” Godmorgen, Cykel ” I lyset af den nye skolereform: Undersøgelse af potentialer for implementering af målrettet cykelundervisning i Folkeskolen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvor er vi nu? En levende skole – hele dagen Viden og ikke vaner
Advertisements

SYDBYSKOLENS FORTÆLLING OM FOLKESKOLEREFORMEN
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Set i forældreperspektiv
At have øje for alle tanker om børn og palliation 15. november 2013
Læring i bevægelse - hvorfor?
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Fremtidens folkeskole i Aalborg
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Unge Hjælper Unge. Projektmål Fastholde elever. Mindske frafaldet med 7,4%
Det frivillige foreningsliv i dansk idræt
Hvordan kan resultaterne bruges i en kommunal sundhedspolitik
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
PR Kampagne for folkeskolen
Forebyggelse af alvorlige trafikulykker
Skolebestyrelsens årsberetning 2012
ØBRO FRI SKOLE Visioner 2020 Øbro Fri Visioner 2020 København den 7. marts 2013 Vores visioner Øbro Fri 2020 Er vores visioner stadig de rigtige? og hvordan.
Hvem sagde udsatte? Den 8. februar 2012
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Debatmøde Århus, 20. februar 2006 Thomas Krag Mobility Advice Cykeltrafik – økonomi og baggrund.
Præsentation Fagchef for Læring
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Nye mad- og bevægelsesvaner i klassen
Alle børn er alles ansvar
Udarbejdet af Annette Olsen. Agenda Baggrund for øget fokus på trafik og samarbejde Gennemgang af projektet Før / undervisningsmappe/ invitation/ Under.
Spørgsmål: 1 Hvad er en knallertansvarsforsikring? Svarmuligheder: Ja
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Folkeskolereform 2014.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Formålet med mødet 1.Drøfte vores motivation for at stille skarpt på skole-hjem samarbejdet 1.Lægge en tidsplan for dialogprocessen 2.Forberede, hvordan.
EVA’s evaluering af 10. klasse Foreningen af 10. klasseskoler i Danmark, Trinity, Fredericia den 2. marts 2012 Kristine Bang Nielsen.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
Skolereformen og ”FUF”
På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod.
Velkommen.
Generel tekstslide Tekst her. For at skifte niveau på teksten, brug forøg / formindsk indrykning For at fjerne eller tilføje bullit brug bullit-værktøjet.
Formandens mundtlige beretning 2011 Landsforeningen af 10. Klasseskoler i Danmark v/ Henning Rasmussen, Xclass.
VANDRELAUG FOR SMÅ MENNESKER. PROJEKTETS RAMMER OG FORMÅL.
Skolens Ansvar Skolen skal:  Tage vare på eleverne, så forældre trygt kan overlade deres børn til skolen  Reagere, hvis elever holder fri uden skolelederens.
Forsøget begyndte d. 1.januar 2005 og bygger bl.a. på
Kommunale udfordringer på børne- og sundhedsområdet
Skolesport Leg, Liv & Læring Idrætsprojekt Idrætsoplevelser for børn og unge med indlæringsvanskeligheder Partnerskab mellem Dansk Skoleidræt,
Projekt X:IT -Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7. klasse – Projekt X:IT.
Skolesangen Af Strandby skoles elever. Mel: Jeg er så glad for min cykel Jeg er så glad for min skole Der har vi mange sjove fag Og det er fordi i en.
Broen til bedre sundhed – fremtidens voksne Borgmester Stig Vestergaard 3. Maj 2013.
Skolereform … og valgmøde Højgårdskolen april 2014.
Skolestruktur på dagsordenen Direktør for SFI, formand for Rejseholdet og Skolerådet Jørgen Søndergaard.
Sædding/Ådalens lokalskole
Projekt X:IT - Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7, 8 og 9. klasse – Projekt X:IT.
FOLKESKOLEREFORM FELDBORG SKOLE JUNI TRE MÅL  FOLKESKOLEN SKAL UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, DE KAN  FOLKESKOLEN SKAL MINDSKE.
De seks bedste billeder fra gruppen
Udeundervisning Egebjerg Skole og Børnehave
Er foreningerne for alle – eller bare for de fleste?
Den usynlige klassekammerat v. Lysholm Skoles forældrebestyrelse
Når adfærdsændring ikke er så nemt Den 18. maj
Trafikulykker med cykler Jesper Hemmingsen Trafiksikkerhedsafdelingen Vejdirektoratet 1.
Den stille Revolution Søren Riiskjær. Idrætsdeltagelsen Navn Navnesen.
Efterskolerne tilbage til samfundet Charlotte Rønhof 31.okt. 12 Efterskolerne tilbage til samfundet.
UPV – uddannelsesparathedsvurdering Elever skal parathedsvurderes ud fra følgende tre forudsætninger. Lærere og vejledere skal vurdere elevernes uddannelsesvalg.
Morgendagens Børne- og Ungeliv ELEVER Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 11:34 Powered.
Evaluering af Aktiv rundt i Danmark lærernes observationer Følgende resultater er på baggrund af 1215 lærerbesvarelser af vores elektroniske spørgeskema.
Børnehaven Smørhullets værdiggrundlag. En del af Viborg kommune I børnehaven har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ”Lys i.
Årsberetning 2014/15. Første år med skolereformen Vi synes som bestyrelse, at det er gået over al forventning. Lærerne har håndteret de nye krav på en.
Cykliststrategi Kampagner Uheldsstatistik Dræbte: 57 i i 1998 Alvorligt tilskadekomne: 550 i 2007 – 800 i 1998 Lettere tilskadekomne:
99 ud af 100 trafikulykker skyldes vores adfærd i trafikken
Vision Børn og unge oplever glæden ved at deltage i fællesskaber   Værdigrundlag Fællesskaber er en styrke – Forskellighed er et potentiale Målsætning.
Alle børn med i idrætsfaget
Præsentationens transcript:

” Godmorgen, Cykel ” I lyset af den nye skolereform: Undersøgelse af potentialer for implementering af målrettet cykelundervisning i Folkeskolen

Forudsætninger Folkeskolereformens målsætning om mere bevægelse og kontakt til det omgivende samfund kan indfries med målrettet indsats for øget cykelmobilitet i skoletiden. Skolerne mangler redskaber til at forberede og gennemføre cykelundervisning og cykeludflugter med eleverne. Over 75% af børnene i alderen 4-16 sidder forkert på deres cykler. Det går ud over deres manøvredygtighed, fart, rækkevidde og glæde ved at cykle. Cykelglæde – og trafiksikkerhed er dermed forbundet.

” Jeg får ondt i låret, men min far gider ikke sætte cyklen højere op, så det er hans skyld jeg får ondt i låret” …..herefter svarer klassekammeraten Naja: ” Så skal du bare have cyklen med hjem til min far – han kan.” Kan nutidens ”Far” lave cykler ? Tager vi cyklen for givet ?

Målsætninger Større cykeltrafiksikkerhed Større cykelglæde – og flere på cyklerne i det daglige Højere bevidsthed blandt forældrene om vigtigheden i at cykle – og tillade børnene at cykle Større frihed for børnene – mindre afhængighed af forældrene. Mindre forældre-stress omkring transport af børn Højere niveau af forståelse for cyklen Flere forældre cykler til arbejde Velafbalancerede og læringsmodtagelige børn – færre problemer for lærerne Færre overvægtsproblemer, forbedret sundhed Bedre cykelkultur – og fællesskabsfølelse omkring cykling Flere cyklister, færre bilister

Forberedelse USA Børnehave Svømme-sommercamp Kontakt til skoler

Opmærksomhed Morgenservice Forældremøder

Faglig tilgang Idræt Kollektive mobilitets-øvelser Billedkunst Tekniklære

Vi smadrer cykler

Resultater ? Elever – Forældre – Personale – Ledelse Hvad nu ? GF Forsikrings trafiksikkerhedspris Flere forsøg Anbefaling til Børn og Unge jp consult & communication mobil