Samarbejde, læring og projektstyring (SLP)

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Subjektivitet, Teknologi Samfund
Advertisements

3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Projektenhedskursus (PE): Samarbejde, læring og projektarbejde (SLP)
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Udvikling af informationskompetencer hos folkeskoleelever i 9. klasse
Innovative Værksteder til udvikling af Akademiuddannelserne IVA
Projektdesign Mål: At I opnår en forståelse for hvad et projektdesign er.
1 Samarbejde, læring og projektstyring (SLP) Formål: •Kursets formål er at støtte de studerende i at opfylde målene for projektarbejdets faglighed. Mål:
Deltagerstyret undervisning
Jette Egelund Holgaard © SLP-gruppen, Aalborg Universitet
Forældreuddannelse? Oplæg til Skolerådsmøde 30. marts 2004.
SLP 4 Samarbejde med vejleder Planlægning og styring
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
P0 erfaringsopsamling Program 8.15: Introduktion
Introduktion til vejledning i projektarbejde
At udforske sin egen praksis
PM seminar Nov. Søren Hansen Aalborg Universitet
Vejledning i projektarbejde
Når det at vejlede handler om andet end det faglige Søren Hansen Aalborg Universitet At vejlede i projektprocessen; med fokus på problemformulering, problemanalyse.
Vejledning og evaluering af den refleksive praktiker i det problemorienterede projektarbejde på ingeniørstudiet ved Aalborg Universitet Søren Hansen.
Introduktion til vejledning i projektarbejde Anette Kolmos og Søren Hansen 30/8 og 20/
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Samarbejde, Læring og Projektstyring
Samarbejde, Læring og Projektstyring
Velkommen til SLP i P2 Søren Hansen og Jonna Langeland
Projektplanlægning og projektstyring
PROCESANALYSE 9 mm i SLP Lars Peter Jensen Indhold:
Case-studiets 7 skridt 1.Læs og forstå casen og afklar/tydeliggør ukendte begreber/ord 2.Opstil problemer/begreber som skal studeres 3.Brainstorm for at.
P0 erfaringsopsamling Program 9.15: Introduktion
PROCESANALYSE 7 mm i SLP Lars Peter Jensen Indhold:
Læringsstil, samt Projektplanlægning og projektstyring
Individet i gruppen Mine læringsmål
P0 erfaringsopsamling Program 8.15: Introduktion
1 Samarbejde, Læring og Projektstyring – SLP 8 Det gode samarbejde: Introduktion Erfaringer fra procesanalyserne Samarbejdsaftale Gruppemødets organisering.
Samarbejde, Læring og Projektstyring MM5: Projektdesign & Vejledning.
Mød Aalborg Universitet
1 Kommunikation i og fra gruppen MÅL: At gruppen og dens medlemmer bliver bevidste om deres måde at kommunikere på, samt dens betydning for gruppesamarbejdet.
Refleksion før kurset Skal du i gang med et projekt?
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
KVIK KvalitetsVærktøj til udvikling af Innovation og Kompetence
1. MM SLP- kursus Jette Egelund Holgaard © SLP-gruppen, Aalborg Universitet Introduktion til problemorienteret projektarbejde.
SLP foråret 2011 MedIS og Medicin Lars Peter Jensen,
Problemorientering, Læring og Vejledning
1 Samarbejde, læring og projektstyring (SLP) Formål: Kursets formål er at støtte de studerende i at opfylde målene for projektarbejdets faglighed gennem.
Organisation/ledelse, procesanalyse
1 Samarbejde, læring og projektstyring (SLP) Formål: Kursets formål er at støtte de studerende i at opfylde studieordningens mål for projektarbejdets faglighed.
1 Læringsstil, samt Projektplanlægning og projektstyring Mål: At i får kendskab til jeres egen læringsstil. At I får et grundlæggende kendskab til projektplanlægning.
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
29. juni 2015Jan Helbo, 1 Oplæg til pilotprojektet Hvad Hvorfor Hvordan.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Indsæt nyt billede: Format: B25,4 x 19,05 cm Klik på billed-ikonet midt på slidet. Find dit nye billede, højreklik på billedet og placér det bagerst. Hvis.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Få godt begyndt på P0 projektet PV 1Efteråret 2013 Bachelor i IT og informatik Datalogi og Software Lars Peter Jensen, Lone.
PV4 Efteråret 2012 Software, Datalogi, Bachelor i IT og Informatik Lone Stub Petersen Lars Peter Jensen © SLP-gruppen, Aalborg Universitet.
1 Organisation/ledelse, procesanalyse Introduktion til kommunikation og samarbejde 4: Lars Peter Jensen.
1 PV3: P0-erfaringsopsamling og P0-procesanalyse Kursusholder: Mette Mosgaard.
Introduktion til PV kurset 3 september 2012 Lars Peter Jensen og Lone Stub Petersen © SLP-gruppen,
Introduktion til øvelsen ”Bidrag til kerneopgaven” Formål med øvelsen Forberedelse Indledning Runde 1 Runde 2 Runde 3 Afslutning på øvelsen 2.
Introduktion til PV kurset 3 september 2012 Lars Peter Jensen og Lone Stub Petersen © SLP-gruppen,
Samarbejde Samarbejdsaftaler Erfaringsudveksling Procesanalyser
Professionalisering af vejledningen udfra en gruppeprocesvinkel
P0-erfaringsopsamling
P1 Procesanalysen Forventninger til P1
Projektets mål og rammer
SLP foråret 2011 MedIS og Medicin Lars Peter Jensen,
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Projektdesign Mål: At I opnår en forståelse for hvad et projektdesign er.
Præsentationens transcript:

Samarbejde, læring og projektstyring (SLP) Formål: Kursets formål er at støtte de studerende i at opfylde målene for projektarbejdets faglighed.   Mål: At gøre den studerende i stand til at gennemføre en læreproces baseret på et problemorienteret og projektorganiseret gruppearbejde, samt kunne formidle resultater af såvel projektet som læreprocessen.

Indhold Problemorienteret projektarbejde: Gennemførelse af problemorienteret projekt, Læringsgrundlaget. Projektstyring: Brain-storm, strukturering, projektplanlægning, tidsplaner og styring af dem. Projektorganisationen: Projektledelsesopgaver, andre opgaver i projektorganisationen, uddelegering af arbejdsopgaver. Gruppesamarbejde: Funktioner, roller, personlighedstests, kommunikation, konflikthåndtering, samarbejdskontrakter. Vejledersamarbejde: Samarbejdskontrakter, vejlederroller, mødeplanlægning og afvikling. Læring: Læringsteori, læringstests. Portfolio, erfaringsopsamling og udarbejdelse af procesanalyser.

1. Introduktion til Prb. Prj. Mål: Efter dette mm skulle du gerne have kendskab til studieformen ved Aalborg Universitet, have kendskab til nogle af de redskaber, som anvendes i studiet, have formuleret forventninger til og mål for P0-projektet. Indhold: 1. Forelæsning 1: Om AAU-modellen 2. Diskussion i gruppen om erfaringer, forventninger og mål 3. Forelæsning 2: Om P0-projektet

2. P0-erfaringsopsamling HVAD er refleksion? HVORFOR bruge refleksion? HVORDAN reflekterer man? HVORDAN indgår refleksionen på BU? Oplæg til tværgruppearbejde

3. Problemorientering, Læring og Vejledning Mål: At få startet P1 godt op ved at bygge ovenpå erfaringerne fra P0 omkring samarbejde, læring og projektstyring. opstilling af mål udarbejdelse af samarbejdsaftaler At få startet en ”registrering” af gruppens ”SLP-beslutninger”, en såkaldt portfolio. At præsentere nogle værktøjer til at starte problemanalysen med.

3. Problemorientering, Læring og Vejledning Midler/program: Opstilling af ”SLP-mål” for P1. Erkendelsesprocessen i det problemorienterede projektarbejde – Hvad lærer man? Vejledningens form og indhold. Samarbejdet mellem vejledere og studerende. Portfolio – hvad, hvorfor, hvordan. Problemanalyse - hvorfor, hvad og hvordan.

4. Projektplanlægning og projektstyring Mål: At I får et grundlæggende kendskab til projektplanlægning og projektstyring med henblik på at udvikle/forbedre Jeres kompetence i forhold til at planlægge og styre Jeres studieprojekter- og senere: projekter i jobmæssig sammenhæng. Midler: Projektets mål og rammer Aktivitetsdiagram Hvor lang tid tager en giver opgave? - om hvordan man gætter “kvalificeret” Tidsplan Justering af tidsplan samt opsamling af erfaringerne Pause Øvelse - løsning af mordgåde med efterfølgende evaluering Opgaveregning i grupperum

5. Projektdesign Mål: Midler/program: At I opnår en forståelse for hvad et projektdesign er. Midler/program: Hvad er et projektdesign? Mål, midler, dokumenter og status for såvel projektet som processen Eksempler på projektdesign. Opgave: Opstilling af et projektdesign ved ”udtrækning” og refleksion af dokumenter fra portfolien

6. Kommunikation i og fra gruppen MÅL: At gruppen og dens medlemmer bliver bevidste om deres måde at kommunikere på, samt dens betydning for gruppesamarbejdet. At grupperne opnår forståelse for hvordan de kommunikerer bedst, og hvordan man kan forbedre dårlige kommunikationsmønstre. Midler/program: Kommunikation Hvordan bidrager jeg til kommunikationen Øvelse i konsensus - Ørkenspillet Individuel læringstest - 7 former for intelligens Opgave Plenum

7. Erfaringsudveksling i julecafeen Indhold: Denne kursusgang vil vi lave et utraditionelt input til jeres procesanalyser, nemlig en cafe, hvor vi vil udveksle gode erfaringer om alle SLP-emnerne. Cafeformen fremmer dialog og læreprocesser og ud over input til P1-procesanalyserne skulle I meget gerne få gode personlige ideer til en bedre fremtid som studerende.

8. Samarbejde, Læring og Projektstyring Det gode samarbejde: Introduktion Erfaringer fra procesanalyserne Samarbejdsaftale Gruppemødets organisering Kommunikationen i gruppen Uddelegering af opgaver Konfliktløsning Evaluering af samarbejdsprocesser Opsamling Så fortsætter vi kurset om ....... I dag handler om – CLICK – Det gode samarbejde. Først en introduktion hvor jeg argumenterer for valget af kursusindhold, som konkret i dag er: Oplæsning Gennemgangen krydres med opgaver.

9. Individet i gruppen Mine læringsmål Efter dette mm skulle du gerne have opnået: Kendskab til begreberne læring og metalæring Kendskab til nogle værktøjer til selvtest af læringsstil og gruppeadfærd Kendskab til individuel konfliktadfærd Indhold: Forelæsning 1: Om læring m.m. Selvtest af læringsstil Forelæsning 2: Om adfærd Selvtest af adfærd Forelæsning 3: Om konflikter Rollespil om vejledning

10. Projektledelse Hvorfor projektledelse? Hvad er ledelse? Ledelsesopgaver Ledelsesholdninger Ledelsesformer Ledelsesroller