Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forening er grundlagt i

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
OMRÅDESELVRANSAGELSE OG PLANLÆGNING
Advertisements

Bestyrelsens overvejelser om LOS' fremtidige arbejde Bestyrelsesformand Kim Simonsen.
Gammelheds-Philosophy
Overordnet målsætning:
100 års fødselsdag Maj 2011.
Generalforsamling 2008 Valg af dirigent
Sådan ser vores hjemmeside ud:
F Forældremøder…. Forældremøder v. Birgitte Ravn Olesen.
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Rosenborg Rosenborg slot er ikke en hvilken som helst bygning men et museum der rummer mange værdifulde genstande.
Få succes med dine ansøgninger om eksterne midler 12. maj 2011
Vor tids paradoks Klik for næste side  I dag har vi større huse og mindre familier. Mere bekvemmelighed, men mindre tid.
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Arbejdspladsudvikling
Vejen går til Årets julemesse Klik med musen for at skifte billede.
Solcelleanlæg – for private
De Aktive Kultur Samvær Fitness Netværk De Aktive Generalforsamling 16. maj 2012.
Egebjergnettet Stiftende Generalforsamling for den midlertidige forening 24 oktober 2005.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Der var engang en by som hed Tawnswill og det var en dejlig by. Men så kom der et stort monster og hærgede byen og den brændte mennesker, ødelagde bygninger.
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
Velkommen til Generalforsamling i SAK 77 Tirsdag d Svømmecenter Nordvest.
NYHEDSBREV Årgang 2, Nummer 3, juni 2005 Bestyrelse Formand Jesper Holm, Bernstorfflund Allé 15, 2920 Charlottenlund, Kasserer Birger Beck-
Præsentation af sæsonen 2012 i SSIF Cykling og et tilbageblik på det 2. år i cykelklubbens historie.
Overvældet af Jesu opstandelse!
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Februar 2008 GENERALFORSAMLING 2008 side 1 af 4 Vi har hermed fornøjelsen at indkalde til den Ordinære Generalforsamling i DIN Grundejerforening I år fremlægger.
Trafik og beliggenhed i Øster Snede
GENERALFORSAMLING 2011.
KBC/KBCM Stiftende Generalforsamling KBCM/KBC sammenlægning Godkendelse af vedtægter Valg af Formand, Kasserer og Bestyrelse 15. April 2013.
»En mand havde to sønner
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Forårs Banquet for frivillige i Kerteminde Kommune Kertemindehallen d. 29. maj 2013.
JOBSØGNING (SMV) Hvorfor er SMV så interessante? % af alle job bliver annonceret % af alle job bliver besat via netværk og uopfordrede ansøgninger.
Temadag for repræsentanter i De Regionale Beskæftigelsesråd d Birgit Hagen, DH repræsentant I Det regionale Beskæftigelsesråd i Region Midtjylland.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Klubben blev stiftet den 8. oktober 1941 på Hotel Jylland der lå på hjørnet af Studsgade og Nørreport i dag har klubben lokaler på Lokalcenter Fuglebakken.
Velkommen til generalforsamling
Generalforsamling i Støtteforeningen for Kulturstedet Lindegaarden 1.Valg af dirigent og referent 2.Godkendelse af dagsorden 3.Bestyrelsens beretning om.
VISION HVAD vil vi stræbe efter: HVORDAN når vi frem: HVILKE ‘områder er relevante: Oprettelser af projektorganisation – de overordnede rammer STRATEGI.
NYHEDSBREV Årgang 3, Nummer 4, september 2006 Bestyrelse Formand Jesper Holm, Bernstorfflund Allé 15, 2920 Charlottenlund, Kasserer Birger.
Ekstraordinær Generalforsamling i Støtteforeningen for Kulturstedet Lindegaarden 1.Valg af dirigent og referent (Mikael) 2.Orientering om Fonden ”Den selvejende.
Ekstraordinært FÆLSU 5. februar Hej Hans Jørgen Jeg skriver til dig, da jeg efter at have læst Udbudsnyt tekniske basisinstallationer 03 føler mig.
NYHEDSBREV Årgang 3, Nummer 1, januar 2006 Invitation til medlemsmøde
Hvis du ønsker at opnå fremragende
NYHEDSBREV Årgang 6, Nummer 1, marts 2009 Bestyrelse Formand Jesper Holm, Bernstorfflund Allé 15, 2920 Charlottenlund, Kasserer Michael Ørnø,
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Hvilke rammer giver lovgivningen i dag? Tirsdag den 9. januar 2007 v/ juridisk konsulent Morten Haahr Jensen.
Teknisk Råd Region Nord
Præsentation af forårs-sfo
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Skolebestyrelsens skriftlige beretning skoleåret 2014/2015 Lindebjergskolen Lindebjergskolen beretning 2014/2015.
Informationsmøde Velkomst 2.Orientering om økonomi på baggrund af de valgte modeller for indbetaling. 3.Spørgsmål + svar 4.Pause 5.Orientering.
Vores frivillighedspolitik Næstformand Mads Kildegaard Larsen.
Støtteforeningen For Mejls-Orten-Tinghøj Friskole ”og Naturbørnehave”
Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017
15. december 2017.
Ekstraordinær Generalforsamling i Ejerforeningen Gråsten Havn
DIMITTEND 2017 Præsenter dig selv: Navn, junior-marketingkonsulent i Akademikernes A-kasse, hvad læser du, evt. relationer til studieretningen i øvrigt.
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Ordinært Interessentskabsmøde 2018
Opdatering fra Generalforsamling
Præsentationens transcript:

Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forening er grundlagt i 1962. Foreningens formål Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forening er grundlagt i 1962. Foreningens formål er: Indsamling af genstande og billedmateriale fra området, herunder vedligeholdelse af lokalhistorisk arkiv i overensstemmelse med de retningslinier der udstikkes af Helsingør Kommunes museer. Bevarelse af bygninger og bymiljøer, herunder drift og vedligeholdelse af Hammermøllen, Proberhuset og andre lejede bygninger Afholdelse af udstillinger og foredrag, samt udgivelse af årbog Foreningen har i dag ca. 310 husstande som medlemmer Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forenings Generalforsamling 2015 Side 1

Bestyrelse Morten Steen Petersen (formand) Geert Petersen (Næstformand) Gerda Brøgger (Kasserer) Anders Møller (Sekretær) Christian Ejlers Erik Fritzbøger Peter Uldum Torben Bak-Jensen (repræsentant for Hammermøllens venner) Lars Bjørn Madsen (Repræsentant for Helsingør kommunes museer) Jesper Godvin Hansen (Suppleant) Flemming Holm (Suppleant) Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forenings Generalforsamling 2015 Side 2

Arkivet og udstillingen Foreningens arkivarbejde varetages af: Anders Møller, Erik Trolle, Flemming Holm, Peter Uldum og Ralf Nielsen Den permanente udstilling omfatter malerier og genstande med relation til geværfabrikken. Vi har vist to særudstillinger: Hammermøllens Teatergruppe 25 år og Folkeskolen 200 år, billeder fra Hellebæk skole. Især den sidste udstilling har været meget velbesøgt, og mange navne er tilføjet billederne. Tak til Arkivfolkene. Vi har en del omvisninger, der primært varetages af Geert, Peter og Morten. Geert koordinerer disse. Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forenings Generalforsamling 2015 Side 3

Sommermøde og sommertur Sommermødet med Frank Allan Rasmussen: Forskelle og ligheder mellem de militære fabrikker i Frederiksværk og Hellebæk Sommerturen gik til Frederiskværk, hvor vi fik forevist byen og krudtværket. På vejen hjem besøgte vi Laugø Smedje og Broder Rus kælder på Esrum kloster. Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forenings Generalforsamling 2015 Side 4

Årbog og andre aktiviteter Årbogen for 2014 var udarbejdet af Carina Søby Madsen og Søren Gullmann. Den handlede om sygruppen i Helsingør og sammenfattede sygruppens arbejde på en spændende og interessant måde. Tak til korrekturlæsere på arkivet og Christian Ejlers der var dybt involveret i opsætning og trykning af bogen. 15. februar holdt vi fastelavn på Møllen. Tak til alle der medvirkede i begivenheden, der i øvrigt gav et fint overskud. Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forenings Generalforsamling 2015 Side 5

Andre aktiviteter Vi mister hvert år nogle medlemmer, og de erstattes ikke af nye. Derfor sætter vi en kampagne i gang for at få flere medlemmer. Det betyder noget, når vi skal snakke med kommunen, og det betyder noget når der skal løftes på opgaver, der undertiden kan være rigtig omfattende. Vi har anmodet vore medlemmer om at levere e-mail adresser til os. Derved kan vi hurtigere gøre opmærksom på begivenheder, og vi kan sende breve ud uden at det koster en formue. Vi har oplevet et fald i entreindtægter og har forsøgt at rette op på det ved at gøre det meget tydeligt at det koster 10 kr at besøge samlingen og smedjen. Det er selvfølgelig gratis for medlemmer. Vi har fået mobilepay, og vi har sat rundvisningsprisen op til 40 kr. Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forenings Generalforsamling 2015 Side 6

Hammermøllens drift omfatter både økonomi og praktisk arbejde Driftsøkonomien omfatter: Forbrugsafgifter (vand, el, varme og renovation) Huset er Naturstyrelsens ejendom. Vi lejer den mod at holde bygningen vedlige. Vi er også forpligtet til at holde området omkring Hammermøllen i pæn stand. Derudover vedligeholder vi Proberhuset, Turbinehuset, skovladen og et par mindre bygninger ved Hammermøllen. Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forenings Generalforsamling 2015 Side 7

Hammermøllens drift Vi har i 2014 bøvlet med de økonomiske efterveer af vandbruddet i 2013. Alt i alt blev der tale om en ekstraregning på ca. 44.000. kr. Den er nu betalt, men det er selvfølgelig ærgerlige penge at miste. Turbinen kører igen efter udbedring af forskellige defekter, og vi nyder, når elmåleren kører baglæns. Der er masser af vand, men af hensyn til ålene, må vi ikke køre med turbinen efter d. 1. april. I 2014 flyttede hvor mangeårige vicevært på plejehjem, og han afgik ved døden ca. 1 måned efter. Lejligheden er sat i stand, og vi har fundet en ny vicevært, Steen Hansen, der nu ser efter møllen. Det forventer vi os en hel del af. Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forenings Generalforsamling 2015 Side 8

Det praktiske arbejde udføres af: Hammermøllens drift Det praktiske arbejde udføres af: Vore håndværkere. For øjeblikket trækker vi på en tømrer og en murer, samt en alt-mulig mand der holder området smukt. Og nu også vores nye vicevært. Os selv på arbejdsdage. Vi har blandt andet sørget for at vandhjulene er blevet hegnet, og at der er lagt nye sten ud på cafearealet. En stor tak til de altid villige medlemmer. Indhyrede håndværksvirksomheder. Og i år helt overvejende Nicolaj Sneum. Naturstyrelsens medarbejdere, der holder vandløb oprensede og vejen i god stand. Naturstyrelsen har også udlagt grus omkring møllehjulene, således at man kan gå og cykle forbi. Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forenings Generalforsamling 2015 Side 9

Hammermøllens drift Hvem finansierer det? Kommunen giver et tilskud på 49.000 til forbrugsafgifter og 170.000 til løn og håndværkere. Forpagteren af cafeen betaler sit eget forbrug og en forpagtningsafgift til foreningen. Denne anvendes dels til forbrug, dels til vedligeholdelse. Viceværten betaler husleje. Denne husleje går også til forbrug og vedligeholdelse. Større udgifter til renovering og vedligeholdelse søger vi støtte til fra forskellige fonde og Hammermøllens Venner. Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forenings Generalforsamling 2015 Side 10

Tilskud til større arbejder og drift fra eksterne kilder Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forenings Generalforsamling 2015 Side 11

Derudover har vi forholdt os til: Projekter Årets altoverskyggende projekt har været renovering af mølleværket og de store møllehjul. Derudover har vi forholdt os til: Natur- Kulturstien Hammermøllen Flynderupgård Informationstavler om vandkraftens udnyttelse i Hellebæk Natur- og kultur genopretningsplan for Hellebæk Hammermølle skov og Teglstrup Hegn – Kulturlandskabet omkring Hellebæk Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forenings Generalforsamling 2015 Side 12

Mølleværkets vedligeholdelse Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forenings Generalforsamling 2015 Side 13

Mølleværkets vedligeholdelse Foreningen har fået renoveret fundamenter, malekarm og dele af møllehjulene på Hammermøllen. Arbejdet er udført af Nikolaj Sneum. Arbejdet har kostet ca. 930.000 kr. Der er ydet støtte fra Hammermøllens Venner, Helsingør kommune, mange fonde og Naturstyrelsen, der har sponsoreret en del af træet. Fondene der har støtte er: A.P.Møller fondet, Håndværk- og Industrifond 2000, Brødrene Hartmanns fond, Otto Bruuns fond, Realdania fonden, Åge og Johanne Louis-Hansen fondet, Fonden til støtte for området Ålsgårde-Hellebæks Egnshistorie Tak til alle vore sponsorer Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forenings Generalforsamling 2015 Side 14

Den grønne kile 21 september indviede vi Natur-kulturstien mellem Hammermøllen og Flynderupgård. Her indvier Sanne Grangaard cykel/vandre-ruten. På dagen var en række poster bemandede Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forenings Generalforsamling 2015 Side 15

Vandkraftens udnyttelse Plancherne omkring vandrestien er nu i orden, og vi havde regnet med at indvie ruten d. 10. maj. Sådan bliver det ikke. Vi venter på Naturstyrelsen, der finder en dato. Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forenings Generalforsamling 2015 Side 16

Natur- og kultur genopretningsplan for Hellebæk Vi arbejder fortsat med ansøgninger til dette projekt. Der er modtaget 145.000 kr i fondsstøtte, hvoraf de 25.000 kr er anvendt til et skitseprojekt i forbindelse med ”Rigtige job”. Men der kom ikke noget ud af det. Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forenings Generalforsamling 2015 Side 17

Cafe Hammermøllen Cafe Hammermøllen er en vigtig del af Hammermøllen. Faktisk er det derfor mange mennesker kommer på møllen. Baseret på omsætningstal betjenes der ca. 20.000 besøgende om året. En stor tak til Ninna og hendes medarbejdere for den gode drift. Vi er bekymrede for driftens udvikling nu hvor Hellebækvej skal lukkes, og har indledt drøftelser med Helsingør kommune om hvorledes tilgængeligheden fortsat kan sikres, også for dem der ikke er på cykel gennem Kohaven. Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forenings Generalforsamling 2015 Side 18

Hammermøllen 250 år d. 14. juni fejrer vi Hammermøllens 250 års jubilæum. Det bliver med taler, spidstegt pattegris, salutering med fabrikkens geværer, probering af bøsseløb, smedning af bøsseløb og underholdning med Hammermøllens Teatergruppe, der synger sange fra sommerens egnsspil. Kom og vær med. Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forenings Generalforsamling 2015 Side 19

Sidste planche Sidst men ikke mindst: Tak til vore trofaste medlemmer. Uden en stor medlemsskare har vi ingen gennemslagskraft. Men vi kan bruge flere medlemmer. En stor tak også til vore trofaste støtter i Hammermøllefonden og i Hammermøllens venner. Deres støtte kan vi slet ikke undvære. Endelig en stor tak fra min side til bestyrelse og forretningsudvalg. Det er meget vidende og dygtige folk jeg er omgivet af. Det gør det meget let at være formand. Hellebæk-Aalsgaard Egnshistoriske Forenings Generalforsamling 2015 Side 20