Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Rosenborg Rosenborg slot er ikke en hvilken som helst bygning men et museum der rummer mange værdifulde genstande.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Rosenborg Rosenborg slot er ikke en hvilken som helst bygning men et museum der rummer mange værdifulde genstande."— Præsentationens transcript:

1 Rosenborg Rosenborg slot er ikke en hvilken som helst bygning men et museum der rummer mange værdifulde genstande.

2 Rosenborg fortsættelse
Museet fortæller om de danske konger i gennem mange århundrede faktisk 300 år, hvad de har lavet igennem de 300 år. Fra Frederik d. 2 i 1500-tallet til Frederik d tallet; kongerne fra Christian d. 9 og frem dækkes af Amalienborg museet…

3 Hvem byggede Rosenborg
Det var Christian IV der byggede Rosenborg…

4 Rosenborg billeder. Her ser man Rosenborg lagt på is Haha..

5 Rundetårn Rundetårn er Europas ældste fungerende observatorium. I Rundetårn er der blevet kigget efter stjerner lige siden at Christian 4. byggede det i 1642.

6 Rundetårn fortsættelse et.
Rundetårn er 41,8meter høj men fra gade til platform er den 34,8. så det vil sige at observatoriet er 7meter højt. Der er mange der har prøvet at cykle op af gangene i Rundetårn på et hjulet cykel, og en gang om året er der et løb, i år var det lørdag d. 22. maj.

7 Rundetårn Fortsættelse to
Lige da Rundetårn blev bygget kom der konger og dronninger og red op af Rundetårn de kom fra mange lande for eksempel Rusland. Vores dronning Margrete har gået op ad Rundetårn med kongelige mennesker…

8 Rundetårn i USA Der er en by i Californien, det er en dansker by hvor de servere rødkål også videre, der er et pizzeria der nede der skal forstille Rundetårn du får et billede af det på næste dias.

9 Rundetårn billeder.

10 Drengen der faldt Ny boder drengen August Nielsen var i 1880 kordreng i Trinitatis Kirke, mens præsten prædikede havde han intet at lave og modtog derfor besøg af sine legekammerater. Søndag d. 27. juni var Emil på besøg og de to drenge gik på opdagelse i tårnet. Øverst oppe var et redskabs- og brænde rum hvor August gik ind. Han vidste godt at der var et hul i gulvet, men faldt alligevel i. Hullet var den øverste åbning i tårnets hule kerne, som oprindelig var gået hele vejen fra bunden op til toppen og som var blevet brugt til stjerneobservationer. I slutningen af 1700-tallet var der i det øverste af hullet blevet bygget en snoet stentrappe og redskabsrummet lå lige under trappen.

11 Drengen der faldt ned fra rundetårn…
August faldt og faldt indtil han landede hårdt i bunden af hullet, to tænder slog han ud, armen blev slemt skrabet og han besvimede. Pludselig hørte han stemmer og råb højt over sig: Han var blevet fundet. I mellemtiden var det blevet mandag, han havde altså været besvimet i næsten et døgn. Emil havde selvfølgelig savnet August og spurgt den gamle opsynsmand ved indgangen om han vidste noget, han havde gættet på at August var gået hjem. Emil var derpå taget i skoven.

12 Drengen der faldt ned ad rundetårn…
Forældrene til August var blevet meget bekymrede, da han ikke kom hjem fra kirken, men først næste dag fik de fat i Emil, der kunne fortælle om redskabsrummet, hvor August var gået ind. Da August var blevet fundet ville hans far først sende en skorstensfejer ned efter ham, men skorstensfejeren turde ikke. Derpå ville faren selv kravle ned, men det forbød politiet, og det endte med at der blev slået hul ind til August nede i bunden af tårnet. Mens den tykke mur blev gennembrudt samledes en stor folkemængde foran tårnet, de hilste ham da han endelig blev båret ud af sin far. August var kommet meget heldigt fra faldet som kun kostede ham et hospitalsophold på fire dage. Senere i sit liv blev August Rundetårn (som han blev kaldt) ansat i marinen og uddannet til mekaniker og dykker.

13 København Sang.

14 Rundetårn OG Rosenborg
Lavet af… Mikki  MC  Mathias  Thomas  Ses i København 


Download ppt "Rosenborg Rosenborg slot er ikke en hvilken som helst bygning men et museum der rummer mange værdifulde genstande."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google