Udeundervisning Egebjerg Skole og Børnehave

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

Hvordan håndterer vi frikvartererne?
I må endelig stille spørgsmål undervejs !!
Klasseledelses- og relationskompetence
Forældredage i indskolingen Alt hvad du skal vide om Forældredage på Hellerup Skole Mini guide Praktiske oplysninger Tidspunkt: Datoer for forældredagene.
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Forældreorientering Skolereformen.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
24. november 2006 Lærerseminar Disposition •Soldaten i centrum •Vigtigt om læring •Din rolle i undervisningen •”Hvad vil jeg som skolechef tilbyde?”
Læring i bevægelse - hvorfor?
Trivselspolitik på Løsning Skole
Velkommen til informationsmøde på Vrejlev-Hæstrup Skole
kl i kantinen på Lyngholmskolen
Når lærere samarbejder med forældre
Folkeskolereformen på Dronninggårdskolen Version 1 Skoleåret
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Struktur Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 08:
Et væksthus for børn og voksne
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Gjellerupskolen.
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Folkeskole-reformen August 2014.
V ELKOMMEN TIL ÅRSMØDE Kollerup Skole Tirsdag d. 11. juni 2013.
Skolereformen 2014 Herningsholmskolen 8. August 2013
Udvikling af informationskompetencer hos folkeskoleelever i 9. klasse
Idrætsskole fra 1. august 2008
Skolereformen Overordnede mål:
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
Gruppe - Hvidovre. Information og kommunikation Formålet er at fremme informationen og kommunikationen mellem de to institutioner og gøre børnene og de.
Skolereform august 2014………………
4 fokuspunkter i kommende skoleår • Motion • Læsestund for alle klasser • Læring i bevægelse • Glæde og trivsel.
Folkeskolereform på Mølleskolen 2014
Program Velkomst og intro! Opdeling i arbejdsgrupper.
Velkommen til fyraftensmøde Dalgas- og Rønbjergafdelingen.
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Formålet med aldersblandede hold & rullende skolestart
2014. Skolen inddeles  Indskoling – 0.-3.kl med følgende lærer: Annette, Tina, Henriette, Julie, Lisbeth, Eigil, Hans-Jørgen, Andres, Louise, Janne og.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Relationer – børn og voksne
Tre klare nationale mål
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Velkommen til SKJOLDHØJ FORSAMLINGSHUS. Historien om Mahmoud Hvordan var det engang……
Velkommen til informationsaften på Enghaveskolen.
Folkeskolereformen 2014 Sct. Jacobi Skole.
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
Folkeskolereform 2014.
PULS - meget mere krop, bevægelse og læring Naur Sir Skole og Lyngbjerghus.
Mandag d. 20/08  Alt glemt tøj fra før ferien ligger i Kantinen ugen ud!!  Vi har udedag hver tirsdag  Sisse Andersen er startet som øvelsespraktikant.
DET GODE UNDEVISNINGSMILJØ Al magt til eleverne. Undervisningen Indflydelse Store rammer Den enkelte elev - fællesskabet Indlæringsformer Boglig - erhvervsfaglig.
Informationsmøde om skolereformen 17. Juni 2014 Nordals Skolen.
Læreruddann elsen Det tværprofessionelle element – 2013 Casper Hindkjær (141327) Stinne Jensen (141729) Helle Hartmann (141752)
Velkommen til Konference om rammeforsøgene: Studietid, Timepuljer og Studiefællesskaber 26. Februar 2013 Konference om rammeforsøg 26. februar
Kildeskolen Kildeskolens struktur. Skolens formål skabe et alsidigt og udfordrende læringsmiljø danne grupper af en størrelse som præges af mangfoldighed.
Ny Fælles Naturfagsprøve
Lærings- og praksisfortælling
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
Præsentation af forårs-sfo
Udeskole på Grønhøjskolen
” Godmorgen, Cykel ” I lyset af den nye skolereform: Undersøgelse af potentialer for implementering af målrettet cykelundervisning i Folkeskolen.
Gesten Børnecenter Velkommen i skole 2015.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Greve Gymnasium Skemalagt elevtid Forsøg med start i skoleåret Forsøget omfatter hele skolen: -Alle fag med skriftlig dimension -Alle lærere og.
Undervisningsdifferentiering uden ekstra arbejde Signe Ammitzbøll Anette Gjervig.
Evaluering af Aktiv rundt i Danmark lærernes observationer Følgende resultater er på baggrund af 1215 lærerbesvarelser af vores elektroniske spørgeskema.
byens-vilde-liv.
Bevægelse på Bavnehøj Skole
Princip for skemalægning
Præsentationens transcript:

Udeundervisning Egebjerg Skole og Børnehave

Udgangspunkt Sundhed: Kost Motion

Rødkilde Skole i Vanløse Børn, der deltager i udeundervisning rører sig dobbelt så meget som børn, der modtager traditionel undervisning. Selvom eleverne ikke modtog traditionel undervisning i 20% af undervisningstiden, så havde de samme faglige niveau, som kontrolklasserne ved afslutningen af forsøget.

Fælles projekt for skolen. - Udviklet projektet Fælles projekt for skolen. - Udviklet projektet. - Udveksler erfaringer ugentlig. - Udeundervisningen har fået et løft, efter at Jan, som er naturvejleder, er blevet ansat.

Egebjerg Skoles definition på udeundervisning: Undervisning, der foregår uden for klasselokalet i skolegården, skoven, stranden o.s.v. ………………………………………………………………. Udeundervisning er en tankegang, som vi forsøger at have med os i al undervisnings- planlægning. Udeundervisning kan være fra hele dage til 30 min.

Målsætning for udeundervisningen er: - At der skal udeundervises i alle fag. - At alle elever skal have et forløb om ugen. - At børnehaven er med.

Rammerne Skemaet lægges så hver lærer har mindst 4 sammenhængende lektioner i de klasser de underviser i.

Vi har 3 baser Evas eng Naturlegepladsen Den mobile udeskole

Udfordringerne: At lære at tænke udeundervisning. Praktisk tøj, cykler og madpakker. Vi har nu: Ekstra cykler Der kan købes turmadpakker i kantine. Vi mangler: Løsning på praktisk tøj.

Krav Udeundervisning skal i de respektive fag leve op til fælles mål.

”Gaverne” ved udeundervisning, som vi har set det: Eleverne rører sig mere Flere og nye relationer. Elev-elev. Elev-lærer Anvendelsesorienteret Øget refleksion i undervisningen Refleksionen bliver stimuleret af sanserne, der hjælper os til huske. Den ikke refleksive læring (manuel læring og udenadslære) kan hjælpes til at blive husket via sanserne - som huskeknager Øget rummelighed

Give eleverne glæde ved naturen Give eleverne glæde ved naturen. Et dannelsesprojekt, hvor naturen kan være med til at udvikle de sanselige, æstetiske og eksistentielle sider hos de små mennesker , som vi i skolen bliver betroet at være med til at udvikle.