Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
Noemi Katznelson, Vejen mod de 95 pct. – en erfaringsopsamling fra projektet Ungdomsuddannelse til alle DEL I – Omhandler det landspolitiske.
SOSU i EUD: Nye rammer og opgaver Charlotte Netterstrøm Uddannelseskonsulent Afdelingen for erhvervsrettet ungdomsuddannelse Undervisningsministeriet.
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Ungdomsskole – mellem reform af folkeskolen, erhvervsuddannelserne og vejledningsindsatsen Storbynetværk den 12. september 2013 Direktør Per B. Christensen,
Bo Ravn Temadag 26. januar 2006 Holstebro Kommune Unge uden uddannelse i centrum.
Temadag 7. juni 2006 Struer Kommune
Formål at videreudvikle Silkeborg som en attraktiv uddannelsesby med fremtrædende uddannelsesinstitutioner, der sikrer erhvervsliv og offentlige institutioner.
Hvem er jeg Hvad kan jeg Hvor skal jeg hen
Ungdom det bedste guld - hvordan får vi guldet frem?
Social- og sundhedsuddannelsen og den pædagogiske assistentuddannelse - et kvalitetsløft til velfærdsområder Ved Per B. Christensen, formand for Børne-
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
Lokalt samarbejde omkring uddannelse til unge VIA Erhvervsuddannelser Horsens.
Den globale skole Globaliseringen fordrer og fremmer en nytænkning af uddannelsernes indhold. Gode læse-, stave- og matematikfærdigheder er nødvendige,
”Vi når målet – men hvordan?”
Orientering forældremøde 10. klasse
Orientering forældremøde 9. klasse
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Unge uden uddannelse  Problemet  Social baggrund  Skolen  Ungdomsuddannelserne.
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Forældremøde 7. klasse.
Bo Ravn leder UU – Nordvestjylland Ungdommens Uddannelsesvejledning
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Det nødvendige og udfordrende samarbejde Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen Per B. Christensen Ungdomsuddannelse til alle Fælles netværksmøde.
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Regeringens globaliseringsudspil
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Nye mål – Regeringsgrundlag 2005 Danmark skal have en globaliseringsstrategi, der styrker konkurrenceevne og sammenhængskraft: Danmark som førende vidensamfund.
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
UU Ringkøbing Fjord Ungdommens Uddannelsesvejledning
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Børneområdet blev kommunalt – åbner det for en spændende ny fortælling Socialrådgiverdage d. 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Uddannelsesudfordringer efter globaliseringsrapporten og velfærdsforliget Paneldrøftelse i Danmarks Vejlederforening d. 30. januar 2007 v/ Per B. Christensen,
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Kommunernes behov for forskning AKF seminar 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen og Børne- og kulturdirektør i Næstved Per.
Forslag til uddannelsesstrategi og handleplan
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Love om UU § 19. Ungdommens Uddannelsesvejledning skal gennem en opsøgende og opfølgende indsats tilbyde unge under 25 år, der ikke er i gang med eller.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
UURS konference den Comwell Køge Workshop 10 – hvor er UU på vej hen v. Mark Jensen UU DK UU DANMARK UDVIKLING & INTERESSEVARETAGELSE VEJLEDNING.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
Regionsprojekt på Campus Køge
Bilag 4 Unge og mentorroller.
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Torsdag den 11. maj 2017, UCCs årlige vejlederkonference (skype)
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
EGU – hvad virker? EGU – et godt redskab til inklusion af unge til
Præsentationens transcript:

Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen

Hvorfor skal vi samarbejde?  Fordi 17% forlader folkeskolen uden en acceptabel kompetence  Fordi ca. 20% ikke får en kompetencegivende ungdomsuddannelse  Fordi en stor gruppe af de unge er tosprogede  Fordi langt den overvejende del af de unge uden uddannelse kommer fra socialt svage familier  Fordi uddannelse er vejen til beskæftigelse og et liv med indhold og perspektiv  Fordi der er for mange unge på passiv forsørgelse  Fordi der er stigende problemer med etniske unge  Fordi vi har en enestående chance lige nu med historisk lav ledighed  Det globale perspektiv

Udfordringer for uddannelsessystemet som helhed  Uddannelse, dannelse og opdragelse  En uddannelse du bliver glad for  En uddannelse du bliver stolt af  En uddannelse du kan leve af  Fokus på faglighed, fleksibilitet, kulturel kompetence og ”det hele menneske”

Unge og frafald – hvorfor?  Fordi de har savnet faglige udfordringer  Fordi de har savnet respons og været usikre på, om de er gode nok  Fordi de ikke har følt sig menneskeligt respekteret og ligeberettiget  Fordi de har savnet synlighed og indflydelse  Fordi de møder erhvervsuddannelser, der er for boglige

Tværgående samarbejde Arbejds- markedsområdet Uddannelses-Det sociale områdetområde Ungdomsuddannelse til alle

Uddannelsesråd - organisering af tværgående samarbejde Et uddannelsesråd kan bestå af repræsentanter fra:  Kommune (arbejdsmarked, uddannelse/skole, udvikling mv.)  Ungdomsuddannelsesinstitutioner  Videregående uddannelsessteder  Erhvervsliv  Ungdommens uddannelsesvejledning Fælles ansvar og en god samarbejdskultur er afgørende

Ungdomsuddannelse til alle – en udfordring, der kræver samarbejde Sammenhængende vejledningsindsats  Vejledningen på alle niveauer skal styrkes Overgang til ungdomsuddannelse  Brobygning - ”praktik” på en ungdomsuddannelse - Uddannelsesplaner Ved truende frafald  Opsøgende vejledning  ”Udviklingssamtale” (rundbordssamtale)  Grundig overledning efter stafet-princippet

Udfordringer for kommunerne  Kommunerne skal have et klart ejerskab for, at de unge får en ungdomsuddannelse  Vurdere folkeskolens tilbud i forhold til målgruppen - særligt 10. klasse, specialklasser og erhvervsklasser  Konstatere at der er behov for forskellige metoder i forhold til ”de opgivende”, ”de praktiske”, ”de vedholdende” og ”de flakkende”  Have særlig opmærksomhed på de 2 - sprogede og de ”sent udviklede”  Skabe tilbud præget af megen tydelighed, ”praksis- teori-tænkning” og systematik

Udfordringer for kommunerne - fortsat  Styrke samspillet med produktionsskolerne, der skal arbejde med obligatorisk brobygning til erhvervs- uddannelserne  Erhvervsuddannelser til fagligt svage og stærke elever  EGU skal anvendes mere  Styrke samspillet med ”sweeperne” i uddannelsessystemet VUC, daghøjskole, sprogcenter, kommunikationscentre  Udvikle flere praktikpladser på EGU-, PGU- og SOSU- området  Skab jobåbninger på service-, social- og det pædagogiske område  UU skal fokusere mere på de 20% individuelle forløb

Initiativer  Mentorordninger  Udvikle 10. klasse – brobygning  Nye metoder og rammer – også mere præcise og tydelige  Årlig kommunal redegørelse for arbejdet med frafald, gennemførelse og fravær på ungdomsuddannelsesområdet  Bredere rekruttering af UU - vejledere  Efteruddannelse af lærere og vejledere

Tiltag i Næstved Kommune  Ungestrategi og handleplan (katalog med anbefalinger til en forbedret indsats)  Godt lokalt samspil mellem kommune, uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv gennem Næstved Uddannelsesråd  Ungenetværk, der arbejder på tværs af uddannelses-, arbejdsmarkeds- og socialområdet i kommunen. Ungenetværket har også samarbejdsaftaler med enkelte uddannelsesinstitutioner  Psykologaftale mellem Næstved Kommune og Ungdomsuddannelsesinstitutioner  Integrationsnetværk, mhp. vidensopsamling og erfarings- udveksling i et tværfagligt samarbejde  Samarbejdsaftale mellem Næstved Produktionskole og EUC  3-årigt HF-forløb for unge med særlige behov – på ideplan