Fodbold Fitness og SPECIFIKKE målgrupper

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

Wegeners Granulomatose Fysioterapeut Sisse Berner
Målrettet og forsvarlig træning af børn og unge Ledertræf på tværs De gode idrætsoplevelse – engagerede forældrene på sidelinjen DBU´S bud -på involvering.
Landsseminar for Junior- og Eliteledere 19 November 2011.
Roskilde Tekniske Skole
Birgit Bang, Beskæftigelsesrådgiver Tina Krohn, Beskæftigelsesrådgiver
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Periodisering Instruktørsamling.
Idræt og bevægelse På Søndersøskolen i skoleåret 2014/15 Version 1.3 Implementering af skolereform.
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Arbejdspladsudvikling
De sidste undervisningstimer
Mentaltræning Målsætning
Forebyggelse af alvorlige trafikulykker
Konference d november 2007 varme hænder og køligt overblik
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til patienter med skizofreni
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Side 1. Deltagerne i undersøgelsen Undersøgelsen af elevtilfredsheden i efteråret 2003 har principielt omfattet alle EUD-elever på såvel grundforløb som.
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Gør det simpelt Trænings planlægning.
O-service - Nye muligheder Alle slags arrangementer ind. Bedre visning og sortering af kalender. Tilmelding af ikke-DOF medlemmer. Betalingsmetoder og.
Mobility management og sundhed Mobility og Sundhed.
TEMA: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer. Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges større.
TPI U /2015.
Træningsformer, Borg-skala og intensitet
Refleksioner og opsamling ift. i går
Landsforeningen for ansatte Sunhedsfremmende Forebyggende hjemmebesøg. Sufo`s anbefalinger: SUFO.
Målet med hjerterehabilitering
Fysisk aktivitet Fysisk aktivitet har en lang række gavnlige virkninger på helbredet Musklerne og skelettet bliver styrkede Motorikken forbedres Immunforsvaret.
Kidsbasket Pilotprojekt SFO Absalonskolen, Holbæk Kommune
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Arbejdskravsanalyse og kapacitetsanalyse
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Øvelse 1: First Impressions
Anbefalinger. Forebyggelse  minutters træning (svarende til rask gang) hver dag, eller  Minimum 4 timer om ugen  Må.
Misbrugsgruppe på sengeafsnit S1/32 i Psykiatrien Syd Baggrund og opstart Gruppen i praksis Udsagn Effekt, udfordringer og udvikling Spørgsmål Misbrugskonsulent.
Herren burde måske lette måsen, og løbe en tur i stedet
Stress En folkesygdom?.
TEMA 2014: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges.
Skolesport på Ellebækskolen Pernille Pedersen Hagstrøm – Pædagog – Ildsjæl – Gennemgående i skolesport fra 2010 Lotte Gilså – SFO leder – Ildsjæl – Gennemgående.
Vision Analyser, undersøgelser, projekterfaringer Navn Navnesen Anders Kragh Jespersen, DGI Lab 1.
Information om forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug.
Læringsreformen Idræt, motion og bevægelse skal sikres kvalitet i den nye læringsreform ved at sikre bevidsthed om hvilke kvaliteter forskellige aktører.
Hvordan skal man se ud? Hvem kan træne? Alle kan træne Alle kan træne MEN –Cleares af lægen –Forskel på behandling og forebyggelse –Målsætning –Vælge.
Til et badmintonbarn. Forældre – til et badmintonbarn Citat fra en ungdomstræner: Man skal have i baghovedet, at det hurtigt kommer til at fylde en stor.
Principper for børne- og ungdomsfodbold i Kjellerup IF Februar 2016.
Håndbold Fitness. Håndbold Fitness Facts Til september 2011 kommer et helt nyt fleksibelt håndboldprodukt Håndbold Fitness henvender sig til en udvidet.
Temadag om fremtidens seniorsport i firmaidrætten 2012.
Salg til det offentlige - Aarhus Kommune. Public Intelligence: Vi har lavet de fleste fejl selv. Peter Julius Public Intelligence rådgiver virksomheder,
Straksaktivering i Hillerød Kommune Disposition Baggrund og formål med straksaktiveringen Målgruppe og organisering Indhold Justeringer.
Velkommen til Atroseskolen Velkommen til Anden session 1.
Så skal der trænes! Hvordan Hvor meget Hvornår Hvorfor
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Kommunikationsansvarlig
Det betaler sig Ka’ed svår’ sejg?
Arbejdskravsanalyse og kapacitetsanalyse
OPSTART - FODBOLD for U8/U9 piger
”I gamle dage gik man til fodbold og gymnastik for at være sammen med sine venner – det gør man ikke mere!” - Perspektiver på børne- og ungdomsidræt i.
Velkommen til Atroseskolen
Fodbold Fitness og SPECIFIKKE målgrupper
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
VoksenBadminton… Er det noget for jer?
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Fra anledning til udvikling
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Future Vejle inspiration
STOP INFLUENZA Pas på dem, du passer på
Præsentationens transcript:

Fodbold Fitness og SPECIFIKKE målgrupper

Hvorfor Fodbold Fitness? Fodbold er den bedste kombinationstræning Meget effektiv til forebyggelse af livstilssygdomme Mest motiverende sport for udøverne Lettest af fortsætte med i en længere periode. Kilde: Peter Krustrup og Jens Bangsbo Baggrund: En undersøgelse foretaget af 50 forskere i 7 forskellige lande

Effekter af 15 ugers træning for 35-50 årige kvinder med forhøjet blodtryk Mohr et al. 2014a

Fodbold som forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme 30-55 årige mænd, mildt-moderat forhøjet blodtryk, 6 mdr, 2x1 time pr. uge Krustrup et al. 2013

Effekt af Fodbold Fitness

Effekt af Fodbold Fitness_2

Fordele ved Fodbold Fitness Nemt at organisere, kræver blot to mål og lidt bolde Kræver ikke noget særligt personligt udstyr Billig sport Kræves ingen forkundskaber Kræves ingen ”grundform”

Eksemplarisk forløb Følgende forløb er beskrevet udfra de erfaring vi har gjort os i Greve Kommune, hvor et hold bestående af borgere med Diabetes, Cancer, KOL og hjerte/kar sygdomme, har kørt siden Uge 9, 2015. Foreningen som har stået for aktiviteten er Karlslunde IF, og forløbet er et 12 Ugers prøveforløb, med forventet fortsættelse i efteråret 2015. Referencer: Greve Kommune, Stine Lykke Nielsen, sundhedsafdelingen tlf. 21 42 02 31, Mail: SLN@greve.dk Karlslunde IF, Jesper Larsson tlf. 20 18 18 98, Mail: formand@karlslundefodbold.dk

Køreplan ved opstart Fastlæggelse af dage og tider, husk hensyn til fortsat erhvervsaktive deltagere - Ansvar (Klub/kommune) Rekruttering af træner til målgruppen – Ansvar (Klub) Uddannelse/relevante kurser til træneren – Ansvar (Klub/DBU Konsulent) Rekruttering af deltagere – Ansvar (Kommunen) Planlægning af andre aktiviteter, ex. Diætisk, fysio – Ansvar (Kommune/Klub) Planlægning af træning – Ansvar (Klub/DBU Konsulent) Ansøgning af partnerskabspulje DBU – Ansvar (DBU Konsulent) Pressemeddelse – Ansvar (DBU Konsulent) Opstart 1. træning – Ansvar (Klub/DBU Konsulent) Evaluering af træning – Ansvar (DBU Konsulent) Evaluering – Ansvar (afhænger af evalueringens ønskede indhold)

Trænings praktik Deltager praktik Der skal bruges et areal på størrelse med en håndboldbane/indendørs hal Der skal bruge en bold pr. deltager, evt. futsalbolde Der skal bruges et sæt markeringskegler Der skal bruges et sæt overtræksvest, også i de store størrelser XXL Deltager praktik Medbringe/møde iført idrætstøj Medbringe/møde iført kondisko Medbringe lidt at drikke til pauserne

Træningen Der trænes 2 gange ugentligt, hvert træning på ca. 60 minutter Struktur: Opvarmning 5-10 minutter Spil til mål 3 x 10 minutter Bemærkninger Øvelserne er mig og bolden, boldkaos, driblebane, kaste til hinanden eller lignende Progression 1, afleveringer Progression 2, spil på mindre bane ex. 2:2

Noter vedrørende træningen Pauser: Meget vigtigt med små aktivitetsperioder Pauser er gode socialt  Skader/fald Både skader, ømme muskler og fald er en risiko faktor. Vi har set en enkelt alvorlig skade, en spiller som nok slet ikke skulle have været henvist, men ellers er det heldigvis begrænset til almindelig muskelømhed efter træning, som fortager på et par dage. Der er også fald, dog uden vi har registreret alvorlige uheld deraf.

Foreløbig oplevelse efter uge 3 Kondition: Spillet har taget form, der ”løbes” i positioner, og aktivitetsniveauet stiger for hvert uge, de fra start ”bedste” spillere er hurtigt indhentet af de øvrige Mobilitet Dette er området med den klart største forbedring, spillere som i Uge 1 slet ikke kunne løbe, er nu med rundt på banen, man kan nu selv træde over lugen i banden og ind på banen Ømhed Efter de første træninger var tilbagemeldingen omkring meget ømme muskler, dette er heldigvis aftaget efterhånden og det er ikke længere et tema Engagement og socialt Spillerne kendte ikke hinanden i forvejen, nu går fodboldsnakken, snakken om gamle dage, tip til andre aktiviteter man kan gå til, det er klar med til at fastholde spillerne til Fodbold Fitness.

Kommunalt samarbejde – Formål og målsætninger At indgå samarbejde mellem kommune, DBU og klub eller Sundhedscenter og interesse organisationer etc. med henblik på at igangsætte motionsfodbold for nye målgrupper eks. patientgrupper At kommunen og DBU sammen kan understøtte foreninger i at udvikle og tænke nye veje med motionsfodbold som omdrejningspunkt At udnytte faciliteterne på ”skæve” tidspunkter af dagen At synliggøre fodbold som en sundhedsfremmende aktivitet