord Oplæg ved Hanne Rosenkrands Børnesygeplejerske og familieterapeut, Odense Universitetshospital,
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Rehabilitering - et redskab til at samarbejde
Brand og ildspåsættelse
Sundhedsstyrelsens opgaver Det Medicinske Patientforløb Konference – Christiansborg, 18. Januar 2006 Jens Kr. Gøtrik Medicinaldirektør.
Behandling i hjemmet København den
Velkommen til Platangårdens Ungdomscenter
Ældre Sagen distrikt 3 Århus 25.september 2014
Pakkeforløb i psykiatrien
2. Skoleperiode Psykiatri.
Sikker visitation – gule borde Opsamling fra caféseminar om akutplan
KASA Specialafdeling under KABS
Sygeplejerske Caroline Staby Frost Amager Hospital
Omstillinger - mere end besparelser
Projekt ”forebyggelse af genindlæggelse – en fælles indsats” Et samarbejde mellem Gladsaxe kommune og Psykiatrisk Center Ballerup Eva Tangdal Ledende.
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Årsmøde 27. april Dagkirurgi og hjemmepleje v/ sundhedschef Annemarie S. Zacho-Broe Aarhus Kommune.
Erfaringer med ledelse over grænser Temamøde, 16. april 2015 Birgitte Holm Andersen, sundhedschef, Favrskov Kommune.
Bipolar affektiv sindslidelse Patienter og pårørende Session 7 - Den bipolare patient og familien Undervisere:
Psykoedukation skizofreni Session 6 – Ikke medikamentelbehandling Undervisere:
Resultater fra EPOS’ analyse - evaluering af AMU inden for det psykiatriske område Lærerkonference 24. juni 2009 Lizzie Mærsk Nielsen, Mærsk Nielsen HR.
Unipolar depression - Patienter og pårørende 1. Session - Introduktion til undervisningsforløbet.
Bipolar affektiv sindslidelse Patienter og pårørende Session 1 Psykoedukation i Bipolar affektiv lidelse ~ Manio-depressiv sygdom :
FREMTIDENS INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER EMNE:FREMSKUDT VISITATION.
Bipolar affektiv sindslidelse patienter og pårørende Session 5 – Hvad sker der under indlæggelse og hvad siger psykiatriloven Undervisere:
Medicinrådgivende teams
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Metoden brugerstyret behandling
Region Syddanmarks psykiatriplan: ”Fremtidens Psykiatri”
AKUTTEAMET I SILKEBORG KOMMUNE
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Formål At sikre borgere på kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud mere stabile forløb og forebygge trussels- og voldsepisoder gennem en styrkelse.
Præsentationens transcript:

Hvordan kan vi have fokus på indsatser med afsæt i borgerens behov og ønsker mere end systemets muligheder? Bjarne Yde ledende sygeplejerske Regionspsykiatrien Silkeborg

Psykiatrien i Region Midtjylland

Når man er meget syg, så skal man på sygehuset!!

Sparerunder er kommet for at blive Der skal spares – og hvad så?? Transinstitutionalisering Distriktspsykiatrien er død!! Patienten Jens havde forslag i 1989 Bente og Preben havde andre forslag i 2009 – for da lukkede man de psykiatriske sengeafsnit i Silkeborg (ptt. skulle indlægges i Risskov)

Innovation For de fleste af os har vores innovative kom- petencer sine begrænsninger (det er ikke for meget sagt!) Men der er heldigvis nogle, der kan tænke ud af boksen

Døgndækkende hjemmebehandling ”Patienttilfredshed til færre penge” ”Det er muligt at indlæggelser er meget dyre men blot fordi det er dyrt er det så godt?” Der er lavet en bekostelig evaluering, som vi til og med selv måtte betale for

Døgndækkende hjemmebehandling Patienter, som er udadreagerende og ukontrollabelt selvmordstruet er indlagt på Risskov psykiatriske hospital Patienter, hvor det er muligt at inddæmme selvmords- impulserne og de udadreagerende impulser er siden juli 2009 behandlet med døgndækkende hjemmebehandling Døgndækkende hjemmebehandling er som navnet siger behandling i hjemmet. Denne behandling kan foregå hele døgnet. Det er det særegne ved hjemmebehandlingen i Silkeborg I mange andre kommuner er ambulante hjemmebehandling også muligt, men tidsrummet er som regel 8-16

Hvor mange drejer det sig om? I forhold til indlæggelsestal før 2009 (Silkeborg) Indlæggelse i Risskov (ca. 300 pr. år) - mange psykoser (skizofreni) Hjemmebehandling - mange affektive lidelser (depression) ⅔ ⅓

Døgndækkende hjemmebehandling Hvad har vi at byde på? En omfattende risiko- og symptomvurdering En omfattende vurdering af funktionsniveau, sociale omstændigheder og helbred i øvrigt Formulering af behandlingsplan, som accepteres af patienter og pårørende Opstart af behandling (inkl. medicinsk) Mulighed for hyppig kontakt til behandler hele døgnet Simple psykologiske interventioner, undervisning, vejledning og rådgivning af patient og pårørende Tilgængelighed alle ugens dage - hele døgnet - året rundt Nogle få akutte døgnpladser i Psykiatriens Hus

Fordele og ulemper FORDELEULEMPER Behandlingen foregår i eget hjemIndirekte kommunikation med psykiater Mulighed for at have en identitetGrænseoverskridende behandler- ud over patientrollen adfærd opleves ekstra intimiderende, fordi den foregår i patientens hjem Er hjemme og kan bidrage og En oplevelse af utryghed og frustration fungere i familien følger et afsluttet behandlingsforløb Støtte til hverdagsopgaver og håndtering af børn Undervisning med henblik på mestring af eventuelle kommende svære perioder Pårørendeinddragelse, pårørendesamtaler. Forklaringer til børn på børnenes præmisser.

Hvad skal der til? Døgndækning – 365 dage Dygtige fagfolk – nogle, der kan håndtere kompleksitet (det er der sygeplejersker kommer ind i billedet) Sygeplejersker som omdrejningspunkt med en psykiater i baghånden Godt samarbejde med kommunen Bemyndigelse – f.eks. gatekeeping

Hvad siger resultaterne? Lige så godt som indlæggelser (for målgruppen) Lige så sikkert som indlæggelser (ikke flere selvmord) Reducerer indlæggelser Større patienttilfredshed Større pårørendetilfredshed Bedre pårørendeinddragelse Billigere

Psykiatrien i Region Midtjylland