Lærerens opfattelse af skolefaget Lærerens opfattelse af Læring og undervisning Skoleforhold og praktiske muligheder Elevernes op- fattelse af skolefaget.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Danehofskolens værdigrundlag
Svend Gønge-skolens værdier...
Skolereform august 2014………………
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Styrket inklusion i Kerteminde Kommune
En anderledes skoledag for de yngste elever. Temamøde for skolebestyrelser.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Program: Overblik over fagfordelingen Velkomst Skolereformen generelt
Understøttende undervisning, Vejle Kommune, mandag d. 28. oktober 2013.
Aftalen om et fagligt løft af folkeskolen
Undervisningsplanlægning
VELKOMMEN TIL FORÆLDREMØDE. REFORMENS MÅL ER: • AT GØRE FOLKESKOLEN ENDNU BEDRE OG UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, SOM DE KAN • AT HÆVE.
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Reformmesse på Sofiendalskolen
Fælles bestyrelsesmøde Ødis skole
Skolereformen Oplæg Lejre d. 6. februar
Den globale skole Globaliseringen fordrer og fremmer en nytænkning af uddannelsernes indhold. Gode læse-, stave- og matematikfærdigheder er nødvendige,
Uddannelsesparathed - hvad er det
Folkeskolereformen - generel information
Rammeforsøg C: Studiefællesskaber Opstartskonference 30. august 2012 Tradium Handelsgymnasiet (hhx): ”Studiefællesskaber efter varierende elevbehov” 1.
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Folkeskolereform Version 1.0
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Pædagogisk brug af test – Et systematisk review
Folkeskolereform 2014.
PULS - meget mere krop, bevægelse og læring Naur Sir Skole og Lyngbjerghus.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Den inkluderende skole
Undervisning i særklasse
Videoanalyse efter VIKOM´s principper:
Madkamp - DM i madkundskab
Lærerprofessionen.
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET ET FÆLLES PÆDAGOGISK GRUNDLAG: HVAD VIRKER? KONFERENCE OM HANDLINGSPLANER FOR ØGET GENNEMFØRELSE 11. DECEMBER 2013 PER.
Per Øhrgaard, Jette Eriksen, Sisse Oreskov
Kildeskolen Kildeskolens struktur. Skolens formål skabe et alsidigt og udfordrende læringsmiljø danne grupper af en størrelse som præges af mangfoldighed.
Hvad betyder skolereformen for mig som elev på nordbyskolen?
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
24. april 2012 INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET Nye veje i folkeskolens overbygning – kommuner er i fuld gang Hotel Pejsegården.
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Præsentation af resultater DUR/Almen didaktik 2013/14 på Roskilde Katedralskole Ved Thomas Axelsen adjunkt i historie og samfundsfag.
©B H Sørensen & K Levinsen Aalborg Universitet 2014 Konference – Odense d. 11 sept Demonstrationsskoleprojekt Elevernes egenproduktion og elevinddragelse.
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
Relations kompetencer
 Projekt i Sundhedsafdelingen  Fast tilbud i Ældreafdeling 2008  Inklusions- og eksklusionskriterier Træningshjælper i Vejen Kommune Social.
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Flemming B. Olsen, Tornbjerg 1 Lektier - i ny didaktisk belysning.
Aspekter af gode læringsmiljøer 2006 Hans Henrik Knoop Danmarks Pædagogiske Universitet Hans Henrik Knoop Danmarks Pædagogiske Universitet.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
Workshop Fremmedsprog.  Eleverne skal fremstille en bordgrill i det fagspecifikke fag  Eleverne skal på fremmedsproget lave en fremstillingsbeskrivelse.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
National ordblindetest på tværs af uddannelser Testen skal identificere elever og studerende med ordblindhed på tværs af uddannelser fra forår 3.klasse.

Det rummelige efterskolekøkken
Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi
Matematikkens Univers - Mellemtrin
Kropslig læring - oplæg UCC. Mikael Lytzen
Bevægelse, læring og trivsel - TLY
SIP3: Differentiering Temaer
BASELINEUNDERSØGELSEN 2015 – forældre til folkeskoleelever
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Lærerens opfattelse af skolefaget Lærerens opfattelse af Læring og undervisning Skoleforhold og praktiske muligheder Elevernes op- fattelse af skolefaget Elevernes op- fattelse af læring og undervisning Skoleforhold og de praktiske muligheder Nogle af de mange faktorer der er i spil omkring undervisning Lærerens formål. Hvad er det hensigten at eleverne skal lærer Tilrettelæggelse og praktiske detaljer. Det eleverne faktisk gør Det eleverne faktisk lærer

Vi lærer og husker godt, når… Det er meningsfuldtDet er meningsfuldt Det handler om én selvDet handler om én selv Der er kropslig bevægelse involveretDer er kropslig bevægelse involveret Der er sociale relationer involveretDer er sociale relationer involveret Der er en samlende fortællingDer er en samlende fortælling Det er grundlæggendeDet er grundlæggende Det er smuktDet er smukt

Hvad kræves af undervisningen idag At lærerens initiativ stimulerer elevens Interessant, vigtigt og velstruktureret indhold Tilstrækkelig tid til fordybelse Fokus på læring Tilpas høje forventninger/krav og stærk støtte Brug af varierede metoder, som er tilpasset den enkelte elev bedst muligt Et rart, engageret og meningsfuldt socialt klima

Undervisningsdifferentiering - differentierede undervisningsforløb Inddeling i grupper: Piger/drenge, stærke/svage Ekstra opgaver: Udfordrende problemer, træning eller frit valg Differentiering i tid Differentiering i forventninger, tålmodighed og tolerance Differentiering i hjælp Differentiering i materialer og metoder, inkl. IT Differentieret tale til eleverne Differentieret tilgang til den enkelte elev