Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Subjektivitet, Teknologi Samfund

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Subjektivitet, Teknologi Samfund"— Præsentationens transcript:

1 Subjektivitet, Teknologi Samfund
Gruppearbejde 3. Øvelsesgang

2 Agenda Samarbejdsaftale og forventniger Gruppemødet Konflikthåndtering
Vejlederen Vi slår ned løbende i dag. For hvert punkt undersøger jeg hvor mange der har arbejdet med det – er der mange laver vi gruppearbejde med det.

3 Samarbejdsaftale og forventninger

4 Samarbejdsaftale og forventningsafstemning
Underprioriteres ALTID! Ambitioner og forventninger - Hvorfor? Styrker og fordomme Øvelse ”At sætte sig selv i bås” Hvem er den vigtigste at kende i et godt gruppe arbejde  dig selv. Langt vigtigere at forstå dine egne svagheder og styrker end at kende andres. Ærlighed, ærlighed, ærlighed. Øvelse - Kariker ens sider en smule. En måde at undgå fladlandskab… gør også at man bliver klogere på sig selv.

5 Hjælpe spørgsmål Hvilke 3 stærke og svage sider har I?
Hvornår laver i sociale ting? (Hvilke forventninger til karaktere har i?) Hvor mange gruppemøder vil I have om ugen? Hvordan har I det med at man kommer for sent? Hvordan udføres beslutninger pa gruppemøder hvis alle ikke er tilstede? Hvor intensivt skal intensivperioden være? ----- Meeting Notes (10/8/12 16:04) ----- Flyder rundt og andre kører mere striks rundt. Fordele ulemper ved de to? Hvem er det vigtigt for det her?

6 Gruppemødet

7 Roller i gruppen øvelse Gennemfør en brainstorm over mulige roller:
Både de formelle og uformelle

8 Roller De to almindelige De utraditionelle Referent Ekstern kontakt
Mødeleder (?) De utraditionelle Ekstern kontakt Vejleder kontakt Tavleskriver Motivation De fluffy Administrator Kreative Bagstopperen Den grundige Rødtråd-ansvarlig Koordinator Indpiskeren Referat: Fastholder viden og rød tråd. Sikre at man er på vej et sted hen ved at referenten fra tid til anden spørger hvilket punkt man er under  Mødeleder: Sikre rimelig fordelling af ens tid. Fremdrift. Gennemfør en brainstorm over mulige roller De fluffy hænger måske sammen med det foregående.

9 Dagsorden Gennemgang af dagsorden
Siden sidst + ekstra punkter til dagsordenen [Indhold] Pause Opsummering Uddelegering af arbejdsopgaver Øvelses spørgsmål Hvor længe vare et møde? Hvad gør man når man kører fast? 1 og 2 kan ombyttes 4) Løbende Referat. Brug det til at skrive ud fra. 5) Husk at præcisere og tale om hvad der forventes og at rotere arbejdsopgaver. At blive enige om hvad der skal stå (og melde ud hvis man ikke er helt sikker er nøglen til et succesfuldt)

10 IT-Værktøjer Dropbox Google Docs Google Calendar
Wunderlist / Wunderkit / Things etc. Basecamp, Activecollab etc. Zotero Podio (?) (Adobe Indesign) Hvor mange af jer bruger dropbox? Google docs?

11 Konflikthåndtering

12 Konflikttyper Øvelses spørgsmål
Find ét eksempel på hver af de forskellige typer konflikter (max 5 min.) Hvad er den mest almindelige konflikttype? Personkonflikter Kommunikationskonflikter Fagligekonflikter Rollekonflikter Organisatoriske konflikter Målkonflikter Ambitionskonflikter Interessekonflikter Arbejdsindsatskonflikter Norm og moralkonflikter Find eksempler på hver af forskellige typer konflikter? Hvad er den mest almindelige konflikt? Har i haft nogle i jeres nuværende gruppe, hvis ikke Hvilke konflikter har i haft i tidligere gruppearbejder?

13 Evaluering Generel modstander af evaluering. Dog kan det give mening at gøre status på ens personlige roller i projektet. Se s. 119.

14 Vejlederen og Vejledermøde

15 8 punkter til et godt vejledermøde
Brug en del af første møde på at afstemme forventninger (hvor mange gang, hvor længe, hvor, input…) Fastsæt datoer… for han gør det (normalt) ikke. Forbered på forhånd hvad i vil sende til vejlederen (milepæle) Præciser for vejlederen hvad i har brug for lige nu. Få litteratur fra vejlederen. Afsæt altid en time eftermøde til opsamling Lyt ikke til alt vejlederne siger, men hver klar over at det er dem der skal give dig karakter. Lad én person varetage kommunikationen med vejleder. 5) De har virkelig læst meget!

16 Næste gang Tekstlæsning Problemformulering Gruppearbejde
Indsamling af data Behandling af data - Fokus på problemformulering. Tag deres egne eksempler med


Download ppt "Subjektivitet, Teknologi Samfund"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google