Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

” Godmorgen, Cykel ” I lyset af den nye skolereform: Undersøgelse af potentialer for implementering af målrettet cykelundervisning i Folkeskolen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "” Godmorgen, Cykel ” I lyset af den nye skolereform: Undersøgelse af potentialer for implementering af målrettet cykelundervisning i Folkeskolen."— Præsentationens transcript:

1 ” Godmorgen, Cykel ” I lyset af den nye skolereform: Undersøgelse af potentialer for implementering af målrettet cykelundervisning i Folkeskolen

2 Forudsætninger Folkeskolereformens målsætning om mere bevægelse og kontakt til det omgivende samfund kan indfries med målrettet indsats for øget cykelmobilitet i skoletiden. Skolerne mangler redskaber til at forberede og gennemføre cykelundervisning og cykeludflugter med eleverne. Over 75% af børnene i alderen 4-16 sidder forkert på deres cykler. Det går ud over deres manøvredygtighed, fart, rækkevidde og glæde ved at cykle. Cykelglæde – og trafiksikkerhed er dermed forbundet.

3 ” Jeg får ondt i låret, men min far gider ikke sætte cyklen højere op, så det er hans skyld jeg får ondt i låret” …..herefter svarer klassekammeraten Naja: ” Så skal du bare have cyklen med hjem til min far – han kan.” Kan nutidens ”Far” lave cykler ? Tager vi cyklen for givet ?

4 Målsætninger Større cykeltrafiksikkerhed Større cykelglæde – og flere på cyklerne i det daglige Højere bevidsthed blandt forældrene om vigtigheden i at cykle – og tillade børnene at cykle Større frihed for børnene – mindre afhængighed af forældrene. Mindre forældre-stress omkring transport af børn Højere niveau af forståelse for cyklen Flere forældre cykler til arbejde Velafbalancerede og læringsmodtagelige børn – færre problemer for lærerne Færre overvægtsproblemer, forbedret sundhed Bedre cykelkultur – og fællesskabsfølelse omkring cykling Flere cyklister, færre bilister

5 Forberedelse USA Børnehave Svømme-sommercamp Kontakt til skoler

6 Opmærksomhed Morgenservice Forældremøder

7 Faglig tilgang Idræt Kollektive mobilitets-øvelser Billedkunst Tekniklære

8

9 Vi smadrer cykler

10 Resultater ? Elever – Forældre – Personale – Ledelse Hvad nu ? GF Forsikrings trafiksikkerhedspris Flere forsøg Anbefaling til Børn og Unge jp consult & communication mobil 60607055 joachimparbo@yahoo.dk


Download ppt "” Godmorgen, Cykel ” I lyset af den nye skolereform: Undersøgelse af potentialer for implementering af målrettet cykelundervisning i Folkeskolen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google