Aktuarens rolle Januar 2009, Malene Stadil. 2 Regler FIL § 108 bekendtgørelse nr. 60 af 8. februar 2008 om ansvarshavende aktuar vejledning nr. 10064.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bilag 3 · Bekendtgørelse om fiskeres hviletid Bekendtgørelse om fiskeres hviletid 1) I medfør af § 4, stk. 3, § 57 og § 70 i sømandsloven, jf. lovbekendtgørelse.
Advertisements

Den gode proces for medarbejderne ved virksomhedsoverdragelse
Aktuelt nyt i udbudsretten, DFFU 9. juni 2010 Anders Birkelund Nielsen
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Skolebestyrelsesvalg 2012
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
EMIR Den videre proces Anna Lærke Kraft, BØRS.
Disposition Forvaltningsloven Partshøring Begrundelse i afgørelser
John.M.Nielsen Metode & Co.
Ankestyrelsen - en styrelse under Socialministeriet •Ankeinstans på arbejdsskadeområdet •Afgørelser i principielle sager truffet af kommunerne på det sociale.
Søjle 1: Offentlige ydelser
Foredrag i AIDA den 30. september 2008
Ændring af arbejdsmiljøloven
Bisidderrollen TR-uddannelse 28. og 29. sept Sixtus.
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Tavshedspligt.
Skolebestyrelsen  7 forældrerepræsentanter  2 medarbejderrepræsentanter  Alle skal udfylde en tavshedserklæring  2 elevrepræsentanter  Alle har stemmeret.
Det tekniske grundlag og anmeldelses-systemet
Arbejdsmarkedsforhold – Hvad der er godt at vide for fiskere om organisationer, beskæftigelse, regler og rettigheder.
Skolebestyrelsens kompetencer og tilsynspligt
Grænseoverskidende sundhedsydelser - en EU beslutning Oplæg ved Ole Christensen Medlem af Europa-Parlamentet (S)
Bente Bondebjerg, workshop - lokalt fortalerarbejde Side 1 Workhop: Lokalt fortalerarbejde Oplæg Bente Bondebjerg Årsmøde for frivillige d.28.september.
TUR’s truckkonference 2012 Indlæg fra Arbejdstilsynet
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Dyrevelfærd i EU-kontekst
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
Hvilke regler skal iagttages, når man behandler personoplysninger i whistleblower-systemer Professor, dr.jur. Henrik Udsen
Kap. 11 Virksomhedens årsregnskab
Møde med skolebestyrelsen, Østbirk Skole,
Statsautoriseret revisor Ove Frederiksen
1 © Copyright AK-Samvirke – november 2014 Dagpenge under de første 14 dages sygdom.
5. februar 2008Idrætsrådet1 Medlemstilskud  Til folkeoplysende foreninger (aktiviteter for kontingentbetalende børn og unge.  Alle medlemmer til og med.
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Dokumentation og ankesager Jannie Dyring Ph.-d.-stipendiat.
Landsformandsmødet i Vissenbjerg den 3. april 2014 v/ Chefkonsulent Carl Åge Pedersen. Landsformandsmødet i Vissenbjerg den 3. april 2014 v/ Chefkonsulent.
Refshammer beboerforening
ODAs Årsmøde 14. november 2014 Hvad efterspørger kommunen? - fremfinding af digitale sager i arkiveringsversioner og søgning i MiNEA Mie Andersen Emilie.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Greenkeeper ERFA-gruppe Golfens Grønne Regnskab - Et godt formidlingsredskab!
Professor, dr. jur. Mette Hartlev
God regnskabsskik DHS’ årsmøde 2015.
Forholdet til kunderne
Formueforvaltning Januar 2009 MSTA. 2 Formueforvaltning  Egne midler  Kunde midler  Traditionelle og markedsrenteprodukter.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Velkommen i skolebestyrelsesarbejdet 2012.
Tilladelse til forsikringsvirksomhed
Forsikringsvirksomhedens ophør Januar 2009 Malene Stadil.
Skadesforsikring.
Erfaringer med at gennemføre en KVIK selvevaluering på SBi Susanne Tang Merit Statens Byggeforskningsinstitut.
Det tekniske grundlag og anmeldelses-systemet
 Karakterfastsættelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål, som skal.
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Liv-selskabernes virksomhed i drift Januar 2009 EVYS/NIE/MSTA.
{ Bestyrelseskursus Marts 2015 Bestyrelsens opgaver og ansvar.
Kapitel 21 Rådgiveransvar. Rådgiveransvar kapitel 21 I kapitel 21 gennemgås: Regler og definitioner Professionsansvar Erstatning for dårlig rådgivning.
Ophør af JAF Inden ophør af et JAF skal kommunen foretage en vurdering af borgerens arbejdsevne og dennes muligheder for at komme tilbage i beskæftigelse,
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
DANSK OG INTERNATIONAL ERHVERVSRET, 3. UDGAVE Kapitel 23 Rådgiveransvar.
Disciplinære foranstaltninger – tjenstlige samtaler Lederkursus 2014.
Finanstilsynets benchmark for levetidsforudsætninger Præsentation 19. januar 2011.
Ansættelse med løntilskud En gennemgang af reglerne.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
Konference om Retssikkerhed på skatteområdet Onsdag den 4. november 2009 Fællessalen Christiansborg.
Kapitel 24 Rådgiveransvar.
Envina indsatsplanmøde februar 2017
Overordnede bestemmelser
Voksenansvar for anbragte børn og unge Husorden
Demokratiudvalget 2016 Medlemmer: Gunnar Sørensen (formand),
Hvorfor er vi her i dag?. Databeskyttelsesforordningen (GDPR) og Databeskyttelsesrådgiveren (DPO)
Personligt Tillæg Folkepension.
MEDLEMSTILFREDSHED Januar 2018.
Præsentationens transcript:

Aktuarens rolle Januar 2009, Malene Stadil

2 Regler FIL § 108 bekendtgørelse nr. 60 af 8. februar 2008 om ansvarshavende aktuar vejledning nr af om indholdet i den ansvarshavende aktuars beretning samt vejledning nr af om indholdet af den ansvarshavendes aktuars beretning for indirekte livsforsikring

3 Krav om ansvarshavende aktuar Direktionen i et forsikringsselskab, herunder et livsforsikringsselskab, skal sørge for, at selskabet råder over tilstrækkelig sagkundskab til beregning af de forsikringsmæssige hensættelser. Dvs. både liv og skade Disse hensættelser omfatter for så vidt angår livsforsikringsselskaber livsforsikrings ‑, erstatnings ‑ og bonusudjævningshensættelser. Livsforsikringshensættelserne repræsenterer den samlede værdi af selskabets forsikringsaftaler inklusive fordelt bonus. Erstatningshensættelserne repræsenterer værdien er ubetalte, forfaldne forsikringsydelser. Kollektivt bonuspotentiale repræsenterer værdien af de beløb, som er hensat til udjævning af positive realiserede resultater over en flerårig periode, jf. regnskabsbekendtgørelsen.

4 Krav om ansvarshavende aktuar Et forsikringsselskab med tilladelse til livsforsikringsvirksomhed skal til varetagelse af de nødvendige forsikringstekniske funktioner, herunder beregninger og undersøgelser, have ansat en ansvarshavende aktuar. Tilsvarende bestemmelse findes ikke for skadesforsikringsselskaber, hvor det i stedet vil bero på en konkret vurdering, hvilken sagkundskab der er nødvendig. I større selskaber formentligt nødvendigt med skadesaktuariat Aktuaren skal være en ansat person. Personen kan være på deltid og kan være ansvarshavende aktuar i flere selskaber Aktuaren ansættes af bestyrelsen og kan ikke være medlem af selskabets direktion eller bestyrelse.

5 Den ansvarshavende aktuar skal: varetage de nødvendige forsikringstekniske funktioner, herunder beregninger og undersøgelser og opgørelse af de forsikringsmæssige hensættelser. påse, at selskabet overholder sit tekniske grundlag m.v. gennemgå det aktuarmæssige indhold i de af selskabet udøvede aktiviteter (produkter, materiale og prognoser). Aktuarens rolle 1/3

6 Den ansvarshavende aktuar: skal omgående indberette overtrædelser af det tekniske grundlag til Finanstilsynet. Kan kræve alle nødvendige oplysninger af direktion en kan kræve, at bestyrelsen indkaldes til møde, ligesom aktuaren har ret til at være tilstede ved mødet og udtale sig herunder, med mindre bestyrelsen i den enkelte sag træffer en anden bestemmelse. Aktuaren har altid ret til at få sin mening indført i bestyrelsesprotokollen, dersom aktuaren ikke er enig i den af bestyrelsen trufne beslutning,. skal give Finanstilsynet alle kræve de oplysninger, som er nødvendige til bedømmelse af selskabets økonomiske stilling, Aktuarens rolle 2/3

7 Den ansvarshavende aktuar skal årligt indsende en beretning til Finanstilsynet. I beretningen skal aktuaren bl.a.: udarbejde risiko ‑ og omkostningsanalyser, alt med henblik på at kontrollere, hvorvidt det tekniske grundlag m.v. er betryggende, vurdere, hvorvidt selskabets aktiver harmonerer med de forsikringsmæssige forpligtelser, herunder hvorvidt det af selskabets præmier og investeringer afledte cash ‑ flow harmonerer med udbetalingerne, vurdere selskabets generelle økonomiske situation, vurdere selskabets genforsikringsforhold. Aktuarens rolle 3/3